Dodaj do ulubionych

Telatiye Resort Konakli

IP: *.171.83.163.static.crowley.pl 18.08.11, 14:24
Czy znacie Państwo ten hotel? Jakieś wrażenia? W necie opinie ma dobre. Ciekawa jestem, czy w hotelu jest Internet.
Będę wdzięczna za opinie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anetakarpik Re: Telatiye Resort Konakli 18.08.11, 15:21
      hotel wygląda całkiem całkiem, mają swój bar przy basenie, z leżakami na plaży też raczej nie ma problemu.Ja byłam w Titan Garden który graniczy z tym hotelem
      • Gość: mursilis Re: Telatiye Resort Konakli IP: 87.206.166.* 18.08.11, 17:38
        Byłem tam w zeszłym roku w czerwcu. Pokoje bardzo ładne, przestronne i czyste. Jedzenie w dużej obfitości i smaczne. Jeden basen średniej wielkości, drugi mały ze zjeżdżalnią dla dzieciaków. Codziennie program animacyjny. Leżaki na plaży darmowe, materace płatne 2 EUR. Parasoli nie ma, tylko rozłożone szerokie zadaszenie plaży. Na plaży serwowano napoje soft i piwo oraz przekąski: frytki, hamburgery i owoce. Obsługa sympatyczna. Nie wiem czy hotel ma oficjalnie 5 gwiazdek, ale stara się do nich aspirować. Na plaży czasem duża fala, która uniemożliwia kąpiele. W czasie mojego pobytu przez 3 dni wisiała czerwona flaga i ratownicy wyganiali z wody. Do plaży, która nie jest szczególnie urzekająca, ale również nie odrażająca, trzeba się przespacerować ok. 5 minut.
        • Gość: Dudek Re: Telatiye Resort Konakli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.12, 16:50
          Witam. Bylem tam miedzy 25.04.2012 - 2.05.2012. Hotel oki, czysty, ladny zadbany. Jedzenie nawet niezle ale maly wybur. Turysci chyba z kazdego kraju w europie. Animatorzy i same animacje na najwyzszym poziomie. Jak skrecilem noge na basenie to karetka wiozla mnie na sygnale do szpitala w antaly - szok. Takiej obsulugi medycznej nie spotkamem nigdy. Barmani i kelnerzy jak sie da pare euro napiwku to jak przyjaciele. Ogulnie wielki pozytyw. Polecam go kazdemu. Duzo ludzi z malymi dziecmi. Imprezy na disco prawie do rana.
    • Gość: wera Re: Telatiye Resort Konakli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.11, 16:00
      Byłam tam dwa tygodnie na początku lipca ( z mężem i 7-letnim synem ) i jestem bardzo zadowolona. Przestronne, bardzo czyste pokoje, wszędzie czyściutko ( hole, lobby bar, pool bar, restauracja ), duży wybór jedzenia, napoje alkoholowe i bezalkoholowe w lobby barze / pool barze na plaży. Zimne piwo EFES bardzo dobre ( choć zwykle nie pijam piwa ). FANTASTYCZNA ekipa animatorów, porozumiewająca się po turecku/rosyjsku/niemiecku/angielsku i słowacku, która po prostu nie daje się "nudzić" - organizując w ciągu dnia przy basenie rożne gry sportowe / zabawy / wygłupy, a wieczorami o 21.30 na scenie występy różnego rodzaju ( wieczór turecki / wieczór musicalowy / skecze itp. ). Gdybym miała jeszcze możliwość powrotu, to bardzo chętnie :) Udanego pobytu
    • Gość: agaelgam Re: Telatiye Resort Konakli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 18:46
      Dziękuję, dobrze coś wiedzieć, zanim się pojedzie.
      Jeszcze jedno pytanie - czy plaża i zejście do wody wymagają specjalnego obuwia?
      • Gość: wera Re: Telatiye Resort Konakli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.11, 11:38
        Plaża jest piaszczysta, ale to taki piasek z kamyczkami bardzo drobnymi, obuwie do wody mieliśmy. Wejście do wody niestety kamieniste i jak ktoś już w jednej odpowiedzi pisał, bywają bardzo duże fale, które uniemożliwiają bezpieczna kąpiel ( mój mąż pomagał wyciągać tonącą kobietę z dzieckiem zaledwie kilka metrów od brzegu ). Samo wejście do wody jest ogólnie "nieciekawe", szczególnie jak się jest z dzieckiem, bardzo szybko jest dość głęboko co w połączeniu ze sporymi falami może zniechęcać do kąpieli. Nie musisz jednak korzystać tylko z tej plaży, do wody możesz wejść kawałek dalej, tyle tylko, ze nie skorzystasz z leżaków. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka