Dodaj do ulubionych

Club Santana Mahmatar k/Alanyi

IP: 82.139.11.* 04.08.06, 16:49
9.08 jadę do tego hotelu. Naczytałam się na formu wiele na temat tego hotelu
czy naprawdę jest tak strasznie??? Wykupując ofertę chciałam naprawdę wysoki
standard a po tym co przeczytałam chyba tak nie jest. Proszę podtrzymajcie
mnie na duchu, że przeżyje tydzień.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania w. Re: Club Santana Mahmatar k/Alanyi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 16:51
      w Turcji 4* to nie jest tak wysoki standard
      • Gość: ania w. Re: Club Santana Mahmatar k/Alanyi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 16:57
        W moich oczach ten hotel dyskwalifikuje
        1. Odległość od lotniska, Alanyi,wycieczek fakultatywnych(wszędzie daleko)
        2. Place budowy za płotem
        3. Wielkość hotelu - moloch
        4. Zrzędzący rodacy
        5. Pan Waldek (jeśli jeszcze przcuje)
        6. Kiepska plaża.

Jeśli Ci to nie przeszkadza - będziesz zadowolona
        • Gość: Jola Re: Club Santana Mahmatar k/Alanyi IP: 82.139.11.* 04.08.06, 17:13
          Przepraszam pomyliłam nazwe miejscowości powinnam napisać Mahmutlar, ale to
          przez pośpiech.
          • Gość: ania w. Re: Club Santana Mahmatar k/Alanyi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 17:23
            Tak myślałam,jest to bardzo znana miejscowość - szczególnie dla ptaków - żartuję
        • Gość: Jola Re: Club Santana Mahmutlar k/Alanyi IP: 82.139.11.* 04.08.06, 17:23
          Odległość od lotniska mnie nie przeraża, wycieczkę fakultatywną mamy w cenie.
          Wielkość hotelu też nie ma znaczenia. Z panem Waldkiem w jednym pokoju mieszkać
          nie będę więc to też nie jest minus a o plaży czytałam same plusy(no wię jaka w
          końcu jest?). Minusem niestety będzie dla mnie punku 2 i może choć nie na pewno
          4. W każdym bądź razie dziękuję za odpowiedź. Chodziło mi głównie o sam hotel
          tj. warunki sanitarno-mieszkalne i wyżywienie.
          • Gość: ania w. Re: Club Santana Mahmutlar k/Alanyi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 17:26
            Reszta ( np. komfort ,jedzenie)jest rzeczą względną . Zapomiałam dodać na
            posiłki to raczej trzeba przychodzić z półgodzinnym opóżnieniem żeby nie stać w
            kolejce - ale to urok dużych hoteli.
            • Gość: ania w. Re: Club Santana Mahmutlar k/Alanyi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 17:27
              A jaką wycieczkę Jett daje w cenie?
              • Gość: ania w. Re: Club Santana Mahmutlar k/Alanyi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 17:29
                Jeśli pojedziesz na plażę Kleopatry niestety z 15 km do centrum Alanyi to
                bEdziesz wiedziała o czym piszę.
            • Gość: Jola Re: Club Santana Mahmutlar k/Alanyi IP: 82.139.11.* 04.08.06, 17:29
              Ale czy jest dobre (jedzenie) bo jak byłam w zeszłym roku w Tunezji w 4* to
              jedzenie i warunki mieszkalne były naprawdę super? A no i kolejki też były...
              • Gość: Jola Re: Club Santana Mahmutlar k/Alanyi IP: 82.139.11.* 04.08.06, 17:31
                Nad wodospady.
                • Gość: ania w. Re: Club Santana Mahmutlar k/Alanyi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 17:37
                  Gdzie te wodospady? Co do jedzenia - tureckie jedzenie jest wspaniałe - ale
                  poza hotelem - to hotelowe wszędzie takie same monotonne - ale nikt z głodu nie
                  umarł. Każdy woli co innego więc trudno mi coś na ten temat napisać myślę,że
                  każdy z forumowiczów ma rację
                • Gość: Jola Re: Club Santana Mahmutlar k/Alanyi IP: 82.139.11.* 04.08.06, 17:37
                  Aniu a możesz mi powiedzieć w skali od 1 do 10 czy będę zadowolona z tego wyjazdu?
                  • Gość: ania w. Re: Club Santana Mahmutlar k/Alanyi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 17:51
                    Ja w Turcji byłam 5 razy za każdym razem gdzie indziej i nie chciałabym trafić
                    do tego hotelu ale tylko ze względu na powyższe argumenty - dla mnie 3 pkt
                    chociaż nie wiem za co . Weź teraz najlepszą i moją opinię i to będzie
                    uśrednione. Mi na wczasach nie zależy na extra jedzeniu w hotelu - lubię
                    stołować się na mieście więc jestem słabym ekspertem. W Turcji po 4 -ch dniach
                    w hotelu smakuje mi tylko ichni chleb (taka bułka paryska watowa). Napisz jak
                    wrócisz o swoich wrażeniach. Miłego pobytu - wspaniałych wspomnień
                    • Gość: asia Re: Club Santana Mahmutlar k/Alanyi IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.06, 13:37
                      czesc ! bylam w santanie trzy lata temu i bylo fajnie . jedzenie mi smakowalo a
                      i wieczorami przy basenie dziennie cos sie dzialo . odleglosc do centrum ma i
                      swoje plusy . i na plazy zawsze jest miejsce bo w centrum plaza kleopatry jest
                      zawsze zapelniona a ja nielubie opalaniea sie w ciasnocie jak kurczaki na
                      ruszcie . jednym slowem polecam
    • Gość: gosia Re: Club Santana Mahmatar k/Alanyi IP: *.smsnet.pl 07.08.06, 16:58
      odsylam cie do tematu przemka, ktory wrocil z Santany niedawno, ja zreszta tez.
      podaj co cie konkretnie interesuje tutaj albo na tamtym temacie to bardzo
      chetnie ci na wszytsko odpowiem. Ja wrocilam BARDZO zadowolona, ale kazdy
      oczekuje czegos innego, wiec czekam na pytania. pozdrowki. :)
    • Gość: patrischa Re: Club Santana Mahmatar k/Alanyi IP: 62.233.159.* 09.08.06, 11:05
      ja sie wybieram pod koniec sierpnia, poczatek wrzesnia...
      z malym dzieckiem do 2 lat...moje pytania:
      1. czy jedzenie jest na tyle lagodne i troche polskie ze nadaje sie dla takiego
      malucha, ktory je juz prawie to co dorosli i uwielbia ziemniaki?
      2. czy plaza jest faktycznie az taka zwirowa i trzeba miec specjalne buty?
      3. napoje...czy w cenie sa wody mineralne i jakies soczki ...tak zeby mozna dac
      dziecku-niegazowane?
      4. za co sie doplaca dodatkowo?
      5. ile czasu leci sie samolotem?
      6. ile trwa podroz z lotniska do hotelu?
      dzieki z gory za rady
      • Gość: gosia Re: Club Santana Mahmatar k/Alanyi IP: *.system.szczecin.pl 09.08.06, 12:01
        Odpowiadam:
        1. ziemniaki byly - raz osemki pieczone ze skorka, raz cale ziemniaczki w foli;
        generalnie jedzenie jest lekki, jest duzo salaty, pomidorow, ogorkow, kapusta,
        sa tez salatki robione z warzyw i duzo cukinii, jest takze ryz, w zasadzie
        codziennie, lekkie miesko w sosach, warzywa gotowane w wodzie, na sniadanie
        jajka, sery w roznej postaci (twarogi, mozzarella, feta), rano platki, mleko,
        kakao. Poza tym ja tam jadalam przede wszystkim ciasta :) sa super, zawsze
        swiezutkie takze dzieci moga dostac cos slodkiego.
        2. Plaza jest zwirkowa, zamiast piasku sa malutkie kamyczki, jak idzie sie na
        nia trzeba miec buty bo zwirek jest mocno nagrzany. Jesli chcecie sie kapac
        polecam miec sandaly na rzepy, zeby sie nie posliznac na kamieniach, ktore
        porosniete sa glonami i lekkim "meszkiem".
        3. Do 22 bezplatna jest zarowno woda mineralna jak i syropki z dystrybutora,
        ktore dzieci tam na prawde lubily i czesto pily.
        4. Dodatkowo platne sa pokoje z widokiem na morze (30 Euro - jednorazowo;
        oplaca sie bo widok jest bardzo ladny :)); na plazy lezaki na caly dzien - 1 E;
        po 22 napoje sa platne w granicach 1E- piwo do okolo 5E drinki. Pamietajcie
        tez, zeby 3-4 Euro zostawic sprzataczce wtedy na prawde pokoje sa pachnace i
        czysciutkie, a reczniki sa zawsze wymieniane :)
        5. samolotem leci sie okolo 3 godzin. Lecialy z nami male dzieci (pierwszy raz)
        i na poczatku troszke plakaly, ale juz spowrotem nie bylo na prawde problemow.
        6. podroz z lotniska do hotelu trwa 2 godziny 15 minut. Da sie jakos wytrzymac.
        W autokarze sa takze napoje zimne - woda mineralna 0,50 E, Ice tea, fanta,
        cola - 1 Euro, piwo - 2-2,5 Euro.
        7. W miejscowosci Mahmutlar we wtorki i soboty odbywa sie bazar (w hotelu
        pokieruja cie jak do niego dojsc). Generalnie sa tam najnizsze ceny - w
        porownaniu z bazarami w Alanyi i Antalyi. Sa tam torebki Pumy, D&G itp.
        W tej miejscowosci z tylu hotelu sa takze sklepy spozywcze i troszke kramikow z
        ciuchami. Troszke trzeba sie przejsc ale nie jest jakos strasznie daleko.

Polecam przywiezc stamtad herbate jablkowa bo jest bardzo pyszna :) poza tym
        ich herbata czarna tez jest bardzo dobra (tez ja przywiozlam razem z kompletem
        szklaneczek do picia :))

Jeszcze jdno - moze to wazne ... dla dzieci od rana do wieczora organizowane sa
        rozne animacje - dzieci maja opieke polksich rezydentek - maluja, koloruja,
        maja mini dyskoteke, karaoke a coedziennie o 21 jest dla nich dyskoteka :))

Jakbys chciala cos jeszcze wiedziec to pisz :)) pozdrowionka. I milego pobytu.

• patrischa Re: Club Santana Mahmatar k/Alanyi 18.08.06, 14:11
          dziekuje za odpowiedz....
          jest wyczerpujaca
    • Gość: patrischa Re: Club Santana Mahmatar k/Alanyi IP: 62.233.159.* 09.08.06, 11:11
      ..i jeszcze jedno...
      czy w poblizu jest jakis bazar...
      mam nadzieje przywiezc sobie jakas torebke ... "niby oryginalna" ;-)
      wiem ze tam tego jest mnostwo...czy t sanatany daleko do takiego miejsca...
      jakie ceny?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka