Dodaj do ulubionych

shysha w Turcji

IP: *.zprae.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:20
Hey... wybierams ie w czerwcu do Turcji, czytam informacje i ogladam zdjecia od tych ktorzy juz tam byli... ale nie widzialam na ani jednym zdjeciu zeby ktos palil shyshe... czyzby nie byla tam az tak popularna jak w Egipcje i Tunezji np.? Slyszalam ze Turcja i Egipt zapoczatkowaly wlansie fajki wodne wiec ... co jest... nikt by tego tam nie palil? mozna zamowic sobie np. w Alanyi w kanjpce wieczorem albo rano do kawy shyshe? i czy jablkowa tez jest tam taz pospolita jak gdzie indziej?
Wybieram sie tam min. po tyton do mojej zdobyczy Egipskiej wiec nie martwicie mnie ... :)
Pozarawiam
Obserwuj wątek
    • madalena1 Re: shysha w Turcji 01.02.06, 10:41
      Faja wodna w Turcji to nargila.Dużo jest knajp w których można zapalić faję a
      wybór tytoniu jest bardzo, bardzo duży.Praktycznie w każdym sklepie z
      pamiątkami można kupić tytoń.Jabłkowy,brzoskwiniowy,owocowy,wiśniowy,capucino
      itd.
      Pozdrawiam i życzę miłej zabawy.
      • Gość: aiwlyS Re: shysha w Turcji IP: *.zprae.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:51
        dzieki za informacje bo juz sie wystarszylam ze nikt ich nie pokazuje nie mowi nie pyta...
        No to bedzie wielkie palenie :) hehe juz sie ciesze :)
        Sluchaj a moze wiesz... ile kosztuje w knajpie? jedno palenie - chce tak orientacyjnie wiedziec czy ceny sa porownywalne do Egiptu - tak od ok 3-15 funtow egipskich czyli jakies 3-5 zl. na nasze.
        • madalena1 Re: shysha w Turcji 01.02.06, 13:16
          Nie pamiętam...ale chyba 5-10 lirów taki konkret na dwie osoby.
          I jest jeszcze tak,że jak coś jesz to wtedy darmo a do samych drinków sie płaci.
          • Gość: aiwlyS Re: shysha w Turcji IP: *.zprae.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:20
            No wiec... chyba bede probowac kuchni tureckiej czesto :)
            A jak nie to drinkuje sie tam przeciez bezprzerwy :) wiec zawsze sie kupi do tego jedna shyszke :)
            • 1303a Re: shysha w Turcji 01.02.06, 14:58
              Kuchni tureckiej jak najbardziej należy spróbować , pycha :)
              co do cen fajek wodnych , to też mam jakiś problem z pamięcią ale wydaje mi
              się , że około 5 lirów. Polecam takie fajne miejsce CAMPO , gdzieś po drodze
              zatoki, jak sobie przypomnę gdzie dokladnie , to podam namiary , super miejsce
              z klimacikiem :))
              • 1303a Re: shysha w Turcji 01.02.06, 15:02
                chwila refleksji :)
                no tak, ja sie skupiłam na Alanyi myśląc o Campo
                ale może ty gdzie indziej się wybierasz :)
          • kiranna Re: shysha w Turcji 01.02.06, 15:12
            to zalezy od miejsca, nie wszedzie fajka jest bezplatna do obiadu. podobnie
            zreszta jak kawa. jedni czestuja, inni nie. na wszelki wypadek spytajcie przed
            zamowieniem, zeby nie bylo niespodzianki. 5-10 YTL to ok. 12,5-25 zl, wiec
            drozej niz w innych panstwach.
            • Gość: aiwlyS Re: shysha w Turcji IP: *.zprae.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 10:01
              to tak drogo wychodzi? podobno 25zl. to kosztuje w warszawsiej knajpie :/ W Egipcie kosztowalo ok 3 zl. wiec nie wierze ze to tak drogo :( troche mnie zasmuciles :( Wiec w takim razie ile kosztuje paczuszka tytoniu do shyshy? bo chce tam jechac kupic bo mi sie zapasy konczą ale jesli ebdzie drogo to moze jednak z tego zrezygnuuje i poprosze kogos na forum egiptu zeby mi przywiozl :/

PS. wybieram sie do Alaniy wiec ta knajpka moze byc do sparwdzenia :) jesli ma arabski klimat to juz nie moge sie doczekac zeby tam usiasc posluchac arabskiej muzyki i zapalis szysze <buja w obłokach> :)
              • madalena1 Re: shysha w Turcji 02.02.06, 10:20
                A jaką knajpę masz na myśli.Jeśli chodzi o tytoń do fajki to możesz kupić w KDT
                pod pałacem.Jest tam jedno takie stoisko z papierosami i mają różne inne
                gadżety: tytoń i węgielki do fajki.Wiem bo sama kupowałam.Ale cen oczywiści nie
                pamiętam.I jeśli chodzi o ceny tytoniu w Turcji to też nie kojarze,chociaż
                kupiłam ze 4 rodzaje.Jeśli chodzi o ceny to mam jakąś zaćmę totalną.
                • Gość: aiwlyS Re: shysha w Turcji IP: *.zprae.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 10:33
                  Campo - ktos tam cos wspominal o tej knajpce :) ze podobano fajnie tam jest :) ja lece pierwszy raz wiec nie kojarze ani holetli ani nic... oceny na temat hoteli bede czytac jak juz bede wiedziala ktore mnie inetresuja bo jak narazie ich nazwy nic mi nie mowia... :/ chociaz za polecenie jakies sympatycznej knajpki bede wdzieczna :) Ale prosze nie wypisujcie listy 10 znajomych knajp bo i tak nic nie zapamietam chociz Campo juz mi utkwilo w pamieci - mam nadzieje ze bede miala okazje zobaczyc, ocenic i potwierdzic ze jest fajna :)
                  • madalena1 Re: shysha w Turcji 02.02.06, 11:00
                    Chodziło mi jaką knajpę w Warszawie miałeś na myśli?
                    A co do CAMPO to też polecam, bardzo klimatycznie tam jest.
              • 1303a Re: shysha w Turcji 02.02.06, 17:00
                No niestety , tak tanio jak w Egipcie napewno nie będzie ,
                a jeśli chodzi o cenę za paczkę tytoniu to też wychodzi około 4-5 YTL czyli
                licząc na złotówki około 12-13 zł. W Egipcie zdecydowanie taniej.
                Jeśli chodzi o CAMPO , zapewne jak popytasz będac na miejscu ktoś wskaże Ci
                drogę , jakoś tak z głównej ulicy Ataturka skręcało się w kierunku zatoki.
                Widać z ulicy takie wielkie kolorowe poduchy na których się pokładasz paląc
                faję :)) Moja kumpela wypatrzyła to miejsce jak jechałayśmy autobusem na zamek
                i pozniej trafiłysmy tam trochę na czuja , Ty też napewno trafisz :)) Mam
                nadzieję , że nic się nie zmieni i będzie otwarte w tym roku , zresztą mogę to
                sprawdzić jak bedę w maju ,
                pzdr.
                • Gość: aiwlyS Re: shysha w Turcji IP: *.zprae.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 09:02
                  Nie no nawte mnie nie starszcie ze to tam takie drogie :( przeciez az takiej przebitki nie moze byc :( w Egipcie paczuszka tutoniu kosztuje 60 groszy :( Ale mnie zmartwiłyscie :( A jesli chodzi o Campo to juz zaczyna mi sie podobac jak tylko powiedzialas o poduchach do siedzenia :))))) Juz nie moge sie doczekac :)
                  a Ty gdzie dokladnie lecisz w maju? do Alanyi? ktory raz i na jak dlugo? - moze polecisz jakis tani dobry hotelik :) i powiedz jak z pogoda w maju - obwaiwiam sie ze jednak moze byc tam chlodno biorac pod uwage ataki zimy ktore nawiedzily Turcje :/
                  • 1303a Re: shysha w Turcji 03.02.06, 11:13
                    No niestety Turcja jest zdecydowanie droższa od Egiptu, przynajmniej tak
                    kojarzą mi się ceny z Egiptu gdzie byłam dwa lata temu i z Turcji z ubiegłego
                    roku.Piwko też nie za tanio , w hotelu płaciłyśmy chyba jakieś 3-4 YTL , na
                    mieście też jakoś w tych granicach to zależy od miejsca , drinie też dosyć
                    drogie. Ale złotówka narazie trzyma się mocno , zatem nie jest tak najgorzej a
                    pojechac naprawdę warto , zdecydowanie bogatyszy krajobraz niż w Egipcie, dla
                    mnie jakoś tak ciekawiej , barwniej:)
                    Ja w maju wybieram się do Alanyi po raz drugi na dwa tygodnie. W zeszłym roku
                    byłam w hotelu Neray ( oferta Triady ) hotel 3* ale bardzo dobry w swojej
                    klasie. W samym centrum miasta , ale w boczenej uliczce , dobre jedzenie ,
                    czysto ,(mały basen) taka fajna atmosfera tam panowała w ubiegłym roku ale to
                    zapewne zasługa pracujacej tam obsługi :) sam dyrektor też bardzo sympatyczny.
                    W maju pewnie nie będzie takich upałów jak w lipcu czy w sierpniu , ale około
                    25 stopni powinno być, podobno nawet lubi czasem popadać na początku maja. Ale
                    zawsze zdecydowanie lepiej niż w Polsce o tej porze :))przynajmniej taką mam
                    nadzieję :))
                    pzdr.
                    • Gość: aiwlyS Re: shysha w Turcji IP: *.zprae.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 14:00
                      Dlatego ja bylam juz 2 razy w Egipcie i teraz zaplanowałysmy sobie Turcje i mamy nadzieje ze bedziemy sie tam tak doskonale bawic jak gdzie indziej :) Co do holetu to jescze nie mamy nic na oku bo bedziemy polowaly na jakies ciekawe bardzo tanie last minute :) wiec hotel 3* nam wystarczy - z rsezta one sa w dobrym stanie utrzymywane.
                      Zamierzamy sie tam wybrac gdzies na poczatku w pierwszej polowie czerwca wiec bedziesz juz po - ale mozesz zdac relacje jak tam bylo w maju :)
                      • 1303a Re: shysha w Turcji 03.02.06, 15:26
                        No myślę , że ubwaicie się świetnie , życzę tego :)) w końcu to wakacje czy
                        urlop jak zwał tak zwał ale luz i zabawa :))
                        Też zwykle celuję na lasty i jeszcze sie do tej pory nie zawidłam,
                        napewno zdam relację ja wrócę :))
                        • Gość: centus Re: shysha w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 16:13
                          Ja wycieczek szukam na stronie www.lotniskalastminute.pl - nigdy sie nie zawiodlem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka