Dodaj do ulubionych

Na Rodos z Marmaris

22.04.06, 14:40
Ktoś może pojechał na Rodos z Marmaris? Wybieram się do Icmeler/Marmaris i
zastanawiam się czy nie zafundować sobie wycieczki na Rodos - no ale też nie
wiem czy kupić u rezydenta Jettouristic, czy też z tureckiego biura - wiem,
że od Turków jest znacznie taniej. Proszę, może ktoś napisze.
Obserwuj wątek
    • Gość: valdiortaca Re: Na Rodos z Marmaris IP: 88.240.98.* 08.05.06, 20:09
      Warto.Wyjazd jedniodniowy.Cena to okolo 40-50 euro.Zanim wykupisz to popytaj na
      okolo.Cena moze sie nieznacznie roznic.Wszyscy to maja.
    • Gość: Piotr Re: Na Rodos z Marmaris IP: *.icpnet.pl 09.05.06, 23:47
      Na bank warto!!! Jest zajefajnie i nie wazne ile zaplacisz to i tak sie
      oplaci!!! Pzdr
      • Gość: Anakin Re: Na Rodos z Marmaris IP: 81.210.102.* 10.05.06, 08:57
        A cóż można w 1 dzień tam zobaczyć ? Może pytanie trywialne, ale czy to aby nie
        za mało na zwiedzanie lub inaczej czy jest tam co w ogóle zobaczyć ? Ja
        spotkałem siez wypowiedziami że wcale nie jest to takie atrakcyjne, a chciałbym
        sie przekonać że warto, bo sam będę w tym rejonie we wrześniu.

Pozdrawiam
        Anakin
        • Gość: serg77 Re: Na Rodos z Marmaris IP: 57.66.193.* 10.05.06, 09:20
          Myślę, że warto. Ja w zeszłym roku byłem na Rodos i wykupiłem sobie wycieczkę w
          drugą stronę, tj. z Rodos do Marmaris. Już sam rejs jest dość ciekawy. A co do
          Rodos, to nie wiem co jest w planie takiej jednodniowej wycieczki, ale warto
          zobaczyć chociażby samo miasto Rodos - jego port i stare miasto.
          • Gość: władek Re: Na Rodos z Marmaris IP: *.mofnet.gov.pl 10.05.06, 09:57
            A sa wycieczki kilkudniowe ?
            • Gość: matti Re: Na Rodos z Marmaris IP: *.elb.vectranet.pl 10.05.06, 20:27
              gdzieś czytałem na forum że są też wycieczki dwu dniowe
              • Gość: emraa Re: Na Rodos z Marmaris IP: *.orange.pl 11.05.06, 09:26
                Byłam w Marmaris w zeszłe wakacje. Na Rodos wykupiłam jednodniową wycieczkę.
                Płaciłam w lokalnym biurze 37 euro za siebie, a za dziecko 27. Dostaliśmy czas
                do godz.16.00. Uliczki są tam wąskie, kręte, pełno zakamarków, tawerny,
                sklepiki, bardzo ciekawa architektura. Niestety, nie miałam przewodnika, a
                warto. Doczepiłam się do jednej z grup, przewodnik miał ogromną wiedzę. Historię
                Rodos opowiadał bardzo ciekawie.
                Oprócz tego w porównaniu z Marmaris, gdzie plaża jest żwirowo - kamienista, tam
                był piasek, błękitna woda i piękne muszle i kolorowe kamyki.
                Na pewno z Marmaris warto wybrać się na Wyspę Kleopatry. Po prostu bajka. Woda
                mieni się najpiękniejszymi kolorami. Legenda głosi, że Kleopatra kazała
                przywieźć sobie piasek z Egiptu, dlatego wchodząc na plażę nie można zabrać ze
                sobą nic; chyba, że aparat aby porobić zdjęcia. Oczywiście jest tam miejsce z
                parasolami i leżakami; przy zejściu na plażę ustawione są dwa prysznice, aby po
                wyjściu z wody opłukać się z piasku, który jest tam bardzo cenny ze względu "na
                historię". Nie uda się go przemycić, bo przy przysznicach siedzi dwóch facetów i
                pilnuje, aby dobrze się wypłukać :-)))
                Pozdrawiam
                • ewaiksy Re: Na Rodos z Marmaris 11.05.06, 13:20
                  Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Myślę, że skorzystam. Pozdrawiam. ewaiksy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka