Dodaj do ulubionych

Pogoda w Incekum w lipcu

IP: *.szczecin.mm.pl 21.02.11, 18:45
wybieram sie w polowie lipca do Incekum - jakiej spodziewac sie pogody?
Krążą różne opinie ze jest tam bardzo goraco - czy to prawda?
Slyszalem ze w Alanya jest jeszcze bardziej goraco
prosze o opinie
Obserwuj wątek
    • anetakarpik Re: Pogoda w Incekum w lipcu 21.02.11, 19:07
      No a jak ma być w lipcu,w Turcji?Ja byłam w Alanyi(lipiec) i było bardzo gorąco, powietrze wilgotne.
      • Gość: :) Re: Pogoda w Incekum w lipcu IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 19:17
        słabe opady śniegu możliwe...
        • mycha79 Re: Pogoda w Incekum w lipcu 21.02.11, 20:22
          Inceckum od Alanyi oddalone chyba o 20 km więc większej różnicy nie ma. A lipiec w Turcji, Grecji na Cyprze... gorący i wilgotny koszmarnie. My jeździmy na przełomie września i października a i tak jest ponad 30 stopni i upał czasem mocno doskwiera. Póki dzieci jeszcze nie w szkole to w lipcu do Turcji nie pojadę. Raz byłam w Grecji w lipcu i podziękuję. Ale jak ktoś lubi, to polecam.
          • voyager747 Re: Pogoda w Incekum w lipcu 21.02.11, 20:28
            my latamy zawsze w czerwcu i we wrześniu, raz byłem w sierpniu (2002) i było gorąco ):
            • anetakarpik Re: Pogoda w Incekum w lipcu 21.02.11, 20:32
              Każdy wybiera to co lubi....ja tam wole ciepełko
          • Gość: grzona Re: Pogoda w Incekum w lipcu IP: *.szczecin.mm.pl 21.02.11, 20:36
            ja mam wlasnie dziecko w przedszkolu i musze jechac 2 pol lipca bo wtedy jest zamkniete
            ale jest do wytrzymania??
            • Gość: Andy Re: Pogoda w Incekum w lipcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 20:43
              Jest to do wytrzymania.Jedynie wycieczki są męczące.
              • anetakarpik Re: Pogoda w Incekum w lipcu 21.02.11, 20:48
                I wycieczki da się przeżyć...byliśmy w Pamukkale,autobus z klimą....samo Pamukkale coś pięknego,warte tej długiej jazdy:)
            • anetakarpik Re: Pogoda w Incekum w lipcu 21.02.11, 20:46
              ja byłam w lipcu 2009 z córką ,która miała wtedy 9 lat i nie było tak źle,w zeszłym roku byliśmy w Egipcie i też dała radę z gorącem...więc bez obaw można jechać,ludzie jeżdżą z jeszcze mniejszymi bąblami
              • Gość: grzona Re: Pogoda w Incekum w lipcu IP: *.szczecin.mm.pl 21.02.11, 20:52
                dzieki, pocieszylas mnie bo znajomi nas nastraszyli
                • voyager747 Re: Pogoda w Incekum w lipcu 22.02.11, 00:28
                  przeżyć się da, bez problemu, za to woda w morzu ciepła jak zupa :) Ja akurat taką lubię.
                  • mycha79 Re: Pogoda w Incekum w lipcu 22.02.11, 10:54
                    voyager747 napisał:

> przeżyć się da, bez problemu, za to woda w morzu ciepła jak zupa :) Ja akurat t
                    > aką lubię.

we wrześniu i październiku tez jak zupa więc to akurat nie argument.;)
                    • Gość: Ania Re: Pogoda w Incekum w lipcu IP: *.lublin.mm.pl 22.02.11, 12:22
                      Byłam w Alanyi (czyli w pobliżu) na początku lipca, było ciepło, ale fajnie :)
                      • Gość: Waldek Re: Pogoda w Incekum w lipcu IP: 77.252.122.* 22.02.11, 14:35
                        Będzie ciepełko.Dobrze ponad 35 *C .Mi ta pogoda odpowiada.Ciepłe morze , baseny z rurami, zimne piewczko.Byłem w Turcji w sierpniu dwa lata temu i tak właśnie było.W tym mam nadzieję że będzie podobnie.Jade właśnie do Incekum.
                    • voyager747 Re: Pogoda w Incekum w lipcu 22.02.11, 20:21
                      no nie wiem, we wrześniu byłem dwa razy i była taka sobie.
                      • mycha79 Re: Pogoda w Incekum w lipcu 22.02.11, 22:48
                        voyager747 napisał:

> no nie wiem, we wrześniu byłem dwa razy i była taka sobie.

A ja co roku we wrześniu wyjeżdżam do Turcji, Grecji, Bułgarii, Chorwacji, Włoch i zawsze mam pogodę jak drut. W zeszłym roku w Turcji przez 2 tygodnie na przełomie września i października nie było ani jednego pochmurnego dnia a temperatura zawsze powyżej 30 stopni. Może mam farta.
          • ajaskolski Re: Pogoda w Cesme 26.07.11, 12:47
            mycha79 napisała:

> Inceckum od Alanyi oddalone chyba o 20 km więc większej różnicy nie ma.
            > A lipiec w Turcji, Grecji na Cyprze... gorący i wilgotny koszmarnie.

Ale w Cesme lub Kusadasi jest przyjemny wiaterek i chyba mniej wilgotne powietrze
    • Gość: Holiday Excursion Re: Pogoda w Incekum w lipcu IP: *.ttnet.net.tr 25.06.11, 10:35
      Szanowni Państwo,

jeśli będziecie w tym terimie w Incekum, serdecznie zapraszamy do odwiedzenia nas w naszym biurze w Oba (chętnie zabierzemy was spod hotelu), zaproponujemy tradycyjną orzeźwiającą turecką herbatę/raki-wedle upodobań, a ja będę miała okazje wreszcie porozmawiać z kimś po polsku. Zapraszam również do kontaktu na adres hakan@holidayexcursion.com, chętnie prześlę ofertę organizowanych przez na wycieczek i odpowiem na wszelkie pytania. A co do temperatury-nie da sie ukryć, jest gorąco okropnie, ale nad morzem da się znieść.

Pozdrawiam z Alanyi
      • mariuniolive Re: Pogoda w Incekum w lipcu 25.07.11, 19:52
        Witam ,,
        lecę do incekum beach 6 sierpnia ,chętnie się spotkam i poznam ofertę

pozdrawiam

Mariusz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka