Gość: Sonia25 IP: *.dsl.easynet.co.uk 05.07.05, 11:44 zastanawiam sie nad kupnem tej oferty z itaki. Czy ktos sie moze wypowiedziec na temat tego hotelu i biura podrozy z gory wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sonia25 Re: Hotel Grand Gull Beach - Kemer IP: *.dsl.easynet.co.uk 05.07.05, 13:35 nikt nie byl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia25 Re: Hotel Grand Gull Beach - Kemer IP: *.dsl.easynet.co.uk 05.07.05, 16:38 ???? sprawdzalam na linku o hotelach ale tam jest tylko adres stronki internetowej hotelu a mnie zalezy na opiniach jeszcze raz z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia25 Re: Hotel Grand Gull Beach - Kemer IP: *.dsl.easynet.co.uk 06.07.05, 11:31 naprawde nikt nie byl... juz sie zaczynam martwic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Hotel Grand Gull Beach - Kemer IP: *.skok-stef.com.pl 06.07.05, 12:13 Cześć, W czerwcu byłam z przyjaciólką w Kemer. Mieszkałyśmy co prawda w hotelu Selimhan i leciałyśmy z GTI ale w tym samym czasie było z nami starsze małżeństwo naszych znajomych własnie w hotelu Grand Gul Beach. Hotelik jest śliczny, bezpośrednio przy plaży. Z tego co wiem po drugiej stronie ulicy jest hotel tego samego właściciela (Grand Gul Resort) ale z opowiadań znajomych wiem, że osoby z tego drugiego skarżyły się, że mają gorsze jedzenie niż w Beach. Wybór jedzenia bardzo bogaty, znajomi byli już w wielu hotelach i raczej są wymagający. Hotel jest przy samej plaży (kamienistej) ale taka jest w całym Kemer. Pokoje też są ok, jak trafisz to widok i na morze i na góry. Jeśli chodzi o wycieczki to "doczepiłyśmy" się do grupy z Itaki na wycieczkę Kekova - Demer - Myra (wycieczka dla osób o mocnych nerwach) ze względu na trasę jaką trzeba przejechać do miasteczka Kekova (urwiska). Nie mam zastrzeżeń do organizacji wycieczki wszystko przebiegło sprawnie, pilotka z dużą wiedzą na temat Turcji, autokar ok. Ogólnie polecam Kemer miasteczko prześliczne, z jednej strony góry z drugiej morze - cudo. Rozmawiałyśmy z osobami, które były np w Alanii i w Kemer jest o wiele ładniej. Jeśli masz jakieś pytania to pisz w miarę możliwości postaram się odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia25 Re: Hotel Grand Gull Beach - Kemer IP: *.dsl.easynet.co.uk 06.07.05, 12:35 och dziekuje ci bardzo juz raczej napewno zdecyduje sie na te wycieczke. JEszcze mam male pytanko: czy moglabys napisac jakie sa jeszcze inne wycieczki fakultatywne z kemeru i ewentualnie polecic jakies lokalen biuro turystyczne bo przypuszczam ze od rezydentow bedzie napeweno drozej. A i jeszcze jednpo: jaka jest odleglosc tego osrodka od centrum kemeru (chodzi mi o jakies rozrywkowe centrum czy cos w tym rodzaju) Jeszcze raz wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Hotel Grand Gull Beach - Kemer IP: *.skok-stef.com.pl 06.07.05, 13:05 Witam, Wycieczek nie kupowałyśmy z lokalnych biur (ze względu na to iż przyjaciólka nie zna wcale angielskiego). Byłyśmy natomiast w Pamukale z GTI i tak jak wsponiałam na wycieczce w Kekovej z Itaką. Generalnie u rezydentów jest duży wybór wycieczek. My ze swoich byłyśmy bardzo zadowolne - polecam Pamukale. Ciciałyśmy jeszcze zobaczyć Kapdocję ale zabrakło nam czasu. Za te dwie wycieczki zapłaciłyśmy ok. 90 euro (sporo) ale miałyśmy polskiego przewodnika, na wycieczce do Pamukale 2 razy wyżywienie obiad i kolację, do Kekovy też w cenę wliczony był obiad. Wybór wycieczek zależy od tego co kto lubi, koleżanka która była w zeszłym roku wybrała rafting i była bardzo zadowolona, znajomi, którzy z nami byli wybrali delfinarium w Antalyi i też byli zadowoleni. Do centrum Kemeru z Hotelu Grand Gul Beach ok. 15 minut pieszo więc bardzo blisko. Hotel leży przy głównej drodze także jest łatwo trafić. W Centrum sporo sklepów przy plaży knajpki i dyskoteki. Jeśli chcesz mogę przesłać kilka zdjęć z centrum Kemeru (ale to po godz. 20). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia25 Re: Hotel Grand Gull Beach - Kemer IP: *.dsl.easynet.co.uk 06.07.05, 13:58 och wielkie dzieki Emi za te informacje. Bylabym ci bardzo wdzieczna gdyby cie udalo podeslac kilka fotek , moze tez z tej wycieczki do Kekovy bo szczerze mowiac nic o niej slyszlam no i oczywiscie z samego kemeru. moj mail: sylvia@capitaldirectories.co.uk jeszcze raz wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania w. Re: Hotel Grand Gull Beach - Kemer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 07:09 Mam prośbę od dłuzszgo czsu poszukuję inf na temet hotelu Selimhan. Gdzie on jest w Kemerze, jak daleko od deptaka, lub bazaru . Punktem orientacyjnym może byc również market na wyjeżdzie z Kemeru. Napisz coś więcej o hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Hotel Grand Gull Beach - Kemer IP: *.skok-stef.com.pl 07.07.05, 08:35 Witaj Aniu, W hotelu Selimhan spedziałm tydzień czasu. Hotel lezy przy głównej ulicy, do centrum Kemeru ok. 10 minut piszo (po drodze poczta)i bazar, na który warto wybrać się w poniedziałek (mają taki dzień handlowy), mnóstwo warzyw i owoców. Hotelik jest bardzo przytulny, pokoje niewielkie ale czyste (codziennie sprzątane). Przed hotelem basen z leżakami (nieodpłatne). Bar oraz stołówka na dworzu (zadaszone). Wyżywienie dobre chociaż śniadania troszkę monotonne ale dobre obiady i kolacje (stół szwedzki). Brakowało ciast i słodyczy, były natomiast jakieś budynie i trochę owoców (arbuzy, pomarańcze). Do wieczora bez ograniczeń woda, piwo Efez, wino białe i czerwone, kawa, herbata oraz dwa rodzaje soków. Jeśli chodzi o pokoje to albo trafisz od strony basenu albo z widokiem na góry. Do morza trochę dalej niż piszą w folderach z tego co pamiętam biuro umieściło informację, że ok. 200 metrów (jednak ta droga jest dopiero w budowie), idzie się dobre 500 metrów lub można o określonych godzinach podjechać busem. Na plaży hotel ma wyznaczone swoje bezpałatne leżaki jednak żeby dostać wolne miejsce należy od razu po śniadaniu rezerwować (my byłyśmy 7 czerwca i było już sporo ludzi, także jak przyszłyśmy ok. 11 to nie było wolnych miejsc). Ulica dość ruchliwa, w nocy słychać przejeżdżające samochody (ale ruch nie jest już taki duży). Nie polecałabym tego hotelu dla dzieci (brak placu zabaw, jakiegoś ogrodu, animacji), chociaż były małżeństwa z dziećmi. Przeważali Rosjanie (jak w całym Kemer), Czesi, Niemcy. Polaków w całym Kemer raczej mało, prze cały tygodniowy pobyt byłyśmy jedynymi Polkami w hotelu. Mogą też trochę przeszkadzać poranne modlitwy z meczetu (bo oni puszczają to ponoć z magnatofonu przez głośniki) także tu już bez znaczenia jaki hotel bo niesie się po całej okolicy :). Ogólnie hotel jak dla mnie i przyjaciółki w zupełności wystarczył. Aha, mam sporo zdjęć samego hotelu więc jak masz ochotę obejrzeć to podaj adres wieczorem prześlę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia25 Re: Hotel Grand Gull Beach - Kemer IP: *.dsl.easynet.co.uk 07.07.05, 10:15 ja bym jeszcze raz poprosila o te zdjecia bo niestety nic nie dostalam jeszcze Sylvia@capitaldirectories.co.uk dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Hotel Grand Gull Beach - Kemer IP: *.skok-stef.com.pl 07.07.05, 10:20 Witaj, mąż wysyłał wczoraj przed 20 (nie było zwrotki), postaram się przesłac dzisiaj wieczorem jeszcze raz. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Hotel Grand Gull Beach - Kemer IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 07.07.05, 17:00 Właśnie wysłałam ponownie zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia25 Zdjecia IP: *.dsl.easynet.co.uk 08.07.05, 11:31 strasznie cie przepraszam za klopot ale niestety nadal nie dostalam tych zdjec. Czy moglabys tym razem przeslac mi na adres: saugustyniak@talk21.com Naprawde bardzo przepraszam za klopot i jeszcze raz dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamia68 Re: Hotel Grand Gull Beach - Kemer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:11 Tu na pewno cos znajdziesz : www.holidaycheck.de albo www.tophotels.ru Odpowiedz Link Zgłoś