danziger 24.09.06, 21:23 Witam, czy w hotelu a Turcji można wypożyczyć żelazko, suszarkę do włosów, itp. I ile to kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: deo Re: żelazko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 12:09 Suszarke to masz w łazience w hotelu - w kazdym tzn w siedmiu w jakich byłem i to tylko 3 * a o żelazku - nie wiem .. najlepiej pewno wziąć z soba takie turystyczne !!!! ?????? deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: żelazko IP: *.europe.hp.net 25.09.06, 14:07 To jest tak: W dobrym hotelu (raczej 4* a nie 3* ale to zależy też od rejonu Turcji bo standardy nie wszędzie są te same, 3 gwiazdki w Alanyi to jest nie to samo co 3 gwiazdki na wybrzeżu Likijskim) będziesz miał suszarkę w łazience i pranie/prasowanie na życzenie za symboliczną opłatą w hotelu. To czy takie usługi w hotelu są powinno być napisane w katalogu. A w gorszym hotelu ani na jedno ani na drugie raczej liczyć nie możesz, być może będą mieli żelazko na chwilę do pożyczenia ale na pewno nie mozesz z góry załozyć że tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: żelazko IP: *.core.lanet.net.pl 25.09.06, 14:23 Ja byłam w hotelu 3+, suszarki były w łazienkach, a o żelazko poprosiliśmy w recepcji i dostaliśmy bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: żelazko IP: *.europe.hp.net 25.09.06, 17:44 No widzisz, a ja byłem w takim który itaka uważała za 3+ i nie było nawet telewizora, ze sprzętu elektrycznego był tylko jeden kontakt który za to nie działał ;-)))) Także nawet jakby mi pragnęli pożyczyć żelazko to mógłbym je sobie ewentualnie i co najwyżej... nie będę kończył ;-) Wszystko zależy od tego które to biuro te gwiazdki dawalo, jeśli to było 3+ od TUIa (byłem w takim rok temu) to z pewnością masz rację. Tylko ze w takiej itace to taki hotel dostałby 5*. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: żelazko IP: *.core.lanet.net.pl 25.09.06, 18:44 No powiem Ci, że byłam własnie z Itaki. Być może w tym przypadku się udało. Całe szczęście. A co do gniazdek to ważne żeby były sprawne, bo przecież wszystkie ładowarki i inne sprzęty musisz gdzieś podładować. Pozdrawiam, a gdzie byłeś konkretnie z Itaką jeśli można wiedzieć i jak było? Pytam, bo czytam różne opinie na temat tego BP, u nas poza małym zgrzytem z rezydentką wszystko było ok, zresztą jak coś chcielismy to sami sobie załatwialiśmy z obsłuą hotelu, więc może dlatego było ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: żelazko IP: *.europe.hp.net 25.09.06, 19:54 Było dobrze bo po duużej awanturze i dzięki zaradności pani rezydentki zmieniliśmy po dwóch dniach hotel z fikcyjnych 3.5 gwiazdki na prawdziwe cztery ;-) Inaczej chyba bym na własny koszt wrócił do domu, nie wytrzymałbym w tamtym hotelu ani dnia dłużej - brak sprzętów elektrycznych i możliwości ich podłączenia to była jak łatwo się domyślić jedna z mniejszych wad tamtego hotelu (Calbis w Dalyanie). Pani rezydentka załatwiając zmianę hotelu z Turkami nieco zrehabilitowała swojego pracodawcę, niemniej więcej z nimi i tak nigdy nie pojadę. Z obsługą hotelu nic nie dało się załatwić bo że tak powiem obsługa była ani be ani me ani kukuryku w dowolnym języku nie będącym językiem tureckim (pomijając okej, no problem i jak sie masz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: żelazko IP: *.core.lanet.net.pl 25.09.06, 18:45 No powiem Ci, że byłam własnie z Itaki. Być może w tym przypadku się udało. Całe szczęście. Był takze tv (co widzę nie jest normalne) A co do gniazdek to ważne żeby były sprawne, bo przecież wszystkie ładowarki i inne sprzęty musisz gdzieś podładować. Pozdrawiam, a gdzie byłeś konkretnie z Itaką jeśli można wiedzieć i jak było? Pytam, bo czytam różne opinie na temat tego BP, u nas poza małym zgrzytem z rezydentką wszystko było ok, zresztą jak coś chcielismy to sami sobie załatwialiśmy z obsłuą hotelu, więc może dlatego było ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Warszawa Re: żelazko IP: *.aster.pl 28.09.06, 07:17 Byłam w hotelu 5* i zabrałam turystyczne żelazko ze sobą. Prasowałam co potrzeba i chowałam je do szafy. Zabrałam także takie malutki bezprzewodowy czajniczek, ponieważ byłam z dzieckiem jedzącym o róznych porach nocy, a niestety nie wiedziałam jak daleko zakwaterują mnie od barku gdzie mogłam korzystać z przegotowanej wody dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś