Dodaj do ulubionych

kusadasi - pogoda

IP: *.aster.pl 19.09.10, 13:24
Mam pytanie - czy ktoś z własnego doświadczenia wie, jak bardzo wierzyć portalom pogodowym, że pod koniec września w okolicach Izmiru i Kusadasi ma padać deszcz?
Pozdr
guut
Obserwuj wątek
    • Gość: goo Re: kusadasi - pogoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 14:25
      na rejs statkiem wybraliśmy się 1 czy 3 września- niebo zachmurzone, drobny opad, bardzo silny wiatr- rezydentka mówiła że padać ma przez 10 minut- padało przez dobrą godzinę, a jak bujało na statku -masakra. Mieszkańcy Kusadasi mówili że to nie normalne żeby we wrześniu padało bo padać zaczyna (czasami oczywiście) od października czy tez pod koniec września. No i przygotuj się na to że wieczory mogą być już chłodne. W drugim tyg. pobytu już nawet klimy nie włączaliśmy.
      • Gość: Doti Re: kusadasi - pogoda IP: *.chello.pl 23.09.10, 14:53
        Wróciłam wczoraj z Kusadasi i pogoda była wyśmienita, od 26-34stopni, brak deszczu przez tydzień, raczej bezchmurne niebo.
    • biomj Re: kusadasi - pogoda 23.09.10, 15:04
      zalezy jakim portalom pogodowym. Ja przed wyjazdem (w 1 polowie wrzesnia br.)sprawdzalam pogode na zoover.pl. (jest na 2 tygodnie). I przeczytalam, ze 5 dnia pobytu szansa na slonce jest 20%. I wyobraz sobie, ze tego dnia pojawily sie rano chmurki (notabene powitalam je z ulga) i slonko od czasu do czasu za nie sie chowalo. Po poludniu zas przez 2 godziny padal dosc rzesisty deszcz. kolo 21-ej niebo bylo juz bezchmurne i tak zostalo do konca mojego pobytu. Tak wiec prognoza (z wyprzedzeniem 7-dniowym) sparwdzila sie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka