Gość: Art IP: *.chello.pl 11.09.05, 14:02 Wybieram się w październiku do Alanyi. Jak tam jest plaża? Czy jest piaszczysta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: daga Re: Plaża w Alanyi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 14:47 Plaza jest piaszczysto-zirowa. Ja bylam na plazy Kleopatry, podobno w innych regionach jest gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Plaża w Alanyi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 16:41 Hej! Plaża Kleopatry jest piaszczysto -żwirowa, niestety zejście do morza bardzo niebezpieczne ponieważ są bardzo śliskie kamienie. Zabierz ze sobą sandały do kąpieli. Ja niestety nie wzięłam. Na plaży jest dużo leżaków z parasolkami, niestety wszystkie płatne. Piasek jest bardzo gorący więc trzeba chodzić do wody w klapkach. A ogólnie to super, woda czysta:)Miłego wyjazdu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Plaża w Alanyi IP: *.b.jawnet.pl 11.09.05, 17:03 Plaża Kleopatry to ponoć najpiękniejsza z tmtejszych plaż...Sama wróciłam 3 dni temu i nie plazaowalam na Kleoptarze.Moj hotelik usytuowany był troszkę dalej.Plaża typowo żwirowa,raczej brudna,od 12 żwirek wręcz wrzał trzeba było nieźle sie namęczyć zeby dotrzeć do leżaczka.Fatalne wręcz jest zejście do morza,fatalne albo raczej niebezpieczne,jeszcze nie plazowała w takich kamieniołomach,swoją drogą nie kąpałam sie w tak olbrzymich falach-to akurat plus!Ogolnie spędziłam tam urocze 2 tygodnie,i Tobie życzę podobnych:))) Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: Plaża w Alanyi 12.09.05, 17:10 plaża piaszczysto-żwirowa jak już było powiedziane i jak było napisane wejście jest naprawdę trudne zwłaszcza przy wysokich i silnych falach. jeśli chodzi o plażę kleopatry to w miarę'normalne' wejście znajduje się dokładnie na przeciwko supermarketu migros. tam jest w miarę 'płaska' skała i nie aż tak szeroka jak w innych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś