anetakarpik 10.03.11, 17:53 Witam, był może ktoś w tym hotelu interesuje mnie jaka jest plaża hotelowa, oraz jak to jest z leżakami przy basenie.i jeszcze jedno jakie jest Konakli ,jest gdzie wyjść czy trzeba doginać do Alanyi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doriss Re: Titan Garden-Konakli IP: *.swidnica.mm.pl 10.03.11, 18:47 Witam, nie bylismy w tym hotelu....ale nasi znajomi (poznani w samolocie) w trakcie naszego pobytu w Konakli byli w Titan Garden. My bylismy w Konakli Club. Bardzo zachwalali hotel....ale nie znamy szczegółów, bo o nie nie pytalismy. My sami miło wspominamy pobyt w Konakli na przełomie września i października 2010 r. Jeżeli chodzi o plaże to są one kamieniste.nasz odcinek plazy dostepny dla kilku hoteli....choć nie było to ani uciązliwe, ani nie brakowało lezaków. I mysle, że w hotelu do którego się wybieracie - jest podobnie. Praktycznie granice odcinków plazowych bardzo umowne. Wzdłuz plazy mozna chodzic tam i z powrotem. Plaza generalnie nie zaciekawa, kamienista - zejście do wody tez i trzeba uważać...róznice głebokosci. Ale kilka metrów od zejścia juz super....zwłaszcza zejscie do wody z pomostów....ale tam juz raczej głebiej. Polecam cudowną "dzika" plaże....zatoczkę. Stojąc przodem do morza - kierujemy sie w lewa stronę. Idziemy cudonym urwiskiem na skraju skarpy i dochodzimy do niej. Nie wiem jak z przejściem z Waszego odcinka plazy....bo tak daleko nie zawędrowaliśmy. Wasz hotel jest przy głównej drodze w Konakli, nasz niemal na końcu w kierunku na Alanya.....jakies 600 m od drogi głównej. Pisze dzika w " " bo teraz juz raczej skomercjalizowana.....co nie zmienia faktu ze cudona. Piaseczek, łagode zejscie do wody, skałaki w wodzi i wnęki w skałach....gdzie wpływa woda....Leżaki płatne....chyba 2 dolary, ale wystarczy ręcznik i bajka. My pierwszy raz poszlismy wieczorem....i wrazenie jeszcze bardziej bajkowe (zachód słonca) Jest tam tez mala knajpka wiszaca na skałach....wieczór, zachodzace słonce, szum fal ( to była moja kolejna wizyta w Turcji, ale ten wiater od morza tu jakis bardziej charakterystyczny i przyjemny....początek października i ponad 35 stopni) i piwo....a nawet ryba smazona na ruszcie. Fantastycznie. Najchetniej bym tam wróciła....ale mój Pan nie lubi wracać w to samo miejsce. Choc namówiłam go po raz kolejny na Turcje i 1 maja lecimy w okolice Kemer. Wszędzie blisko. Konakli, Alanya w zasiegu miejscowych busów. Tak jak mówiłam my do drogi głównej mieliśmy jakieś 500 - 600 metrów i kiwniecia reką a busy same sie zatrzymują i nie koniecznie nalezy byc na przystanku. Cena biletów - 2,5 lira Alanya, 1,5 lira - Konakli (centrum) - odpowiedniki w Euro i Dolarach podane w cenniku w dolmuszach:) W Alanya przesiąść się do Busa nr 4 (cena biletów 1,25 lira) i dojechac na wzgórze zamkowe (biletów na wejscie do zamku nie kupowalismy, ale obeszlismy sobie po murach). Warto wracając ze wzgórza - jezeli ktos ma taka potrzebę - zaopatrzyc sie u miejscowych handlarek-chałupniczek w ich wyroby (moja mama zachwycona była hawtow anymi a takze koronkowymi obrusami i poszewkami na poduszki) Tylko tyle ze nie przy samym wzgórzu - tam ceny unijne:) ale niżej. Naprawde warto. Potem mozna zejśc na piechotkę (jakies 3 km) - i podziwiac plażę Kleopatry korzystając z jej uroków. Mozna też busem nr 1 (z zajezdni w Alanya)dojechac do niej lub z busa z Konakli wysiąśc na poczatku Alanya i podziwiąć ja od drugiej strony. A odległość od Alanya to niewiele ponad 10 km. Deptak w kierunku centrum Konakli to same bazary (mówie o naszym dojściu do głównej drogi). Ceny zróznicowane, choć często niższe niz w Alanya (kwestia dobrego targowania - choć z tym jest coraz ciężej). Niezłe ceny mięli w centrum Konakli (zwłaszcza buty...kupilismy kilka par:) - to juz był koniec sezonu, wiec moze było taniej....ale pewnosci nie mam. Miasto nastawione na Rosjan wszechobecnych (Ci sie raczej nie targuja). Kiedys juz na tym forum polecałam biuro turystyczne "U EDKA" - nieopodal hotelu Club Konakli. Prowadzi go Turek....ale mówia o nim biuro u Tadka....od imienia Polaka tam pracujacego (wprawdzie nigdy go nie widzielismy:-). Polskojęzyczni, tzn Polacy jako przewodnicy. Z innymi na mieście nalezy uwazać....przynajmniej na ulicy prowadzącej do naszego hotelu. Nie do konca uczciwe zagrywki (niższa cena na starcie, a w trakcie wycieczki dodatkowe opłaty-bylismy tego swiadkami na wycieczce do Pamukkale). W tym miejscu - pozdrowienia dla Sylwii - polskiej przewodniczki (może to kiedys przeczyta).Gdyby jakies pytania....nie ma problemu. Mam kilka zdjęc (moge wysłać) ale niestety na wiekszosci "my" więc atrakcje, miejsca....troche zepsute:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Titan Garden-Konakli IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.11, 16:57 Byłam z rodzinką w Titan Garden w 2010. Co do plaży to nie jest ciekawa, wręcz brzydka. Wogóle nie chodziliśmy na nią. Dwa razy byliśmy na plaży kleopatry ( dojazd ok. 10 min)- WARTO.Cały czas siedzieliśmy w hotelu, bo tam był tak zorganizowany czas dla gości ( a szczególnie dla dzieci), że nie pozwolono się nudzić. Konakli też nie zaciekawe, wychodziliśmy tylko jak chcieliśmy coś kupić, bo żeby tylko pochodzić to nie było możliwości, tak naciągali na zakupy, że mnie to bardzo męczyło. W Konakli jest łaźnia turecka, więc warto się do niej wybrć. Będziecie bardzo zadowoleni z hotelu, bo jest fajny; co do leżaków to są rezerwacje ( przez polaków) tych lepszych miejs ( np w cieniu, czy z parasolami) ,ale ok 9.00-10.00 też można było coś znaleść. Zaznaczam, że byłam w czerwcu 2010 i hotel ten niedawno był w polskich ofertach, dlatego nie było wiele gości z Polski a pierwsza para Rosjan przyjechała w drugim tygodniu naszego pobytu, dlatego do momentu przejazdu większej ilości Polaków i Rosjan było bardzo spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Titan Garden-Konakli IP: *.uwm.edu.pl 05.04.11, 12:12 Witam w jakim miesiącu byłaś w Turcji ja wybieram się 11.05. jestem ciekawa jaka jest tam pogoda w tym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doriss Re: Titan Garden-Konakli IP: *.swidnica.mm.pl 05.04.11, 18:02 Nie wiem której z nas pytasz....ale w kolejnym poście po moim....koleżanka napisała, że była w czerwcu 2010 roku. Ja byłam na przełomie września i października 2010. Teraz jedę 1 maja do Kemer. I po innych postach na forum sądzę, że na początku maja jeszcze nie bedzie upałów....a od połowy maja może być już znacznie cieplej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fati75 Re: Titan Garden-Konakli 06.04.11, 08:15 Byłem z rodzinka w pierwszej polowie czerwca 2009.. Hotel jak dla mnie bardzo fajny, mila obsluga, swietna grupa animatorów, wtedy również była polska animatorka.. Ze względu na nasze 4-letnie dziecko wieksza czesc pobytu spędzaliśmy w hotelu przy basenach i tutaj nie można było się nudzic - muzyka, roznego rodzaju zabawy. Potwierdzam plaza nie zaciekawa , z kamienistym wejściem do wody.. Lezaków przy basenach wystarczająco duzo, choc było praktykowane tzw. „rezerwowanie” poprzez wcześniejsze przyjscie i pozostawienie ręczników.. Wtedy kiedy my byliśmy, było jak dla nas wystarczająco cieplo, żeby nie napisac upalnie.. Ogolnie byliśmy bardzo zadowoleni i chetnie byśmy tam wrocili.. Odpowiedz Link Zgłoś
olc-ikk Re: Titan Garden-Konakli 10.04.11, 15:38 Polecam w Konakli fajny klub - "Summer Garden";)) Odpowiedz Link Zgłoś
keniek Re: Titan Garden-Konakli 11.04.11, 14:44 My bylismy w 2010 od 12.05 do 26.05. Pogoda super! teraz lecimy w tym samym czasie do kemer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ancorek Re: Titan Garden-Konakli IP: 195.200.212.* 19.04.11, 10:59 Hej, ja wybieram się 18 maja do Titan Garden. Możesz podać mi jakieś dokładniejsze dane o tym biurze podróży "U EDKA", bo w necie nie mogę nic odszukać? Odpowiedz Link Zgłoś