Gość: Gość Ewa
IP: *.chello.pl
22.07.10, 12:02
Wczoraj z żalem pożegnaliśmy Incekum k. Alanii - pobyt w hotelu Alara West. Wszystkim planującym wyjazd do Turcji i chcącym na prawdę wypocząć gorąco polecam to miejsce i ten super hotel.
Hotel należy do sieci hoteli Alara (Alara Park 4*, Alara 4*, Alara West 3*, Alara Star 5*, przy czym Alara West znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie hoteli Alara (na wprost) oraz Alara Star (za tym hotelem). Hotel zasługuje na pochwałę pod wieloma względami: 1. jest wspaniale położony na klifie z widokiem na morze z jednej
strony, i na basen i morze z drugiej strony;
2. ma ogród ze wspaniałą roślinnością śródziemnomorską;
3. ma bardzo miłą i profesjonalną obsługę;
4. jest w nim b.czysto i posiada wiele udogodnień dla turystów,
m.in. lodówkę w pokoju, a także dla nas miłym zaskoczeniem była
funkcjonalna suszarka na ubrania na balkonie;
5. serwują w nim bardzo dobre i urozmaicone jedzenie - mam tu na
myśli obiady i kolacje, gdyż śniadania są podobne każde dnia
(kilka rodzajów sera, turecka wędlina, jajka na twardo, czasem
pokrojone zapiekane parówki, pomidory, ogórki, oliwki),choć
dodatkowo na śniadanie można dostać też pyszny omlet z różnymi
dodatkami lub placuszki;
6. bliskość aż 4 różnych plaż;
7. spory, ładny basen z brodzikiem;
8. dwa super bary - ten hotelowy oraz ten w pobliżu głównej plaży,
serwujący przekąski i napoje także w ramach opcji All Inclusive;
9. dobry dojazd do oddalonej o 24 kilometry Alanii;
10.możliwość korzystania z różnych usług i ze świetnych animacji w
hotelu Alara Star.
Hotel Alara West, mimo że ma trzy gwiazdki to naszym zdaniem zasługuje na więcej. Wiem, co piszę, gdyż w Turcji byłam już 9 raz i jak do tej pory przebywaliśmy głównie w hotelach 4* a ten jest dużo lepszy od niektórych 4*. Jest w nim wszystko świetnie zorganizowane, tak że pobyt w nim to prawdziwa przyjemność.
Jedynie może pokoje są troszkę skromnie (ale wygodnie) urządzone - no ale to zupełnie nie stanowi problemu, gdyż tam się przecież tylko śpi.
Na prawdę żal było opuszczać hotel. Z czystym sercem możemy polecić go wszystkim tym, którzy szukają na wypoczynek hotelu w urokliwym, ale spokojnym otoczeniu, którzy chcą odpocząć (jak my) od zgiełku dużego miasta, nie tracąc jednocześnie możliwości łatwego dojazdu do sporego miasta jakim jest Alanya.