Dodaj do ulubionych

Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :)

16.04.10, 12:34
Wpadłam na taki pomysł gdyż większość z Nas lecących jeszcze przed
sezonem zastanawia się jak to będzie z tą pogodą i dlatego wydaje mi
się że fajnie było stworzyć taki wątek gdzie na bierząco grażynowa
będzie nas informować jaka jest pogoda oszczędzi to osobnych wątków
typu pogoda w maju pogoda w kwietniu itp.. A jak wiadomo osoba
mieszkająca na riwierze jest dla nas najlepszym źródłem
informacji .. Mam nadziję że grażyna nie ma mi za złe że ją
troszeczkę wykorzystamy ;)
Obserwuj wątek
    • grazynanowa Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 16.04.10, 15:15
      Pogoda na Riwierze nie jest tak zmienna jak w Polsce ,tutaj jak juz
      zacznie grzac ,to grzeje :)jest pieknie, temp.powietrza 25-27 St ,w
      sloncu bardzo goraco ,garderoba letnia ,ale na wieczor sweterek
      wskazany ,to tak na teraz , w maju bedzie jeszcze cieplej :)
      Obiecuje ,ze odezwe sie od czasu do czasu ,aby uspokoic co
      niektorych sceptykow :)
      • grazynanowa Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 28.04.10, 08:44
        Dzien dobry wszystkim :) burzy w nocy nie bylo (mimo zapowiedzi ) od
        rana swieci slonce ,temp.w cieniu w chwili obecnej 25 St ,wilgotnosc
        powietrza 45 % ,niebo bezchmurne :)
        • kejsii Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 28.04.10, 08:51
          Dzięki Grażynko :) Jesteś niezastąpiona :)
      • ib_k Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 28.04.10, 09:15
        a czego mogę spodziewać się teraz w Bodrum...
        • tamerza Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 28.04.10, 11:37
          a druga polowa czerwca w oludeniz? :)
          • Gość: karolka Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) IP: *.ebro.at 28.04.10, 13:40
            hmm riwiera to nie marmaris, a tam wybieram sie za pare dni...
            przelotne opady i 22 stopnie wczoraj widzialam... czy mozesz
            potwierdzic? dziekuje
            • Gość: gtw ale was porąbało IP: *.pl 28.04.10, 14:30
              informowanie się na forum o pogodzie...

w necie jest kilkadziesiąt o ile nie kilkase portali pogodowych...

a co to da jak jedna z druga napiszą, że dzisiaj pada? odwołacie
              wyjazd, który macie za trzy miesiące?
              • Gość: keniek Re: ale was porąbało IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.10, 15:40
                Grazynanowa...i jaka jest teraz pogoda? Portale podają, że cieplutko :) i
                bezchmurnie:)
                • grazynanowa Re: Jak sie cos zmieni to napisze ... 07.05.10, 19:25
                  Jest bardzo goraco ,wstawiam linka ,mozna sprawdzic od czasu do
                  czasu....
                  www.haberler.com/antalya/hava-durumu/
                  • Gość: keniek Re: Jak sie cos zmieni to napisze ... IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 07.05.10, 22:03
                    Lecę w przyszłym tyg:) 32 i 33 C zapowiada się niezła jazda:)
                    • grazynanowa Re: Upalnie ...... 11.05.10, 10:32
                      Upalnie.... w tej chwili w cieniu 32 St, wilgotnosc powietrza 24% .
                      • Gość: kejsii Re: Upalnie ...... IP: *.icpnet.pl 11.05.10, 10:51
                        I oby nic się nie zmienilo do przyszłego tygodnia :) Dzięki Grażyna
                        • malgonia1985 Re: Upalnie ...... 13.05.10, 20:50
                          trzeba przyznać ze zwłaszcza ta wilgotność brzmi bardzo sympatycznie... choć
                          doszły mnie słuchy że ponoć ma się ochładzać... a to już nie jest
                          optymistyczne :(
                          • kejsii co z tą pogodą 13.05.10, 21:03
                            Dziś jak oglądałam obraz z kamerek w Alany to świciło słoneczko już
                            sama nie wiem co myśleć o tym pogorszeniu pogody czy to prawda????
                            • malgonia1985 Re: co z tą pogodą 13.05.10, 23:00
                              www.zoover.pl/turcja/wybrzee-rodziemnomorskie/alanya/pogoda
                              tu jest prognoza na dwa tygodnie... niby to nie jest jakieś straszne załamanie
                              pogody ale z 5 st mniej... ciężko powiedzieć jak to będzie odczuwalne... w sumie
                              może to i lepsze niż niewyobrażalne upały ;P
                              • Gość: kejsii Re: co z tą pogodą IP: *.icpnet.pl 13.05.10, 23:03
                                Nie ma tragedi jak dla dzieciaczków to nawet lepsza pogoda niż te upały :) Byle
                                by nie padało
                                • malgonia1985 Re: co z tą pogodą 14.05.10, 07:16
                                  jeśli nie będzie zachmurzenia to powinno być nawet przyjemniej ... bardziej
                                  martwią mnie wieczory :( jedziemy na tydzień i nie chce mi się brać całej
                                  walizki ciuchów bo w ciągu dnia ciepło a wieczorami to już tak mniej...
                                  ech.. ale jak jechałam w zeszłym roku to w prognozach podawali 30-32 a jak
                                  dojechałam na miejsce to myślałam że jestem w piekle (ale i wilgotność była
                                  duża) więc jeśli będzie ciepło i sucho to powinno być sympatycznie :)
                                  • Gość: marek Re: co z tą pogodą IP: *.portnet.pl 14.05.10, 07:58
                                    Jeszcze zatęsknicie za odrobiną chłodu.
                                    Będzie bardzo gorąco nie ufajcie prognozą pogody zresztą jak podają
                                    że będzie 27 stopni to podają w cieniu w słońcu będzie ukrop nie do
                                    wytrzymania wiem bo w zeszłym roku przerabiałem te wszystkie
                                    probnozy. Małgosia Ty jedź i się nie stresuj bo czekam na relacją z
                                    pobytu w Saritasie.
                              • grazynanowa Re: co z tą pogodą 14.05.10, 08:23
                                O tej porze roku nie ma mowy o zalamaniu pogody :) przelotny
                                deszczyk moze przyniesc male ukojenie ,apropo wilgotnosci
                                powietrza... te 24% bylo rano i wcale nie znaczy ,ze tak jest caly
                                dzien ,srednio jest 50-60 % i bardzo goraco , wieczory nie sa
                                takie chlodne 20-21 st. jesli chodzi o wode w morzu ,to nie podam
                                dokladnie temperatury ,ale woda jest wystarczajaco ciepla ,turysci
                                sie kapia ,my z corcia rowniez , bez zgrzytania zebami :)
                                • malgonia1985 Re: co z tą pogodą 14.05.10, 10:20
                                  ja bardziej nastawiam sie na basen troszke za bardzo szwankuje mi
                                  zdrówko więc jeśli chodzi o ciepło to jestem bardzo wyczulona...
                                  ale widziałam grażynko że pogoda ma się troszkę zmienić.. może nie
                                  załamac ale ma być koło 17 st w nocy... :(
                                  a co do prognoz to prawda ze nie można im ufać w zeszlym roku jak
                                  jechalam było niby koło 30 a na miejscu na ulicznych wyświetlaczach
                                  48 (w nocy 35) wiec okaze się na miejscu...
                                  a co do saritasu to bylam już tam rok temu wiec jesli interesuja cie
                                  jakies mniej aktualne wiesci to daj znac na saritasowym forum ;)
                                  a tak przy okazji grażynko jak wyglada teraz kwestia komarow... moze
                                  pytanie troszke tak z innej beczki ale pamietam ze rok temu chcialy
                                  mnie pozrec w calosci ;)
                                  • Gość: biala_1985 Re: co z tą pogodą IP: 109.243.182.* 16.05.10, 10:42
                                    Od 18 ulewne deszcze....Masakra...19-go lecimy... :(
                                    Załamka!!!!!!
                                    • Gość: kenıek Re: co z tą pogodą IP: 88.228.55.* 16.05.10, 16:47
                                      jestem wlasnıe na wakacjach w poblızu Alany- z rana troche pochmurno ale upal
                                      nıe do znıesıenıa. Teraz akurat swıecı takıe slonce,ze szok
                                    • Gość: kejsii Re: co z tą pogodą IP: *.icpnet.pl 16.05.10, 19:48
                                      No to pięknie nie dość że deszcze to jeszcze nie wiadomo czy wulkan nas wypuści
                                      w środę :(
                                      • malgonia1985 Re: co z tą pogodą 17.05.10, 07:11
                                        wypuści wypuści ja nie widzę innej opcji... a pogoda też musi być piękna w
                                        końcu to moje wyczekane wakacje ;) ale tak poważnie mówiąc to może będzie
                                        padać intensywnie a przelotnie i znów się będzie robić upał... tak czy siak
                                        miejmy nadzieję że nie będzie tak żle
                                        • Gość: Vicyn Re: co z tą pogodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 09:36
                                          Ja tam jestem dobrej myśli. Jestem nastawiony na wylot i na dobry odpoczynek.
                                          Swetrów nie mam zamiaru brać!!! :)))
                                          • Gość: biala_1985 Re: co z tą pogodą IP: 109.243.1.* 17.05.10, 10:11
                                            Musi być dobrze:)
                                            i oby było!!!Ja swetrów też nie biorę:)Najwyżej spendzę ten urlop
                                            przy barze:)Pozdrawiam.
                                            • Gość: Vicyn Re: co z tą pogodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 10:16
                                              To napewno się przy nim (barze) spotkamy :)))
                                              • Gość: biala_1985 Re: co z tą pogodą IP: 109.243.1.* 17.05.10, 10:20
                                                Ja będę wcześniej więc obczaję co warto pić:)
                                              • Gość: biala_1985 Re: co z tą pogodą IP: 109.243.1.* 17.05.10, 10:25
                                                Ja będę wcześniej więc obczaje co warto pić :D Pozdrawiam
                                                • malgonia1985 Re: co z tą pogodą 17.05.10, 10:31
                                                  zagladalam dizs na prognozy dlugoterminowe dla alany i nie widzialam
                                                  zadnych zapowiedzi deszczu na najblizszy czas... temperatury w
                                                  okolicach 26 st wiec nie powinno byc tak bardzo barowo :)
                                                  • Gość: biała_1985 Re: co z tą pogodą IP: 109.243.1.* 17.05.10, 11:04
                                                    www.haberler.com/antalya/hava-durumu/
                                                    Możecie mi wierzyć lub nie ale jak wczoraj byłam na stronce wyżej to
                                                    od góry do dołu był uwewny deszcz...
                                                  • ika99 Re: co z tą pogodą 17.05.10, 11:35
                                                    wróciłam w piątek z Konakli
                                                    pogoda idealna, upał cały tydzień, jeden dzień trafił sie z chmurami ale było
                                                    bardzo ciepło, spokojnie kolo 30-35 w słońcu
                                                    woda w basenach z dnia na dzień coraz cieplejsza, można się kąpać bez problemu,
                                                    w morzu tez ciepła, kolo 20 stopni więc jak ciepły Bałtyk w środku lata
                                                    trafił mi się jeden dzień kiedy pokropiło ale było przy tym ciepło, pogoda
                                                    idealna na chodzenie po sklepach ;))
                                                    Koniecznie kremy z filtrem, bo nawet jak są chmury to słonko opala :)
                                                    na wieczór wystarczy bluza lub sweterek, dla dzieciaczków jakieś cienkie długie
                                                    spodnie
                                                    acha, gryzą komary więc weźcie coś przeciw komarom i fenistil jak pogryzą, niby
                                                    wszytko w aptece do kupienia jest ale wychodzi drożej niż u nas o jakieś 50%
                                                  • malgonia1985 Re: co z tą pogodą 17.05.10, 12:39
                                                    z tymi prognozami tak to juz jest ze kazdego dnia sa inne... ale w
                                                    sumie tu mamy kolo 12 wiec i tak bedzie szok termiczny ;p
                                                  • ika99 Re: co z tą pogodą 17.05.10, 12:44
                                                    oj tak, ja wróciłam w piątek i już jestem chora, tam od rana upał, ostatnia
                                                    kąpiel w basenie a w poznaniu przywitał mnie deszcz i okropne zimno, ciężko się
                                                    przestawić :))
                                                  • misiakrp Re: co z tą pogodą 17.05.10, 12:48
                                                    ciepła woda w basenach ?
                                                  • ika99 Re: co z tą pogodą 17.05.10, 13:07
                                                    pierwszego dnia aż odrzucało, nie było słonka i była faktycznie zimna ale jak
                                                    wyszło słonko nagrzała się bardzo szybko , bez obaw, córka cały dzień prawie
                                                    siedziała w basenie ;)
                                                  • misiakrp Re: co z tą pogodą 17.05.10, 13:17
                                                    dzięki to mnie pocieszyłaś
                                                    bo nic innego mnie nie interesuje jak kąpiele z dzieciakami (mały ma 2 latka)i
                                                    na to sie nastawiłem ;)
                                                    opalać się (leżeć plackiem ) nie lubię i mogę blady wrócić ;)
                                                  • ib_k Re: co z tą pogodą 18.05.10, 08:22
                                                    misiakrp napisał:

> ciepła woda w basenach ?
                                                    >

o tej porze zdecydowanie w morzu przyjemniej
                                                • Gość: Vicyn Re: co z tą pogodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 21:31
                                                  Oki ;) to na 21 wieczór rezerwuj drinie :))))
    • Gość: adamaciek Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 21:58
      Śledzę ten pogodowy wątek z zapartym tchem bo lecimy 21.05:) Jako że jesteśmy
      posiadaczami dwójki dzieciów to pogoda to podstawa:)
      Jak dacie radę to piszcie jaką pogodę zastaliście na miejscu:)
      • malgonia1985 Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 18.05.10, 07:18
        jedno jest pewne że napewno nie gorszą niż tu... nawet gdyby miało być 15
        stopni to już będzie szok termiczny.. brrr... najwiekszy problem teraz to
        czy jechać na lotnisko w zmowej kurtce bo albo bez niej sie zamarznie albo
        trzeba się z nią w turcji bujać... ech... ale wazne że o wulkanie już się
        nie mówi :)
        • grazynanowa Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 18.05.10, 08:26
          Wczoraj bylam w Istanbule i tam rowniez bylo slonecznie i goraco ,a
          mialo lac caly dzien :) dzisiaj juz jestem na miejscu i tez nie pada ;) za
          to wieje dosyc mocno ,ale jest cieplo ,temp. w tej chwili 23 St .....te
          prognozy :(
          • grazynanowa Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 18.05.10, 09:07
            No...zaczelo kropic :(
    • Gość: kejsii Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) IP: *.icpnet.pl 18.05.10, 09:50
      No to nie ciekawie :( W takim układzie nich dziś sie wypada a od jutra zamawiamy
      słonce !!!!!!
      • malgonia1985 Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 18.05.10, 10:19
        nie badzmy tacy... niech jeszcze jutro popada... i tak bedziemy w
        samolocie ;) rety ale z nas egoisci ;)
        • grazynanowa Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 18.05.10, 10:43
          Pokropilo i przestalo ,to jest wlasnie to ...tutaj po deszczu swieci
          slonce i jest cieplutko,w Polsce , temperatura spada w dol :(
          Pozdrawiam .
          • malgonia1985 Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 18.05.10, 11:07
            ja juz mam zgrabiale rece a w domu mam jeszcze zimniej niz w pracy
            juz jestem troche chora wiec chyba baseny mi odpadna.. grr.. a
            zabierac jakies sweterki ze soba??? i co w ogole mowi sie u was o
            pogodzie na najblizszy tydzień???
            • Gość: adamaciek Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 11:37
              No właśnie co z tymi sweterkami? Brać nie brać?
              • Gość: kejsii Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) IP: *.icpnet.pl 18.05.10, 13:08
                ja biorę ale cienkie tak na wieczór i długie spodnie
                • ika99 Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 18.05.10, 13:19
                  długi rękaw dla zmarzlaków na wieczór jak najbardziej, ale bez przesady, nie
                  bierzcie kurtek ani nic takiego ;))
                  szok termiczny na pewno będzie, ja wylądowałam rozgrzana w piątek i dzisiaj już
                  jestem chora :( chętnie bym tam wróciła
                  ja wylądujecie jutro w dzień to będzie bardzo ciepło więc na cebulkę do samolotu :)
                  • malgonia1985 Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 18.05.10, 14:01
                    na cebulke... jak ja teraz w kurtce zimowej chodze ;P ale jutro o
                    tej porze bede juz na lotnisku :))))
                    • Gość: marek Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) IP: *.gdynia.mm.pl 18.05.10, 14:51
                      Precz ze swetrami i kurtkami cienka bluza do jazdy klimatyzowanym autobusem
                      cienkie długie spodnie. Ja mam takie z odpinanymi nogawkami więc nie ma problemu
                      w zeszłym roku przygotowałem się na pogodę wszelką i wszystkie rzeczy długie i
                      ciepłe w stanie nienaruszonym wróciły do domy czego i wam wszystkim serdecznie
                      życzę.
    • misiakrp Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 18.05.10, 17:12
      qrde ostatnie tygodnie słonecznie temp 28-30 stopni i jak patrze na pogodę od
      poniedziałku i na kamerki na których widać dzisiaj ze pada (cały czas)i wieje
      to odechciewa mi się lecieć :(

kamerki
      • malgonia1985 Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 18.05.10, 17:33
        już sama nie wiem co o tym myśleć... na jaką prognozę nie trafię to każda mówi
        co innego.. pozostaje mi jedynie mieć nadzieję że jednak moje przypuszczenia
        co do pogody w Turcji poza sezonem się nie spełnią... chyba się jednak z
        Alanya nie polubimy ;)
        • misiakrp Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 18.05.10, 18:02
          na pogodynkach podawali opady
          najlepiej wejdz na kamerki w poprzednim poscie byl link i bedziesz wiedziala
          wszystko :(
    • Gość: kejsii Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) IP: *.icpnet.pl 18.05.10, 18:51
      Pocieszam sie że lecimy na 2tyg a drugi tydzień ma być już rewelacja
      • malgonia1985 Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 18.05.10, 20:06
        uuu nie mam wtyczek a nauczona doświadczeniem nie instaluje nic na kompie bo
        potem przestaje mi wszystko działać ;) jutro przekonam się na własne oczy...
        w sumie powiem wam tyle w zeszłym roku byłam lipiec/sierpień i już wolę chyba
        deszczyk niż te upały które były wtedy...
        • misiakrp Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 18.05.10, 21:11
          no dobrze ze to dwa tygodnie
          malgonia1985 odpal to w IE bo w innych przeglądarkach musisz mieć kodeki
          • malgonia1985 Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 18.05.10, 21:17
            a ja jade na tydzien :(
            • misiakrp Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 18.05.10, 23:33
              spoko pójdziemy na solarium ;)
              do zobaczenia na lotnisku
              • malgonia1985 Re: Do grażynowej wspólny wątek pogodowy :) 19.05.10, 08:04
                ech już niedlugo... widziałam na tych zdjeciach promenade prowadzacą do mojego
                hotelu :) szkoda że nie wiem gdzie dokładnie jest ta kamerka bo bym mogła
                sygnały podglądającym dawać ;) ale chyba najbardziej zdziwiły mnie pustki...
                ja coprawda byłam tam w środku sezonu ale nawet o 3 w nocy było tam więcej
                ludzi niż wczoraj wieczorem ;)
                • sandra00 re: do grażynynowej ważne ! 19.05.10, 09:47
                  Napisałam do Ciebie maila na adres gazetowy - jak możesz odpisz !dzieki
                  • Gość: Vicyn Re: re: do grażynynowej ważne ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 10:47
                    Dzisiaj koleżanka wylądowała na miejscu. W Alanii świeci słońce i jest ok. 25C,
                    więc nie jest źle ;)
                    • malgonia1985 Re: re: do grażynynowej ważne ! 19.05.10, 11:02
                      kamien z serca... może się z reszta poprawi jeszcze :) trzymajcie kciuki :)
                      • Gość: ama Re: re: do grażynynowej ważne ! IP: *.ip.netia.com.pl 19.05.10, 11:41
                        malgonia1985...Nie masz się co martwić- pogoda jest super-wiem z
                        bezpośrednich źródeł tj. od barmana z hotelu do którego się
                        wybierasz.. ;)
                        • malgonia1985 Re: re: do grażynynowej ważne ! 19.05.10, 12:25
                          mam nadzieję :)
                          a póki co pozdrawiam wszystkim i ruszam w drogę... a jak wrócę to oczywiście
                          zdam wam relację :) i nie pozamarzajcie tu w międzyczasie :)
                          • misiakrp Re: re: do grażynynowej ważne ! 19.05.10, 21:02
                            wylądowaliśmy pył nam nie przeszkodził !
                            pogoda śliczna trochę nas już przypiekło gdy czekaliśmy do przydziału autokaru
                            obok lotniska
                            woda w basenach ciepła w morzu taka se ja tam się kąpie ;)
                            momentami tak grzeję że uciekamy w cień duszno strasznie :)
                            pozdrowienie od kejsi i calej ekipy z dzisiejszego lotu do joy pegasus inseckum
                            do tych co się martwią hotel naprawdę bardzo ładny jedzenie bardzo dobre tylko
                            neta mają bardzo wolnego :(
                            • Gość: adamaciek Re: re: do grażynynowej ważne ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 21:13
                              No to super!!!Cieszę się ze względu na was jak i na nasz wyjazd pojutrze:D Oby
                              tak dalej:)
                              • Gość: marek Re: re: do grażynynowej ważne ! IP: *.gdynia.mm.pl 19.05.10, 21:22
                                Wacasz mi wiarę w Turecką pogodę wiedziałem że tak będzie i o tym pisałem
                                jeszcze mam 5 dni do wyjazdu i wierzę że będzie bardzo gorąco a u nas cały czas
                                kurteczki zimowe jako podstawowa garderoba masakra
                                • Gość: Vicyn Re: re: do grażynynowej ważne ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 10:29
                                  My lecimy jutro :) Mam nadzieję ze pogoda dopisze... Trzymcie kciuki ;)
                                  • misiakrp Re: re: do grażynynowej ważne ! 20.05.10, 19:27
                                    a wiec tak wczoraj bylo bardzo ciepło ale dzisiaj to był żar z nieba
                                    oczywiście zjaralem sie na raczka przez pare godzin na basenie reszta dnia pod
                                    baldachimem bo nie szło wytrzymać jak tak ma wyglądać zapowiadane 21-22 stopnie
                                    to az sie boje pomyślec jak wygląda 30 stopni
                                    skar skwar i jeszcze raz skwar !
                                    woda w basenach ciepła ale w morzu jeszcze cieplejsza nie wiem ile st ale miodas :)

pakować sie i przyjeżdżać !
                                    wracam na disko do usłyszenia jutro :)

Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby Niewolnicy
                                    • kinia_jones Re: re: do grażynynowej ważne ! 20.05.10, 20:50
                                      misiakrp, ale super wiadomości nam przesyłasz :D

My już spakowani, jutro o 7-dmej wylatujemy :D Już się doczekać nie
                                      mogę :D
                                      • Gość: Wulkanofob Re: re: do grażynynowej wKażne ! IP: 78.186.117.* 20.05.10, 21:24
                                        Jestem w Side od 19 maja i jest masakra. W dzien 24 i zimny wiatr w
                                        nocy okolo 15. Te posty ze jest cieplo to pisza chyba lokalni
                                        naganiacze. Mamy tylko letnie rzeczy a zimno jak cholera - jak na
                                        turcje!!!
                                        • grazynanowa Re: re: Do Wulkanofob... 21.05.10, 08:36
                                          O czym Ty piszesz ? niby na co mialabym Cie naciagnac , Panem Bogiem
                                          nie jestem ,w ubieglym tygodniu byly temperatury powyzej 32,33 St.i
                                          wiecej ,moj ostatni post na temat pogody byl z 18 .05 napisalam o
                                          przelotnym deszczu i temp.23 St. bo tak bylo , a to ,ze pogoda
                                          czasem plata figla ,nie jest zalezne odemnie :( i na tym pozwole
                                          sobie zakonczyc wszelkie informacje dotyczace prognozy pogody ,
                                          niemniej jednak uwazam ,ze z ''zimno jak cholera'' przesadziles ;)
                                          • grazynanowa Re: re: Do Wulkanofob... 21.05.10, 08:42
                                            Aha.... ja lecac do Istanbulu ,zdalam sie na informacje pogodowe w
                                            TV ,bylo na odwrot ,zamiast ulewnych deszczy i chlodu ...slonce i
                                            temperatury powyzej 26 St .pretensje ...tylko do Pana Boga :(
                                            • Gość: Wulkanofob Re: re: Do Wulkanofob... IP: 78.186.117.* 21.05.10, 12:31
                                              Dzis pochmurno, slonce od czasu do czasu - zimno. Okolo 22 stopni i
                                              silny wiatr :/ p.s - moja uwaga nie byla do Ciebie Grazyna ;)
                                              • misiakrp Re: re: Do Wulkanofob... 22.05.10, 21:58
                                                ma sie rozumieć że do mnie ?
                                                nie jestem naganiaczem i siedze w joy pegasus w incekum
                                                wiec niedaleko od Ciebie pewnie lecielismy też tym samym samolotem z poznania 8.05
                                                no nie mów że nie opalałeś sie w czwartek
                                                jak przyjechaliśmy byla godzina 16 i było ciepło
                                                ale następnego dnia spędziliśmy z dzieciakami w basenie,morzu i na leżakach
                                                opalilem się tak na raczka :)
                                                mysle ze kejsi potwierdzi bo jesteśmy razem
                                                wczoraj waktycznie nie padało ale słońce za chmurami momentami przygrzewało jak
                                                chmury je odkryły
                                                dobra było to okazja na spacer do pobliskiego miasteczka na zakupy :)
                                                dzisiaj z ranka fajne słoneczko wiec szybkie sniadanko leżaczek kąpiel ale ok
                                                11-12 pojawiły sie chmurki wiec zebraliśmy "sprzet wodny" i do pokoju a tu nagle
                                                znowu słonko grzeje jak ,,,,,
                                                ta chwila nie trwała długo ok godz 14 przyszła mega chmura z ktorej nieźle
                                                popadało jakieś 20 min po ulewie wyszlo słońce i to mocne zabraliśmy sprzęt i
                                                nad morze kąpaliśmy sie i opalaliśmy do godziny 19
                                                u Ciebie też tak było jak nie to może nie jesteś w turcji :)
                                                mi pogoda odpowiada stopniowo przygotowujemy się na większe upaly które maja być
                                                od poniedziałku
                                                wiesz wybraliśmy maj właśnie żeby nie było aż tak gorąco :)
                                                jedynie co to mogła by być to cieplejsza jednak woda w basenech bo dla małych
                                                trochę chłodnawa ale i tak siłą małego wyciągam z basenu
                                                a starszy siedzi ciągle :)
                                                za to w morzu cieplejsza ale słona :)
                                                • culiacan Re: re: Do Wulkanofob... 22.05.10, 22:23
                                                  Witam. Przepraszam, że nie na temat ale jak będziecie mogli to napiszcie jak tam
                                                  w Hotelu Joy Pegasos Planet Incekum po zmianie właściciela. Jak z obsługą i czy
                                                  coś wzbudza wątpliwości że w sezonie ten hotel może działać inaczej niż do tej
                                                  pory. Dzięki z góry
                                          • kejsii pogoda na chwıl obecn 22.05.10, 10:21
                                            Wıtam ı pozdrawiam z Turcjı dzıß i wczoraj beznadzıeja zımno ı
                                            chmury jakıes 23 c jak nad polskım morzem ....Ale lıcze ze jeszcze
                                            bedzıe pogoda bo jestesmy tu wszyscy zalamanı
                                            • gusia210 Re: pogoda na chwıl obecn 22.05.10, 10:46
                                              a jak długo zapowiadają to zimno?Lecę 28 do Side.
                                              • Gość: paola jest kiepsko i ma byc tak dalej IP: 78.40.231.* 22.05.10, 22:26
                                                w Side temperatura 22-24 stopnie, pochmurno, wieczorem zimny wiatr, co
                                                chwile pada
                                                • misiakrp Re: jest kiepsko i ma byc tak dalej 23.05.10, 20:06
                                                  no to ja nie wiem gdzie wy jesteście u nas dzisiaj patelnia na maxa żar z nieba
                                                  żadnej chmurki woda w morzu cieplutka pól dnia w basenie reszta dnia na plaży bo
                                                  przyjemny wiaterek był bo nad basenem nie było czym oddychać
                                                  jak chodzi o hotel to nie wiem jak było wcześniej wiec nie mam jak porównać jest
                                                  dobrze idealnie to chbya nigdzie nie ma bardzo duzy minus za brak owoców
                                                  codziennie tylko twarde zielone śliwki, jabłka i pomarańcze
                                                  niestety nic więcej jak chodzi o owoce
                                                  jedzenia sporo
                                                  baseny ok czysto wszedzie
                                                  bedziesz zadowolona
                                                  • Gość: gtw Re: jest kiepsko i ma byc tak dalej IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 23.05.10, 21:57
                                                    trudno aby w maju mieć dojrzałe śliwki i inne owoce sezonowe

jeśli się lubi lokalne winogrona, śliwki, brzoskwinie, arbuzy trzeba
                                                    jechać w sierpniu i później...
                                                  • grazynanowa Re: jest kiepsko i ma byc tak dalej 24.05.10, 09:06
                                                    Arbuzow jest zatrzesienie ,truskawek rowniez ,te zielone sliwki ,to
                                                    przysmak miejscowych..,wlasnie takie najlepiej im smakuja .Owoce nie
                                                    sa drogie kg.arbuza 0.50 TL kg.truskawek 1.5 TL i sa naprawde juz
                                                    slodziutkie i aromatyczne ,polecam targ w Manavgat ,w kazda
                                                    niedziele i poniedzialek :) widocznie hotel w ,ktorym
                                                    jestes ,proboje zaoszczedzic ,chociaz tak do konca to nie
                                                    rozumiem ,bo te zielone sliwki kosztuja 2TL kg:)
                                                  • grazynanowa Re: Owocow nie brakuje... 24.05.10, 09:08
                                                    Dodam jeszcze ,ze brzoskwinie ,morele i nektarynki tez juz sa ,ale
                                                    odradzam ,bo jeszcze nie maja pelnego aromatu ,probowalam :(
                                                  • wtopek Re: jest kiepsko i ma byc tak dalej 25.05.10, 12:05
                                                    Brzoskwinie od lipca, winogrona jeszcze później. A to
                                                    wlaśnie "klasyczne" środziemnomorskie owoce.
                                                  • grazynanowa Re: jest kiepsko i ma byc tak dalej 25.05.10, 15:36
                                                    Klasyczne srodziemnomorskie owoce to wlasnie...
                                                    melony ,arbuzy ,figi,pomarancze i mandarynki :) brzoskwinie i
                                                    winogrona rosna rowniez w Polsce ;)
                                                  • malgonia1985 Re: jest kiepsko i ma byc tak dalej 26.05.10, 13:29
                                                    jak czytam te wszystkie posty to naprawdę zaczynam wątpić w celowość zaglądania
                                                    tutaj w ogóle
                                                    19.05.2010 - przyjechaliśmy w nocy i chcialiśmy posiedzieć na balkonie... zimno
                                                    na maxa siedziałam w bluzce swetrze kurtce i nakrywałam się jeszcze
                                                    ręcznikiem... i mimo odwiedzin na bezcłówce nie robiło mi się cieplej...
                                                    20.05.2010 - było całkiem nieżle choć popołudniu słońce zaszło i ten stan
                                                    rzeczy trwał przez kolejne dni... noc jeszcze gorsza od poprzedniej
                                                    21.05.2010 - słońce świeciło przez jakieś 30 min... super pogoda
                                                    temperatura taka że wybrałam się na zakupy bo zabrakło mi już czystych ciepłych
                                                    ubrań...
                                                    22.05.2010 - przez cały dzień masakra słońca jak na lekarstwo a burza która
                                                    nad nami przeszła to jakiś mexyk.. ale.. był to najszczęśliwszy moment wyjazdu
                                                    bo po niej w końcu wyszło słońce... oczywiście noc piekielnie zmina i
                                                    deszcz o4 rano..
                                                    23.05.2010 - zaczęło świecić słońce i zrobiło się iście wakacyjnie i
                                                    wspaniale... niestety nacieszyłam się pogodą przez 3 dni..
                                                    i to miałam właśnie na myśli grażynko gdy kiedyś Ci pisałam że nei poleca się
                                                    października jako cudownego miesiąca na wakacje bo albo trafisz na pogodę albo
                                                    nie.. my nie trafiliśmy.. ani jednej nocy nie mogliśmy wyjść bez kurtek
                                                    swetrów i długich spodni.. ponoć to najgorsze załamanie pogody w maju od 25
                                                    lat.. tak czy inaczej zdarza się... Alanya mnie nie lubi i to z wzajemnością
                                                    choć jak patrze za okno teraz to pewnie chętnie wróciłabym nad basen ;)
                                                  • Gość: zuzanka Re: jest kiepsko i ma byc tak dalej IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.10, 13:32
                                                    o matko jak to czytam to juz sie boje... lece 23 czerwca
                                                  • grazynanowa Re: Mialas pecha..... 26.05.10, 14:08
                                                    i nic pozatym , raz na 25 lat....wiec wyjatkowo rzadko ,dlatego z
                                                    doswiadczenia minionych 10 lat ,nadal twierdze ,ze maj i
                                                    pazdziernik rowniez , jest piekny , wydaje mi sie ,ze ,zaczne
                                                    wierzyc w zabobony ;)tak sie balas tej pogody i tak bardzo bylas
                                                    negatywnie nastwiona ,az wykrakalas :) w kazdym badz razie ,jest
                                                    ponownie goraco i slonecznie ,mysle ,ze warto dac jeszcze
                                                    szanse ''Alanyi''

Ps. W kurtce nie chodzilam ani razu ,nawet w te pochmurne i
                                                    deszczowe trzy dni.
                                                    Pozdrawiam serdecznie.
                                                  • misiakrp Re: Mialas pecha..... 26.05.10, 22:06
                                                    a ja mam to w nosie :P
                                                    przybyłem do turcji 19 maja przywitało nas słoneczko ok 13
                                                    czekając na autobus itaki grzało nam ładnie
                                                    jak dojechaliśmy do hotelu JOy pegasus planet incekum ok 16 było ciepło ale
                                                    chmurki pojawiły sie na niebie kolejny dzień 20 maja było ciepło i nieźle grzało
                                                    słonko cały dzień na basenie następny dzień niestety zrobił sie pochmurny ale to
                                                    była dobra okazja na wycieczkę do alsar po zakupy :)
                                                    była burza i ostro popadało jakieś 30 min po czym wyszło ostre słonko i udaliśmy
                                                    sie na plaże opalać kolejne dni to już patelnia łącznie z dzisiejszym dniem co
                                                    bez klapek nie dało sie po piasku chodzić bo palił w nogi
                                                    wiem tylko że koleżanka (z tego forum)pojechała na 2 dni do kapadocji i tam w
                                                    niedziele pochmurnie, zimno i padało prawie przez cały czas a u nas był skwarek !

wiec nie stresować sie bo z dnia na dzień coraz większy upał gdzie dla malych
                                                    dzieci nie jest to za dobre :(
                                                    jutro szukamy cienia bo chwilowo dosyć mamy słońca i boimy sie o dzieciaki
                                                    --
                                                    Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby Niewolnicy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka