Gość: marta2001 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:19 czy w ceny wycieczek organizowanych przez to biuro wliczone jest ubezpieczenie czt trzeba dodatkowo je wykupic. a moze ktos zna adres internetowy tego biura Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wuge Re: pacho tour 26.07.05, 15:33 niedawno wrócilismy z Alayi i drugi raz korzystalismy z lokalnego biura Bonbini przy Ataturka chyba 126. Po wszystkich spekulacjach na forum sprawdziłam, jest ubezpieczenie i gorąco polecam te i inne biura Pacho. W tym z którego korzystaliśmy Hayriye, młoda urocza turczynka mówi po polsku i od wejścia wydaje się turystom, że na nich czeka. Ceny- bo to istotne 3 a nawet 4 krotnie niższe niż u rezydentów, i to jest szczera prawda, bo sama doświadczyłam - dla przykładu : rafting u rezydenta 55 euro, a u Hayriye-15 euro, w tym obiad. Rezydenci stracili poczucie przyzwoitości oferując za 100 euro a nawet ponad, podczasgdy od Hayriye pojedziecie za chyba 40 euro. Piszę chyba, bo w Kapadocji byłam w zeszłym roku, tym razem zaliczyliśmy rafting i safari-jeep. I za te 2 imprezy- cudowny spacer z przewodnikiem na Kale( zamek) taka nocna wyprawa . Gorąco polecamy i miłych wrażeń Odpowiedz Link Zgłoś
kabaciki Re: pacho tour 26.07.05, 16:01 ja osobiście nie polecam biura Pacho Tour. My trafiliśmy na wycieczce do Myry (Demre) na koszmarną pilotkę, czekaliśmy godzinę na przyjazd autobusu (i nie dlatego, ze inni turyści się spoźn8iali, ale dlatego, że pilotka i kierowca nie przygotwali sobie loklalizacji hoteli do zbierania ludzi), prawie zero infromacji o zwiedzanych miejscach, pilotka nawet nie wchodzia do zwiedzanych obiektów z turystami, oprócz tego była wybitnie niesympatyczna. Również z tego biura bylisnmy na koncercie w Aspendos, i pilotka również była fatalna, generalnie robiła łaske ze jest w busie. Pierwszy raz w tym roku skorzystałam z lokalnych biur podrózy, i szczerze je odradzam. Rzeczywiście, wycieczki z operatorem, z którym przyjechaliśmy do Turcji są droższe (porównianie: Neckermann oferował Kapadocję za EUR 95, a Jolcia & Adam's z ktorymi byłam w kapadocji za EUR 40). Ale różnicę zrozumiałam dopiero po odbycie wycieczki: dużo gorszy transpot, brak wykwalifikowanego przewodnika, zwiedzanie mniejszej liczyby miejsc, itd. Po moich doświadzceniach z lokalnymi biurami w tym roku (szczególnie negatywnymi z Pacho Tour), odradzam korzystanie z ich usług. Albo dla porówniania na jedna wycieczkę (ale wycieczke ze zwiedzaniem, a nie np. rafting) pojechac z lokalnym biurem, a na drugą - ze swoim operatorem. i poznasz różnice w jakości obsługi, kultury, autokaru, który na długiej trasie jest bardzo ważny, itp. tak czy inaczej, zycze udanych wakacji. turcja jest super i mozna wspaniale odpocząc. Odpowiedz Link Zgłoś