Dodaj do ulubionych

był tam ktoś prosze o opinie

06.05.14, 17:51
Hotel Gümüldür
Turcja / Turcja Egejska / Doganbey - Gumuldur wybieramy sie tam 29 lipca bede wdzieczna za opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: był tam ktoś prosze o opinie IP: 194.24.1.* 07.05.14, 08:01
      Opinie z holidaycheck: www.holidaycheck.pl/hr/dc1a199b-63a9-311c-ac83-49ac7cfb18e3

• Gość: Kasia Re: był tam ktoś prosze o opinie IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.14, 20:40
      My wybieramy sie 22.07. Lecicie z Tui? Macie może pokoj rodzinny? Nas Tui poinformowalo pare dni temu, ze zmieniaja nam pokój z nowej części na starą. Tak po prostu...
      • Gość: 3moni37 Re: był tam ktoś prosze o opinie IP: *.sta.asta-net.com.pl 18.07.14, 21:56
        my lecimy 29 lipca nic nie wiem czy mamy pokoj w starej czy w nowej czesci
      • Gość: Kasia Re: był tam ktoś prosze o opinie IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.14, 15:46
        Jeżeli zarezerwowaliście pokój rodzinny (2 pomieszczenia) to nie ma innej opcji niż stara cześć, bo tylko tam są takie pokoje, i nie ma się czym martwić, bo pokoje naprawdę duże i czyste, sprzątane codziennie. Hotel bardzo pozytywny, bardzo smaczna kuchnia, 2 baseny, zjeżdżalnie, bardzo miła obsługa. Polecam
    • magdamadzia Re: był tam ktoś prosze o opinie 18.07.14, 23:20
      Wróciliśmy kilka dni temu. Proszę o pytania, to odpowiem:)
      Hotel jest bardzo fajny. W nowej części brak jest pokojów rodzinnych (dwa pomieszczenia), są tylko pojedyncze (też 4os). Mieszkaliśmy w starej części, ale jest ok. Jest bardzo czysto, pokoje są spore, jest balkon. Nie ma windy, jest 3-piętrowy. Jedzenie bardzo dobre, obsługa super miła. Animatorzy w tym roku świetni! Bardzo zaangażowani, weseli, naprawdę ok. Hotel na luzie, milo i sympatycznie:)
      • Gość: Kasia Re: pokoje rodzinne IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.14, 07:19
        Witam przedstawicieli biura podróży na forum. Wiem, że w nowym budynku są pokoje rodzinne. Mam jednak nadzieję, że uda się sprawę załatwić pozytywnie, czyli będziemy zakwaterowani zgodnie z ustaleniami.
        • Gość: Dorota Re: pokoje rodzinne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.14, 08:27
          Byłam w tym hotelu w ubiegłym roku z trójką dzieci, miałam pokój rodzinny w starszej części hotelu i nie mam do pokoju najmniejszych zastrzeżeń (nie jestem pracownikiem biura), inna rodzina, którą z dwójką dzieci, którą tam poznałam też była w tej starszej części, ale nie wiem jakie są pokoje w części nowszej
          Wklejam swoją opinię z pobytu zamieszczoną na holidaycheck, żeby się nie powtarzać
          www.holidaycheck.pl/hr/dc1a199b-63a9-311c-ac83-49ac7cfb18e3/-/review/072a3d53-681e-3e9d-8c0e-e71f3c5c4677
          • 3moni37 Re: pokoje rodzinne 22.07.14, 20:03

mma pytanie z innej beczki ile jesli to nie tajemnica wydaliscie pieneidzy zastanwaiam sie ile musze zabrac jadac z 15 latkiem rodzice plus 15 latek???w jakiej walucie najlepiej w lirach?

Gość portalu: Dorota napisał(a):

> Byłam w tym hotelu w ubiegłym roku z trójką dzieci, miałam pokój rodzinny w st
            > arszej części hotelu i nie mam do pokoju najmniejszych zastrzeżeń (nie jestem p
            > racownikiem biura), inna rodzina, którą z dwójką dzieci, którą tam poznałam też
            > była w tej starszej części, ale nie wiem jakie są pokoje w części nowszej
            > Wklejam swoją opinię z pobytu zamieszczoną na holidaycheck, żeby się nie powtar
            > zać
            > www.holidaycheck.pl/hr/dc1a199b-63a9-311c-ac83-49ac7cfb18e3/-/review/072a3d53-681e-3e9d-8c0e-e71f3c5c4677
          • 3moni37 Re: pokoje rodzinne 23.07.14, 23:25
            szukam kontaktu do Autor: Gość: Dorota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.14, 08:27
            ile kosztuja wycieczi fakulatywne? czy z jakiegos lokalnego biura korzystaliscie?
            ile asy rzeba miec na 3 osoby
            • Gość: Dorota Re: pokoje rodzinne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.14, 09:29
              Nie korzystaliśmy z żadnego lokalnego biura (ale wiem że są w pobliżu). Rezydentka przedstawia dość szeroką ofertę różnych wycieczek fakultatywnych np. do Izmiru, do Efezu, na wyspę Samos i inne, można było płacić kartą, nie pamiętam dokładnych cen tych wycieczek, ale te najbardziej popularne to w granicach 40-60 od osoby (byłam rok temu, a niestety wyrzuciłam ofertę, którą dostaliśmy od rezydentki). My byliśmy też w pobliskim aquaparku Yalı Castle Aquapark, płacąc za wejście ma się też wyżywienie i napoje w cenie.

Jeżeli chodzi o ilość kasy to jest to sprawa indywidualna, w hotelu nic nie wydacie, więc zależy jakie zakupy chcecie robić. Zaraz koło hotelu jest nocny bazar, na którym można się obkupić właściwie we wszystko, Turcja jest znana z bardzo dobrych podróbek butów, torebek, perfum, można kupić ich smakołyki, chałwę, miód itp. Najlepiej mieć chyba dolary i je wymienić na liry, najlepiej wymieniać w banku, (są w centrum), bo bez prowizji, ale trzeba mieć paszport, są też bankomaty, w których można wypłacić gotówkę (liry).
            • Gość: magdamadzia wycieczki IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.14, 22:41
              jest lokalne biuro podrózy - ale przewodnik mówi glownie po francusku (angielski w zasadzie pojedyńcze słowa). Mozna z nimi pojechać do Izmiru, Kusadasi, czy nawet Pammukale. Natomiast do Efezu zdecydowanie polecam z przewodnikiem polskim (chyba, ze ktos mówi dobrze po francusku).
              Wycieczki sa w lokalnym biurze dużo tańsze.
              Liry wyplacaliśmy z bankomatu. Przelicznik przyzwoity. NIe wszystkie bankomaty przyjmują karty z chipami. (udało się w bankomacie przy aquaparku)
              • 3moni37 Re: wycieczki 24.07.14, 23:26
                witam a gdzie szukac tego biura? my chcemy pammukale oraz jakis rej na wyspe grecka np kos lub rodos
                • Gość: Ewcia Re: wycieczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.14, 07:28
                  3moni37 napisał(a):

> witam a gdzie szukac tego biura? my chcemy pammukale oraz jakis rej na wyspe gr
                  > ecka np kos lub rodos

Nie wiem czy z tej okolicy są organizowane wycieczki na Kos czy Rodos, bo leżą one zdecydowanie bardziej na południe (płynie się tam raczej z okolicy Bodrum lub Marmaris), z okolicy Kusadasi to są wycieczki na wyspę Samos.
                  A Pamukkale to wycieczka zdecydowanie przereklamowana, jedzie się długo, zwiedza krótko w upale i tłumie turystów, na zdjęciach wygląda to dużo lepiej niż na miejscu, wszystko jest już mocno zniszczone, moim zdaniem szkoda czasu i pieniędzy na Pamukkale
                • magdamadzia Re: wycieczki 25.07.14, 23:32
                  trzeba wyjść hotelu na promenadę (raczej szerszy chodnik :)) i iść w prawo , cały czas chodnikiem, który będzie trochę krążył. Za aquaparkiem będzie tablica, reklama biura. Najczęściej jest tam ich przedstawiciel. Według mnie do Pammukale jednak warto, zanim całkiem się zniszczą. Warto pójść dalej niż do pierwszego basenu:). Z hotelu jedzie się ok. 3 godziny
                  • 3moni37 Re: wycieczki 18.08.14, 12:15
                    witam bylismy w hotelu GUMULDUR RESORT 2 tyg cala rodzona 2 osoby dorosle i syn lat 15, mieszkalismy w astare czesci hotelu czysto owszem sprztane codziennie , ale o wymiane recznikow musielismy sie upomniec.w basenie tym duzym 2 razy znaleziona byly neczystosci ludzkie. plaza waziutka praktycznie prawie jej brak i to jest inus. jedzenie ok jednak z wielką roznorodnościa bym nie przesadzała potrawy sie ciagle powatrzaly ryż,makaron non stop kebab tylko byl 2 razy a sa w nim mistrzami wiec nie rozumiem dlaczego tylko 2 razy!! wycieczki fakultatywne drogie dostalismy ulotke niemieckiego biura i mieli te same wycieczki z tego samego hotelu o ok 10 euro od głowy tansze. minusem jest zachowanie szefów kuchni jak i szefa barow, łąża w tych bialych koszulkach zero usmiechu czy zagadaia , zegra nad barem potrafil wylączyc o 22.50 i zakonczyc all z napojami i drinkami to juz przesada!!!show wieczorne konczylo sie roznow o 23 wiec ludzie wracający z
                    show nie mili szans sie napic jedynie zwykła woda z automatu bo w barach nic juz nie nalali. zalezalo nam na boiksu do siatkowki glownie plazowej w ofercie niby jest ale w rzeczywistosci to kawalek trawy z siatka wiec musielismy chodzic do innego hotelu.wiec pisanie samych pozytywnych opinii jest nieobiektywne naszym zdaniem. pisze te minusy po to by kazdy chetny mial jasnosc sytuacji.
        • 3moni37 Re: pokoje rodzinne 21.07.14, 11:03
          a powiedzcie mi jaka w kncu najleiej miec walute euro,dolary czy te ich liry?
        • magdamadzia Re: pokoje rodzinne 21.07.14, 22:44
          owszem, w nowej części są rodzinne pokoje, ale tylko jednopomieszczeniowe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka