Dodaj do ulubionych

ptanie do prawdziwych znawców Turcji!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 16:27
wiam,

we wrzesniu wybieramy sie z narzeczonym na wakacje. Jako kierunek naszej
wyprawy tym razem wybralimsy Turcje.

Zwracam sie do Was z prosba, jako do wielbicieli tego panstwa o polecnie
miejscowosci o hotelu, które spelniaja nastepujace kryteria:

-hotel wyzszej rangi( minimum 4*),z pakietem wyzywienia All Incl., nie musi
byc Ultra- przezyjemy:), z wygodnymi pokojami (dobrze by bylo,zeby na
wyposazeniu byl sejf) najlepiej z mozliwoscia wyboru lozka malzenskiego

-lubimy cisze i spokoj, zwlaszcza na wakacjach, wiec najchetniej pojedziemy do
hotelu znajdujacego sie POZA jakims miastem czy miastczkiem (moze byc totalne
bezludzie, majac siebie i all incl. tak naprawde niewiele wiecej nam do
szczescia potrzeba).Wazne,zeby mozna sie w nim bylo zrelaksowac i odpoczac, a
nie cierpiec z powodu calonocnych dyskotek i imprez czy fun clubow
zrzeszajacych chmary dzieci.

-marzy nam sie plaza piaszczysta lub ewentualnie piaszczysto-zwirkowa, ale to
jest argument nr 3. Powyzsze sa wazniejsze.

-jesli chodzi o fundusze, to wolelibysmy nie przkeroczyc limitu 2500-3000zl od
osoby (powtarzam,ze wyjezdzamy po 10tym wrzesnia.)

Niecierpliie czekam na Wasze odpowiedzi!!
k.
Obserwuj wątek
    • pawel_bielsko Re: ptanie do prawdziwych znawców Turcji!!! 19.06.06, 17:26
      polecam Ci Hotel Marti Resort w Icmeler k. Marmaris. Miasteczko male, ale niczego mu nie brakuje. Hotel *****. Ja goraco polecam ta miejscowosc, czyli Icmeler.Marmaris jest bardzo glosne i jest spory ruch samochodowy. W Icmeler hotele sa z dala od takiej drogi. co do Hoteli, jest co wybierac, bo sa od ** do *****, ale to nie duze miasteczko, lecz przytulne, bajeczne. . Icmeler jest rzadko spotykany w naszych biurach, bo jest znacznie drozszy od Alani, piekniejszy oraz jezdza tam glownie bogaci Anglicy, Holendrzy oraz Rosjanie.Hotelu poszukaj w internecie lub pochodz po biurach podrozy i dobierz do swoich potrzeb. Osobiscie to drugie najpiekniejsze miejsce na Ziemi jakie widzialem. 1sze oczywiscie Ft Lauderdale, Floyda
      • Gość: k. Re: ptanie do prawdziwych znawców Turcji!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 18:35
        dzieki serdeczne, na pewno poszukam!!
        • pariss1 Re: ptanie do prawdziwych znawców Turcji!!! 19.06.06, 18:50
          Też myślę, że to dobry wybór. Ładnie jest też podobno w Fethiye, można lecieć
          na paralotni nad laguną w Oludeniz. Można przpłynać wodolotem na Rodos (40
          min). Atrakcji w tym rejonie Turcji nie brakuje.
      • Gość: k Re: ptanie do prawdziwych znawców Turcji!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 18:48
        Pawle, chyba za szybko Ci podziekowalam:)
        tzn.. hotel jest naprawde przepiekny, z niebywala klasa i w fantastycznej
        okolicy, ale.. te ceny.. :/ chcialibysmy wyjechac na prawdziwe "byczenie" 2
        tygodniowe, ale na to w tym hotelu stac nas nie bedzie (ceny powyzej 5 tys.,
        poza sezone, grubo powyzej 4..., sprawdzalam na portalach podrozniczych)
        • pawel_bielsko Re: ptanie do prawdziwych znawców Turcji!!! 19.06.06, 19:50
          wiesz cen nie znam bo ja bylem w ***Navy, ktory bez all inclusive ale wystarczy. obawiajac sie wyskoich cen w marti doradzilem Ci poszukanie czegos innego, tye ze w tym miejscu. nie polecam Ci all, bo sporo tawern ma duzo lepsze jedzonko niz hotelowe, a czasem sie i oplaci!
    • pawel_bielsko Re: ptanie do prawdziwych znawców Turcji!!! 19.06.06, 20:04
      cos dla K znalazlem w archiwum - ze tez mi sie chce -forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=26363885&a=26363885
      • Gość: k. Re: ptanie do prawdziwych znawców Turcji!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 22:29
        no jak to? "ze tez mi sie chce"???!!! przeciez z natury rzecz jestes
        przeuprzejma :) osoba, wiec jak moglbys nie zrobic tego dla potrzebujacej??:)))
        biore sie za czytane
        jeszcze raz dzieki :*
    • Gość: Krop Re: ptanie do prawdziwych znawców Turcji!!! IP: *.europe.hp.net 19.06.06, 20:27
      Obawiam się że za tyle to nie znajdziesz. Nie oszukane 4 lub 5 gwiazdek we
      wrześniu poniżej 3tys - fikcja. Raczej bliżej 4tys za głowę.

Zdecydowanie bardziej komfortowe, duże nowe hotele są raczej w okolicach Alanyi
      a nie nad morzem Egejskim. Biorąc pod uwagę że chcesz na zadupiu to poszukałbym
      czegoś w rejonie Alanyi ale na skraju "strefy", tak z 10-12 km do miasta. Jakiś
      Incekum, Alara itp. Tam jest dużych i luksusowych hoteli jak psów. Ale na pewno
      nie za tyle. Ewentualnie może coś pod Antalyą, w stronę Kemeru, tam też jest
      sporo hoteli nie gorszych niż na Kanarach czy Majorce i też stosunkowo na
      uboczu. Tyle że również na pewno nie za takie pieniądze. Za takie pieniądze to
      można mieć porządne 3 lub nieco oszukane 4 gwiazdki w hotelu mniej-więcej.
    • Gość: AYSHA Re: ptanie do prawdziwych znawców Turcji!!! IP: *.amend.com.pl 20.06.06, 10:11
      Poszukaj coś w okolicach SIDE, wiem, że Biuro Wezyr specjalizuje się w Turcji i
      ceny mają dostępne.
      Podobnie Biuro Alfa Star - ceny przystępne.
      Ja wyjeżdżam z Wezyrem do EMIR BEACH w sierpniu i płacę ok. 6000 tys. all
      inclusive dwoje dorosłych + dziecko.
      Polecam też CLUB ARMAR w Marmaris (podobne ceny)
      Napewno we wrzesniu znajdziesz coś w przystepnej cenie, poszperaj w
      www.wakacje.pl
      • Gość: Krop Re: ptanie do prawdziwych znawców Turcji!!! IP: *.europe.hp.net 20.06.06, 10:52
        Tyle że Wezyr to gwarancja ze w hotelu będzie masa ruskich. A to raczej nie
        sprzyja odpoczynkowi w ciszy i spokoju.

• Gość: Aysha Wolę ruskich niż stado Niemców IP: *.amend.com.pl 20.06.06, 11:05
          Wiem, bo miałam przyjemność być w róznych hotelach.
          • Gość: Dziki44 Re: Wolę ruskich niż stado Niemców IP: *.telpol.net.pl 20.06.06, 15:07
            Ja jadę do hotelu Zeytinada****+ w Torbie ,6 km od Bodrum cena promocyjna 2700
            ale ok3000 myślę że do dostania . I nie we wrześniu tylko w lipcu.Można wejść
            sobie na forum i poczytać komentarze,poza ponoć nie specjalną plażą warunki
            przesuper , życzę udanego urlopu.
          • masstah Re: Wolę ruskich niż stado Niemców 20.06.06, 15:54
            Wszystko zależy w jakiej klasie. W hotelach tanich (=niemiecka biedota i ruska
            średnia klasa) - zgadzam się, w hotelach drogich (=niemiecka klasa średnia,
            ruska mafia i "biznesmeni" z panienkami prosto z burdelu) - wybacz ale mylisz
            się i to bardzo. Nie ma nic gorszego niż bogaci rosjanie, to tak jakby spędzać
            wakacje z mafią pruszkowską. Doświadczyłem tej wątpliwej przyjemności na Krecie
            w 5* za grube (dla mnie) pieniądze. Po kilku dniach przestaliśmy bywać w hotelu
            poza spaniem, nie dało się wytrzymać nerwowo. Mafia, kurewki i wódka
            strumieniami.
            • pawel_bielsko Do K 20.06.06, 16:54
              napisz na co sie zdecydowalas jak bedziesz wiedziec!
              • Gość: k. Re: Do K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 18:09
                dzieki Wam wszystkim za rady, komentarze.
                duza buzka dla wszystkich
                na pewno dam znac, co wybralam!
    • Gość: joanna Re: ptanie do prawdziwych znawców Turcji!!! IP: 85.98.94.* 20.06.06, 22:13
      polecam artemisie-cisza, sliczne pokoje, nowy hotel, dobre jedzonko ale nie all
      incl. albo Tropicana - all incl., pyszne jedzonko, duzy wybor, w Oludeniz-moze
      nie najciszej ale jakis strasznych chalasow tez tam nie ma no chyba ze
      planujecie isc spac o 22.
      pzdr
      • Gość: mia Side :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:13
        w zeszlym roku bylismy w Side - plaza szeroka i piaszczysta, woda 30 stopni,
        spokoj i blisko (1km) do 'centrum' z knajpkami i sklepami - niestety akurat
        nasz hotel (Al Star) serwowal jedzenie przerobione wielokrotnie ;))) wiec
        hotelu jako takiego nie polecam (w innych hotelach i knajpkach, szczegolnie
        prawdziwych tureckich, jedzenie bylo naprawde pyszne)

Side jest blisko Alanyi, mozna tam bez problemu pojechac na wycieczke, byl to
        tez dobry punkt na wypad do Kapadocji (obowiazkowo!!!) i Pammukale

sugerowalabym hotel nie w samym centrum Side, tylko wlasnie jakis 1km-1.5 km od
        cypelka - nie bedzie halasow z dyskotek, a plaza jest szersza

milych wakacji!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka