Gość: gusianka IP: *.bci.net.pl 26.07.05, 10:51 Bardzo prosze o wrażenia od tych którzy wrócili!!! My wylatujemy 24.08 z 2 dzieci i każda dobra rada się przyda :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
and8 Re: Hotel Gloria 26.07.05, 12:43 Witaj, wrócilem 20 lipca z turcji, hotel Gloria miejscowość Yalikavak z Itaki. Cóż Ci powiedzieć - było tak sobie. Hotel calkiem niezły, pokoje bardzo małe a wyżywienie w all inclusive fatalne.Obsługa też. Porcje wydzielane przez kucharza i kiepskie w smaku. Zresztą po 2 tygodniach tureckiego jedzenia ma się dość. Znajomi byli z 2,5 letnim dzieckiem to narzekali jeszcze bardziej ponieważ dostali dostawkę na której nie dało się spać. Przy basenie codziennie kocioł, brakowalo leżaków. Żeby zająć miejsce ludzie wstawali o 6 rano. No i niestety trochę śmierdziało z kuchni, zresztą nieraz wylewali pomyje na oczach i nosach gości. Fatalnie!!! Aha i jeszcze jedno - słona woda w kranie a przez to slona kawa, napoje itd.... Własnie napisałem reklamację do Itaki - nie jestem sam bo jeszcze 4 osoby pisały. Podsumowując nie polecił bym nikomu pobytu w Glorii. No może tydzień da się wytrzymać, najważniejsze że blisko do sklepu MIGROS - można kupić coś ludzkiego i nie śmierdzącego do jedzenia. A poza tym OK. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusianka Re: Hotel Gloria IP: *.bci.net.pl 26.07.05, 13:02 O rety , to mnie nastraszyłeś!!!My lecimy z dwójką dziecii mamy siute ( 2 pokoje połączone aneksem )i liczę na to,ze dzieci się jakoś wyśpią:)Zaczynam się zastanawiać czy nie wypożyczyć auta i jeżdić gdzieś dalej na plaże , bo rozumiem ze przy Glori nie ma nic takiego .A co do wyżywienia to liczyłam na to,że wykupująć opcję all inclusive to będziemy objedzeni jak bąki....Aż się boję pomyśleć . A jakbyś mół mi jeszcze powiedzieć jak się przedstawia sprawa czystości pokoi i łazienek?? I czy transport z lotniska do hotelu był bardzo uciażliwy?? Bardzo dziękuję za informacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
and8 Re: Hotel Gloria 26.07.05, 14:07 Jeżeli macie siute to nie będzie tak źle. Jeżeli chodzi o plażę to jest blisko hotelu ale nie widziałem żeby ktoś tam się wylegiwał. Szerokość tej plaży to ok 1,5 metra. Jest plaża miejska z drewnianymi leżakami w centrum Yalikavak przy porcie , też wąska ale przyjemniejsza. Widzisz ja podobnie jak ty myślałem że kupując all incl. będzie wszystkiego pod dostatkiem ale niestety. Pokoje są dość czyste, codziennie zmieniali nam ręczniki. Łazienka skromn, umywalka, kibelek i głęboki brodzik z prysznicem. Tak naprawdę ja nie narzekam na pokój tylko na kuchnię i jedzenie. Byłem świadkiem wylewania pomyji z kuchni przez taras - na śniadaniu. Śmirdziało okropnie i to mnie zraziło. Z lotniska w Bodrum jedzie się ok 1.45 - 2 godzin. Przynajmniej w naszym wypadku tak było ponieważ rozwoził też do innych hoteli. Ale transfer spoko. Samochód też myślałem wypożyczyć ale zrezygnowałem jak zobaczyłem ich drogi w okolicach Bodrum. Lepiej jeździć Dolmuszem - to taki mały miejscowy autobus. Z glori do Bodrum w jedną stronę bilet 2,5 lira (ok 2 $). Najlepiej płacić lirami tureckimi. Wymieńcie w banku czy kantorze. Jak wyjeżdżaliśmy to za 1$ płacili 1,33 lira a za 1 Euro 1,61 lira. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusianka Re: Hotel Gloria IP: *.bci.net.pl 26.07.05, 14:31 Bardzo jestem Ci wdzięczna za cierpliwość i informacje:) A naciągnę Cię jeszcze na parę słów dotyczących ich jedzenie?? Co oni tam dają ?? czy dzieci cokolwiek zjedzą czy muszę z nimi gdzieś biegać na obiady?? Aha i ważne pytanie- czy żółądkowych sensacji nie przeżywaliście??? A czy coś zwiedzaliście co jest warte polecenia, bo jak na razie to nie mamy jeszcze sprecyzowanych planów :) Dziękuję jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
and8 Re: Hotel Gloria 28.07.05, 12:44 Witam Cię ponownie. Jeżeli chodzi o jedzenie to głodować nie będziecie, tylko jest bardzo monotonne i kiepskie w smaku. Śniadanie od 8-10: pieczywo, platki kukurydziane, mleko, kawa, jajka na twardo. Lunch chyba od 13-15: nie wiem bo nigdy nie byliśmy. Snack Bar przy basenie od 16-18: frytki i hamburgery. Kolacja 20-22: ryż, gotowane warzywa i kawałek mięsa, do tego owoce i podejrzane sałatki. Tak naprawdę jest co jeść tylko codziennie to samo i czasami nie mieliśmy zaufania co do świeżości tych posiłków. Najgorsze jest to że nawet kawa słodzona ma posmak soli. Ale myśle że nie będzie aż tak źle. Jeżeli chodzi o sensacje żołądkowe to musicie się liczyć z rozwolnieniem - chyba przez tą słona wodę. Ja miałem przez tydzień. Byliśmy na greckiej wyspie Kos, w Pamukalle(wapienne tarasy, basen Kleopatry), na dyskotece w Bodrum( Katamaran )- niesamowite przeżycie!!!POLECAM i kilka razy jeździliśmy do Bodrum we własnym zakresie (0,5 godziny drogi). Można było wykupic jeszcze wycieczkę do Efezu i Dalyan ale już nam sie nie chciało ponieważ wszystkie te miejsca oddalone są o 6-7 godzin drogi w jedną stronę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusianka Re: Hotel Gloria IP: *.bci.net.pl 28.07.05, 13:19 Jestem Ci bardzo wdzięczna za wszystkie informacje:) Mama nadzieję ,ze wrócimy cało i nie będzie aż tak źle. Zaopatrzę się w duża ilosc węgla itp. środków i jakoś będzie.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
and8 Re: Hotel Gloria 28.07.05, 14:13 Nie ma sprawy. Życzę wam udanych wakacji. Będzie dobrze. Pozdrawiam i odezwij się po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś