Dodaj do ulubionych

Enter Air- bagaż??????????

IP: *.koscierzyna.vectranet.pl 24.08.11, 11:02

Powiedzcie mi czy dobrze rozumiem Na stronie EA czytam:
Waga Bagażu Rejestrowanego przysługująca każdemu pasażerowi w ramach opłaconego przelotu wynosi maksymalnie 20 kg, a jego rozmiary nie większe niż 80 x 120 cm.

Dalej czytam:
Maksymalny ciężar pojedynczej sztuki bagażu, nie może przekroczyć 32 kg.

Lecimy w 3 osoby łącznie przysługuje nam 60kg bagażu, czyli możemy się spakować w 2 walizki po 30 kg każda. Dobrze to rozumiem bo nie chcę mieć jaj na lotnisku.

Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • nina.t Re: Enter Air- bagaż?????????? 24.08.11, 11:14
      A co jest napisane na voucherze z biura podróży? Leciałam z Enterem i Ecco pisało, że można tylko 20 kg + 5 podręcznego.
    • b-b1 Re: Enter Air- bagaż?????????? 24.08.11, 11:18
      Gość portalu: Magda napisał(a):

>
      > Powiedzcie mi czy dobrze rozumiem Na stronie EA czytam:
      > Waga Bagażu Rejestrowanego przysługująca każdemu pasażerowi w ramach opłaconeg
      > o przelotu wynosi maksymalnie 20 kg, a jego rozmiary nie większe niż 80 x 120 c
      > m.
      >
      > Dalej czytam:
      > Maksymalny ciężar pojedynczej sztuki bagażu, nie może przekroczyć 32 kg.
      >
      > Lecimy w 3 osoby łącznie przysługuje nam 60kg bagażu, czyli możemy się spakować
      > w 2 walizki po 30 kg każda. Dobrze to rozumiem bo nie chcę mieć jaj na lotnisk
      > u.
      >
      > Pozdrawiam:)

Dobrze rozumujesz! Jeśli sumujesz bagaż jedna walizka nie może przekroczyć 32kg.
      My latamy 2+2 -przysługuje 80kg, (czyli 4 walizki po 20kg), ale pakujemy się w dwie walizki po ok 30kg każda.
      • Gość: Magda Re: Enter Air- bagaż?????????? IP: *.koscierzyna.vectranet.pl 24.08.11, 11:26
        Super, dzięki właśnie o taką odpowiedź mi chodziło, szybko i na temat:) Pozdrawiam
        • Gość: sandra00 Re: Enter Air- bagaż?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.11, 12:26
          leciałam niedawno - dobrze rozumujesz !
          • lenka856 Re: Enter Air- bagaż?????????? 24.08.11, 13:26
            też lece tymi liniami za kilka dni i mam inne pytanie a mianowicie bagazu podrecznego czy on ma jakis ograniczony wymiar ??
            • Gość: Magda Re: Enter Air- bagaż?????????? IP: *.koscierzyna.vectranet.pl 24.08.11, 13:45
              Co do bagażu podręcznego to taka jest informacja:

Pasażer ma prawo do przewozu 1 sztuki bagażu w kabinie dla pasażerów. Waga bagażu podręcznego na osobę, nie może przekroczyć limitu 5 kg oraz suma trzech wymiarów nie może przekraczać 115cm (np. 55x40x20 cm).
              Czyli musisz zmierzyć 3 wymiary swojej walizki i nie może być więcej jak 115cm
              Tu masz więcej info:
              admin.enterair.com.pl/dir_upload/site/files/OWPnew.pdf
              • b-b1 Re: Enter Air- bagaż?????????? 24.08.11, 14:01
                Nikt nie wazy, ani nie mierzy bagażu podręcznego-zawsze mam za dużą wymiarowo torbę i na pewno za ciężką:D
                • Gość: gość Re: Enter Air- bagaż?????????? IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.11, 10:24
                  szkoda, bo powinni, przez takich jak Ty potem nie można nic do schowka włożyć !!
                  • b-b1 Re: Enter Air- bagaż?????????? 26.08.11, 11:15
                    Gość portalu: gość napisał(a):

> szkoda, bo powinni, przez takich jak Ty potem nie można nic do schowka włożyć !
                    > !

Naprawdę?????
                    Moja jedna torba to 4 zapłacone bilety-czyli cztery miary w schowku po 5kg każdy-a taaaaaaka długa i ciężka nie jest:D
    • Gość: hanka Re: Enter Air- bagaż?????????? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.11, 17:10
      bagaż podręczny do 5kg i musi ci się zmieścic w takim koszyku przy odprawie-więc radze zmierzyc czy nie jest za duża.po co na lotnisku problemy
      • krotka.tr Re: Enter Air- bagaż?????????? 24.08.11, 20:35
        wymiary rzeczywiscie musza byc rozsadne, ale jesli chodzi o wage to z wlasnego doswiadczenia - zawsze mam wıelokrotnosc 5kg, czylı 10,15.... ;)) Nıkt nıgdy nıe zakwestıonowal, bo bagaz zawsze wyglada nıepozornıe ı wymıarowo... ;>
    • Gość: xyz Re: Enter Air- bagaż?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 10:05
      Mnie sie niestety wydaje (zalezy od linii), ze jezeli chodzi o 32 kg, mowa jest tu o tzw nadbagazu za ktory musimy doplacic a ktory nie moze przekroczyc lacznej wagi walizki 32 kg... No ale moge sie mylic...
      • b-b1 Re: Enter Air- bagaż?????????? 26.08.11, 11:21
        Gość portalu: xyz napisał(a):

> Mnie sie niestety wydaje (zalezy od linii), ze jezeli chodzi o 32 kg, mowa jest
        > tu o tzw nadbagazu za ktory musimy doplacic a ktory nie moze przekroczyc laczn
        > ej wagi walizki 32 kg... No ale moge sie mylic...

To nie jest nadbagaż w przypadku mniejszej ilości walizek niż osób.
        Jeśli osób jest trzy-każdy może mieć walizkę 20kg-jeśli będą trzy walizki i każda powyżej 20kg, lub, gdyby tylko jeden z rodziny miał ponad 20kg, a reszta mniej -to owszem jest nadbagaż-(stąd widzę ciągłe przepakowywanie przy powrocie do Polski), ale jeśli wylatujący decydują się na dwie walizki(a osób trzy-rodzina)-bagaż się sumuje-jest tylko obostrzenie, że walizka sumowana nie może przekroczyć 32kg.
        Latam od kilku lat różnymi liniami-zawsze jest nas czworo i zawsze mamy dwie walizki ok 30kg.
        • Gość: zet Re: Enter Air- bagaż?????????? IP: *.jelfa.com.pl 26.08.11, 20:05
          A dokładniej chodzi o to, że jest limit masy walizki, jaką musi dźwignąć bagażowy na lotnisku. Przykładowo jeżeli lecicie w trzy osoby i macie w sumie limit 60 kg, to nie możecie się spakować w trzy walizki 5 +5 + 50 kg bo pracownik lotniska nie będzie dźwigał takich ciężarów. Dlatego jest limit 32 kg, przy którym kręgosłup jeszcze nie pęka :)
    • Gość: iza Re: Enter Air- bagaż?????????? IP: *.ghnet.pl 26.08.11, 22:54
      lecąc w trzy osoby możesz zabrać jedną walizkę 20 kg i jedną 32kg lub 3walizki po 20 kg
      • Gość: lala Re: Enter Air- bagaż?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 01:34
        a ja się zastanawiam czy Wy też może zauważyliście, że jakiś czas temu ( góra 2 miesiące ) na stronie enteru było jeszcze napisane, że można na pokład wziąć oprócz bagażu podręcznego ( 5 kg wymiary itp, lukowy nad naszymi głowami) , osobisty czyli nic innego jak damską torebkę.
        Stąd moje pytanie, przyczepią się przy wejściu? czy nie jest to problem? Czy nawet mogą nie zauważyć? Czy nie ryzykować?
        • Gość: kasia Re: Enter Air- bagaż?????????? IP: *.jjs-isp.pl 27.08.11, 11:40
          > a ja się zastanawiam czy Wy też może zauważyliście, że jakiś czas temu ( góra 2
          > miesiące ) na stronie enteru było jeszcze napisane, że można na pokład wziąć o
          > prócz bagażu podręcznego ( 5 kg wymiary itp, lukowy nad naszymi głowami) , osob
          > isty czyli nic innego jak damską torebkę.
          > Stąd moje pytanie, przyczepią się przy wejściu? czy nie jest to problem? Czy na
          > wet mogą nie zauważyć? Czy nie ryzykować?

Zawsze latam z podrecznym i torebką. Bez wzgledu czy jest to lot rejsowy czy charter. Ostatnio też lecialam enter air z torebka i walizka podreczna.
          • Gość: lalallala Re: Enter Air- bagaż?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 15:38
            Dzięki wielkie za odpowiedź ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka