Dodaj do ulubionych

Aska Buse Resort

16.07.12, 17:37
Witam lecę do Aska Buse Resort w sierpniu i mam pare pytań. Podstawowym pytaniem jest to jak z dojściem na plażę z hotelu bo ponoć jest blisko schodzi się ale czy jest jakaś scieżka lub droga wprost z hotelu na plaże czy omijać trzeba. I jak to jest z plażą hotelu czy ma swoją tak jak piszą. I ogolnie cos napiszcie ciekawe bo wiem, że hotel dobry w sumie nie 1 raz lecę już. Druga sprawa jak z dolmuszem ( jezdzi jakiś do Alanya lub Side :P ). I czy obok hotelu jest automat co z karty do Polski dzwonić można. A i czy faktycznie jest wi - fi w lobby tak jak piszę w ofercie. Narazie tyle widze nie ma wątków na temat tego hotelu więc może ktoś jeszcze coś doda ;) Pozdrawiam i z góry dzięki :>
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: Aska Buse Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.12, 17:46
      Witam. Byłam w hotelu obok i z tego co się orientuję hotel ma wydzieloną swoją plażę ale z hotelu trzeba przejść kawałek główna ulica (plaża nie jest bezpośrednio przy hotelu) ale za to jest ładna! Dolmusze kursują co chwilę do Alanii a do Side trzeba jechać z przesiadką( ok. 1 godz. )
      • piela12 Re: Aska Buse Resort 18.07.12, 18:54
        Plaże są dwie: do jednej schodzi się w dół schodkami - jest kamienista z tarasem i leżakami do opalania (z tarasu zejście do morza), do drugiej trzeba dojść chodnikiem jakieś 5 minut wzdłuż drogi szybkiego ruchu (nie jest uciążliwe) i ta plaża jest piaszczysta, chyba jedna z ładniejszych, naprawdę piaszczystych plaż w Turcji i tutaj jest wydzielona część dla Aska Buse. Kartę najlepiej kupić w sklepiku hotelowym, np u Mikaela (ten z ciuchami, pierwszy przy SPA), cena jest różna w zależności od zaprzyjaźnienia ze sprzedawcą, a automat tuż przy SPA - bardzo tanie rozmowy do Polski, w szczególności na telefony stacjonarne.
        • karlos3005 Re: Aska Buse Resort 19.07.12, 00:40
          Dziękuje :-) a jedzonko smaczne? rok temu w Aska Washington Resort bardzo dobre ta sama firma więc tu tez na to licze :P
          • piela12 Re: Aska Buse Resort 19.07.12, 09:32
            Mnie odpowiadało: z mięs dużo w różnej postaci kurczaków, indyka i świetna baranina (której nie cierpię i tylko tutaj była smaczna). Na inne mięso nie ma co liczyć, na dobre ryby również. Wieczorem niektóre portawy przygotowywane na zewnatrz: kebab, grill, itp., poz tym świetne zapiekane warzywa, owoce i ciasta, naleśnikarnia (mniam) oraz w obywdu barach przy plaży frytki, pizza, hamburgery. Niewątpliwą zaletą jest jedzenie posiłków na zewnatrz przy stolikach z widokiem na morze.
            • karlos3005 Re: Aska Buse Resort 26.07.12, 11:12
              Dzięki za info a ja mam jeszcze pytanie dotyczące pokoii. Bo jeśli jedziemy i wzieliśmy 2 pokoje po 2 osoby. To w pokoju są 2 łożka czy 1 dla dwóch osób. No bo sory ale z bratem raczej głupio spać :D A i może ktoś wie jakieś hasło na wi-fi jest ;>?
              • piela12 Re: Aska Buse Resort 26.07.12, 12:30
                Łóżka nie są elementem stałym i są układane pod kontem konkretnych osób, tzn. np rodzina 2+1 ma 2 połączone łóżka w całość i jedno osobne, gdyby później zajmowały ten sam pokój tylko 2 osoby, to 3 łóżko jest wyciagane i jest wtedy więcej miejsca. Tak przynajmniej było 2 lata temu... Hasła do WFi nie mam, ale można zagadać z Mikaelam (z odzieżowo-pamiatkowego sklepu) - on we wszystkim pomoże, nam załatwiał wiele spraw w recepcji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka