Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    11.08.07, 13:09
    Kupiłam wczoraj gacie w reserved na bielanach wrocławskich.
    Dzisiaj zobaczyłam, że na szwie się lekko prują:(

Czy, aby zgłosić reklamacje muszę jechać na bielany, czy mogę
    to zrobić np.w Galerii?
    Obserwuj wątek
      • allienis Re: Reserved 11.08.07, 13:41
        Powinni uznać reklamację w kazdym Re w mieście (nawet innym). Musisz
        mieć tylko paragon.
        • gabi1234 Re: Reserved 11.08.07, 13:49
          tak, tak wlasnie jest
          • bridget_07 Re: Reserved 11.08.07, 14:12
            dzięki wielkie:)
            • bridget_07 Re: Reserved 11.08.07, 23:06
              niestety, ale nie chcieli mi uznać reklamacji...

"tylko i włącznie w sklepie, w którym kupiłam towar":(

???

żałosne...
              • cledomro Re: Reserved 11.08.07, 23:24
                sciema jakas...
                • bridget_07 Re: Reserved 11.08.07, 23:27
                  pózniej przyszła druga ekspednientka i stwierdziła, ze:
                  "taki maja odgórny wymóg"

<zonk>
                  • allienis Re: Reserved 12.08.07, 09:39
                    Jakiś miesiąc temu byłam przejazdem w Nowym Sączu .Zrobiliśmy dośc
                    duze zakupy w Re -mąz ,ja ,dla córki ,której z nami nie było.Przy
                    płaceniu zapytaliśmy ,czy możemy coś (w razie gdyby nie pasowało na
                    córkę )wymienić lub zwrócić ale w Krakowie i panie powiedziały ,że
                    nie ma problemu.
                    Laski ściemniały ..mogłaś się upierać przy swoim..
                    • julka7777 Re: Reserved 12.08.07, 10:19
                      bielizna nie podlega reklamacji... chyba normalne
                      • panistrusia Re: Reserved 12.08.07, 11:25
                        A niby z jakiej okazji???
                      • bridget_07 Re: Reserved 12.08.07, 12:43
                        julka7777 napisała:

> bielizna nie podlega reklamacji... chyba normalne

ekspedientka nawet się nie zapytała, jaki produkt chce wymienić...

poza tym gacie są z nieoderwana metką.
                        • julka7777 Re: Reserved 13.08.07, 14:52
                          zazwyczaj w sklepach, w przymierzalniach wisi że ciuchy normalnie podlegają rekalamacji nie wiem ile 3 tyg czy jakos a nizej jak byk "bielizna nie podlega rekalamacji"
                          Ok jest z metką ale to wszystko jest dla zachowania higieny
                          • bridget_07 Re: Reserved 13.08.07, 17:55
                            julka7777 napisała:

> zazwyczaj w sklepach, w przymierzalniach wisi że ciuchy normalnie
                            podlegają rek
                            > alamacji nie wiem ile 3 tyg czy jakos a nizej jak byk "bielizna
                            nie podlega rek
                            > alamacji"

tak wiem i czapki tez...
                            • julka7777 Re: Reserved 13.08.07, 17:59
                              dokładnie ;)
                              • bridget_07 Re: Reserved 13.08.07, 18:02
                                mogą sobie pisac, sama byłam świadkiem wymiany bielizny i to w nie
                                jednym sklepie...oczywiscie na poziomie cenowym reserved
                                • julka7777 Re: Reserved 13.08.07, 18:09
                                  bardzo często reklamacja zależy od obsługi w sklepie
                                  np u mnie w croppie nie przyjeli mi reklamacji butów - chciałam wymienić na większe a były nie noszone
                                  teraz jak zobacze szefową salonu croppa to aż mi się niedobrze robi ---> wredna baba
                                  • julka7777 Re: Reserved 13.08.07, 18:11
                                    o i jeszcze jedno piszą
                                    "DO PRZYMIERZALNI MOZNA BRAĆ MAX. 3 SZTUKI"
                                    i tak zawsze ląduje z 10 ;p;p;p
                                  • bridget_07 Re: Reserved 13.08.07, 19:39
                                    julka7777 napisała:

> bardzo często reklamacja zależy od obsługi w sklepie
                                    > np u mnie w croppie nie przyjeli mi reklamacji butów - chciałam
                                    >wymienić na wię
                                    > ksze a były nie noszone

ale butów????
                                    a co w tym dziwnego?

bielizne to jeszcze zrozumiem, ale buty...?!

• julka7777 Re: Reserved 13.08.07, 20:36
                                      mam nauczke żeby nie kupować za małych butów heh ;)
                                      troche się rozeszły ale po dziennym maratonie nogi bolą ;)
                                      • panistrusia Re: Reserved 15.08.07, 10:31
                                        Dowiedz się, co to jest reklamacja. To co opisujesz, to wymiana.

No ale przynajmniej wiem, dlaczego sprzedawcy, jak próbuję składać reklamację,
                                        wciskają mi różne bajki. Skoro istnieją ludzie, którzy uważają, że nie można
                                        reklamować bielizny, a inne części garderoby reklamacji podlegają przez 3
                                        tygodnie...
                                        • pannamigotka82 Re: Reserved 15.08.07, 18:45
                                          A dlaczego niby nie mozna reklamowac bielizny?!
                                          Przeciez produkt byl wadliwy. Sprzedawca powinien oddac pieniadze, a gacie
                                          odeslac do producenta (czy kogo trzeba).

Co innego wymiana- wtedy towar (nienoszony, nieoderwane metki) wraca na wieszak
                                          i ktos inny moze go kupic. Wiec naturalne jest, ze sklep nie przyjmie zwrotu
                                          majtek. Zreszta ktora z Was chcialaby kupic bielizne w ktorej ktos juz
                                          paradowal, brrr...
                                          • ewelaxd Re: Reserved 14.11.07, 14:19
                                            a do ilu dni można oddać towar?
                                            • mamusiajaska Re: Reserved 14.11.07, 20:16
                                              w reserved towar mozna oddać do 3 dni a wymienić do 7. NIe dotyczy to czapek, bielizny, a nawet szalików (???). Ostatnio chciałam oddać czapkę i szalik dziecięcy, które okazały się mało pasowne (prezent).. Nie dało się, bo system tego nie przyjmie. Tylko dzięki uprzejmości Pani mogłam wymienić na inną rzecz. Tej bielizny nie przyjęli bo po 1 to bielizna, po 2 klient niby widzi co kupuje. Ja zawsze dostaję jakiś extra rabat jeśli towar ma plamkę, która może się nie sprać. Ale w niektórych sklepach pracuja ludzie bez serca. Właśnie dlatego uwielbiam H&M. Tam nie pytają dlaczego, można zwracać po 4 tygodniach i to jest super. Powinno byc tak wszędzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka