Gość: Lusi IP: *.bater.net.pl / *.bater.net.pl 09.08.06, 19:26 Byłabym wdzięczna gdyby ktoś podzielił się wiedzą na temat hotelu GRAND ISKANDIL w centrum Gumbet koło Bodrum w Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wojnaipokoj Re: Turcja: Hotel Grand Iskandil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 15:37 Ponieważ sama wybieram się tam we wrześniu i nigdzie nie ma opinii,na wakacjach pl. znalazłam krótką informacje osoby,która tam była w czerwcu br.Zwróciam się do niej z prosbą o opis hotelu i otrzymałam takie informacje: hotel bardzo ładny,czysty,pokoje też/niektóre z balkonem,inne z tarasem,ale oba warianty małe,nie da się posiedzieć we dwie osoby/.Mieszkając blisko budynku głównego mamy widok na Bodrum.W hotelu dwa baseny,w tym jeden ze zjeżdżalnią. Jedzenie smaczne i urozmaicone.All zasłużone/podawali nawet za darmo potrawy z grilla mimo zapisu w katalogu że nie/.Do picia kawa/nie po turecku/,herbata,soki w 4-ech smakach nalewane do szklanek,podobnie jak cola,fanta,sprite czy alkohol.W barze przy basenie serwowali frytki,hamburgery,hot-dogi.Bilard bezpłatny. Plaże są dwie:jedna blisko hotelu,publiczna,ponoc brudna,zatłoczona i głośna. I druga,na którą dowożą:ładna,cicha i czysta.Na obu plażach nie można korzystać z formuły ALL.Wbrew temu,co zapisane w katalogu-leżaki,materace i parasole były płatne.Rezydentka nie reagowala na ten fakt i nie potrafiła wyegzekwować tego zapisu.Na tym kończy się opis. Pozostanie mi jeszcze rozmowa z Wezyrem bo chce wiedzieć jak jest i dlaczego z leżakami,parasolami i materacami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusi Re: Turcja: Hotel Grand Iskandil IP: *.bater.net.pl / *.bater.net.pl 14.08.06, 22:03 Dzięki za te informacje, właśnie lecimy 18.08. z Krakowa, wracamy 01.09., jak wrócimy będziemy mogli się podzielić wrażeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojnaipokoj Re: Turcja: Hotel Grand Iskandil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 23:13 Trzymam cie za słowo! Miłych wakacji życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwusia Re: Turcja: Hotel Grand Iskandil IP: *.lekkerland.pl 16.08.06, 13:17 właśnie wróciłam z Gumbet/Bodrum z Iskandila, położenie rewelacyjne - blisko knajpek i dyskotek, miasteczko tętni życiem do godzin rannych - słychać było z hotelu. Jedzenie dobre do wyboru do koloru, choć albo bez smaku albo mocno przyprawione.Nie do przejedzenia. Obsługa bardzo miła i gadatliwa. Z restauracji piekny widok na Gumbet. Pokoje czyste, mały balkon - nie do posiedzenia, klima i lodóweczka. Basen zbyt mały a zjeżdzalnia zatłoczona dzieciakami więc trudno zjechać. Duuuuuuuużo schodów. All do 23 potem trzeba płacić - a w sumie tanio nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojnaipokoj Re: Turcja: Hotel Grand Iskandil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 15:37 Jak to dobrze,że napisałaś. Jesli możesz,to napisz jak jest z tymi leżakami,parasolami-płatne czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwusia Re: Turcja: Hotel Grand Iskandil IP: *.lekkerland.pl 17.08.06, 11:13 plaża publiczna - 300 m od hotelu płatna, na hotelowej płatne wszystko oprócz leżaka i parasola - miał byc all inclusive i tam ale jak widać tak nie było. Basen ze słona wodą, w kranach słona woda ale to dodawało uroku temu miejscu. Mam wyrobione mięśnie na łydkach od schodów he he. Co jeszcze chcecie wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zex Re: Turcja: Hotel Grand Iskandil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 12:04 na ta plaze hotelowa z iskandila dowoza busy?tak gdziesz preczytalam w jednym z postow.wiecie moze co ile jezdza te busy?odp plizzzz. Odpowiedz Link Zgłoś
martynka_arc Re: Turcja: Hotel Grand Iskandil 26.08.06, 17:27 nie wiem co ile busy na tamta plaze sa ale wydaje mi sie ze przebywanie na tej publicznej plazy takie zle nie jest czasem miejsca tam naleza do jakichs barow etc to trzeba kupic wode czy cos by moc tam siedziec ale bez problemu mozna tam znalezc miejsce i nie placic (za korzystanie z parasoli i lezakow) =) w jedej restauracji tam jest tani internet (jak whodzisz na plaze z hotelu kieruj sie w lewo) bodajze euro czy 2 za godzine za wypozyczenia sobie laptopa [taniej niz w hotelu] Odpowiedz Link Zgłoś
martynka_arc Re: Turcja: Hotel Grand Iskandil 26.08.06, 17:16 nie trzeba busem jechac na plaze z Iskandila to kawaleczek drogi jest, trzeba wyjsc na droge idac przez ogrod a nie przez glowne wyjscie, wychodzisz na droge po prawej stronie masz budki telefoniczne i sklep a z lewej bar idziesz ta droga i miedzy barem a telefonami i ona Cie doprowadzi do plazy :) polozenie hotelu jest super blisko wody i blisko glownej ulicy ktora dojdziesz do centrum Gumbet bardzo szybko i tam kwitnie zycie nocne:) jak masz jakies pytania do pisz:) martynka_arc@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś