Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaki pas + ponczychy do sukni slubnej

24.04.09, 13:26
    Witajcie drogie forumowiczki:)

Niedlugo zaloze suknie slubna i kupialm do niej stanik Panache
    Hestia w kolorze kosci sloniwej.
    Chcialabym sie Was poradzic jaki mozna by dokupic pas do ponczoch
    zeby pasowal do hestii. Jedyne co narazie znalazlm na internecie to
    pass Panache Confetti ale jest on w kolorze ecru wiec nie wiem jak
    to sie ma do koloru kosci sloniowej.
    Co radzicie Kobietki? NIgdy jeszcze nie nosilam pasa wiec nie wiem
    na co patrzec przy jego wyborze. Na internecie wybor jak widze
    ogromny wiec czym sie kierowac przy zakupach prze internet?
    Wezne jest takze ze mam troche tluszczyku i za filigranowa to nie
    jestem:) pas 85 cm i biodra 110cm.

Z gory dzieki za pomoc.

Pozdrawiam
    evoolca

Pozdrawiam
    EWA
    Obserwuj wątek
      • malagracja Re: Jaki pas + ponczychy do sukni slubnej 24.04.09, 15:37
        Czesc :-)

Nie będzie trudno (tak myśle) o pas w takim kolorze. Wazne, zeby miał 6 lub 8
        podwiązek z metalowymi żabkami i regulatorami. Widziałam pasy z Panache, ale
        rozczaruje Cię - one się nie nadadzą. Nie będą trzymały pończochy (a juz napewno
        nie tą ze szwem).

Nie wiem jaką masz suknie? Bo nie wiem jaki pas Ci doradzic? Modelujacy? Ale
        wtedy nie nada się pod gorsetową górę od sukni. Jeżeli nie jest gorsetowa, to
        bym zaproponowała Ci modelujący pas.

Wiec napisz coś więcej o górze sukni :-) I rozpoczniemy poszukiwania :-) Twoje
        wymiary to akurat duuuży plus w tej branży :-) A co z ponczochami? Chcesz białe,
        czy biało-beżowe? :-)
        • evoolca Re: Jaki pas + ponczychy do sukni slubnej 27.04.09, 15:08
          Witam,

Suknia jest biala z dodatkami w kolorze kremowym i cappuccino. Jest
          jednoczesciowa w ksztalcie litery A.
          Zatsanwialam sie nad pasem modelujacym ale po pierwsze boje sie ze
          moze mi sie wpijac w cialo (co jest widoczne na zewnatrz) -
          doswiadczenie z modelujacych rajstop, a po drugie nie wyglada tak
          eleganco:) Z tego co dotychczas ogladalam podobalby mi sie pas z
          dodatkeim koronki i konczoncy sie na lini majteczek :)
          Co do koloru to nie wiem co by pasowalo do bialej sukni, lekko
          kremowego stanika i pasa (ktorego tez nie wiem w jakim kolorze
          wybrac) :))
          Za duzo niewiadomych w tym rownaniu :))
          Dzieki za pomoc.

EWA
          • pinupgirl_dg Re: Jaki pas + ponczychy do sukni slubnej 27.04.09, 15:33
            Nie obawiaj się tak modelujących pasów, właśnie po to są, żeby się w nich wyglądało lepiej :). A moim zdaniem modelująca bielizna może wyglądać całkiem elegancko, np:
            www.pandoraschoice.com/peach-glamour-girdle-by-what-katie-did-1838-p.asp
            Ale jeśli to nie Twój styl i chcesz coś niższego z koronką to może Capri kość słoniowa?
            www.nylony.pl/cleopatra_capri8.htm
            Mimo wszystko nie demonizowałabym pasów ozdobnych z czterema podwiązkami - sprawdź tylko, czy żabki są metolowe (w Confetti zdaje się tak jest) - do pończoch elastycznych się nadadzą. Tylko uważaj na takie całkiem cieńkie paski z gumką w talii - te właśnie bywają zdradliwe jeśli chodzi o wpijani się w ciało.
            • malagracja Re: Jaki pas + ponczychy do sukni slubnej 27.04.09, 15:37
              A ja widzialam pas confetti i za chiny ludowe bym nie zalozyla tego na slub. Nie
              mowiac juz o weselu. No, chyba ze bym miala noge w gipsie. :-)
              • pinupgirl_dg Re: Jaki pas + ponczychy do sukni slubnej 28.04.09, 15:52
                No widzisz, ja się wybieram na wesele i zastanawiam się nad tym Confetti (pas
                lub gorset)... najpierw kupiłam dwie pary nylonów specjalnie na tę okazję, ale
                kto wie, może stanie na elastycznych i jakiejś fikuśnej bieliźnie?
                • malagracja Re: Jaki pas + ponczychy do sukni slubnej 30.04.09, 16:24
                  Nie wiem jak gorset, ale pewnie bedzie lepiej trzymac. Ale z pasa do nylonow bym
                  nie ryzykowala - jakos tak, nie wiem :-) A jak kupisz ciasne elastyczne to
                  spokojnie bedzie dobrze :-)
          • malagracja Pas :-) 27.04.09, 15:35
            Od poczatku:

Nie istnieja pasy, ktore sie koncza na linii majtek i ktore wytrzymaja cala noc
            bez poprawiania ponczochy. Takie pasy maja zazwyczaj jedwabne/satynowe/atlasowe
            podwiazki z malymi zabkami (sztuk 4). Nie maja one szans trzymac stabilnie
            ponczochy.

Najkrotszymi pasami ("niskimi"), (ktore nie modeluja) są:

1. Biały Rago 22 z 6 podwiazkami, lekko splaszczajacy brzuszek w dolnej
            części ( z lekko blyszczacego nylon)
            www.nylony.home.pl/SHOP/index.php?main_page=product_info&products_id=293&zenid=22f8975a476dd99bc39e9ba1fa9d5e0b
            2. Capri w kolorze kości słoniowej, który posiada 6 podwiazek i jest z satyny
            www.nylony.home.pl/SHOP/index.php?main_page=product_info&products_id=291&zenid=22f8975a476dd99bc39e9ba1fa9d5e0b
            3. Rodos w kolorze białym, z 6 podwiazkami
            www.nylony.home.pl/SHOP/index.php?main_page=product_info&products_id=292&zenid=22f8975a476dd99bc39e9ba1fa9d5e0b
            4. Rodos 8 w kolorze białym satynowy z 6 podwiązkami
            www.nylony.home.pl/SHOP/index.php?main_page=product_info&products_id=193&zenid=22f8975a476dd99bc39e9ba1fa9d5e0b
            5. [/b]Capri 8 w kolorze kości słoniowej lub beżowym - satynowy z koloronką[/b]
            - ma 8 podwiązek co zapewni Ci maksymalną pewność przez całą noc :-)

Podaje Ci linki do pasów dostępnych w Polsce, ponieważ nie wiem czy jest czas na
            zamawianie z zagranicy?

Za granicą mozesz kupic pas firmy [b]What Katie Did[b] (wybrałam dla Ciebie niskie):

1.
            www.whatkatiedid.com/fes_php/fes_usr_sto_product_display.php?fes_action=DisplayProduct&fes_prd_id=466&fes_uid=fes_49de08b5bbf97
            2.
            www.whatkatiedid.com/fes_php/fes_usr_sto_product_display.php?fes_action=DisplayProduct&fes_prd_id=465&fes_uid=fes_49de08b5bbf97
            3.
            www.whatkatiedid.com/fes_php/fes_usr_sto_product_display.php?fes_action=DisplayProduct&fes_prd_id=257&fes_uid=fes_49de08b5bbf97
            Ja pasy What Katie Did miałam jedynie w rękach, nie na sobie. Nie są to takie
            "pewne" pasy, ale chyba maja tez gorsze kolory dla Ciebie niż te wyżej? :)

Wracajac do pasów modelujących, ja bym postawiła na talie, ktora bedzie
            najbardziej rzucac sie zapewne w oczy w sukni. Jednak z kolorami jest juz
            gorzej! :( Ten model Rago ma moja kolezanka:

www.nylony.home.pl/SHOP/index.php?main_page=product_info&cPath=83_85&products_id=294&zenid=6c8e4617c5f8f7e1442e8fbcc312c6f0
            I nic jej nie "wypływa" :) A nosi 2XL z Rago :-)

Jeżeli nic Ci się nie podoba, to mów, będziemy szukać dalej (i w takim przypadku
            powiedz, czy interesuja Cie zakupy za granica).

Lobby Pończoszane :)
            • evoolca Re: Pas :-) 28.04.09, 09:08
              Witam,

Z tych ktore podalas to najbardziej podobaja mi sie capri iviory i
              rodos. Jednak coraz powazzniej zaczynam myslec o pasie podelujacym.
              Ten ktory zaproponowalas: Waist cincher jest naparwde kuszacy.
              Mam jednak kika pytan:
              1)czy nadawal by sie on pod sukienki takie na codzien albo nawet i
              letnie (nie przylejajace do ud ale rozszerzane od pasa). Chcialabym
              go takze uzyc pozniej na inne okazje a nie tylko na slub.
              2)czy jesli ubiore go pod suknie slubna to nie bedzie w nim za
              cieplo? I czy w ogole takie pasy spisuja sie dobrze w letniej porze
              roku? Czy nie ma problemu z przepuszczaniem powietrza, itp :)

Pozdrawiam
              E.
              • pinupgirl_dg Re: Pas :-) 28.04.09, 13:13
                1) Oczywiście, możesz go nosić spokojnie pod inne sukienki. Ten pas ma odpinane
                podwiazki, więc możesz go nosić nawet bez pończoch jako półgorset.

2) Niestety nie wiem, na ile komfortowe jest noszenie tego pasa w upały, bo nie
                mam go na stanie :).

Pozdrawiam!
              • malagracja Re: Pas :-) 28.04.09, 20:32
                Czy nadawal by sie on pod sukienki takie na codzien albo nawet i letnie (nie
                przylejajace do ud ale rozszerzane od pasa). Chcialabym go takze uzyc pozniej na
                inne okazje a nie tylko na slub.

Pod sukienki jak najbardziej :-) I spodnice tez. Pod letnimi się nie będzie
                odznaczał, bedziesz miala wymodelowane ciało :-) Taki pas jest bardzo wygodny na
                co dzień, chodźby zważywszy na to, że ma odpinane podwiązki :-) Do ponczoch
                elastycznych wystarcza tylko 4, do nylonow bedziesz sobie mogla przypiac 2
                dodatkowe.

Czy jesli ubiore go pod suknie slubna to nie bedzie w nim za cieplo? I czy w
                ogole takie pasy spisuja sie dobrze w letniej porze roku? Czy nie ma problemu z
                przepuszczaniem powietrza, itp :)

Pas jest z nylonu i przepuszcza powietrze. Jednak nie zalozylabym go, kiedy
                temperatura przekroczylaby 25 stopni :-) Bałabym się :-) Chociaz..przy
                odslonietej reszcie ciała, czemu nie? Nie mam jak tego przetestowac - jest na
                razie za zimo. Ja teraz chodze w pasie siegajacym pod pepek i nie odczuwam
                goraca. Ten pas wyglada masywnie, ale jest z cienkiego materiału. Nie powinno
                byc Ci w nim za gorąco. Chociaz bedzie ciut cieplej niz w ktoryms pasie Capri
                (to te, ktore Ci sie podobały). Pas Capri bedziesz mogla nosic nawet jak bedzie
                bardzo cieplo :-) To sa pasy stosunkowo niskie.
                • evoolca Re: Pas :-) 28.04.09, 22:32
                  Zatem postanowilam sie skusic na waist... i capri :) Bede zamawiac je przez
                  neta wiec troche ciezko mi wybrac jaki rozmiar powinnam miec. Czy moglybyscie
                  poradzic jaki rozmiar powinnam kupic jednego i drugiego pasa:) Jak sie domyslam
                  sa one troche rozciagliwe wiec tolerancja rozmiarowa powinna byc w miare duza.
                  Jak sie myle to prosze mnie poprawic:)
                  Dzieki
                  E.
                  • pinupgirl_dg Re: Pas :-) 30.04.09, 15:25
                    Według tabeli na nylony.pl wychodzi Ci XXL Rago 21 i pewnie L z Capri.

Powodzienia, oby leżały pięknie!
                    • malagracja Re: Pas :-) 30.04.09, 16:23
                      Ja bym wziela XL z Rago (bo on i tak nie nachodzi na biodra). :-) A rozciagnie
                      sie napewno.
                      A z Cleopatry to weź L, bo to pas niemodelujacy :-) I mimo, ze satynowy i sie
                      rozciaga to nie wzielabym M. Bo opieta satyna moze byc niewygodna. Tak wiec
                      obstawiam jak Magda - L :-)

P.S.
                      Przepraszam, ze tak dlugo czekalas :-) I masz przecene na Rago (150zł) :-)
                      • evoolca Re: Pas :-) 12.05.09, 11:06
                        Witam,

Pas juz kupiony:) Na pierwsyz ogien poszedl Rago 21 6 podwiazek - XL. Mialam
                        troche obaw do rozmiaru XL bo moje wymiary sa troche wieksze niz pokazuje
                        tabela, ale malagracja miala racje: pasek sie poddaje i ladnie przylega. Wyglada
                        pieeeeknie:) Naparwde bardzo mi sie podoba. Dziekuje za pomoc w doborze:)

Pozdrawiam,

EWA
            • evoolca Re: Pas :-) 12.05.09, 20:40
              Witam,
              Co myslicie o pasie Rago 65? Mam juz pas Rago 21 i jestem zadowolona. Jak moja
              siostra go zobaczyla to swietrdzila ze ona tez chce chodzic w ponczochach :)
              Tylko zastanawia sie wlasnie nad Rago 65. Czy tez tak dobrze modeluje jak 21? I
              czy rozmiarowke nalezy dopierac podobnie? Ona ma takie same rozmiary jak ja (ja
              mam Rago 21 w rozmiarze XL).
              Dziekuje.

evoolca
              • malagracja Re: Pas :-) 12.05.09, 22:21
                Ciesze sie, że rozmiar pasuje i że Ci się podoba. Rago 21 to najbardziej
                modelujący pas, z naciskiem na talie :) A 65 modeluje biodra i uwypukla
                pośladki, splaszcza część dolną brzucha :-) 65 to pas "wciągany". Ja bym wzięła
                L, ponieważ pasy wciągane się rozciągają bardziej - z natury i podczas użytkowania.
        • evoolca Re: Jaki pas + ponczychy do sukni slubnej 27.04.09, 15:25
          Wlasnie popatrzylam na pasy modelujace i doszlam do wniosku ze taki
          pas prawdopodobie ladnie by wyprofilowal moja figure:) Wiec doszlam
          do wniosku ze jak co to kupie 2:)(na poczatek)
          Zatem malagracjo co moglabys polecic bardzo zainteresowanemu w
          sprawie laikowi - badz laiczce w tej sytuacji ;))

Dzieki
          EWA
          • malagracja Zakupy 27.04.09, 15:38
            Zakupy za granica wchodza w gre? Czy nie? Bo wiesz, dobrze by bylo sprawdzic jak
            wyglada pas pod sukienką :-)
            • evoolca Re: Zakupy 28.04.09, 08:56
              Odnosnie zakupow to oczywisice ze wolalabym przymierzyc pas zanim go
              kupie tym bardzie ze to bedzie moj pierwszy:) Jesli jest jakis sklep
              w okolicach slaska to byloby super jesli nie to kupie przez siec.
              Slub jest 6 czerwca wiec zostalo troszke ponad miesiac.

EWA
              • malagracja Re: Zakupy 28.04.09, 20:37
                Wiec w razie wpadki mozemy sie nie wyrobic z odsylaniem i wymiana za granica.
                Pozostaje nam pozostac w kraju ;) Nie mamy w końcu takiego złego wyboru :-)
      • malagracja Kolor :) 26.04.09, 21:49
        Prosze napisz jaki masz kolor sukni slubnej to dobierzemy kolor ponczoch :-)
      • malagracja Pończochy :-) 27.04.09, 15:48
        Nylony.
        Masz duzy wybór pończoch w kolorze białym, beżowym.

Oferta sklepu GlinMar:
        glinmar.pl/index.php?PHPSESSID=24326667e42723a56399c2fae20aa39e&prod_name=bia%C5%82e&search=ok&search=ok
        zwróć uwagę na te ze szwem:
        glinmar.pl/index.php?products=product&prod_id=42
        Oferta sklepu Nylony.pl:

Eva:
        www.nylony.home.pl/SHOP/index.php?main_page=product_info&cPath=83_84&products_id=295
        Gio FF:
        www.nylony.home.pl/SHOP/index.php?main_page=product_info&cPath=83_84&products_id=296
        Jeżeli nie chcesz nylonów to Veneziana i Gatta mają białe i beżowe pończochy (ze
        szwem i bez).

Ważne jest pytanie: jakie bedziesz miala buty? Sandaly? Zakryte? To jest wazne,
        poniewaz czesc ponczoch ma wzmocnienia na palcach i na piętach, lepiej żeby tego
        nie bylo widac. Jezeli bedziesz w sandałach - wybierzemy ponczochy bez
        wzmocnien. Jezeli w zakrytych butach - lepiej brac te ze wzmocnieniami :-)
        • evoolca Re: Pończochy :-) 12.05.09, 11:16
          Witam,
          Odnosnie ponczoch to na poczatek chcailabym kupic Eva Nude NTH lodowe i
          cynamonowe z oferty sklepu nylony.pl
          Co to rozmiaru to z tabeli wychodzi mi "4".
          Mam 173cm wzrostu i 75 kg. Chcailabym zeby zachodzily do ok 3/4 uda - nie mniej.
          Czy dobrze dobralam rozmiar?

evoolca
          • malagracja Re: Pończochy :-) 12.05.09, 14:41
            Z Nylonessy wzięłabym 5, bo jesteś "dolną 4". Jeżeli masz wyraźnie zarysowaną
            łydkę i udo to napewno 5. Jeżeli masz bardzo szczupłą stope i ogolnie całą noge
            - 4. 4 będzie się kończyła ciut niżej niż 3/4, 5 będzie sięgać wyżej.

Eva NTH lodowa jest bardzo ładna, ale za to cynamonowe są bardzo ciemne. Czy nie
            będą lepsze cieliste?
      • mollusque Re: Jaki pas + ponczychy do sukni slubnej 08.05.10, 11:37
        Witam:)
        Szukam kompletu bielizny na ślub, który oprócz tego, że praktyczny, byłby jeszcze ładny. Sukni jeszcze nie mam, na razie skupiam się na tym, co pod spodem:) Macie jakieś propozycje?
        Jak dotąd spodobały mi się głównie te:

Hawaii

Romance

Co do Hawaii, prawdopodobnie go nie kupię ze względu na kiepską rozmiarówkę staników, ale spróbuję zamówić 75C (noszę 70D) i zobaczę, jak będzie leżał, najwyżej zwrócę. Przy tej okazji inne pytanie: macie doświadczenia z biustonoszami Cleopatry? Warto w ogóle rozważać ten komplet?
        • pinupgirl_dg Re: Jaki pas + ponczychy do sukni slubnej 08.05.10, 18:15
          Nie mam, niestety, doświadczeń z biustonoszami Cleopatry, chociaż warto by było ponaciskać, żeby wprowadzili chociaż obwód 70...
          Nie wiem, czy widziałaś zdjęcia hawaii na stockingshq, moim zdaniem wyraźniejsze niż producenta: www.stockingshq.com/cleopatra-hawaii-suspender-belt-4305-0.html
          Nie miałam tego pasa, ale miałam Rodos 6. Jeśli chodzi o urodę, to jest naprawdę prześliczny w każdym szczególe, trochę gorzej, jeśli chodzi o walory praktyczne, ale na pewno nie zdarzały się mu wpadki typu wypięcie pończochy czy coś. Ma też świetne żabki i regulatory.
          Tego pasa Romance nie znam, ale wygląda obiecująco i chętnie bym go przygarnęła :D.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka