Dodaj do ulubionych

Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Alania

IP: *.chello.pl 22.07.10, 12:02
Wczoraj z żalem pożegnaliśmy Incekum k. Alanii - pobyt w hotelu Alara West. Wszystkim planującym wyjazd do Turcji i chcącym na prawdę wypocząć gorąco polecam to miejsce i ten super hotel.
Hotel należy do sieci hoteli Alara (Alara Park 4*, Alara 4*, Alara West 3*, Alara Star 5*, przy czym Alara West znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie hoteli Alara (na wprost) oraz Alara Star (za tym hotelem). Hotel zasługuje na pochwałę pod wieloma względami: 1. jest wspaniale położony na klifie z widokiem na morze z jednej
strony, i na basen i morze z drugiej strony;
2. ma ogród ze wspaniałą roślinnością śródziemnomorską;
3. ma bardzo miłą i profesjonalną obsługę;
4. jest w nim b.czysto i posiada wiele udogodnień dla turystów,
m.in. lodówkę w pokoju, a także dla nas miłym zaskoczeniem była
funkcjonalna suszarka na ubrania na balkonie;
5. serwują w nim bardzo dobre i urozmaicone jedzenie - mam tu na
myśli obiady i kolacje, gdyż śniadania są podobne każde dnia
(kilka rodzajów sera, turecka wędlina, jajka na twardo, czasem
pokrojone zapiekane parówki, pomidory, ogórki, oliwki),choć
dodatkowo na śniadanie można dostać też pyszny omlet z różnymi
dodatkami lub placuszki;
6. bliskość aż 4 różnych plaż;
7. spory, ładny basen z brodzikiem;
8. dwa super bary - ten hotelowy oraz ten w pobliżu głównej plaży,
serwujący przekąski i napoje także w ramach opcji All Inclusive;
9. dobry dojazd do oddalonej o 24 kilometry Alanii;
10.możliwość korzystania z różnych usług i ze świetnych animacji w
hotelu Alara Star.

Hotel Alara West, mimo że ma trzy gwiazdki to naszym zdaniem zasługuje na więcej. Wiem, co piszę, gdyż w Turcji byłam już 9 raz i jak do tej pory przebywaliśmy głównie w hotelach 4* a ten jest dużo lepszy od niektórych 4*. Jest w nim wszystko świetnie zorganizowane, tak że pobyt w nim to prawdziwa przyjemność.
Jedynie może pokoje są troszkę skromnie (ale wygodnie) urządzone - no ale to zupełnie nie stanowi problemu, gdyż tam się przecież tylko śpi.
Na prawdę żal było opuszczać hotel. Z czystym sercem możemy polecić go wszystkim tym, którzy szukają na wypoczynek hotelu w urokliwym, ale spokojnym otoczeniu, którzy chcą odpocząć (jak my) od zgiełku dużego miasta, nie tracąc jednocześnie możliwości łatwego dojazdu do sporego miasta jakim jest Alanya.

Obserwuj wątek
    • Gość: Sylwia Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.10, 12:17
      Witam . Ciesze się, że znalazł się ktoś kto tam był. Ja w połowie sierpnia
      wybieram się wprawdzie do Alary ale z tego co wiem to te wszystkie hotele są
      obok siebie i bazę (baseny, plaże) mają wspólne. Może wiesz coś o pobycie w
      Alarze. Pozdrawiam i ma,m nadzieje że też bedę zadowolona. Jak możesz napisz
      • Gość: Sylwia Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.10, 12:18
        Mam pytanko co do lotu? Skąd leciałaś i jakimi liniami, bo troche się już
        naczytałam- brr.
        • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 22.07.10, 19:45
          Lecieliśmy z Warszawy, tureckimi liniami Sun Express - bez najmniejszych
          problemów bo punktualnie i bez turbulencji.
          Wczasy wykupiliśmy w Itace.
      • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 22.07.10, 19:40
        Już odpowiadam na wszystkie pytania. Hotel Alara ma jeszcze atrakcyjniejsze
        położenie - najbliżej z niego do głównej, szerokiej plaży oraz małej plaży w
        uroczej zatoczce. Hotel jest bardzo ładny i dosłownie tonie w zieleni -
        usytuowany jest w przepięknym, egzotycznym ogrodzie. Rzeczywiście turyści
        przebywający w którymkolwiek z trzech hoteli (Alara, Alara West i Alara Star)
        mogą korzystać z plaż, basenów i usług tych hoteli. Jedynie jeść i spać trzeba w
        "swoim" hotelu, także inne odpłatne usługi hotelu Alara Star są zarezerwowane
        dla gości tego hotelu.
        Jednak - moim i nie tylko moim zdaniem - właśnie ten najdroższy 5* hotel Alara
        Star jest najmniej ciekawy nie tylko ze względu na położenie (najbliżej głównej
        drogi) i goście tego hotelu często przychodzą do hotelu Alara West bo tu im się
        bardziej podoba.
        Zdecydowanie hotel Alara jest najatrakcyjniejszy, ale hotel Alara West niewiele
        mu ustępuje.
        Tak się złożyło że kilka razy skorzystaliśmy z posiłków w hotelu Alara i
        przyznam, że restauracja (częściowo na powietrzu) serwuje bardzo dobre,
        urozmaicone jedzenie.
        Planujemy, że w przyszłym roku znów wykupimy pobyt w Alara West lub w Alara. Bo
        jest tam po prostu cudownie! Gwarantuję, że będziesz zachwycona.
        • Gość: Sylwia Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 13:17
          Bardzo dziękuje za cenne opisy. Mam nadzieje, że spędze udany urlop? Jak z
          zemstą Sułtana? na co trzeba uważać?
          • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 23.07.10, 19:57
            Zapomnij o czymś takim jak zemsta Sułtana! W hotelu wszystko jest przygotowywane
            na miejscu, jest świeżutkie i po prostu pyszne! Nieraz schodząc schodami na
            basen mijaliśmy po drodze restaurację i z kuchni już unosił się wspaniały zapach
            pieczonych ciast, które później jedliśmy na deser przy kolacji. Kucharze są na
            prawdę świetni i bardzo sympatyczni - często wychodzą z kuchni i obserwują
            dyskretnie co ludzie sobie nakładają i jak coś "znika" natychmiast dokładają.
            Jedzenie jest smaczne i bardzo estetycznie podane.
            Wiesz, ja w ogóle będąc 9 razy w Turcji nigdy nie spotkałam się z czymś takim
            jak "zemsta sułtana",nigdy (na szczęście) nie doświadczyłam czegoś takiego, a w
            Egipcie - tak. Była "zemsta faraona".
        • Gość: Sylwia Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 18:02
          Mam jeszcze pytanko czy można skorzystać na miejscu z łaźni tureckiej? Jeżeli
          tak to gdzie i za ile? Ciesze się że tak pozytywnie wypowiadasz się o hotelu
          Alara, widzę że wakacje udane. Mam nadzieję, ze bedę miała podobnre odczucia.
          Jeszcze raz dzięki za cenne uwagi. Pozdrawiam Sylwia
          • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 23.07.10, 20:05
            Wiem, że jest w hotelu łaźnia turecka, ale nie wiem nawet dokładnie gdzie, gdyż
            nas nie interesowała hotelowa łaźnia turecka. My od razu wykupiliśmy taką
            prawdziwą, rozszerzoną (2 sauny parowa i sucha, basen, jakuzzi,kąpiel w
            błotku,piling i kąpiel w pianie,masaż z nacieraniem olejkami)w "Harem-Hamam" w
            Konakli. W polsko-tureckim biurze Wujek i Mariolka w Alanii, za 15 euro. Byliśmy
            b. zadowoleni.
            • Gość: Sylwia Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 22:12
              Z tego co wiem to najlepiej zaliczyć saunę na poczatku pobytu. Jak czasowo pobyt
              w saunie. Czy warto tam pójść. Jak możesz opisz po krótce jak to wygląda jestem
              b.ciekawa
              • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 24.07.10, 10:22
                W saunie - jak to w saunie. Jest odliczany czas (ok. 15 min. pobytu) w saunie
                suchej, potem wchodzi się na chwilę do basenu, następnie na kilka minut do sauny
                parowej, potem jacuzzi, i dalsze zabiegi.
    • kuczynska78 Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala 22.07.10, 12:21
      Lecę tam z dwójką dzieci 25 sierpnia. Jak wyglada sprawa z
      recznikami? Słyszałam, że plażowe powinnam brać ze sobą. A czy
      bywaja lody dla dzieci, czy raczej trzeba je kupować. Rozumiem, że w
      pobliżu też sa jakieś sklepiki?
      A.
      • Gość: mona Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 22.07.10, 14:20
        ja w końcu tez wybrałam Alare West i zastanawiam się jak dojechać do Side lub
        Alany jakoś wieczorkiem? czy tylko taxi? Wiecie moze o której osttani dolmusz
        rusza z Side?
        Czy Wy czas spedzaliscie tylko w hotelu czy jakies wycieczki w okolice
        organizowaliście?
        • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 22.07.10, 20:19
          Bez żadnych problemów można dojechać do Alanii - aż do późnych godzin wieczornych kursuje (co 15 min.) dolmusz. W odległości ok. 100 m od hotelu Alara West a w pobliżu hotelu Alara Star przebiega główna droga prowadząca do Alanii - staje się i macha ręką na nadjeżdżający dolmusz z napisem "Alanya". Jedzie się 30-35 min. Koszt przejazdu w jedną stronę dla jednej osoby to 2 euro (lub czasem 2,50 euro), lub 3 dolary, lub 4 liry tureckie.
          Można (i nawet trzeba) korzystać z fajnych wycieczek fakultatywnych, ale najlepiej kupić w lokalnych biurach podróży (jest ich b. dużo) niż u rezydenta polskiego biura, bo różnica w cenie ogromna - dwu lub trzykrotnie wyższa.
          My kupiliśmy trzy wycieczki w polsko-tureckim biurze Wujek i Mariolka w Alanii. Bardzo polecam to biuro - rzetelne i bardzo sympatyczna w nim obsługa.
      • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 22.07.10, 20:00
        Rzeczywiście w hotelu Alara West nie wydają ręczników plażowych - trzeba zabrać
        ze sobą lub kupić na miejscu w sklepikach w pobliskim Avsalar lub w Alanii - w
        sprzedaży są przepiękne, mięciutkie ręczniki plażowe. W Alarze i w Alarze Star
        ręczniki plażowe są wydawane.
        Lody można kupić w znajdującym się w pobliżu sklepiku - mini markecie.
        Choć desery w hotelu Alara West są przepyszne, to jednak nie podaje się tam
        lodów. Nie wiem jak w pozostałych hotelach - w Alarze chyba też nie, nie wiem
        jak w Alara Star.
        Te trzy hotele są na terenie stanowiącym obszar zamknięty - jest budka
        strażnika, który obserwuje wchodzące z zewnątrz osoby.
        Jednak po drugiej stronie ulicy (głównej drogi prowadzącej do Alanii) znajduje
        się kilka małych sklepików z pamiątkami.
        • Gość: mona Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 22.07.10, 21:11
          uwaga o ręcznikach bardzo cenna, trzeba zabrać swój...

no to świetnie, ze jest łatwy dojazd do Alani i Side :) będzie można wieczorkiem
          na spacer wyskoczyć.

i jeszcze jedno pytanie, czy jest bardzo gorąco? wyczytałam, że jest tam duża
          wilgotność powietrza i nawet wieczory nie są przyjemne ..
          • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 22.07.10, 21:36
            Tak, rzeczywiście jest bardzo gorąco. Nawet w nocy termometr wskazywał 30 st., w pokoju nie można było nawet na chwilę wyłączyć klimatyzacji, bo od razu pot spływał strużkami... Tak samo na zewnątrz - upalnie. Ale da się wytrzymać. W końcu przecież jest to charakterystyczne dla tego regionu Turcji.
            Trzeba nosić skąpe, przewiewne ubranie i wypijać dużo napojów.
            Już po jednym dniu organizm sam przyzwyczaja się do tej temperatury.
            • Gość: mona Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 22.07.10, 22:04
              no... zobaczymy, czy mój organizm się zaaklimatyzuje szybko :)

generalnie już się nie mogę doczekać, po powrocie wszystko ładnie opisze :)
              Ewo jesteś bardzo pomocna, dziękuje za informację :)
          • Gość: Paula Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.radom.vectranet.pl 25.07.10, 18:25
            A kiedy sie wybieracie, ja zkolezanka w polowie sierpnia i mam nadzieje ze
            znajdziemy pare osob chetnych na jakis wypad wieczorny na impreze do Alanyi :))
    • Gość: Ewcia Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 07:32
      Za kilka dni lece do hotelu Alara Park nie wiesz przypadkiem czy on
      rowniez znajduje sie w poblizu tych trzech hoteli?
      • monia515 do: Ewa 23.07.10, 09:05
        A z tych 9 hoteli- czy był któryś w mieście lub na obrzeżach? czy
        mogłabys mi polecieć jakis miejski hotel z dobrym jedzeniem, czysty-
        3 lub 4*?
        Pozdrawiam.
        • Gość: Gość Ewa Re: do: Ewa IP: *.chello.pl 23.07.10, 20:25
          Nie napisałam, że byłam w 9 hotelach, tylko że byłam 9 razy w Turcji. Przez
          ostatnie 4 lata jeździłam do Turcji dwukrotnie w ciągu roku - stąd tyle
          wyjazdów. Jednak dopiero w zeszłym roku po raz pierwszy byliśmy na Rivierze
          Tureckiej, w Alanii - wcześniej co roku jeździliśmy na wybrzeże Egejskie. W
          zeszłym roku przebywaliśmy w super hotelu Tac Premier w Alanii. Gorąco polecam
          wszystkim ten hotel, choć jak dla nas - ze względu na to, że jest on prawie w
          centrum miasta - było trochę za głośno. Dlatego w tym roku celowo wybraliśmy na
          wypoczynek znacznie mniejszą miejscowość.
      • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 23.07.10, 20:12
        Hotel Alara Park rzeczywiście należy do sieci hoteli Alara, ale nie znajduje się
        w tym samym miejscu co trzy wyżej wymienione przeze mnie hotele.
        Ten hotel znajduje się w pobliskiej miejscowości Avsalar - jadąc z Alanii często
        mijaliśmy go widząc tablicę przy drodze. Ciekawie wygląda. Tak więc ten hotel
        jest troszkę bliżej Alanii. Jednak do pozostałych trzech hoteli sieci Alara nie
        jest aż tak bardzo daleko.
      • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 23.07.10, 20:16
        Nie, ten hotel znajduje się w miejscowości Avsalar, troszkę przed Incekum. Więc
        troszkę bliżej Alanii. Tak, myślę że na pewno nie jest to jeszcze Incekum, ale
        do Incekum nie jest daleko.
    • Gość: Bju Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.10, 11:05
      Dzięki za informacje, właśnie przyglądam się temu hotelowi i coraz
      bardziej jestem za. Czekam tylko na ceny „last minute” . Mam parę
      pytań.
      1.Czy da się przejść wieczorem na jakiś spacer – jakiś deptak w
      pobliżu, centrum, sklepiki itp.. Czy raczej pozostaje tylko hotel
      lub dojazd dolmuszem? Na mapie wygląda na to, że w pobliżu hotelu
      raczej nie wiele się dzieje. I jak wygląda pod tym względem to
      miasteczko w pobliżu – Avsallar, czy można ewentualnie dojść do
      niego pieszo?
      2. Czy pobliżu hotelu jest jakiś sklep (nie hotelowy) gdzie
      ewentualnie można zrobić zakupy typu apteka, owoce, coś dla dziecka?
      3. Czy można zamówić gdzieś w pobliżu łaźnię turecką i czy
      korzystałaś?
      4. Czy jest w tamtym rejonie jakieś biuro z wycieczkami
      fakultatywnymi, czy pozostaje tylko rezydent?
      5. Gdzie najlepiej robić ewentualne zakupy pamiątek?
      6. Jakieś porady odnośnie zamawiania pokoju? Ewentualnych zamian,
      napiwków?
      7. Jak z walutą, co lepiej zabrać i jakie są tam przeliczniki?
      To chyba tyle, bo najważniejsze rzeczy widać na zdjęciach i w
      opiniach, których jest dużo i potwierdzają to, co piszesz.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 23.07.10, 20:43
        Oj, troszkę dużo tych twoich pytań. Na część z nich już odpowiedziałam innym
        forumowiczom - poczytaj wyżej. Do miasteczka Avsalar można dojść pieszo (do
        centrum pewnie idzie się ok 30 min.) lub dojechać dolmuszem za 1,50 dolara/os. O
        łaźni tureckiej napisałam wyżej - poczytaj. Najbliższe małe tureckie biuro
        podróży znajduje się naprzeciw hoteli, po drugiej stronie ulicy. My nie
        korzystaliśmy z niego, tylko z biura Wujek i Mariolka w Alanii.
        Fajne i znacznie taniej niż w Alanii można kupić pamiątki właśnie w Avsalar.
        Pokoje w hotelu sa juz wczesniej przydzielone, ale mozna ewentualnie - w miare
        mozliwosci - zamienic. Napiwki (bakszysz)- jak zawsze w Turcji - warto dawac,
        ale dziekujac za cos.
        Zabierz euro i dolary. Za 1 euro - ok. 2 liry tur., za 1 USD - 1,50 liry tur.
    • Gość: ozon Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.satfilm.net.pl 23.07.10, 14:22
      Za tydzień wylatuje do Alary Park w związku z tym mam pytanie czy
      jako gość tego hotelu mogę korzystać z innych obiektów tego
      kompleksu, bo z tego co sie orientuje to jest jedna sieć.
      • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 23.07.10, 20:45
        Niestety, nie wiem. Nie bylismy w hotelu Alara Park.
      • Gość: tu Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.satfilm.net.pl 23.07.10, 21:38

witam

Kiedy i skąd lecisz lecisz do alara park?
        • Gość: MS Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: *.chello.pl 24.07.10, 00:19
          Jedno pytanie do Ewy - czy ta główna droga biegnaca koło morza nie
          jest uciazliwa w hotelach Alara oraz na głównej plaży Incekum koło
          nich - czy nie jest tak, że leżąc na plaży z tyłu słyszy się
          jeżdżące samochody?
          • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: *.chello.pl 24.07.10, 10:19
            Bez obaw - ta droga z plaży prawie w ogóle nie jest widoczna i w ogóle nie
            słychać że tam coś jeździ. Trzeba się dobrze przyjrzeć by zobaczyć że tam w
            ogóle jest droga. Ona jest wysoko nad plażą, w pewnej odległości, i absolutnie
            nie przeszkadza w wypoczynku.
          • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: *.chello.pl 24.07.10, 10:32
            W hotelach też absolutnie nie jest uciążliwa.
            Acha, zapomniałam jeszcze dodać - ta informacja jest dla wszystkich - wychodząc
            z hotelu cały czas słyszy się głos cykad - super! Cykady cały czas grają, jest
            to b. przyjemne - nie widać ich a słychać prawie wszędzie gdzie się jest.
            Otwierasz rano okno lub wychodzisz na balkon i co słyszysz? Szum morza i dźwięk
            cykad - super!
            • Gość: mona Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: *.chello.pl 24.07.10, 14:15
              super :) a czy ktoś leci do Alary West 28 z Wwy??

Aaa, jeszcze jedno pytanko, czy transfer z lotniska do hotelu przebiega
              sprawnie? ile czasu mniej więcej zajmuje? muszę się psychicznie nastawić :)
              • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: *.chello.pl 24.07.10, 15:59
                Sprawnie przebiega. Rezydent kieruje do właściwego autokaru i jedzie się mniej więcej 1,5 godz. Ponieważ Incekum jest znacznie bliżej niż Alanya, wszyscy ci, którzy będą przebywać w hotelach sieci Alara (oprócz Alara Park) wysiadają jako pierwsi.
                Pozdrawiam i życzę wszystkim udającym się do Alara West lub Alara wspaniałego pobytu. Jestem pewna, że taki będzie :) Zazdroszczę Wam, że wkrótce tam będziecie a ja muszę czekać do następnego roku! No cóż...
                Wszystkiego dobrego!
                • Gość: mona Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: *.chello.pl 24.07.10, 16:17
                  to świetnie, cóż chyba pytania się wyczerpały. :)

a może jeszcze jedno, jakie wycieczki wykupywałaś w biurze o którym wspomniałaś
                  wyżej, wiem już że łaźnie turecką ( też zamierzamy ) i co jeszcze?
                  • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: *.chello.pl 25.07.10, 21:13
                    W biurze polsko-tureckim Wujek i Mariolka (o którym wspomniałam wyżej) wykupiliśmy oprócz łaźni tureckiej 2-dniową wycieczkę do Kapadocji oraz rejs statkiem w pobliżu Alanii.
                    Byliśmy bardzo zadowoleni z wszystkich wycieczek.
                    Do Kapadocji pojechała z nami świetna pilotka Bogusia (Polka mieszkająca na stałe w Alanii), która nie tylko posiada dużą wiedzę o tym regionie Turcji i potrafi ją znakomicie przekazać turystom, ale także jest ona przesympatyczną, zawsze uśmiechniętą osobą.
                    Pani Bogusia całą drogę do Kapadocji (i z powrotem) zabawiała nas opowiadając różne ciekawostki, dowcipkując, itp. - żeby łatwiej było nam znieść trudy podróży, gdyż do Kapadocji jest ponad 600 km w jedną stronę.
                    Pozostałe wycieczki też były świetne - super rejs statkiem!
                    Biuro Wujek i Mariolka działa we współpracy z tureckim biurem podróży Pacho Tours. Podobnie jak biuro Leny, z którego usług korzystaliśmy w zeszłym roku - i też byliśmy bardzo zadowoleni.

• Gość: tony111 Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: *.acn.waw.pl 03.08.10, 00:19
                      ja będe w alara west od 25.08. zastanawiam sie nad wycieczka do
                      kapadocji z biurem wujek i mariolka. czy wiesz moze czym sie
                      wycieczka do kapadocji rozni w porownaniu z ta oferowana przez
                      rezydenta ( w moim przypadku Itaka)? i jakie dodatkowe koszty mozna
                      sie spodziewac w czasie tej wycieczki? jak hotel, zwiedzenia i
                      ogolnie atmosfera? bo z tego co pisalas to przewodniczka był bardzo
                      dobra.pozdrawiam
                      • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: *.chello.pl 03.08.10, 22:41
                        Polecam biuro Wujek i Mariolka (polsko-tureckie) jako sprawdzone, dobre biuro
                        podróży. Jak już pisałam, zakupione u nich wycieczki były po prostu super.
                        Jeśli chodzi o wycieczkę do Kapadocji, o którą pytasz, to różni się ona od tej
                        sprzedawanej przez rezydenta Itaki przede wszystkim ceną: u rezydenta 2-dniowa
                        Kapadocja kosztuje 114 euro, a w biurze Wujek i Mariolka - 40 euro.
                        Taka cena (40 euro) wycieczki do Kapadocji jest także w innych lokalnych biurach
                        podróży, m.in. u Leny z Pacho Tours, oraz Jolci (Jolcia i Adams). Cena ta (w
                        biurach lokalnych) obejmuje przejazd w obie strony do/z Kapadocji klimatyzowanym
                        autokarem, zwiedzanie, nocleg w hotelu (3*, skromnym ale czystym), obiadokolację
                        pierwszego dnia i śniadanie drugiego dnia, opiekę pilota mówiącego po polsku (w
                        naszym przypadku była to świetna Bogusia, Polka, o której już pisałam.)
                        Dodatkowo płatne (dla chętnych, którzy chcą zjeść) są obiady pierwszego i
                        drugiego dnia - po 7 euro/os, oraz noc turecka (też dla chętnych, ale warto bo
                        to świetna zabawa, polecam) - za 20 euro.
                        Chcę jeszcze dodać, że w zeszłym roku byłam (bo byłam w Turcji z innym
                        towarzystwem)na takiej wycieczce do Kapadocji zakupionej w innym lokalnym biurze
                        podróży - Jolcia i Adams. Mam więc porównanie i muszę przyznać, że wycieczka
                        zakupiona w biurze Wujek i Mariolka okazała się być lepiej zorganizowana i
                        więcej zwiedziliśmy.
                    • maltycka Polecam biuro Leny z Pacho Tour 03.08.10, 19:49
                      Jesli ktoś bedzie w Alanyi niech uda sie do Leny z Pacho Tour. Ona
                      załatwi wszystko. Poradzi we wszystkim, podpowie, pomoze. Wszystkie
                      wycieczki były perfekcyjnie zorganizowane.
                      Polecam biuro Leny z Pacho Tour
                      www.lena-pachotour.pl
                • Gość: Sylwia Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.10, 16:19
                  ja wybieram się 13 sierpnia do Alary- szkoda ale się miniemy
                  • Gość: mona Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: *.chello.pl 24.07.10, 16:37
                    dokładnie, my wracamy 11 sierpnia, oczywiście po powrocie zdam tu relacje :)
                    • Gość: mona Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: 88.254.174.* 03.08.10, 18:00
                      jest cudownie, to rzeczywiście najlepszy wybór jesli chodzi o ten rejon...
                      bylismy w Alani i na pewno niegy sie tam nie wybiezemy, tłumy, ciasne hoteliki
                      itp. W Alara kilka basenów, rózne plaże, piękny ogród, można spacerowac,
                      relaksować i sie bawic ( w Alara Star ) każdy znajdzie coś dla siebie
                      • Gość: WŁODEK Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: 158.75.49.* 04.08.10, 09:32
                        byłem w pegasos planet ale zawitałem do Alara w ramach sacerku,obszedłem teren,
                        przeszedłem koło "strażników" nawet nei zwrócili uwagi a obawiałem się ze nie
                        wpuszczą hehe co to za kolesie troche dziwne że może włazić tam byle kto i nie
                        pilnują tego ale hotele niczego sobie, ładny teren i roślinność, mało basenów
                        troche i plaża taka sobie, o pokojach nic nie napisze bo nie byłem hehe tylko
                        teren zwiedziłem nie niepokojony przez nikogo mimo tego że nie byłem gościem
                        tego hotelu
                        • Gość: mona Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: 85.110.36.* 04.08.10, 09:42
                          a my jestesmy w Alara West ale zawitalismy do Pegasosa :) to samo, obeszlismy
                          teren, basenów duzo,ale oblegane i bardzo tłoczno. no i płaski teren, nie ma
                          tych widoczków i ukrytych zatoczek jak w Alarze, plaża za to śliczna, niby
                          kawałek dalej niz nasza,ale szersza i ładniejsza, chodzimy do Was sie kąpać :)
                          • Gość: do mona- sisi Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 10:44
                            ja będę w sierpniu w Alarze. Mam pytanie- czy można wejść na basen do Pegasosa
                            czy nie bardzo? Proszę o praktyczne informacje na temat pobytu, gzie można pójść
                            wieczorem itp
                            • Gość: włodek Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: 158.75.49.* 04.08.10, 12:37
                              oficjalnie nie, ale nikt cię nie zatrzyma, po prostu idź plażą i wejdź na teren
                              hotelu z plaży , właź do basenu i używaj a jak zawitasz do snack baru lub
                              innego przybytku z piciem i jedzeniem to tez myśle że się najesz i napijesz, nie
                              zauważyłem aby ktoś patrzył jakoś szczególnie na opaski, ja w alare zwiedziłem,
                              wypiłem piwko i wróciłem hehe
                              • Gość: do Włodek Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 12:57
                                W Alarze chyba nie ma opasek a u Was jak to było? To mówisz, ze może się udać
                                poszaleć w basenie, na picie i jedzenie wróce do siebie (bo podobno jest
                                rewelacyjne)chodzi mi głównie o baseny. Jak najlepiej tam wejść ? od plaży? Czy
                                bardzo pilnuja kto wchodzi?
                                • Gość: włodek Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.10, 20:55
                                  z tego co widziałem nikt nie pilnuje,obsługa kręci się ospale, najlepiej wejść
                                  od plaży dowolnym wejściem, pełno ludzi i nikt nie patrzy kto wchodzi i
                                  wychodzi, po prostu idz plaża wejdź 1 lepszym wejściem które ci podpasuje na
                                  teren i do basenu się zapakuj wg mnie na 100% nikt cię nie wyczai, a jak z neta
                                  chcesz używać za free to kod 11223344 w lobby nie wiem jak w Alara ale tu mają
                                  zdarmowy
                                • Gość: sisi Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 21:03
                                  Dzięki Włodek. Proszę jeszcze o kilka praktycznych pora dotyczących pobytu.
                                  gdzie warto pójść wieczorem, co zwiedzić itp. Pozdrawiam
                                  • Gość: włodek Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: 158.75.49.* 05.08.10, 10:55
                                    iść wieczorem to chyba tylko po hotelu, w pobliżu nic nie ma, taka wioseczka,
                                    1,5km około jest miasteczko Avsalar ale nie wiem czy tam coś godnego zobaczenia
                                    wieczorem sie dzieje, można tam wyskoczyć na zakupy, jest dość spory targ,
                                    można meczet zobaczyć i to chyba na tyle, a koło hoteli - to zadupie kilka
                                    malutkich kramików , jakaś buda z bananami (warto skosztować bo w hotelach nie
                                    dają o dziwo-nikt nie wie dlaczego)można połazić plaża ad Alary jak minie się
                                    Pegasosa to jest taki opuszczony kemping i jet plaża gdzie przychodzą miejscowi,
                                    są skałki -dość ciekawe widoki, możan dużą jaszczure zobaczyć i kupę śmieci jak
                                    wszędzie w okolicy poza terenami hoteli.
                                    • Gość: .. Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: 158.75.49.* 05.08.10, 11:19
                                      troche moich fotek z okolic alary , pegasosa i nie tylko
                                      www.panoramio.com/user/4784561
                                    • Gość: Robert Re: Wróciliśmy - Alara West - do Włodek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 11:28
                                      A jak tam jest z dojazdem do Alany i powrotem tak w godzinach wieczornych? O
                                      której gdzieś tak mniej więcej odjeżdża ostatni dolomusz z Alany?
                                      P
                                      • Gość: .. Re: Wróciliśmy - Alara West - do Włodek IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 15:41
                                        ostatni z Alany odjeżdża około północy ale trzeba uważać aby nie zostać bo oni
                                        nie trzymają się dokładnego rozkładu i wtedy to zostanie taxi tylko co wyjdzie
                                        znacznie drożej
                            • Gość: mona Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: 88.228.235.* 10.08.10, 09:42
                              o benu ne szłam gdyz te w Alarze sa wg mnie łdniejsze mnie zatłoczne. Zwłaszcza
                              basen Alary z pięknym widokiem na morze, bez tłoku....cudo.
                        • Gość: Gość Ewa Hej, to jest wątek o hotelach sieci Alara! IP: *.chello.pl 05.08.10, 21:02
                          Słuchajcie, założyłam ten wątek żeby opowiedzieć o hotelach sieci Alara, a nie o hotelu Pegasos. Odbiegacie od tematu wątku!
                          Proszę o podtrzymywanie tematu, a nie wypowiadanie się o innych hotelach. Na to jest inne miejsce, inny wątek.
                          Tu niech wypowiedzą się osoby które właśnie są w Alarze West (lub Alarze),lub były, albo interesują się hotelami sieci Alara. Bo inaczej po prostu robi się bałagan i osoby zainteresowane tematem nie znajdą tu tego czego szukają - informacji o hotelach Alara. Pozdrawiam. Ewa
                          • Gość: Marzena Re: Hej, to jest wątek o hotelach sieci Alara! IP: 91.123.214.* 06.08.10, 09:21
                            Witam
                            13 sierpnia wylatujemy do Alara Park Z Katowic. Można prosić o namiary biura
                            Wujek i Mariolka w Alanii ?
                            • Gość: Gość Ewa Re: Hej, to jest wątek o hotelach sieci Alara! IP: *.chello.pl 06.08.10, 23:04
                              Oczywiście. Poniżej link do strony biura. Pozdrawiam.

www.wujek-i-mariolka.com/
                              • Gość: Gość Re: Hej, to jest wątek o hotelach sieci Alara! IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.10, 10:31
                                A jak tam z komarami? Czy trzeba coś ze sobą zabrać, czy raczej ich
                                nie ma?
                                • Gość: syla Re: Hej, to jest wątek o hotelach sieci Alara! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.10, 11:21
                                  A kiedy i gdzie sie wybieracie mozna wiedzieć?
                                • Gość: Gość Ewa Re: Hej, to jest wątek o hotelach sieci Alara! IP: *.chello.pl 09.08.10, 22:07
                                  Na szczęście w ogóle nie było komarów. Mimo że w pobliżu hoteli woda, woda,
                                  woda... Ale fajnie - nie ma komarów! Wymarzone miejsce na urlop. Już tęsknię...
                    • Gość: tony111 Re: Wróciliśmy - Alara West - do Ewy IP: *.acn.waw.pl 11.08.10, 22:41
                      mona to poprosimy szybciutko o jakąś relację:-) my odliczamy jeszcze
                      ostatnie godziny do wyjazdu (jeszcze az tydzień...)
    • Gość: Robert Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 13:18
      A może ktoś wie i może polecić gdzie w pobliżu można kupić jakieś ciuchy? Czy
      może lepiej wybrać się do Alany na takie zakupy?
      • Gość: ZOMBI Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: 158.75.49.* 09.08.10, 13:54
        szmaty można kupić w Avsalar jakieś 1,5km tam jest takie targ czy rynek jak zwał
        tak zwał sklepów pełno
    • Gość: Do Ewy Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.10, 18:51
      Ewuś gdzie wykupiliście pobyt w łaźni tur i czy warto? Czy jest w niej bardzo
      duszno? Mam pewne obawy. Jak wyglada cały zabieg jak możesz opisz bo nigdy nie
      byłam! Pozdrawiam gorąco
      • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 09.08.10, 22:41
        Witaj. Wycieczkę do łaźni tureckiej (nazywała się fajnie HAREM-HAMAM), tak jak i inne wycieczki kupiliśmy w polsko-tureckim biurze podróży Wujek i Mariolka - link do strony wyżej, w moim poprzednich odpowiedziach. Już pisałam o tym wyżej, ale jeszcze raz opiszę: wchodzi się w kostiumie dwuczęściowym (rzeczy zostawia się w szatni, zamykane są na klucz w szafkach), następnie wchodzi się do sauny suchej - na ok. 15 min., ale można w każdej chwili wyjść. Nie jest w niej duszno (ja też się obawiałam) - jest fajnie i na prawdę da się wytrzymać. Następnie na krótko do basenu, potem znów do sauny, ale tym razem parowej, następnie do jacuzzi i po tym zapraszają nas wszystkich do basenu wypełnionego takim błotkiem (glinką), które ma właściwości lecznicze i odmładzające. To błotko to jest dodatkowa atrakcja, bo nie w każdej łaźni tureckiej to jest - najczęściej nie ma, a tu było.
        Potem wszyscy się dokładnie myją pod prysznicem z tego błota (glinki) i przechodzą do głównego pomieszczenia łaźni tureckiej gdzie znajduje się marmurowy stół, na którym po kolei każdy się kładzie i każdy jest indywidualnie obsługiwany przez Turka, który robi dokładny piling ciała namydloną specjalną rękawicą. Potem przechodzi się do drugiego Turka, który obfitą pianą namydla całe ciało, spłukuje i zawija nas w ręcznik. Potem czeka się na relaksujący masaż, z olejkami.
        Wszystko to trwa ok. 3 godzin. Człowiek czuje się po tym jak nowo narodzony! Gorąco polecam każdemu - ja za każdym razem jak jestem w Turcji korzystam z tego.
        Jest jednak jeden warunek - trzeba skorzystać z takiej łaźni od razu po przyjeździe (tego samego lub następnego dnia), koniecznie przed opalaniem. Pozdrawiam. Ewa
        • Gość: jans Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: 158.75.49.* 10.08.10, 08:11
          co do łaźni to na co dzień czułem się jak w łaźni bez chodzenia do niej hehe
          była ostra parówa
          • Gość: monamy Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: 88.228.235.* 10.08.10, 09:47
            kupiliśmy w jolci i ...nie skorzystalismy, zawiezli nas do dusznego, brzydkiego
            miejsca.......jak zobaczyłam jacuzzi to pełne przerażenie, zadną siłą bym tam
            nie weszła, strasznie chciałam skorzystac z łazni...ale sie nie udało, moze
            nastepnym razem.
            • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 10.08.10, 21:12
              To żałuj, bo w tej w której my byliśmy (opisałam wyżej) było po prostu super!
              • Gość: Gość Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.10, 10:41
                Ewa dzięki za wszystkie informacje jesteś bardzo pomocna :-)
                Możesz jeszcze powiedzieć jak dojechać do Avsallar? Tym samym busem,
                co do Alanyi i mówić, że się chcę wysiąść wcześniej? Czy on po
                prostu się zatrzymuje też, w Avsallar?
                Gdzie tam można wymienić pieniądze, jest kantor w tym hotelu, czy
                najlepiej na lotnisku?
                Ile wydaliście pieniędzy przez 2 tygodnie?
                • Gość: mona Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 11.08.10, 16:25
                  jedziesz tym samym busem, mówisz kierowcy gdzie chcesz wysiąść i oni się
                  zatrzymują w tym miejscu ( możesz podać nazwe hotelu i inne punkty orientacyjne
                  np bazar, knajpa itp )

my np nie wymienialismy euro na liry, a wydalismy tylko co na 2 wycieczki ( 50
                  euro/os )i 4 wyjazdy do Alani ( 20 dolmusz euro/os )+ zakupy .....no ale to
                  każdy ma swoją pule na wydatki. Nie kupowalismy jedzenia poaz hotelm ( no moze
                  raz kebab :) 2 euro i woda ok 1 euro )
                  • Gość: do mona Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.10, 09:46
                    Z tego co czytam jesteś świeżo po pobycie w Alarze! Jakie są Twoje wrażenia. Ja
                    lecę jutro. Proszę o komentarz!
                    • Gość: polter Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.10, 12:11
                      ja tez lecę jutro z Poznania
                      • Gość: dO pOLTER Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.10, 21:29
                        tO SPOTKAMY SIĘ NA MIEJSCU! lECICIE EKIPĄ?
                • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 11.08.10, 21:18
                  Widzę że "mona" już za mnie odpowiedziała, więc już wszystko wiesz. Tak, rzeczywiście przy wsiadaniu do dolmusza mówi się kierowcy "Avsallar" i on zatrzyma się. Avsallar jest pierwszą miejscowością za Incekum, to jest blisko, więc krótko będziecie jechali.
                  Jeśli chodzi o pieniądze, to my mieliśmy euro i dolary i najpierw wydaliśmy dolary (na wycieczki), nie wymieniając na liry. Potem pobraliśmy z bankomatu w Alanyi trochę lir tureckich. I na końcu wydaliśmy troszkę euro na zakupy (pamiątki, ciuszki, itp.).
                  Ilość pieniędzy jest sprawą indywidualną. Nie, nie wymieniajcie pieniędzy na lotnisku! Tam jest najdrożej. Nie ma potrzeby wymiany euro lub dolarów na liry, bo można płacić tą walutą nawet za przejazd dolmuszem.
                  W hotelu wszystkiego jest wystarczająco dużo (jedzenia i picia), więc absolutnie nie ma potrzeby wydawania na to pieniędzy. Nawet można sobie napełnić butelkę (0,33l) pysznym soczkiem z saturatora lub wodą, idąc na plażę. A dodatkowo przy plaży jest super barek z jedzonkiem i piciem.
                  • Gość: mona Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 12.08.10, 15:01
                    dokładnie tak :)

Co do moich wrażeni, jak najbardziej pozytywne..jak chyba wszystkich - jeszcze
                    nie natknęłam się na złą opinie o tym hotelu. Jedzenie pyszne, baseny super,
                    plaża również, bar na plaży rewelacyjny. pokój czysty i przytulny.
    • Gość: Skarabeusz Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: 80.53.68.* 16.08.10, 12:54
      Witam, wybiera się ktoś do tego hotelu w terminie 20 - 27.08?
      Szukamy kilku osób na wspólne wieczorno-nocne wypady na imprezy do Alanya, bo w
      hotelu podobno za dużo się nie dzieje :)

Wie ktoś może jaki jest koszt taksówki w nocy z Alanya do hotelu?
      • Gość: Gość Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.08.10, 09:45
        A czy ktoś wybiera się do Alary West w terminie 03-17 wrześień?
        • Gość: RT Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 10:18
          A czy w tym hotelu jest wifi?
          • Gość: yoo Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.10, 10:45
            wifi jest w alara star, i mozna spoko korzystac
        • Gość: EVA Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.10, 12:15
          Witam wszystkich. Ja z mężem wybieram się właśnie do Alara West od
          08-22 września. Mam nadzieję, że będzie tak wspaniale jak piszecie w
          swoich opiniach. To właśnie one skłoniły mnie do wyboru właśnie tego
          hotelu.
          Pozdrawiam
    • Gość: Ja Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 09:38
      Może ktoś napisać coś na temat wyżywienia w tym hotelu, bo podobno wszyscy co
      ostatnio wracają mają tam jakieś problemy z żołądkiem? Prawda to czy po prostu
      to tylko takie gadanie?
      • Gość: Do ja Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.10, 14:28
        Wrócilismy z Alary 20 sierpnia. Turcja ma to do siebie zże ma inną florę
        bakteryjna i czesto ma się tam problemy żoładkowe. Trzeba uważać na jedzenie (
        nie jeść majonezów, śmietan itp)W zasadzie nie mielismy tam problemów ale męża
        złapało po powrocie do Polski ( na drugi dzien). Ale odpowiednie leki i wszystko
        zaraz przeszło. Radzę profilaktycznie przyjmować probiotyk np .trilac
        • Gość: Gość Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.10, 15:25
          A jak najtaniej zadzwonić do Polski? Oczywiście mam na myśli telefon
          stacjonarny a nie komórkę. Są w hotelu Alara West jakieś automaty
          telefoniczne? Jeśli tak to na monety czy na kartę telefoniczną?
          Gdzie ewentualnie taką kartę można kupić?
          • Gość: Syla Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.10, 16:36
            Automaty są pomiędzy hotelami Alara West i Alara Star. W sklepie w hotelu Alara
            Star sa karty tel.
      • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 23.08.10, 18:15
        Brednie. Pierwsze słyszę że ktoś tam miał jakieś problemy żołądkowe. Gdzie o tym czytałaś? Nie chce mi się wierzyć, bo byliśmy w tym hotelu w lipcu tego roku i nikomu nic nie dolegało. Jedzenie było świeżutkie i bardzo smaczne. Więc nie wiem skąd te wiadomości. Zresztą problemy żołądkowe mógł ktoś mieć ale tylko z przejedzenia - są tacy (widzi się nieraz) co wpychają w siebie niesamowite ilości jedzenia (które tam jest pyszne), a potem narzekają na bóle żołądkowe.
        • Gość: JA Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.10, 19:23
          Pojawiła się taka opinia na portalu holidaycheck pod tym linkiem.
          www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Alara+West-hid_30786.html?
          agent=hc.ai.01.30&gclid=CJ2Z9_ON0KMCFQ1gZwodUl4ovg
          Trochę mnie to zaniepokoiło przed samym wyjazdem ale widze że to
          tylko jakieś mity.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Gość Ewa Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 23.08.10, 20:32
            Przeczytałam to, ale to jakieś brednie! Absolutnie niezgodne z prawdą. W ogóle się tym nie przejmuj, bo ten człowiek kłamie, albo coś mu się pomyliło i to nie o ten hotel chodziło.
            Poza tym coś mi się nie zgadza w jego wypowiedzi: żółwie Careta Careta w okolicach Alanyi??? Takie żółwie pływają na pewno w okolicach Dalyan (wybrzeże licyjskie) - wiem, bo tam byłam trzy razy. I tam jest ta słynna plaża Iztuzu, na której te żółwie nocą składają jaja, więc może mu się pomyliło z Incekum? Raczej tak.
            Jeszcze raz zapewniam Cię, że w Alara nie słyszałam o żadnym przypadku zatrucia - na pewno by było głośno o tym na forum, a jak dotąd ludzie wracają bardzo zadowoleni.
            Zazdroszczę Ci, że wkrótce tam będziesz, a my musimy czekać do przyszłego roku:(
            Pozdrawiam i życzę Ci wspaniałego wypoczynku.
            • Gość: JA Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.10, 21:00
              Dziękuję bardzo Ewa za pomoc, w takim razie niczym się już nie
              martwie i czekam tylko na wyjazd;)
              Pozdrawiam serdecznie.
              • Gość: zosi Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 24.08.10, 08:36
                witam serdecznie.Ja byłam z mężem i dzieckiem w Alarze 2 tyg w zeszłym roku we
                wrześniu- ogólnie pobyt bardzo udany, miejsce bardzo fajne.Jednak jedyne moje
                zastrzeżenie było takie iż problemy żołądkowe miałam ja i mąż, prawie tydzień.W
                aptece w Avsallar kupiliśmy polecone lekarstwa ,ale niestety nie za bardzo nam
                pomogły.Także to mój jedyny minus.
                w tym roku byliśmy także w Turcji lecz na wybrzeżu egejskim, hotel Turunc i
                tutaj absolutnie żadnych sensacji żołądkowych nie było.
                • Gość: ja22 Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.10, 10:50
                  Alara West...hmmm jak dla mnie super :) Problem z żołądkiem miałam
                  tylko w pierwszą noc i wcale nie przez hotelowe jedzienie bo 1
                  wieczoru nawet kolacji nie jedliśmy (ze względu na późny przyjazd)
                  Wszystko zaczeło się od zjedzonego chamburgera na mieście. Powiem
                  szczerze,że 1 kieliszek polskiej wódki jest najlepszym sposobem na
                  tego typu dolegliwości i warto wypić go zapobiegawczo przed
                  pierwszym posiłkem.Wiem co mówie bo znajomi wypili a ja nie, stąd
                  pewnie ja narzekałam na lekki ból a oni czuli się wspaniale ;) Jeśli
                  chcecie zobaczyć kilka zdjęć to zapraszam na
                  www.oceniacz.pl/profil/ja22/albumy
                  • Gość: Anula05 Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.warszawa.mm.pl 24.08.10, 23:51
                    Ja też wróciłam z Alary West i mogę potwierdzić,że jest to Raj na Ziemi.Cudowne
                    miejsce,wspaniały wypoczynek,dobre jedzonko i bez jakichkolwiek problemów
                    żołądkowych (jadłam też kebaby tureckie w Alanii).W czasie 13-20.08.2010 w
                    hotelu Alara West przebywało wielu Polaków i wszyscy mieli podobne odczucia jak
                    ja.Odnośnie żółwi to Przemek z biura Wujek i Mariolka (Duuża buźka dla
                    Marioli,Przemka i reszty...)opowiadał nam,że jednak w Alanii są te wielkie
                    żółwie.Wracając do Alary West to minusem jest zwalnianie pokoju o 12.00 i
                    czekanie w upale do 22.45 na autokar na lotnisko. Przy recepcji jest
                    łazienka,ale bez natrysku.Ja miałam samolot 21.08 o 3.05 i oczekiwanie tego dnia
                    tyle godzin nie należało do przyjemnych.Ale za to winię biuro Itaka a nie
                    hotel.Hotel Alara West jast naprawdę super!Polecam wszystkim.
                    • Gość: Eva Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 08:16
                      Tyle wspaniałych opinii, że nie mogę się już doczekać mojego
                      wyjazdu - od 08-22 września.
                      Mam jedno pytanie. Chodzi mi o godziny wyjazdów na wycieczki z biura
                      Mariolka. Czytałam ich stronę i zbiórka jest np o godz. 4 rano w
                      Alanii. Jak mtam się dostać na tak wczesną porę.Będę wdzięczna za
                      informację, bo mam zamiar skorzystać z ich usług. Pozdrawiam.
                      • Gość: ja22 Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 10:10
                        Ja również korzystałam z oferty biura "Wujek i Mariolka" Czekaliśmy
                        na autokar przed hotelem o ustalonej godzinie także o żaden przejazd
                        do Alanyi nie trzeba było sie martwić :) Z tego co wiem to tak jest
                        zawsze więc luz :)
                        • Gość: Anula05 Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.warszawa.mm.pl 25.08.10, 11:33
                          Nie ma żadnego problemu.O 4 to dłuższe wycieczki jak np.do Kapadocji.Wychodzisz
                          sobie przed budkę strażnika i czekasz na autokar lub samochód osobowy, w
                          przypadku bliższych wycieczek.Po wycieczce przywożą Cię pod hotel.Polecam
                          Hammam-łaźnię turecką na samym początku i najlepiej już od 10.00 kiedy nie ma
                          jeszcze tak wielu turystów.U Marioli tylko 15 euro,u rezydenta 36
                          euro.Zobaczysz,że będzie wspaniale.Pozdrawiam!
                          • Gość: Jolka Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 25.08.10, 12:56
                            Cieszę się,że znalazłam tu tyle przydatnych informacji i wiele pozytywnych
                            opinii.My lecimy do Alary 15-22 wrzesień :))
                            • Gość: 12 Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.chello.pl 25.08.10, 15:24
                              będę w alara west w terminie 10-24.09, ktoś się wybiera ?
                              • Gość: Renata Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.10, 16:28
                                Ja będę w Alara West w terminie 03-17.09 z Wrocławia
    • Gość: kiti Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 17:47
      Byłam w sierpniu w Alarze. Uważam że jednak najlepsze warunki i wyżywienie jest
      w hotelu Alara Star- no i klimatyzowana jadalnia co tam jest wielkim plusem,
      świetny basen, dobre animacje. Pokoje w |Alarze powiedziałabym starsze i ubogie
      ale z a to w ładnym ogrodzie- coś za coś. Plaża piaszczysta piękna, najbliżej z
      Alary ale z pozostałych hoteli minimalnie dalej! Urlop bardzo udany
      • Gość: Eva Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.10, 08:15
        Dzięki za podpowiedzi odnośnie zabierania wycieczkowiczów z biura
        Mariolka bezpośrednio spod hotelu. Juz się martwiłam jak dotrzeć na
        4 rano do Alani.
        Ja jadę do Alara West w terminie 08-22 września z Rzeszowa, więc się
        z niektórymi spotkamy - już odliczam dni do wyjazdu. Pozdrawiam
        • Gość: Gość Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.10, 11:08
          Tak być może Alara Star ma subiektywnie lepsze warunki. Ale płacić
          1300 zł więcej, za klimatyzowaną jadalnię, nowszy pokój i ruchliwą
          drogę zaraz za oknem, kiedy Alara West ma bardzo dobre opinie i
          lepszą lokalizację jest delikatnie rzecz ujmując - wysoce
          nieopłacalne :-). Bez obrazy oczywiście. Każdy dopasowuje wakacje do
          swoich potrzeb i możliwości. Pozdrawiam.
          • Gość: kiti Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.10, 21:41
            Też sugerowałam się opiniami innych. Okna z Alary Star nie są przy samej ulicy
            ale na wprost Alary (odgłosów z ulicy nie słychać). Jak ja wybierałam hotel ( 3
            tyg przed wylotem) różnica pomiędzy Alara Star a Alara była 100 zł!!! Nie wiem
            gdzie znalazłeś 1300???????????. Mam nawet przzed sobą druk, obym nie była
            gołosłowna. Tez nie przywiązuję strasznej wagi do wygody ale za 100 zł różnicy
            warunki dużo lepsze. A klima przy prawie 45 stopniach w południe naprawdę się
            przydaje!
            • Gość: Gość Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.10, 09:30
              Wątek nie dotyczy hotelu Alara, tylko Alara West i ja właśnie ten
              hotel porównywałam z Alarą Star. Nie przeczytałaś dokładnie. Poza
              tym jak pisałam każdy dobiera wakacje do swoich potrzeb, ja akurat
              porównywałam to biuro, z którego jadę i te parametry, które mnie
              interesowały. Inna różnica będzie dla pokoju dwuosobowego z
              dostawką, a inna dla jednoosobowego. Inna w sierpniu, inna w
              październiku, inna w promocji, inna poza nią itd. Oczywiście w obu
              hotelach porównywałam tą samą opcję. Dla mnie ta różnica między
              Alara Star, a Alarą West w momencie zakupu wczasów wyniosłaby równo
              1311 zł dla jednej osoby. Oczywiście zgadzam się z Tobą, jeśli
              różnica dla Ciebie między Alarą a Alarą Star wynosiła 100zł to
              absolutnie jest to opcja do przyjęcia i rzeczywiście przy całym
              koszcie wczasów jest to różnica minimalna. Natomiast przy Alarze
              West chyba nie osiągalna….
            • Gość: Anula05 Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.warszawa.mm.pl 27.08.10, 09:37
              Ja też wybrałabym jeszcze raz Alarę West a nie Alarę Star, moloch przepełniony
              Rosjanami,Rosjankami (nie obrażając nikogo). Lubię odpoczynek w kameralnych
              warunkach.Wielu Polaków odpoczywało w Alarze West i nikt nie narzekał.A kto
              chciał skorzystać z basenu w Alarze Star to też nie było problemu.Wiem też, że
              byli turyści,którzy z Alary Star przychodzili do ogrodu Alary West.No cóż, każdy
              wybiera to co lubi.

• Gość: bajkasz Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala IP: *.tvkdiana.pl 06.02.11, 20:18
          czy ktoś ma informacje na temat hotelu asko base resort
          • bajkasz Re: Wróciliśmy - Alara West, Alara w Incekum/Ala 06.02.11, 20:21
            Gość portalu: bajkasz napisał(a):

> czy ktoś ma informacje na temat hotelu asko base resort w Incekum
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka