Gość: Ela IP: *.is.net.pl 22.02.11, 10:01 Witam! Czy jest juz moze na forum osoba która wybiera się w tym roku do tego hotelu? A moze jest osoba która była w tym hotelu i podzieli się cennymi wskazówkami :) Ela Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bratny Re: Yelken - Bodrum IP: 212.160.236.* 22.02.11, 11:30 Witam może ktoś był w ubiegłym roku w maju i podpowie jakie były ceny, szczególnie ceny last minute dla części hotelowej? Jestem przekonany do hotelu, waham się czy kupić teraz w first minute (czy rzeczywiście jest taniej niż później?), czy zaryzykować i kupić na początku maja? W opiniach na innym portalu widziałem cenę 1149 za 7 dni co mnie pozytywnie zaskoczyło, ktoś może to potwierdzić? Jaka pogoda w maju, maluch nie zmarznie? Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyl.0 Re: Yelken - Bodrum 27.02.11, 21:03 Ja wybieram się w czerwcu do części Hotelowej z Itaką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Yelken - Bodrum IP: *.is.net.pl 28.02.11, 08:26 Ja z rodzina tez w czerwcu (od 16-ego na 2 tyg.). Wyjazd mam juz wykupiony ale do konca nie jestem przekonana co do tego hotelu ;) Brakuje mi tam zieleni, placu zabaw i paru innych rzeczy. Na plus to sa animacje po polsku. Ela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco-polo Re: Yelken - Bodrum IP: 201.238.226.* 28.02.11, 08:52 Animacje to tylko godzinka może trochę więcej szkoda, że to przeważyło o wyborze... Jeśli chodzi o dzieci, to bawią się świetnie bez względu na język. Zieleń za to będziesz miała wokół hotelu.Wypocząć można, ale na atrakcje się nie nastawiaj. Miasteczko Turgutreis jest ok 4km od hotelu.Hotel z Bodrum nie wiele wspólnego.Po prostu leży w rejonie Bodrum jakies 17km dalej.Oczywiście warto się wybrać na własną rękę domuszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Yelken - Bodrum IP: 80.85.225.* 28.02.11, 10:13 > Wypocząć można, ale na atrakcje się nie nastawiaj. Możesz cos wiecej napisac :) > > Animacje to tylko godzinka może trochę więcej szkoda, że to przeważyło o wyborze... Wiesz co ... od tego roku Itaka promuje ten hotel jako hotel z animacjami. Wiec przez caly dzien powinni byc animatorzy ktorzy beda namawiali do roznych konkursow w ciagu dnia, bedzie klub dla dzieci, itd... Moje dzieciaki sa niesmiale wiec przez to ze ktos zaprosi ich po polsku do zabawy na bank bedzie duzym plusem. Zreszta dla mnie tez :) Wybralam ten hotel tez ze wzgledu na rejon Turcji. Bralam pod uwage jeszcze hotel Turunc kolo Marmaris ale kiedy chcialam zarezerwowac to mieli juz tylko pokoje rodzinne w cenie 4700 od osoby doroslej. :) Nie wiem dlaczego ale mam wrazenie ze yelken hotel nie jest za bardzo przystosowany dla rodzin z dziecmi. Moze jednak jak bede na miejscu to bede zadowolona. :) Odpowiedz Link Zgłoś
maj55 Re: Yelken - Bodrum 28.03.11, 23:20 może ktoś podzieli się świeżymi informacjami? Odpowiedz Link Zgłoś
madzia1416 Re: Yelken - Bodrum 04.04.11, 17:33 Witam właśnie kupiłam wczasy do tego hotelu i również lecę w czerwcu. Proszę o info jakie numery pokoi są dobre. Lecę z Itaki i mam być w "części hotelowej". Czy ktoś się orientuje jak jest z dobą hotelową? czy zabierają opaski ALL jak wylot jest w nocy? Ela skąd masz wylot? dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Yelken - Bodrum IP: *.is.net.pl 04.04.11, 20:45 Mam wykupiony z Krakowa ale godziny sa koszmarne! Dzisiaj dzwonilam do biura czy jest mozliwa bezplatna zmiana lotniska (w moim wypadku na Katowice) ale jeszcze nie dostalam odpowiedzi. Jutro mam nadzieje ze bede cos wiedziec. A Ty skad lecisz? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madzia1416 Re: Yelken - Bodrum 04.04.11, 21:16 Ela mamy wylot z Warszawy od 12.06. Wylot ok ale powrót 20.06 i to w nocy masakra! Coś wiesz więcej o tym hotelu? Pisz. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Yelken - Bodrum IP: *.is.net.pl 04.04.11, 21:21 A zobacz jakie sa godziny odlotow z Krakowa: Krakow > Bodrum 16.06.2011, godz. 23:40-03:05 30.06.2011, godz. 21:20-22:50 Bodrum > Krakow Wiem tyle pewnie co Ty :) Ja lece z dziecmi i nie do konca jestem zachwycona tym hotelem. Wiem ... glupie gadanie bo tam nie bylam a juz mam jakies zdanie na ten temat ;) Mimo wszystko mam nadzieje ze beda to super wakacje :) Ja lece 16.06 Odpowiedz Link Zgłoś
madzia1416 Re: Yelken - Bodrum 05.04.11, 16:35 Ja też mam nadzieję, że to będą świetne wakacje! ale wiele pytań zawsze jest. Wylot masz też niezły, ale oby szybko zameldowali w hotelu to będzie ok. Maro-polo napisz coś więcej o hotelu. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia1416 Re: Yelken - Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 16:10 Witam, może ktoś się podzieli nowymi informacjami o hotelu. dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
maj55 Re: Yelken - Bodrum 08.05.11, 23:22 może być trochę nieskładnie, ale za to na gorąco, bo wróciłam 3 godziny temu wylot opóźniony 1,5 godziny, trzymali ludzi w samolocie:-) wszyscy jeszcze się trzymają, bo przecież lecimy na urlop! podróż airbusem 320, nowym i czystym, bez zakłóceń. Na pokładzie kanapka za 15 zł, sok w kartoniku 6 zł lądowanie, transfer do hotelu trwał 1,5 godziny - wszyscy z autokaru czyli 47 osób jadą do yelkena, w hotelu meldunek, zupa i o północy idziemy spać. I tak, jedzenie ludzie oceniali jako dobre, czynna była jedna restauracja i bar na plaży, w którym można było zjeść tylko hamburgery, frytki i surowe warzywa w restauracji nie było kłopotu z wolnymi miejscami, jak dla mnie codziennie było to samo do jedzenia, ale było ok. Brakowało owoców, nie było arbuzów, choć w sklepach i na straganach je sprzedawano i nie było bakalawy ani razu. Jak dla mnie to dziwne. Byliśmy w rybnej restauracji - cała ceremonia trwa bardzo długo, od wejścia do dania głównego minęło jakieś 2 godziny, jedzenie bardzo smaczne. Pokój - zrobiliśmy dopłatę do de lux, chyba nie warto, bo był o 2 metry tylko większy, czysto, sprzątają dokładnie, pokoje są odnowione, sławne tv lcd mają 17 cali więc szału nie ma:-) jest polonia 1 Plaża - niestety słaba bardzo, wąska, a jak wiało to woda zalewała 2/3 plaży, w najszerszym miejscu ustawione są trzy rzędy parasoli. Wejście do wody jest łagodne, kamieniste, mimo wszystko warto mieć buty. Niestety plaża jest niesprzatana, sami grabiliśmy kawałek nie wzruszając tym nikogo;-) leżaki są z gumowej siatki, parasole takie same, są ok. Plaża dzieli się na starą i nową. Stara jest na prawo od pomostu i ma 1,5 metra szerokosci, słomiane parasole a za głową betonowy murek. AAA, właśnie. Wzdłuż plaży można spacerować betonową ścieżką. Jest fajna, bo dzieci się nie ślizgają, ale niestey przy nawet małym upadku krew leje się z kolan. Często i gęsto, widziałam. Są 2 prysznice i 2 przebieralnie. Baseny-są 3 plus kryty. Nie są podgrzewane, także ten kryty. Nieciekawie wyglądają. Brodzik ma głębokość 45 cm i średnicę 2 metrów. Porażka Jeden z basenów jest strefą ciszy i relaksu. Hałasujące dzieci są przepędzane. Nie ma ratowników. Animacje- brak tych po polsku, podobno jednak będą od 15 maja, dla dzieci jest plac zabaw całkiem ok, kids club... jakaś fikcja, nawet jak domek był czynny to animatorki nie miały pomysłu na zajęcie się dziećmi. Popsute zabawki itp. Mini disco jest codziennie takie samo ale dzieci bawią się dobrze i są zadowolone. Dla dorosłych był stretching, siatkówka i jakieś sex erotica party... ech... to chyba tak kuleje bo jest jeszcze przed sezonem. Ogólne wrazenei nie jest dobre niestety, wszędzie brakuje czegoś, to kable prądowe na wierzchu, to tynk odpadł, to obsługa jakaś opryskliwa. Nigdzie wcześniej nie widziałam, żeby o 12 w południe koszono trawę przy samej plaży gdzie odpoczywają ludzie albo żeby ogrodnicy jedli z gośćmi nie używając przy okazji sztućców tylko rękoma nakładali sobie pizze z podgrzewaczy. Niby nic, ale jednak jakoś negatywnie rzutuje na całość. Z luksusów w tym hotelu mogę wymienić obierane pomidory i mydło dove w łazience;-) to hotel, którego nie poleciłabym Odpowiedz Link Zgłoś
maj55 Re: Yelken - Bodrum 08.05.11, 23:27 i na koniec minus dla Itaki, bo przywiozła nas na lotnisko a tam na dzień dobry 115 minut opóźnienia. I tak siedzieliśmy na tym malutkim lotnisku ponad 4 godziny, pijąc wodę 0,33 za 2,5 euro a w hotelu nasza doba hotelowa trwała:-) podstawiono inny samolot, w środku dostaliśmy po kubeczku wody i tyle. Beznadzieja. Jaka była pogoda nie piszę, żeby nie zniechęcać innych:-) w lipcu dla odmiany jadę do Turcji:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Yelken - Bodrum IP: *.is.net.pl 09.05.11, 08:55 Powiem jedno ... jestem zalamana. Nie dosc ze czytam o tych cudnych liniach lotniczych to teraz jescze dobita do konca zostalam opinia o hotelu :( Ela Odpowiedz Link Zgłoś
maj55 Re: Yelken - Bodrum 09.05.11, 12:32 a pisałam, że wczoraj rano zatrzęsła się ziemia? i to moooocno! :-) ale tylko przez kilka sekund bez paniki, gdybym nie miała porównania z innymi 5* hotelami w Turcji, to pewnie byłabym zadowolona:-) no a tak człowiek zawsze porównuje do miejsc, w których był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia1416 Re: Yelken - Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 18:16 Dzięki. Ale jestem załamana:( Linie to jakaś MASAKRA I PORAŻKA ITAKI ! Pisałaś, że było was sporo to jakie pokoje ma Itaka dla swoich gości w budynku głównym? Czy wszystkie są z widokiem na basen, morze czy są też z boku na budynki? A gdzie jest ta część clubowa? bo jej jakoś nie widać na zdjęciach itaki. Napisz proszę które nr pokoi są ok. Jedzenie - może to było dla nich rozpoczęcie sezonu i dlatego nie byli jeszcze ogarnięci, ale to nie tak powinno być. Buty do wody muszę brać jak pisałaś, ale czy wszędzie te kamienie są, czy tylko przy wejściu? Jak pogoda ? jaka temp.wody? dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
maj55 Re: Yelken - Bodrum 09.05.11, 23:03 Ludzie byli kwaterowani tylko w części hotelowej, czyli w budynku głównym. Znakomita większość wykupiła pokoje de lux, widać Itaka ma większą korzyć ze sprzedaży tych właśnie:-) Pokoje de lux są na ostatnim czyli 3 poziomie, numery zaczynają się od 4***. Są to widoki tzw. z bocznym widokiem na morze;-) z lewej strony hotelu jest inny malutki hotel, jeszcze nie był gotowy do sezonu oraz widok na Turgitrais, a z prawej strony widoki na pobliskie gospodarstwo, kozy, krowy i kury, które plażowały także na yelkenowej plaży;-) zapachy farmerskie:-) ale to pikuś część klubowa to hotel z lat 70. Nie było tam ludzi w czasie naszego pobytu. Itaka podobno wycofała się z tych pokoi. I słusznie. Wejście na 1 i 2 piętro jest po schodach zewnętrznych pożarowych super kręconych. Wygląda ta część na hotel max 3*. Z tym jedzeniem to sama nie wiem. Zapytałam szefa sali w restauracji kiedy będzie bakalava, bo czekam i czekam a uwielbiam. "Zapomnij" - odpowiedział krótko. O arbuzach, truskawkach i innych także. Z owoców były tylko jabłka i pomarańcze. Jeden raz były także owoce pigwy;-) Co do biutów, to ja nigdy ich nie używam, moje dzieci także nie, ale tutaj z powodu biegania po brzegu a przy okazji silnego wiatru i fal, które wyrzucały kamienie na brzeg, myślę, że przydałyby się. Pogoda - pierwsze 2 dni zachmurzenie, potem do południa chmury a popołudniu słońce, ostatnie 3 dni wiatr 7 stopni w skali Bouforta jak mówili ludzie. Na plaży byliśmy tylko my i jeszcze jedna polska rodzina. Owinięci w ręczniki dorośli a dzieci w enklawie utworzonej z łóżek plażowych:-) Jeśłi masz miejsce w walizce to weź plażowe ręczniki, ichniejsze to mega porażak. Kaucja 20 euro a syfiaste są bardzo. Dla dziecka bym na pewno nie dała. WOda jak w Bałtyku, jakieś 17 stopni. Moje dzieci się kąpały prawie do końca pobytu z wyjątkiem tych wietrznych dni. Odpowiedz Link Zgłoś
migdalowawisnia Re: Yelken - Bodrum 12.05.11, 18:40 Witam, Czy wszystkie pokoje delux w hotelu Yelken mają widok na morze i na basen? Czy warto włożyć kase w paszport, aby dostać lepszy pokój, jeśli tak to ile? Zależy mi na widoku na basen. Odpowiedz Link Zgłoś
maj55 Re: Yelken - Bodrum 12.05.11, 22:07 pokoje delux mają widok boczny na morze i na zewnątrz hotelu, a basen jest wewnątrz dziedzińca, tak jakby;-) opłata za taki pokój to kilkaset zł za osobę na tydzień, płaciliśmy w biurze. Nie był to jednak majątek, choć nie pamiętam czy 200 czy 300 czy więcej. pokoje z widokiem na basen to te na 1 i na 2 piętrze, a delux są na ostatnim czyli na 3. dawanie w paszport? w Turcji nie widziałam, nie wiem czy działa. Podczas majówki większość Polaków zakwaterowana była w tych pokojach, a że obłożenie było spore (130 osób z Polski), mniemam, że wolnych deluxów nie było. dodam, że do pozytywów, o których ludzie mówili głośno, można zaliczyć obrane ze skóry pomidory i mydło Dove w łazience:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia1416 Re: Yelken - Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 19:20 sorki, że tak długo. Mam pokoje standardowe ale dam w paszport to może coś będzie lepiej...Dzięki za info, ale mam kilka pytań. Czy można sobie pospacerować koło hotelu, czy tam nie ma żadnych "straganów"?, Byłaś może na wycieczce w Grecji? (z jakim biurem). Skąd miałaś wylot i w jakich godz. Pytam bo ja mam w nocy a doba hotelowa kończy mi się o 12 w południe i czy będę mogła korzystać dalej z all czy zabiorą mi opaski. dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
maj55 Re: Yelken - Bodrum 16.05.11, 23:31 wokół hotelu można spacerować, owszem. Ale spotkać tylko można wałęsające się psy, krowy na pastwiskach, wszędobylskie kury:-) aaaaa i pustostany. Cała masa pustostanów. Spacerem można pójść plażą do Turkutreis, jakieś 40 minut lub w drugą stronę do malutkiej miejscowości, jakieś 10 minut. Tam jest Kerfur, więc zakupy można zrobić. I przy zejściu z plaży jest malutki sklepik, w którym kupowaliśmy owoce. Pani uczciwie przeliczała liry na euro. Straganów nie ma. Taką Turcję widziałam pierwszy raz;-) NA Kos był mój mąż z córką, kupili wycieczkę w Itace od rezydentki, 22 euro osoba dorosła (transerd do portu, wodolot, transfer do hotelu). Leceliśmy z Wrocławia w godzinach popołudniowych, a wracaliśmy o 13.40. To znaczy taki był plan,a że samolot opóxniony był o 3 godziny to już inna historia:-) O opaski bym się nie martwiła, leża sobie w recepcji i nikt ich nie pilnuje, więc teoretycznie każdy może sobie takż wziąć. I jeszcze się zastanawiam, czy opłaca się dać w paszport? Odpowiedz Link Zgłoś
25wanilia Hotel jest świetny, 23.05.11, 16:15 czysty i dobrze wyposażony, jedzenie przepyszne i w dużych ilościach, Turcy mili. Dookoła hotelu - pustka. Koniecznie jechać na Kos. Relacja cena - jakość bardzo dobra. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia1416 Re: Hotel jest świetny, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 17:46 Hej, skąd miałaś wylot? Jakie pokoje dostałaś? dałaś coś w paszport? Czy Kos kupiłaś u rezydentki, czy na "mieście"? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
25wanilia Re: Hotel jest świetny, 23.05.11, 19:17 z Wrocławia, pokój zgodnie z zamówieniem, w części hotelowej, od morza nie, choć jak byłam w II połowie maja, hotel nie był jeszcze obłożony tak - jak kupisz coś w Itace to masz jeden wyjazd gratis do Bodrum w poniedziałek (tak było w zeszłym roku), i chyba nie było dużej różnicy w cenie w moim przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Hotel jest świetny, IP: *.is.net.pl 23.05.11, 22:02 Witaj! Ja mam taka prosbe zebys wypisala mocne i slabe strony tego hotelu. Czy widzialas moze plac zabaw dla dzieci? Ela Odpowiedz Link Zgłoś
anet_jl Re: Yelken - Bodrum oraz okolica Turgutreis :) 01.06.11, 16:12 Witam, podbijam wątek:) Wybieram się z rodzinką pod koniec czerwca na 2 tyg. i trochę przeczytane informacje mnie zaniepokoiły... Czy jest dla dzieci plac zabaw? (symboliczny typu huśtawka i zjeżdżalnia- czy bardziej bogata wersja?) Czy przy hotelu lub jak daleko od hotelu znajduje się droga po której jeżdżą dolomusze, które dowiozą nas do Turgutreis? Mam nadzieję, że nie pozostaje tylko wersja 40 minutowego spacerku plażą do T ;) Jak z gratisowymi hotelowymi ofertami spa typu: sauna, łaźnia - dostępne? Czy ktoś korzystał może z płatnych opcji masaży, zabiegów itp. Czy ktoś z Państwa wybrał się /planuje wycieczkę do : Dalyan – wyprawa nad turecką „Amazonkę” - zastanawiam się nad dojazdem z 4,5 latką oraz atrakcjami na miejscu- czy warto się "po katować" w autokarze ;)? Czy inne ciekawe wycieczki, miejsca godne polecenia oprócz: -błękitnego rejsu statkiem, wyprawy na Kos lub Kalymnos i Bodrum. Pozdrawiam :) anet_jl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia1416 Re: Yelken - Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 22:29 Hej, czy ktoś może się podzielić nowymi informacjami o hotelu Yelken spa wellness. dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Yelken - Bodrum IP: *.is.net.pl 07.06.11, 10:12 Jezeli jeszcze nie widzialas to sa 2 nowe opinie z tego roku na holidaycheck. pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia1416 Re: Yelken - Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 20:37 Ela, tak widziałam ale interesuje mnie ktoś kto wrócił nie dawno. Ktoś z W-wy, chodzi mi o powrót w nocy o 3:40. Gdzie byli po opuszczeniu pokoi i czy zabierano im opaski. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Yelken - Bodrum IP: *.is.net.pl 10.06.11, 13:56 Nie wiem czy widzialas moj nowy watek ale dziecko mi sie rozchorowalo i jestem teraz znim w szpitalu wiec tak dlugo oczekiwane wczasy ......... trafil :( Mam nadzieje ze uda nam sie je sprzedac (moze przez biuro sie uda) i w pozniejszym terminie gdzies pojedziemy. A Tobie i Twojej rodzinie zycze udanych wakacji! Ela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia1416 Re: Yelken - Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 23:22 Ela, jest mi przykro z powodu Twojego dziecka, może będzie wszystko ok do 16.06 i będziecie odpoczywać jeszcze. A jeśli nie to "głowa do góry" będzie dobrze! dużo zdrówka:) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
forgetmenot-travel Re: Yelken - Bodrum 17.06.11, 11:15 Nazywam się Sabina i prowadzę lokalne biuro podróży w Gumbet / Bodrum. Nasze biuro nazywa się FORGET ME NOT i znajduje się obok wejścia do hotelu Royal Asarlik Beach w Gumbet. W naszej ofercie znajdują się wszystkie wycieczki fakultatywne. Co najważniejsze - na wycieczkach mamy polskiego przewodnika. Osoby zainteresowane wycieczkami ( wypoczywające w Gumbet jak i innych miejscowościach Półwyspu Bodrum takich jak Torba, Yalikavak, Turgutreis itd ) zapraszam do naszego biura, czy też o kontakt mailowy: sabina@forgetmenot-travel.com albo telefoniczny: 0090 535 083 3843 Serdecznie zapraszam i pozdrawiam Sabina Odpowiedz Link Zgłoś