Dodaj do ulubionych

Maksim Seker Resort - Kiris

20.09.04, 00:03
www.maksimgroup.com/sekerresort.htm
Obserwuj wątek
    • etrusek Re: Maksim Seker Resort - Kiris 20.09.04, 20:46
      autor: moko

Seker jest ok. Składa się z kilku budynków. Wszędzie jest czysto - o porządek
      naprawdę tam dbają. Jedzenie - pyszne (wiem, co piszę, bo jestem smakoszem).
      Dookoła Sekera jest dużo zieleni - fajnie, bo niektóre hotele (zwłaszcza w
      Alanyi) mają dwa metry kwadratowe podwórka a potem jest ulica. W Sekerze na
      szczęście jest inaczej. Dużym plusem są fajne animacje - można się powygłupiać
      i pobawić. Jest też basen ze zjeżdżalnią.
      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

autor: mimkimia

Hotel naprawdę bardzo fajny. Dookoła dużo zieleni, niska zabudowa - nie jest to
      na szczęście jeszcze jeden wielki moloch. Hotel kameralny, ładne pokoje i
      przepyszne jedzenie. Już kilka razy byłam z Pegasem i możesz z nim jechać
      spokojnie - to renomowany organizator wycieczek. Szkoda, że ja już wróciłam z
      wakacji. Do plaży jest te 300 m ale jak już wspomniałam, idzie się fajna
      promenadką. Plaża jest prywatna, nieduża ale wystarczająca. Leżaki i materace
      są bezpłatnie, za ręczniki trzeba płacić. W Kiris są puby, do dyskoteki
      wybieraliśmy sie do Kemer. Samo Kiris jest czyste i zadbane - o wiele bardziej
      mi sie podobalo niż Alanya. W hotelu jest jeden basen ze zjeżdżalniami. Co zaś
      do wycieczek, to musicie sami zdecydować. Lokalni organizatorzy są tańsi ale
      korzystacie z ich uslug na własną odpowiedzialność - może się zdarzyć, że w
      ogóle nie wyjedziecie (chociaż zapłacicie) albo będzie Was oprowadzał ktoś, kto
      nie zna języka polskiego (jest to bardzo prawdopodobne). Z Pegasem macie
      przynajmniej pewność, że będzie opieka polskojęzyczna i wyruszycie autokarami z
      klimatyzacją. Sami musicie zdecydować. Udanych wakacji!
    • tunhotel Re: Maksim Seker Resort - Kiris 22.09.04, 14:54
      Hotel fajny, czysty, nie za duży, dwa głowne budynki 3 piętrowe i około 8
      małych domków. Basen ok, plaża hotelowa beznadziejna, około 300 metrów od plaży
      hotelowej jest ogólnodostępna plaża miejska, ale też bez rewelacji (woda słona,
      kamienie).
      Obsługa hotelowa: raz fajniejsza raz gorsza.
      Hotel jest na wyłączność firmy Pegas, 90% to Rosjanie, Ukraińcy i Białorusini;
      Polacy maksymalnie 10%.
      Jedzenie pyszne, urozmaicone, oferta all inclusive bogata.
      Jeśli ktoś chce wypoczywać przy basenie w wysokiej temperaturze z pięknym
      widokiem na góry to za te pieniądze polecam (ja płaciłem 2199).
      Wycieczki kupować wszędzie tylko nie w Pegasie (mają 300% droższe).
      My byliśmy na raftingu (za 10$) a Pegas chciał 40$; za Pamukkale płaciłem 23$ a
      Pegas chce 40$.
      Z wyjazdu jesteśmy ogólnie bardzo zadowoleni.
      Jeśli macie jeszcze jakieś pytania to z chęcią odpowiemy. Piszcie na:
      sp9xcn@o2.pl

Stachu
    • etrusek Re: Maksim Seker Resort - Kiris 04.01.05, 14:20
      autor: chmurka_k@poczta.onet.pl
      +++++++++++++++++++++++++++++++

Byłam dwa tygodnie temu w Maxim Seker Resort i moge przesłać fotki!!!Goraco
      polecam ten hotel. Pokoje czyste,z TV,sejfem,prysznicem,suszarka,balkonem. W
      hotelu jest darmowa łaźnia turecka,sauna oraz fitness. Poza tym animatorzy
      czasu organizuje bardzo ciekawe wykorzystanie wolnych chwil. Hotel jest
      położony wśród zieleni. Duzy basen ze zjezdzalniami. Kuchnia znakomita i bardzo
      elegancko podawana,a do tego przesympatyczna obsługa. Na wiecej pytań odpowiem
      mailem- chmurka_k@poczta.onet.pl
      Gorąco polecam!!!
      • etrusek Re: Maksim Seker Resort - Kiris 04.01.05, 14:21
        autor: ivaar@gazeta.pl
        ++++++++++++++++++++++

Ten opis jest niczym róża bez kolców i pachnie trochę reklamą biura PEGAS.
        Zatem trochę kolców. Hotel dysponuje niewielkim basenem jak na ilość
        przebywających tam turystów (ca 400, Rosjanie + 20 Polaków ) a szczególnie
        uciążliwy jest brak leżaków i miejsca do ich rozstawienia. O godz. 7.30
        wszystkie lezaki są już zajęte. Hotelowa plaża
        absolutnie nie zachęca do jej odwiedzania. Jest szeroka jak deptak-aleja,która
        do niej prowadzi. Obok wpada do morza
        niezbyt czysty strumyk płynący przez Kiris.Lepiej skorzystać ze znajdującej się
        obok plaży publicznej.
        Hotel Seker podobnie jak całe Kiris jest wakacyjną Mekką Rosjan i wszystko
        organizowane jest pod ich gusty. Np. tzw.
        wieczorny showtime przypomina weselne zabawy w remizie strażackiej z muzyką
        disco polo w tle i chcąc posiedzieć wieczorem
        przy raki czy piwie nie da się od tego uciec.
        Sami Rosjanie zajmują się sami sobą i nie są w zasadzie uciążliwi. Jeżeli ktoś
        poobserwuje ich na stołówce to może nawet
        podbudować własne ego.
        Kiris = komercja. Główna i jedyna ulica to ciąg sklepów zorganizowanych pod
        kątem Rosjan. Brak tradycyjnych tureckich
        knajpek. Niema tam również nadmorskiego deptaka z "życiem nocnym". Natomiast
        okolica jest przepiękna. Góry Taurus schodzą
        do morza i zapewniają wspaniałe widoki. Wynika stąd jednak pewien minus.Plaże
        są mianowicie żwirowe. Otoczaki 2-4 cm.
        Trzy lata wcześniej byłem w Fethyie. Było tam ogólnie mniej luksusowo ale za to
        bardziej turecko.
    • etrusek up4 22.11.06, 17:50
    • etrusek up2007 27.12.07, 11:36

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka