Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

blada skóra

IP: *.chello.pl 16.08.09, 17:41
    Mam pewien problem. Z natury jestem bardzo blada i nie mogę się opalić.
    (szczególnie nogi) zastanawiam się nad sztucznymi wspomagaczami, ale nie
    podchodzę do tego zbyt entuzjastycznie.
    Może lepiej wyeksponować bladą skórę i uczynić z niej atut? Jeśli takowa może
    w ogóle być atutem..
    Obserwuj wątek
      • Gość: amelka Re: blada skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 23:21
        jasne, ze blada skóra moze być atutem ;) i to wielkim, uwierz mi. moja koleżanka też jest
        cholernie blada i wygląda cudnie :) ja też jestem raczej biała ;dd bedziesz taka inna,
        wyjątkowa a jasan karnacja wygląda bardzo szlachetnie :) ale jeżeli aż tak bardzo zalezy
        ci na ty, aby bladą nie być- radzę się ni opalać. promienie s loneczne ogólnie mają zly
        wpływ na skórę (przyspieszaja jej fotostarzenie etc) a w szczególnosci na blada ;|
        mozesz sie poparzyć! i odradzam solarium- to najgorsze wyjscie z ozliwych, opalenizna
        wyglada sztucznie i jeszcze to zdrowiem przypłacasz. mozesz uzywac samoopalaczy,
        takich które daja stopniowa opalenizne dzien po dniu, np z nivea albo garnira, -duzo
        ejst firm, które oferuja takie kosmetyki. tylko ostrezgam- nawet takie subtelne
        samoopalacze należy nakładać równomiernie a potem porzadnie umys dłonie ;) ;d
        pozdrawiam :-*
      • Gość: ooola Re: blada skóra IP: *.opawska.osi.pl 05.09.09, 21:45
        jasne że blada skóra może być atutem! należy dobrać ciuchy w odpowiednich kolorach
        (ekspertem nie jestem, ale z własnego doświadczenia polecam czekoladowy brąz,
        odradzam czarny) i podkreślić ładnym, delikatnym makijażem (przesadny może wywołać
        teatralny efekt). Konkretów radzę poszukać w internecie bądź w pismach kobiecych ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka