Gość: gracy Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 12:21 Mam parę pytanek czysto handlowych na temat pobytu w Turcji. Ile kosztuje np. damska skórzana marynarka lub kurtka? Czy w ogóle warto przywozić stamtąd wyroby ze skóry? Turcja zawsze kojarzyła mi się właśnie ze skórą. Ile kosztuje woda, soki, owoce-tak orientacyjnie. Gdzie najlepiej kupować pamiątki? Czy trzeba wymieniać pieniądze na ich walutę czy przy codziennych zakupach można płacić dolarami. Pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusia&Gosia Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 213.153.164.* 09.06.05, 10:10 Odpowiedzi na pytania dotyczace cen i waluty znajdziesz wyzej,a jezeli chodzi o skory to cenny zaczynaj sie od 70€ wzwyz ( watpliwej jakosci) dobra skore tzn. dobrze wygarbowana i farbowana naturalnymi barwnikami tzw. jedwabna - bardzo delikatna,kupisz juz od 150€ wzwyz. Zalezy od dlugosci skory i czy jest szyta na miare.Radzimy wybierac dobre adresy bo latwo w Alanyii o wpadke w tym temacie ( tj. skory gorszego gatunku sa "rasowane" na jedwbne np. ) Podaj nam swojego maila tam udzielimy Ci szczegolowych wskazowek. Odpowiedz Link Zgłoś
tgtom Re: Pytanka na temat Turcji. 09.06.05, 19:31 cześć lecimy do Turcji 15.06, proszę o informacje na mój adres tgtom@gazeta.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska2000 Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 16:14 Witam i zwracam się z typowo "handlowym" pytankiem: gdzie w okolicach Bodrum (optymalnie:) można kupić dobre jakościowo (te tzw. "jedwabne") marynarki/kurtki damskie?? I czy ok. 150 Euro to cena rozsądna i do uzyskania?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 21:38 Witam! Proszę o przesłanie oferty waszego biura z cenami(mapkę już dostałam) i namiary, gdzie w Alanii można kupić dobre skóry. Pozdrawiam iwonapazik@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.05, 20:25 Witam, Ja teraz w temacie zakupienia dobrych gatunkowo zakuow skór. Gdzie w Alany udać się po fajny ciuch. Czy w polecanych przez Was sklepach można zapłacić kartą, czy tylko gotówa? meil: elzbieta.narkiewicz@bzwbk.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wuge Re: Pytanka na temat Turcji. 27.06.05, 19:41 byłam rok temu w Alanyi i pojutrze wracam znów.Moje doświadczenie dot. kupna skór podpowiada tobie, że jeżeli jedziesz na wycieczkę do Kapadocji, to tam ( chyba w Goreme) kupisz cudeńka, jakich w Alanyi mało, targuj się- warto. Oboje z mężem kupiliśmy sobie te wymarzone jedwabne i do dziś cieszymy się.Wybór fasonów i kolorów przeogromny, tylko podpowiedz Atilli ( przewodnikowi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.uml.lodz.pl 09.06.05, 11:49 W sierpniu jade do Bodrum i chciałabym prosic o podanie nazwy operatora telefonii komórkowej którego powinnam wybrac przylatując do Turcji tak aby po powrocie nie dostać zawału widząc rachunek i jeszcze jedno chciałabym kupic sobie złota biżuterie gdzie kupować, zeby nie dac sie oszukac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusia i Gosia Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 213.153.164.* 10.06.05, 10:17 TURKCEL,albo TELSİM,BADZ ARİA TÜRK TELEKOM.Zloto najlepiej nabywac w duzych centrach i targowac sie do upadlego!!!! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domina Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.promax.media.pl 09.06.05, 20:15 mam pytanie ,jak wyglada sprawa paszportow u dzieci ,czy muszą miec wlasne ,czy wystarczy ze sa wpisane w moj?za odpowiedz z gory dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusia i Gosia Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 213.153.164.* 10.06.05, 10:20 Jezeli ma Pani wpisane dziecko do paszportu to nie trzeba wyrabiac nowego dziecku.Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata1974 Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:34 lecę do alanya 22.06.2005 i chcę nbyć tm jakąś kurtkę skórzaną jak się trafi dobra cena proszę o podanie jeśli to możliwe jakiś konkretnych sprawdzonych namiarów na sklepy (adres itp) mój e-mil biuro@zur.gdynia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracy Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.proxy.astra-net.com 10.06.05, 18:11 dzięki za informacje o kurtkach skórzanych. Podaję swojego maila: gracy@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracy Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.proxy.astra-net.com 10.06.05, 18:13 Mój mail powyżej jest niedokładny, tak sie spieszyłam, ze zapomniałam dodac cyferek. Sorry. Teraz podaję (na pewno) dobry adres: gracy63@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mitos Re: Pytanka na temat Turcji.(ceny) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 00:36 Moze orietujecie sie jakie sa ceny takich atrakcji jak bungee,skuter wodny itp. A jeszcze jedno slyszal ktos o hotelu "Tuvanna Suit Apart. hotel"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusia i Gosia Re: Pytanka na temat Turcji.(ceny) IP: 213.243.30.* 12.06.05, 10:06 Bungee nie ma w Alanyii juz od kilku lat,zostalo przeniesione gdzies dalej na zachod( Kusadası?),skutery wodne wypozyczysz na plazy cena okolo10€ za 30 min,paralotnia 20€ za lot,rafting - 15€ z obiadem w cenie.Nic nie wiemy na temat interesujacego Cie hotelu. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Pytanka na temat Turcji.(ceny) IP: *.dip.t-dialin.net 16.08.05, 14:13 witam ponownie,,,,,prosze wyslac mi jeszcze ceniki roznych rzeczy takich jak bizuteria,wyroby ze skory czy podroby takie jak adidas,mexx itd.sklepy gdzie mozna to nabyc wmiare tanio.sylwiaa27@buziaczek.pl..jeszcze raz dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
ctr Re: Pytanka na temat Turcji. 11.06.05, 12:34 Czy mozecie coś napisać o miejscowości Okurcalar. Jakie tam są plaże (np:piasek,gwałtowna głebokość)Jakie się można z tamtąd dostać do Alanyii?Czy będąc tam korzystać np. z waszych usług(wycieczki) czy raczej szukać czegoś bliżej? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusia i Gosia Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 213.243.30.* 12.06.05, 10:11 Okucalal znajduje sie jakies 40 - 45 min od Alanyii.Mozna tamtad do jechac dolmuszmi,albo autobusami,ktore kursuja na dalekich trasach.Jezeli chodzi o wycieczki to wystarczy,ze zadzwonisz do nas z hotelu pod nr 511 81 94 bez kierunkowego 0090242 - bo bedziesz w rejonie gminy Antalya,do ktorej nalezy rowniez Alanya. Plaze w Okucalar naleza do jednych z najpiekniejszych:) Czyste,malo ludzi,szerokie,lagodne zejscie ( jakies 2 - 3 m spacerku w plytkiej wodzie,a potem dopiero glebiny). Odpowiedz Link Zgłoś
ctr Re: Pytanka na temat Turcji. 12.06.05, 15:03 Dzieki za info. Ja rownież proszę o mapkę i ofertę wycieczek (od14.07) na adres ctr@gazeta.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojoott Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 08:52 Witam, Też poprosze o mapkę i cennik na adres: kojoott@poczta.onet.pl. Będę w Alanya w czwartek 07.07.2005 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
toej Re: Pytanka na temat Turcji. 30.06.05, 10:14 proszę o przysłanie mapki i wykazu wycieczek od 02.07 do 08.07 wraz z cenami i programem ewentualnie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figo Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:33 mam pytanie czy macie jakos stronke gdzie sa wyszczegulnione wszystkie wycieczki fakultatywne ( z alanyi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.06.05, 19:34 Witam ! Czy mogę pobierać pieniążki w bankomacie za pomocą karty MAESTRO czy muszę wyrobić VISĘ?Mogę prosić o ofertę z Waszymi wycieczkami oraz mapką.Mój adres: paweluspl@poczta.fm . Będę w Alanii 28.07. w hotelu Saritas czy mogę się dowiedzieć coś na jego temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusia i Gosia Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 213.243.30.* 12.06.05, 10:18 W Alanyii - i nie tylko - mozna swobodnie poslugiwac sie kartami platniczymi kazdego typu.W centrum miasta znajduje sie ponadto, bank DIS (czyt. Dysz),z ktorego bankomatow pobierzesz € lub USD.Nasza oferta wycieczkowa plus mapke przesylamy na podanego maila:) O hotelu Saritas wiemy niewiele,ale do 28.07. sprobujemy sie czegos dowiedziec...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.chomiczowka.waw.pl 12.06.05, 14:51 Dzięki i pozdrawiam ! Wpadniemy do Was gdy będziemy w Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 08:01 Proszę o mapkę i cennik i do zobaczenia ........ simbaczka@gazeta.pl....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fopi Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.crowley.pl 21.06.05, 14:13 Cześć, a czy z Polski lepiej zabrać ze soba Euro, czy dolary? Odpowiedz Link Zgłoś
pawan Re: Pytanka na temat Turcji. 12.06.05, 18:18 Witam, Ja również proszę o mapkę z drogą do Waszego biura. Proszę ją przesłąć na maila: gran1@poczta.onet.pl. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.devs.futuro.pl 12.06.05, 23:35 Ja też poprosze o mapkę! Będę w Alanyi we wrześniu, zamierzam skorzystać z waszych wycieczek: eliza_cz@epf.pl Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
bort77 Re: Pytanka na temat Turcji. 13.06.05, 11:39 za 2 tyg. lece do turcji. bardzo prosze o wasze namiary (mapka i oferta) na adres: bort77@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_19741 Re: Pytanka na temat Turcji. 13.06.05, 13:04 Wyjeżdżamy 6 lipca z czwórką dzieci do Belek. Moje pytania: 1.Czy wiedzą Panie coś o hotelu Gloria Golf Resort? Szczególnie chodzi mi o standart i położenie a także jeśli to możliwe inne informacje.Chodzi mi o wiadomości sprawdzone i "z pierwszej ręki" - stronę internetową widziałam. 2.Czy gdzieś w jego okolicy można kupić pieluchy pampersy (lub podobne) czy raczej zabrać (choć na 2 tygodnie to raczej ogromny zapas)a także np. mleko w proszku nestle? 3.Czy jest możliwość wyożyczenia 6-miejscowego samochodu z 1 fotelikem dla dwulatka i dodatkowym siedziskiem dla 9-latka? 4.Jak wygląda kwestia opieki medycznej i leków - czy jest sens ciągnąć ze sobą "torby" leków czy też te podstawowe kupimy na miejscu? 5. Czy w ofercie lokalnych biur są wycieczki typowo dziecięce - z "ulgowym" programem zwiedzania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emte Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.06.05, 18:18 Wybieramy się w lipcu do Fethiye. Który hotel wybrać Harman, czy Seketur? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B&G. Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 213.243.30.* 14.06.05, 12:23 Witamy, niestety nie posiadamy informacji na temat hoteli w Fethiye ani w Belek. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska2000 Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.devs.futuro.pl 14.06.05, 13:41 A jak Pań "dane" nt. Bodrum i okolic? Byłabym wdzięczna za jakieś info nt zakupów art.ze skóry- może jakieś tzw. sieciowe sklepy(wiem, że to może dziwaczne określenie na ten rodzaj handlu, ale sądzę, że wiadomo o co "biega":) ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kuchcik77 Wiza 14.06.05, 22:25 czy ktos mzoe podpowiedziec co nalezy zrobic by przedluzyc wizew Turcji na dluzej nzi 30 dni?wyjechac i wrócicczy sa tansze rozwiazania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B&G. Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 62.29.93.* 15.06.05, 14:33 Witamy, Ze sklepow ktore mozemy polecic to ATALAY lub TGURA.Poza tym mozna zawsze pochodzc po mniejszych sklepikach i porownac jakosc oraz cene(czasami bywa ze taka sama skore mozna kupic za polowe ceny). Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
girasole7 Re: Pytanka na temat Turcji. 17.06.05, 12:29 prosze o mapkę i cenni wycieczek na adres girasole7@gazeta.pl dzieki bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jer Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 19:23 za 2 tyg. lece do turcji. bardzo prosze o wasze namiary (mapka i oferta) na adres: jerzbork1@poczta.onet.pl Pozdrawiam i do zobaczyska!! Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Pytanka na temat Turcji. 15.06.05, 06:16 Poproszę o mapke i namiary na Wasze biuro derduch@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myffa Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.atena.pl / 217.153.12.* 15.06.05, 10:24 proszę o przesłanie mapki wraz z ofertą wycieczek myffa@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popo Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 20:58 Witam. Będziemy w Alanyii od 20 lipca. Jedziemy sporą grupą ( 8 osób dorosłych i 4 dzieci 4-8 lat) Czy temperatury w lipcu pozwolą nam na udział w wycieczkach ( chodzi głównie o dzieci). Będziemy mieszkać w hotelu bella rose. Czy Wasze biuro jest daleko od tego hotelu ? Czy przewidujecie możliwość negocjacji cen wycieczek z uwagi na dużą grupę ? Jeżeli można poproszę mapę i cennik. Mój adres piotrekpek@poczta.onet.pl. Do zobaczenia w Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolo Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.chello.pl 15.06.05, 23:41 I ja poproszę o mapkę i ceny wycieczek. jacenty@w.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 11:19 czesc! czy moglabym dostac od Was mapke Waszego biura,gdyz planuje z mama wybrac sie do Alanyi i skorzystac z kilku atrakcji,a wole je wykupic u Was niz w hotelu :-) moj adres to: iwowaw@wp.pl Dziekuje z gory!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
girasole7 Re: Pytanka na temat Turcji. 17.06.05, 12:32 Witam proszę o podanie mi cen wynajmu samochodu (takiego dla 6 osób)oraz warunki wynajmu. Jaka jest cena benzyny? I w ogóle jak jest na drogach, jaki jest ich stan? I co w końcu z tą walutą- co lepsze euro czy dolary czy może wszystko jedno, bo czytałam rózne opinie... z góry dziękuję za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donia Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.toya.net.pl 18.06.05, 09:12 Bardzo prosze o przeslanie mi mapki z adresem Waszego biura i cenami wycieczek (doriwo@toya.net.pl). Bede w Alanii od 20 lipca. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti36 Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 195.205.11.* 19.06.05, 07:16 Wróciłam właśnie z Alanyi i korzystałam z wycieczek z waszego biura -wielkie dzięki -przewodnik mówiący super dobrze w j. polskim . Attila /nie wiem jak pisze się to imię uczy się polskiego 3-lata a mówi bardzo płynnie. Jesteśmy bardzo zadowoleni i następnym razem z pewnością skorzystamy z Waszych usług. Mam do Was prośbę o przetłumaczenie jednego zdania na turecki ponieważ ktoś z polski zabierze do Alanyi przesyłkę ze zdięciami naszej obsługi hotelowej a oni będą musieli odebrać ją z hotelu . " Adem od piątku 24.06.05 w recepcji Hotelu IKIZ KLEOPATRA w Alanyi będzie czekała zaadresowana na Ciebie przesyłka. Pozdrawiamy!" Dzięki za pomoc oni ni w ząb angielskiego a my nie znamy niemieckiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusia i Gosia Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 213.243.30.* 19.06.05, 13:42 Witamy Beti!!!! Dzieki za opinie o naszym biurze i pozdrowienia.Cieszymy sie z kazdego kontaktu z naszymi turystami i waszego zadowolenia z naszych wycieczek:) Tlumaczenie: Adem,Cuma gunu itibaren ( 24.06.05)Hotel İkiz Kleppatrada ( resepsiondada ) sana bir özel paket bekliyecek.Selamlar. My tez pozdrawiamy i czekamy na nastepna wasza wizyte w Turcji. Bogusia i Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti36 Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 195.205.11.* 21.06.05, 21:19 Dzięki bardzo za tłumaczenie. Jeszcze raz serdecznie pozdrawiamy i z pewnością w przyszłym roku również skorzystamy z Waszych wycieczek. Jeżeli macie jakiś kontakt z przewodnikami to pozdrówcie ATTILĘ od dziewczyn z Polski które bały się "wywiezienia wieczorem do haremu"-powinien skojarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.06.05, 14:57 Wybieram się do Alannyii 22 czerwca. Bardzo proszę o mapkę, jak do Was dotrzeć i cennik wycieczek. Mój mail atabe_s@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
canim Re: Pytanka na temat Turcji. 19.06.05, 19:31 Wybieramy sie do Turcji z poczatkiem lipca - prosze o mapke i cennik waszych wycieczek - chetnie skorzystamy prosze przeslac na adres: canim@gazeta.pl (to canim to celowa ksywa po wspanialym pobycie w Turcji pięć lat temu:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.05, 20:11 Bardzo proszę o przesłanie mapki, która pozowli mi do Was`dotrzeć, jak będziemy w Alany, jakieś namiary, telefon oraz cennik wycieczek fakultatywnych. czy u Was można też wypożyczyć samochód. jak nie u Was to czy możecie nam coś rozsądnego doradzić? Będziemy w Water Planet od 24. 06. Info na meil: elzbieta.narkiewicz@bzwbk.pl. Z gory dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.06.05, 16:21 wyjzdżamy do Turcji 06.07.05 porszę o cennik wycieczek, bardzo interesuje mnie czy wycieczki są w okreslone dni tygodnia( jesli tak to jakie- szcególnie kapadocja, rafting, pamukale) proszę o mapkę jak mozna Was znaleźdź. mój adres: annajamro@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agula Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.toya.net.pl 22.06.05, 12:17 Niedługo wyjeżdżam do Alanyi. Bardzo proszę o podanie cen wycieczek, ale w dolarach. Dziekuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusia i Gosia Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 213.243.30.* 22.06.05, 12:43 Witamy:) Prosimy o podanie maila. Prosimy tez o kontakt tymi,ktorzy rowiez prosili o nasze namiary i ewentualnie ich nie dostali.Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agula Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.toya.net.pl 22.06.05, 12:53 mój e:mail: krychmaj@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.06.05, 12:57 Ponownie proszę o ceny wycieczek: Kapadocja( program ), rafting, PAmukalle oraz w jakie dni tygodnia te imprezy odbywają się.Gdzie mieści się biuro( mapka) Pozdrowienia annajamro@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.&G. Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 213.243.30.* 24.06.05, 13:38 Witamy. Cennik przeslemy na maila wraz z mapka.Nasze biuro miesci sie na ul Damlatas 27 na przeciwko szkoly Hayate Hanim. İdac od strony bazaru, nalezy skrecic za poczta glowna w lewo i jednokierunkowa ul do konca,po prawe stronie za malym parkiem jest Biuro Pacho Tours u Bogusi i Gosi. Zapraszamy. Program Kapadocji: 1 dzien: -zwiedzanie Sultan Karavan Saray( w cenie) -zwiedzanie podziemnego miasta ( w cenie) -kosciol sw. Szymona ( w cenie ) -zwiedzanie Kapadocji,zakwaterowanie w 3*** hotelu ( kolacja i sniadanie w cenie) 2 dzien: - zwiedzanie Kapadocji do godz 12ej i w droge powrotna do Alanyi tak by zdazyc na kolacje:) Dodatkowe koszty to ewentualne lunche 5€ i Noc Turecka w Kapadocji ( opcja ekstra do zakupu u nas w biurze za 18€ lub u przewodnika za 25€) - mozliwosc obejzenia tanca Wirujacych Derwiszy. Pamukkale 1 dzien: - wyjazd z hotelu -dojazd do Pamukkale na ok.11 a - czas na lunch -zwiedznie: Hierapolis,Necropolis,trawertynow,teatru oraz mozliwosc kapieli w termalnych wodach basenu Kleopatry ( opcja ekstra 10€) -powrot do Alanyi przewidywany na godz.ok 24 - w cenie wycieczki wliczona jest kolacja Rafting: -wyjaz z hotelu po sniadaniu - dojazd do Kanyonu Köpröl -szkolenie raftingowe -1,5 godz. splywu - przewrwa na lunch ( w cenie wycieczki) - 1,5 godz. splywu rwaca rzeka.Okolo 13-14 km. Powrot na kolacje do hotelu. _W cenie dodatkowe ubezpieczenşie raftingowe. Odpowiedz Link Zgłoś
edi722 Re: Pytanka na temat Turcji. 06.07.05, 19:10 mam prosbe czy moglybyście mi pomóc w przetłumaczeniu zdania, ponieważ znam tylko niektóre słowa a sensu zdania jakoś nie mogę do konca wyłapać: "ne yapiyon guzel kiz bende tam seni dusunup mesaj yazacaktim sen cagri yaptin kalbimiz birmis ha birde persembeye ne kaldi ki sunun surasida". Bardzo prosze Was o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 22.06.05, 13:21 Czy wiecie coś na temat hotelu Secret Door niedaleko Bodrum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 20:21 zobacz na google secret door hotel tez sie tam wybieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 28.06.05, 08:34 A w jakim terminie się tam wybierasz ? My leciemy we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:34 asiu lece 11 lipca i zamieszcze opinie na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 67.98.18.* 22.06.05, 13:45 Dzieki ze ceny serwisu plazowego, czy sa to ceny na plazy Kleopatra? Czy na wschoniej plazy tez obowiazuja takie ceny ? Pozdrawiam i do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.&G: Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 213.243.30.* 24.06.05, 13:52 Ceny sa takie same na obu plazach gdyz sa ustalane z urzedu miejskiego.Czekamy w rozpalonej sloncem Alanyi.Pozdrawiamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
daga84 Re: Pytanka na temat Turcji. 25.06.05, 12:43 Prosze o przeslanie mapki z zaznaczonym Waszym biurem i cennik na adres dagaig@poczta.fm Czy maja Panie jakie informacje o hotelu Bilkay? Jaka jest plaza w tym regionie? Ile zabrac ze soba gotowki, zeby nie szalec ale w miare na wszystko starczylo? Wybieramy sie na tydzien, najprawdopodobniej pod koniec wrzesnia. Prosze o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogusch Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.colorexpert.pl / 83.238.208.* 22.06.05, 16:23 czy trzeba brac do Turcji jaki sweter lub kurtke czy mozna sie bez tego obyc?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.&G:) Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 213.243.30.* 24.06.05, 13:55 Jezeli wybierasz sie do Kapadocji ,alo Pamukkale to przyda sie lekki sweterek,ale ten ochroni raczej przed atakami komarow niz zimna:)W Alanyi nie groza ataki zimna i opadow deszczu przynajmniej przez kolejne 4 mce. Odpowiedz Link Zgłoś