Dodaj do ulubionych

kremy do pupki hmmm ???

05.07.06, 11:53
linomag, sudokrem, alantan ... -wnioskuje z waszych postow ze to kremy do
pupy tak???

Czy tych kremow uzywa sie na odparzenia czy nawet jek wsystko jest w porzatku
(profilaktycznie)?

Ktory polecacie i dlaczego?

Pozdrawiam cieplutko
Obserwuj wątek
    • o_tuska Re: kremy do pupki hmmm ??? 05.07.06, 11:57
      ja stosuje alantan maść-
      do pupy po zmianie pieluchy - to po to aby uniknąc kłopotó ze skórką
      sudokrem na odprzenia ładnie wysusza
      • miska77 Re: kremy do pupki hmmm ??? 05.07.06, 12:01
        my stosowalismy prewencyjnie sudocrem - dzieki niemu nigdy Grzes nie mial
        odparzonej pupy.

Pozddr,
        Ewa
        • mariola1315 Re: kremy do pupki hmmm ??? 05.07.06, 12:12
          my stosujemy sudocrem, a na początku był też linomag na siusiaka a sudocrem na
          pupe - nie było żadnych odparzeń!!!!!
          • margonik Re: kremy do pupki hmmm ??? 05.07.06, 13:25
            Tylko Sudocremu lepiej nie stosować codziennie, ale doraźnie w razie problemów.
            Mocno wysusza, a w składzie ma alkohol!
            • niutka_78 Re: kremy do pupki hmmm ??? 05.07.06, 14:20
              A jak smarować tymi kremami? Całą pupę łącznie z cipką/siusiakiem? czy tylko
              dookoła cipki -bo wydaje mi się, że warg sromowych chyba nie..?
              Położna nam mówiła, że sudocrem tylko gdy zachodzi potrzeba i tylko punktowo -
              nie całą pupę.
              Co jeśli przyjdzie czas na stosowanie olejków do kąpieli (nam bardzo polecały
              taki olejek Linomagu) -po nim ponoć nie trzeba stosować kremu -to prawda?
              • jonaska Re: kremy do pupki hmmm ??? 05.07.06, 15:08
                stosowałam sudocrem przy pierwszym dziecku i teraz tez będę. stsowałam do
                każdej zmiany pieluszki na dupkę i siusiaka. nic nie wysuszał, a dziecko nigdy
                nie miało odpażeń. jest rewelacyjny. polecam...
    • aniarad1 Re: kremy do pupki hmmm ??? 05.07.06, 15:13
      sudocrem (profilaktycznie, w niewielkich ilościach)
      • paleczka78 bepanthen 05.07.06, 20:00
        jak dla mnie to najlepsza masc, a p[o drugie to niech dziecko lezy jak najwiecej
        bez pieluchy
    • grubaska20 Re: kremy do pupki hmmm ??? 05.07.06, 20:05
      zdecydowanie sudocrem! używamy od narodzin jasia do dziśsmile nie znamy żadnych
      odparzeń podrażnień! a jasio ma już 9miesięcysmile i niestety okropnie wrażliwą i
      alergiczna skóręuncertain naprawdę polecam
    • kiniak22 Re: kremy do pupki hmmm ??? 05.07.06, 21:07
      ja uzywalam tormentiolu tylko wtedy kiedy sie pupcia zarozowila, kiedy mnie mamy
      na forum sterroryzowaly przezucilam sie na ten cudowny sudokrem, ktory wogole
      nie dal rezultatow kiedy pupcia zaczela sie odparzac a ze tormentiol mi sie
      skonczyl kupilam w sklepie kremik do pielegnacji pupci z johnsona i teraz go
      uzywamy i zero zaczerwienienia, dodam jeszcze ze alantan tez sie u nas nie
      sprawdzil wiec to duzo zalezy od skory dziecka a nie tylko od cudownych kremikow
    • ariana1 Re: kremy do pupki hmmm ??? 05.07.06, 22:38
      Uzywałam różnych kremów - sudocremu też. Teraz przerzuciłam się na linomag z
      cynkiem a ostatnio uzywam zasypki linomag, bo z powodu upałów moja córka ma
      odparzenia w pachwinach. Wszystkie są dobre.
    • justynaz2010 Re: kremy do pupki hmmm ??? 05.07.06, 23:12
      slyszalam ze b. dobra jest tez masc witaminowa, jak myslicie?
      • ewa.m.kaminska Re: kremy do pupki hmmm ??? 17.07.06, 13:14
        Dobrze ktoś z Was napisał, że wszystko zależy od indywidualnej wrażliwości
        skóry malucha. Niektóre dzieci mają śliczną pupę tylko po Linomagu czy
        Alantanie, jednak większośc lepiej reaguje na kremy z tlenkiem cynku. Sudokrem
        jest jednym z nich, nie zawiera jednak alkoholu w znaczeniu etanolu, tylko
        alkohol benzylowy i inne pochodne benzylowe o działaniu przeciwbakteryjnym oraz
        sporo tlenku cynku. Dlatego ja wyznaję zasadę, że lepiej go zarezerwować do
        celów leczniczych, a profilaktycznie stosować coś łagodniejszego.
    • uli111 Re: kremy do pupki hmmm ??? 01.08.06, 23:27
      a ja używam Bepanthenu, cały czas. Próbowałam wszystkich specjałów i on mi się
      sprawdza najlepiej. Sudokrem zostawiłam sobie na awarie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka