Dodaj do ulubionych

Oludeniz-Hisaronu

05.11.12, 21:11
Mam pytanie dla osób, które były już w tym rejonie.
Czy jest to ciekawe miejsce na wakacje? Oczywiście znamy miejsce z opisów onternetowych. Ale czy nie to miejsce hałaśliwe i zatłoczone?
Myślimy o hotelu Telmessos. Podobno niezły ale....
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Oludeniz-Hisaronu IP: *.jjs.pl 05.11.12, 21:38
      Oludeniz to cicha mieścina,bardzo przyjemna i nie zatłoczona, urokliwa i spokojna ale Hisaronu jest obok, z Oludeniz dojeżdża się tam dolmuszem i tam za dnia też jest cicho i spokojnie, ale w nocy się dzieje, to istna imprezownia:). Ale w Oludeniz wieczorami jest miło i spokojnie, kameralnie, romantycznie i chilloutowo:). Hotel Telmessos jest jednak w Hisaronu, nie w Oludeniz, zdaje się, ze alfastar używa takiego sformułowania w opisie Oludeniz-Hisaronu, ale to wprowadzanie w błąd Hisaronu nie jest dzielnicą Oludeniz, ale dzieli je jedynie 2 km więc to naprawdę niedaleko. Hisaronu w nocy wygląda tak: www.youtube.com/watch?v=Vg3l-0zPv4I&feature=related
      • Gość: gość Re: Oludeniz-Hisaronu IP: *.jjs.pl 05.11.12, 22:03
        Jeśli chodzi o rejon to koniecznie musicie skorzystać z Jeep Safii (podczas wyprawy odwiedzacie Kayakoy (krótki przystanek), Yakapark, wąwóz Saklikent, zatrzymujecie się na foto przy Tlos, błotne kompiele w rzece, lunch w restauracjach na rzece, odpoczynek na plaża Patara i przejazd przez wymarłe greckie miasto i płynąc z Oludneiz na rejs 6 wysp, jest jeszcze wycieczka do Dalyan, też warto, ale nie zrobiła na mnie takiego wrażenia jak Safarii i rejs statkiem 6 wysp ( 12 wysp jest organizowany z Fethye i jest mniej atrakcyjna). Do Kayakoy warto się wybrać popołudniu na własna rękę dolmuszem i po nim pospacerować, robi wrażeni to miasto duchów:). Warto jeśli nie byłeś wybrać się na dwudniową wycieczkę Efez+Pamukale. Na tydzień atrakcji starczy, na kolejny tydzień pozostaje laguna, Paragliding, rejs 12 wysp,Quad Safari, Rafting, Nurkowanie. Już zrezygnowałeś z Zante?
        • a-d-m Re: Oludeniz-Hisaronu 05.11.12, 22:46
          Nie. W żadnym przypadku. Najlepiej skacze się na Zante i w Oludeniz. Może spróbujesz też .....
          • Gość: gość Re: Oludeniz-Hisaronu IP: *.jjs.pl 05.11.12, 23:11
            Niestety ja cierpię na lęk wysokości :( skok absolutnie nie wchodzi w grę w moim przypadku, ale paragliding w tandemie nawet przez chwilę rozważałam po obejrzeniu filmów z lotów, ale ostatecznie spękałam za wysoko dla mnie, daje radę jedynie na spadochronie za motorówką latać:)
            • Gość: Max Re: Oludeniz-Hisaronu IP: *.alfanet24.pl 06.11.12, 18:45
              Też jesteśmy zainteresowani tym hotelem-szkoda tylko że na majówkę nie uda Nam sie do niego lecieć ......Pierwszy wylot to 10 maj buuuuu. Rozmawiałam dziś z "kimś" z alfa star i podobno po oględzinach hotel godny polecenia ,czyste zadbane pokoje,basen i zjeżdżalnie też wyglądają nieźle......
              Cena kusząca -szczególnie te 599 zł za dziecko , i co tu robić hmmmmmm
              • a-d-m Re: Oludeniz-Hisaronu 06.11.12, 19:55
                Tak, rewelacyjnie oceniany /od dwóch lat/ na obcojęzycznych forach. Jest też w ofercie Cooka. Nic tylko się przekonać czy rzeczywiście jest taki dobry.
              • Gość: ciekawy Re: Oludeniz-Hisaronu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.13, 19:05
                My też już wykupiliśmy wczasy w tym hotelu w lipcu 2013r. Napiszcie do nas po powrocie . Pozdrawiamy i życzymy miłego wypoczynku, udanych wycieczek, dobrych drinków i pełnego brzucha
    • a-d-m Re: Oludeniz-Hisaronu 11.02.13, 09:14
      W jakim okresie lipca tam będziecie. My od 5 do 19. Pozdrawiam.
      • Gość: Ann Re: Oludeniz-Hisaronu IP: *.173.26.62.tesatnet.pl 11.02.13, 15:37
        Super miejsce na wakacje. Najpiękniejsze w Turcji. Hisaronu wieczorem tętni życiem ale tylko na głównej ulicy. Hotele są na uboczu, więc jest cisza i spokój . Hotel thelemossos jest niemal w lesie, spacerkiem do centrum więc blisko centrum a równocześnie błogi wypoczynek wśród przyrody. r-ec.bstatic.com/images/hotel/max300/908/9085054.jpg
        • Gość: Ann Re: Oludeniz-Hisaronu IP: *.173.26.62.tesatnet.pl 11.02.13, 15:38
          telmessos miało byc
    • Gość: murayudene Re: Oludeniz-Hisaronu IP: 88.251.112.* 17.02.13, 16:44
      jak fala na morzu jest bardzo miły żaden pościel. Ale morze jest bardzo piękny super tłoczno. Polecam miejsce na pobyt podczas przyjemność spędzić miło czas.

düğün salonları
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka