Gość: turysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.13, 12:39 na stronie internetowej hotelu jest wpis ze oferuje on bezpłatny dowoz do centrum miasta ,czy to prawda ,w jakiej cenie sa lezaki na plazy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xman Re: hotel blue star alanya IP: *.wejherowo.vectranet.pl 12.06.13, 15:23 Centrum jest w zasięgu spaceru (2km) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: hotel blue star alanya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.13, 09:41 z malym dzieckiem wole wiedzieć jakie sa koszty przejazdu iwypozyczena lezaka i parasola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sewek Re: hotel blue star alanya IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.13, 15:43 Jeden raz w ciągu dnia (lub dwa) z hotelu jeździ bezpłatnie taki busik ok. południa. Wiem bo byłem na początku czerwca w Blue Star i raz jechałem. Co do ceny parasoli to nie wiem bo na plaży nie korzystałem. Przy basenie w hotelu bezpłatnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: hotel blue star alanya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 17:50 a ile kosztują dolmusze i ew taxi do centrum bo podano mi cene 15 euro.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: hotel blue star alanya IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.14, 16:39 Wróciłam kilka dni temu z tego hotelu. Jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie odp. Odpowiedz Link Zgłoś
crisu70 Re: hotel blue star alanya 09.06.14, 21:07 Gość portalu: xxx napisał(a): > Wróciłam kilka dni temu z tego hotelu. Jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie odp > . Lęcę w środę do tego hotelu interesuję mnie totalnie wszystko,dawaliście napiwki w ich walucie czy w innej,leżaki przy basenie jak wcześnie wstać by je mieć, jak dostać się do centrum jakim dolmuszem, co jest na plaży w ramach all,jest jakaś dyskoteka w hotelu czy raczej mykać na miasto,polecasz jakięś atrakcje, fajne sklepy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: hotel blue star alanya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 17:54 a jak hotel podobalo sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniutaprim Re: hotel blue star alanya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.14, 08:43 Byłam w tym hotelu trzy tygodnie temu. Nie wiem o co chodzi z tym centrum? Hotel znajduje się w mieście w ścisłej zabudowie. Sklepy są wszędzie, koło hotelu całodobowe. Postój taxi przy hotelu, ok. 5 euro do portu, ale przejść się można bez najmniejszego problemu to maksimum 2 kilometry. Do plaży można zejść pieszo- ok. 10 minut, busy na plaże jeżdżą non stop, co 15 - 20 minut. Dwa razy dziennie bus dowozi do tzw. centrum, czyli w miejsce największego skupiska handlu ( za darmo). Jednak zakupy polecam robić dalej od tego miejsca, taniej a wszędzie podobny asortyment. Poza tym jeżdżą autobusy miejskie - nr 4 do Zamku, nr 1 centrum. Z portu można wybrać się na wycieczkę do zamku taksówką za 20 euro, zawiozą poopowiadają, zatrzymają się w punkcie widokowym. Odradzam spacer na piechotę, nie ma praktycznie pobocza, jest niebezpiecznie, poza tym w upale ciężko wejść na szczyt. A tak poza tym hotel super. Bardzo dobrze dają jeść, drinki naprawdę smaczne, gin, whisky wódka, piwo, to znajdziecie w barach koło basenów. Na plaży jedynie piwo. Przy basenie przekąski, hamburgery, makarony, warzywa, herbata, różne kawy, ciasta.... na plaży również przekąski, mniejszy wybór. Leżak zdaje się kosztuje 5 lira tak samo parasol. Plaża hotelu jest oznaczona nr 17. Na plaży natryski i toaleta. Hotel cały dzień tętni życiem za sprawą animatorów. W sumie raczej unikałam w innych hotelach takiej rozrywki, animacje bardziej mnie irytowały niż bawiły ale nie w tym przypadku. Naprawdę można się bawić w hotelu non stop. Dla dzieci również są atrakcje. Mieszkałam w części okrągłej na najwyższym piętrze z widokiem na góry i częściowo na morze. Pokoje czyste, warto zostawić dolara pani robiła piękne rzeczy z pościeli i ręczników. Cały hotel jest bardzo czysty, codziennie myje się tu wszystko. Stołówka również bardzo schludna, naczynia lśniące. Na terenie hotelu nie ma dyskoteki, animacje kończą się ok. 22 tzw. show. Z tego co wiem animatorzy zapisują na wyjazdy do dyskotek - dowóz gratis. Chodzi o to, że dookoła są budynki mieszkalne i musi być w miarę cicho. Oczywiście można siedzieć w barach do 12 jest wszystko w ramach All. Polecam by pierwszego dnia skorzystać z łaźni tureckiej pakiet można wytargować do 20 euro. Peeling, masaż w pianie oraz masaż klasyczny. Świetny relaks po podróży do tego przygotowanie do opalania. Jak kogoś cos interesuje to proszę pytać. Z reszta wątek Blue Star był już na tym forum poruszany. Odpowiedz Link Zgłoś
crisu70 Re: hotel blue star alanya 10.06.14, 21:05 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź ja wylatuję za 10 godzin i czuję się jakbym tam już był Odpowiedz Link Zgłoś
kok.10 Re: hotel blue star alanya 01.07.14, 14:24 hotel wielkie rozczarowanie... mało jedzenia i niewielki wybór... animacje żenujące! dla dzieci zero rozrywek... standard 3* i ani pół wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś