Dodaj do ulubionych

Lara -Hotel Saturn Palace

24.01.10, 14:53
Ma w sumie bardzo dobre opinie :)
Ale jesli ktoś z Was był ,to też proszę o opinie o tym hotelu .
I mam jeszcze pytanie o okolice ? czy to tylko nowe i budujące się hotele
i pustka ,czy jest coś ciekawego w okolicy ,czy trzeba jechać do Antalyi
aby iść gdzieś do sklepu ,pubu itp ?
dzięki za info ?
Obserwuj wątek
    • catsi Re: Lara -Hotel Saturn Palace 24.01.10, 16:13
      Tak się składa, że w tamtym roku pracowałam w tym hotelu, w części SPA. Warunków
      z perspektywy gościa hotelowego nie mogę ocenić ale napiszę parę spostrzeżeń.
      Hotel znajduje się przy długiej plaży zwanej Lara. Właściwie wzdłuż całej plaży
      ciągną się hotele 5 gwiazdkowe. Na ich terenie - pięknie, obok nich - krzaki,
      śmieci, nikt się tym nie interesuje. Każdy hotel ma kawałek własnej plaży o
      którą lepiej lub bardziej dba. Między hotelami, gdzie plaża jest "niczyja" nie
      jest zbyt czysto. W samym Saturnie dbać o plażę zaczęto na początku maja.
      Wcześniej, mimo, że hotel był otwarty, specjalnie się o to nie starano. Polaków
      w hotelu nie było wielu. Najwięcej Niemców, Holendrów, Belgów, trochę Rosjan,
      Czechów i Izraelitów. Część Polaków była rozczarowana. Mówili, że na obecne
      czasy ten hotel jest standardowy, bez luksusów. Miałam okazję być w jednym z
      pokoi. Ładnie, nowocześnie urządzony. Narzekali trochę też na jedzenie, że
      monotonne, mały wybór wędlin a te co były, nie dało się zjeść. Generalnie hotel
      jest w porządku ale okolica nieciekawa. Sam Saturn znajduje się jakby na samym
      końcu tego "ciągu hoteli" a sklepiki ( które są w rejonie jedyną atrakcją), są
      mniej więcej w połowie tego "ciągu". Na spacery ludzie chodzą chodnikiem wzdłuż
      głównej ulicy, mijając co chwile kolejny hotel. Jako, że główna nazwa hotelu
      brzmi Saturn Palace Resort, klienci często śmiali się, gdzie tam jakiś "palace"
      i gdzie "resort" :) Do centrum miasta (Antalii) jest 17 kilometrów, można wziąć
      taxi lub busa. Po moich doświadczeniach wiem, że nie polecałabym tego hotelu ze
      względu na okolicę. Chyba, że ktoś chce spędzać czas na terenie hotelu cały
      czas. W tym przypadku polecałabym inne hotele zlokalizowane w Larze, gdzie
      powinno być więcej atrakcji np:

Delphin Diva, Dephin Palace, Barut Lara (tu oczywiście wyższe ceny)

Dla bardzo bogatych Mardan Palace :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka