Dodaj do ulubionych

Katowice - lotnisko

05.08.11, 13:17
Witajcie! mam dość nietypowe pytanie, a mianowicie wykupiliśmy wczasy z wezyrem do Turcji na 10 dni wylot z Katowic powrót do Wrocławia. jako że jesteśmy z Wrocławia to zapewne będziemy jechali pociągiem do Katowic (samochód odpada bo powrót mamy do wro). I tu pojawia się pytanie - jakie jest połączenie z głównego PKP do lotniska (wiem, że to ok 40km). Wylot mamy o 6 rano , na lotnisku musimy być przynajmniej o 4. czy nie ma problemów z dojazdem? jak długi czas zajmuje podróż na lotnisko? bedę wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • brehia78 Re: Katowice - lotnisko 05.08.11, 13:35
      Tu link:
      rozklady.kzkgop.pl/index.php?co=rozklady&submenu=tabliczka&nr_linii=Lotnisko&nr_przyst=1&id_trasy=5675
      I zobacz jeszcze tu:
      www.katowice-airport.com/pl/dla-podroznych/dojazd
    • 5katia Re: Katowice - lotnisko 05.08.11, 13:40
      Witam!
      Poniżej podaje linki do linii autobusowych , które odjeżdzaja z okolic Dworca PKP na Lotnisko Pyrzowice .
      Pozdrawiam i miłych wakacji.
      Katia
      rozklady.kzkgop.pl/index.php?co=rozklady&submenu=trasy&nr_linii=Lotnisko
      bilety.pkm.katowice.pl/index.php?str=&rok=2011&mies=8&dzien=8
      a tutaj jeszcze busy.
      www.airport-lotnisko.katowice.pl/?q=dojazd+airport+katowice+pyrzowice
      • Gość: olusia Re: Katowice - lotnisko IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.11, 15:15
        sprawdz gdzie dokladnie staje ta linia łącząca Pyrzowice z Katowicami, gdyż z uwagi na przebudowe dworca PKP i zamknięte ulice wokol dworca moze się okazać że będziecie musieli wędrować kawał drogi z bagażem, być może wygodniej byłoby wziąsć taxi - ja płaciłam 110 zł - dojazd na lotnisko zajmuje ok. 40 - 50 min. lepiej zamówić taxi telefonicznie - wychodzi taniej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka