Dodaj do ulubionych

pacho tour

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:19
czy w ceny wycieczek organizowanych przez to biuro wliczone jest
ubezpieczenie czt trzeba dodatkowo je wykupic. a moze ktos zna adres
internetowy tego biura
Obserwuj wątek
    • wuge Re: pacho tour 26.07.05, 15:33
      niedawno wrócilismy z Alayi i drugi raz korzystalismy z lokalnego biura Bonbini
      przy Ataturka chyba 126. Po wszystkich spekulacjach na forum sprawdziłam, jest
      ubezpieczenie i gorąco polecam te i inne biura Pacho. W tym z którego
      korzystaliśmy Hayriye, młoda urocza turczynka mówi po polsku i od wejścia
      wydaje się turystom, że na nich czeka. Ceny- bo to istotne 3 a nawet 4 krotnie
      niższe niż u rezydentów, i to jest szczera prawda, bo sama doświadczyłam - dla
      przykładu : rafting u rezydenta 55 euro, a u Hayriye-15 euro, w tym obiad.
      Rezydenci stracili poczucie przyzwoitości oferując za 100 euro a nawet ponad,
      podczasgdy od Hayriye pojedziecie za chyba 40 euro. Piszę chyba, bo w Kapadocji
      byłam w zeszłym roku, tym razem zaliczyliśmy rafting i safari-jeep. I za te 2
      imprezy- cudowny spacer z przewodnikiem na Kale( zamek) taka nocna wyprawa .
      Gorąco polecamy i miłych wrażeń
    • kabaciki Re: pacho tour 26.07.05, 16:01
      ja osobiście nie polecam biura Pacho Tour. My trafiliśmy na wycieczce do Myry
      (Demre) na koszmarną pilotkę, czekaliśmy godzinę na przyjazd autobusu (i nie
      dlatego, ze inni turyści się spoźn8iali, ale dlatego, że pilotka i kierowca nie
      przygotwali sobie loklalizacji hoteli do zbierania ludzi), prawie zero
      infromacji o zwiedzanych miejscach, pilotka nawet nie wchodzia do zwiedzanych
      obiektów z turystami, oprócz tego była wybitnie niesympatyczna.
      Również z tego biura bylisnmy na koncercie w Aspendos, i pilotka również była
      fatalna, generalnie robiła łaske ze jest w busie.
      Pierwszy raz w tym roku skorzystałam z lokalnych biur podrózy, i szczerze je
      odradzam. Rzeczywiście, wycieczki z operatorem, z którym przyjechaliśmy do
      Turcji są droższe (porównianie: Neckermann oferował Kapadocję za EUR 95, a
      Jolcia & Adam's z ktorymi byłam w kapadocji za EUR 40). Ale różnicę zrozumiałam
      dopiero po odbycie wycieczki: dużo gorszy transpot, brak wykwalifikowanego
      przewodnika, zwiedzanie mniejszej liczyby miejsc, itd.
      Po moich doświadzceniach z lokalnymi biurami w tym roku (szczególnie
      negatywnymi z Pacho Tour), odradzam korzystanie z ich usług. Albo dla
      porówniania na jedna wycieczkę (ale wycieczke ze zwiedzaniem, a nie np.
      rafting) pojechac z lokalnym biurem, a na drugą - ze swoim operatorem. i
      poznasz różnice w jakości obsługi, kultury, autokaru, który na długiej trasie
      jest bardzo ważny, itp.
      tak czy inaczej, zycze udanych wakacji. turcja jest super i mozna wspaniale
      odpocząc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka