Gość: zagon IP: *.elopole.com.pl 27.04.06, 08:18 czy warto z nimi jechać czy omijać z daleka-proszę o opinię(ale nie pracownikow biura!!)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asiam Re: ITAKA-proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 08:32 z itaką byliśmy w egipcie, nic do zarzucenie może poza panią rezydent, nie wiem jak w turcji a tu byliśmy z wezyrem i jeśli mam porównać to wezyr lepszy o niebo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: ITAKA-proszę o opinie IP: 80.240.166.* 27.04.06, 12:29 W zeszłym roku byłam z nimi na Rodos - było ok. Pomimo tego, że nasz wybór hotelu okazał się wówczas mało trafiony (chodziło o standard pokoi), biuro załatwiło nam pokoje w "lepszej" częci hotelu. Wróciliśmy bardzo zadowoleni. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: ITAKA-proszę o opinie IP: *.acn.waw.pl 28.04.06, 15:04 Zagon, wprawdzie jeszcze nie byłam z Itaką, ale w tym roku kupiłam u nich Turcję. Sledze wątki turystyczne na różnych forach i wynika z nich że zawsze znajdą się tacy którzy biuro chwalą i tacy którzy biuro każą omijać szerokim łukiem. Na stronie Itaki znajdziesz( może juz znalazłeś) że została wybrana przez czytelników gazety najlepszym biurem 2004 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagon Re: ITAKA-proszę o opinie IP: *.elopole.com.pl 29.04.06, 14:08 ja równiez kupiłem u nich turcję,tylko zasiegam opinii-wybrałem dalyan,zastanawiam sie jaki jest poziom ich usług gdyż jest to nowośc,ciekawi mnie czy sie nie skompromituja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: ITAKA-proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 19:09 Byłam z nimi na Rodos i niestety mój urlop nie byl spokojny bo miałam wypadek, rozbiłam się na skuterze drodowym. Ale rezydentka zaopiekowałaa się mną rewelacyjnie, zapewniła mi leki woziła codziennie na zmiany opatrunku, miałam rewelacyjną opiekę, jestem bardzo zadowolona. Byłam z nimi także w Turcji i Tunezji też bez zastrzeżeń. Życzę miłego i spokojnego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
vioola Re: ITAKA-proszę o opinie 29.04.06, 22:08 Błam w Turcji w Oludeniz z Itaką, hotel bardzo dobry, miejsce urokliwe. Żadnych wpadek, wszystko w porządku. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolumb Re: ITAKA-proszę o opinie IP: *.centertel.pl / 194.9.223.* 29.04.06, 23:47 W ubiegłym roku razem z Itaka byliśmy w Turcji w hotelu GUL RESORT w KEMER.Pokój do którego trafiłem to prawdziwy horror!!!!.SYF smród i totalne załamanie jak na hotel 4*.Smierdzaca klima nie czyszczona od ubiegłego sezonu dmuchała bakterie i zarazki,wychodzący ze ściany w korytarzu,łazience ,i kuchni grzyb gazował okropnie.Żonie która jest uczulna na takie rzeczy po jednej nocy zrobiły się czerwone i zapuchniete oczy!!!.Dla odmiany nasi znajomi pokój dostali w nowej części hotelu ale za to w piwnicy czyli jedno piętro poniżej gruntu.Mieli super widoki z pokoju na usypaną przed ich oknem skarpę.Itaka nie mówiła że sprzedaje pokoje w przyziemiu!!!. Ale może już wystarczy tej krytyki i narzekania.Na drugi dzień biuro stanęło na wysokości zadania i po naszych reklamacjach zamieniło nam pokoje.Poza tym jednym przypadkiem wszystko reszta była bajką.Zmienione pokoje czyste i bardzo ładne,obsługa hotelowa na medal.Baseny może niezbyt duże,ale jedzenie stołówka,bary itp.bardzo dobre.Polecam biuro hociaż był problem Odpowiedz Link Zgłoś
olka_krakow Re: ITAKA-proszę o opinie 30.04.06, 13:46 Ja bylam z Itaka w Turcji, Bodrum, hotel Crystal. Wszystko bylo zgodnie z oferta, bylismy bardzo zadowoleni z Itaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etna Re: ITAKA-proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 14:03 może obiły się o ucho opinie o hotelu club blue dreams wybieramy się z itaki pierwszy raz i nic nie mogę znależc , Bodrum jest chyba jeszcze mało uczęszczane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: ITAKA-proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.06, 17:49 Byłem z nimi w Oludeniz i na Thassos.Było ok,jedynie w Oludeniz zapamiętałem zmanierowaną pilotkę ale to drobiazg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek viola i ron IP: *.acn.waw.pl 30.04.06, 23:20 W jakim hotelu byliście w Oludeniz? Odpowiedz Link Zgłoś
vioola Re: viola i ron 02.05.06, 00:05 Ja byłam z Itaką w Oludeniz w 2002 r. w hotelu (wtedy nazywał się Katre) Tropicana Oludeniz****, Bardzo dobry hotel czysty, dobre jedzenie. Ogólnie wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
olka_krakow Re: ITAKA-proszę o opinie 01.05.06, 17:23 Niestety o hotelu club blue dreams nic nie slyszalam ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanka Re: ITAKA-proszę o opinie IP: 219.144.154.* 03.05.06, 15:06 Bodrum jest malo uczeszczane przez polskich turystow,to fakt,ale jesli chcesz zaoszczedzic sobie rozczarowan,to zdecyduj sie na inny hotel niz Club Blue Dreams.Nie jest wart swojej ceny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cyni Re: ITAKA-proszę o opinie 10.07.06, 12:17 ITAKA od czasów zniknięcia z rynku VInga nie jeździełm z ITAKĄ rok temu poleciałem z żoną na Kretę i byliśmy zadowoleni w tym roku Turcja i ITAKA dała plamę zostaliśmy oszukani przez biuro co innego kupiliśmy co innego dostaliśmy i czujemy sie w bezczelny sposób okradzeni!!! Zawakacje w 4**** Hotelu z All Inclusive zapłaciliśmy ponad 5400 zł. a dostalismy pensjonat 0* bez kuchni za to z posiłkami serwowanymi bez wyboru. Poprostu oszustwo jedzenie koszmarne zupki knora i pure ziemniaczane z torebki do tego gulasz na obiad i kolację przez dwa tygodnie. Reklamacja została złożona w zeszłym tygodniu ale ITAKA ma dużo reklamacji więc teraz się czeka długo na odpowiedź ITAKI!!! Wszyscy mieszkańcy obiektu złożyli reklamację rezydentka bała sie nawet przychodzić na spotkania. Hotel MAr na półwyspie Bodrm to tak naprawdę pensjotat ITAKA go sprzedaje jako 4**** Hotel. Nie posiada on ani kuchni ops pomieszczeie 6m2 i restauracji wszystkie posiłki podawane są przy basenie bo w środku nie ma gdzie... problem był przy wietrznej pogodzie bo przy 16 pokojach trzeba było posiłki sporzywać w turach. Dziękuje ci ITAKO za okradzenie nas z pieniędzy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
petr82 Re: ITAKA-proszę o opinie 10.07.06, 12:32 Witam a juz myślałem że tylko mnie zrobili na szaro. Moja rodzinka żona +2 dzieci pojechała ze mną na wspaniałe wakacje z Itaką do Turgutreis Hotel MAr cztery gwiazdki z All Inclosive iiiii koszmar. w katalogu opis 16 pokoi z balkonami a mi dali kanciapę przy tylnych schodach. All Inclusive to serwowane posiłki bez jakiegokolwiek wyboru śniadanie to 1 jajko na osobę gotowane zimne, pół plasterka mielonki, dwie małe kosteczki żołtego i białego sera, ćwiartka pomidorai 1/8 ogórka plus parę oliwek. to śniadanie x 14 dni bez zmian. Obiad ryż parę frytek i gulasz drobiowy przez 14 dni to samo... kolacja zupka knora, sałatka dwa zestawy marchewka plus buraczki lub pomidor z ogórkiem. przystawka to tacka z pastami co drugi dzień albo kawałek kalafiora. Danie główne to standartowo gulasz drobiowy z pure ziemniaczanym knora lub ryżem albo kaszą dziwnie to wyglądało i tak razy 14. W umowie napoje miały być do 22.30 a o 22 słyszeliśmy "finished" do picia woda, cola z ARO, i rozcieńczany napój pomarańczowy. Gdy coś się kończyło to słychać było "finished" i tak x 14. I to nam zafundowała Itaka hotel czterogwiazdkowy bez gwiazdek All Inclusive bez All Inclusive jedynie prawdziwa była cena!!!! Itaka zrobiła nas na szaro. Reklamacja została złożona ale firma milczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wróciłem Re: ITAKA-proszę o opinie IP: *.atrema.deloitte.com / 82.177.11.* 10.07.06, 12:27 Mieszane uczucia. Rezydentka bezradna, ale miła. Itaka nie wywiązała się z objetnic co do animacji. Słabe ubezpieczenie (franczyza 100 zł). Ale ogónie nie było fatalnie. Naszym znajomym zamienili hotelu (infor dostali dopiero na lotnisku w Antaly), ale w sumie nie narzekali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belka Re: ITAKA-proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 07:46 Wróciłam z Turcji 28.06, byliśmy w Side hotel Sunberk i było wspaniale,mały kameralny hotal 3*, wszystko okazało się takie jak na zdjęciach, opcaj all też była ok, jedzenie bardzo smaczne w dużym wyborze i urozmaiceniu, obsługa hotelu przemiła a rezydentka ok. Napewno nie jest w porządku że trzeba pytać w ten sposób o opinie, bo jak biuro organizuje wczasy to powinno wywiązać sie za zobowiązań. My trafiliśmy super, i wszyscy uczestnicy byli bardzo zadowoleni, zresztą można znależś sobie opinie o poszczególnych hotelach na wakacje.pl, co napewno daje jakiś obraz. Pozdrawiam i mam nadzieję że będziecie się dobrze bawić. Odpowiedz Link Zgłoś
cyni Re: ITAKA-proszę o opinie 11.07.06, 08:24 Szczęściara, ale to prawda rok temu byliśmy z Itaka na Krecie i było naprawdę super a wtym super plama ze strony Itaki. Jak nie rozpatrzą reklamacji to spotkamy sie w sądzie... Ale mam nadzieje zę do tego nie dojdzie została do Biura złożona reklamacja zbiorowa (wszystkich osób z hotelu/obiektu) a po powrocie indywidualna. Gość portalu: belka napisał(a): > Wróciłam z Turcji 28.06, byliśmy w Side hotel Sunberk i było wspaniale,mały > kameralny hotal 3*, wszystko okazało się takie jak na zdjęciach, opcaj all też > była ok, jedzenie bardzo smaczne w dużym wyborze i urozmaiceniu, obsługa hotelu > > przemiła a rezydentka ok. Napewno nie jest w porządku że trzeba pytać w ten > sposób o opinie, bo jak biuro organizuje wczasy to powinno wywiązać sie za > zobowiązań. My trafiliśmy super, i wszyscy uczestnicy byli bardzo zadowoleni, > zresztą można znależś sobie opinie o poszczególnych hotelach na wakacje.pl, > co napewno daje jakiś obraz. > Pozdrawiam i mam nadzieję że będziecie się dobrze bawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia2 Re: ITAKA-proszę o opinie IP: *.ar.wroc.pl 11.07.06, 09:29 Bylam z nimi w zeszlym roku w Turcji-Oludeniz, hotel Manzara. Wszystko bylo OK. Oludeniz przepiekne!Bylam bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monza Re: ITAKA-proszę o opinie IP: *.osiedle.net.pl 11.07.06, 20:05 Właśnie wróciliśmy z PENSJONATU MAR tyle, że: - to nie hotel a pensjonat - gwiadek brak - plaże nie ma na zdjęciu jest fałszerstwo, to plaża innego hotelu, na którą goście Mar nie mają wstępu - sa tylko dechy, czyli pomost - karmią 2 razy dziennie obrzydliwym gulaszem podanym na puree lub obok - nie liczcie na jakiekolwiek dokładki - odpowiedź obsługi - FINISZ - jak sie spóźniecie dwie minuty nie dostaniecie nic - bar czynny do 22, a nie jak w ofercie do 22.30 - wyjeżdżając na wycieczki nie dostaniebie prowiantu, ani nawet sniadania jeśli wyjazd jest przed 8 rano - w drogę powrotną tez o suchych pyskach, więc trzeba się wcześniej zaopatrzyć w jedzonko - na owoce prosze nie liczyć wydzielony plasterek na przemian arbuza lub melona - na śniadanie wydzielone jedno jajko na twardo i jeden plasterek podłej mortadeli - uwaga co się niej trzeba zniszczyć, bo inaczej przłoża do innego talerza - na obiedzie zupki knora , rodzaj zależny od promocji w makro - karmią wyłacznie produktami ARO - rezydenci nadają się do natychmiastowego zwolnienia, nie reaguja na zadne uwagi - sekretarka w biurze w Opolu tez do wymiany, dzwoniliśmy. powiedziała nam, ze dyrektor nie może z nami rozmawiać bo takich skarg ma dziennie sto i nie jest w stanie wysłuchać każdego (pomijąc fakt, ze nigdy go nie było w biurze tylko zawsze w warszawie na lotnisku - firma prowadzone przez sekretarkę, zdecydowanie nie daje poważnych gwarancji - rzeczywiście Itaka do banda oszustów i naciągaczy (ciekawe czy odpowiedza za wstawianie do sowjej ofert zdjecia plaży innego hotelu) - Pan z działu obsługi klienta w Opolu gdy dzwoniliśmy prosząc o POMOC odpowiedział "... nie zwaracaj mi Pan dupy" i odłożył słuchawkę - nasz pobyt znajdzie swoje odbicie w prokuraturze, ale jak to jeden z pracowników działu obsługi klienta powiedział "prokurator może nam nadmuchać" - sama obsuga hotelu dziwiła się, ze jemy to co nam podają, bo oni by tego z pewnościa nie ruszyli, jak odmawialiśmy zjedzenia kiwali ze zroumieniem głowami - JEDYNA RADA: NIE JECHAĆ Z ITAKA A JUŻ NA PEWNO NIE DO PENSJONATU MAR - WG KATALOGU TO OFERTA DLA WYMAGAJĄCYCH KLIENTÓW - TAK NIE KAŻDY LUBI JEŚĆ g... - Za samo traktowanie i odzywanie się do klienta Ministerstwo Gospodarki powinno i odebrac prawo do oraganizowanie imprez wyjazdowych i jakichkolwiek kontaktów z ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: ITAKA-proszę o opinie IP: *.promax.media.pl 11.07.06, 22:29 czy słyszał albo był ktoś w hotelu Alba Resort z katalogu Itaki.Proszę o opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
petr82 Re: ITAKA-proszę o opinie 13.07.06, 13:37 Radzę sprawdzic gdzieś na stronach lokalnych czy to naprawdę hotel a nie np pensjonat... Gość portalu: ewcia napisał(a): > czy słyszał albo był ktoś w hotelu Alba Resort z katalogu Itaki.Proszę o opinię > . Odpowiedz Link Zgłoś