24.09.06, 21:23
Witam,
czy w hotelu a Turcji można wypożyczyć żelazko, suszarkę do włosów, itp. I ile
to kosztuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: deo Re: żelazko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 12:09
      Suszarke to masz w łazience w hotelu - w kazdym tzn w siedmiu w
      jakich byłem i to tylko 3 *

a o żelazku - nie wiem .. najlepiej pewno wziąć z soba takie
      turystyczne !!!! ??????

deo
      • Gość: Krop Re: żelazko IP: *.europe.hp.net 25.09.06, 14:07
        To jest tak:

W dobrym hotelu (raczej 4* a nie 3* ale to zależy też od rejonu Turcji bo
        standardy nie wszędzie są te same, 3 gwiazdki w Alanyi to jest nie to samo co 3
        gwiazdki na wybrzeżu Likijskim) będziesz miał suszarkę w łazience i
        pranie/prasowanie na życzenie za symboliczną opłatą w hotelu. To czy takie
        usługi w hotelu są powinno być napisane w katalogu. A w gorszym hotelu ani na
        jedno ani na drugie raczej liczyć nie możesz, być może będą mieli żelazko na
        chwilę do pożyczenia ale na pewno nie mozesz z góry załozyć że tak będzie.
        • Gość: ryba Re: żelazko IP: *.core.lanet.net.pl 25.09.06, 14:23
          Ja byłam w hotelu 3+, suszarki były w łazienkach, a o żelazko poprosiliśmy w
          recepcji i dostaliśmy bez problemu.
          • Gość: Krop Re: żelazko IP: *.europe.hp.net 25.09.06, 17:44
            No widzisz, a ja byłem w takim który itaka uważała za 3+ i nie było nawet
            telewizora, ze sprzętu elektrycznego był tylko jeden kontakt który za to nie
            działał ;-)))) Także nawet jakby mi pragnęli pożyczyć żelazko to mógłbym je
            sobie ewentualnie i co najwyżej... nie będę kończył ;-)

Wszystko zależy od tego które to biuro te gwiazdki dawalo, jeśli to było 3+ od
            TUIa (byłem w takim rok temu) to z pewnością masz rację. Tylko ze w takiej
            itace to taki hotel dostałby 5*.
            • Gość: ryba Re: żelazko IP: *.core.lanet.net.pl 25.09.06, 18:44
              No powiem Ci, że byłam własnie z Itaki. Być może w tym przypadku się udało.
              Całe szczęście. A co do gniazdek to ważne żeby były sprawne, bo przecież
              wszystkie ładowarki i inne sprzęty musisz gdzieś podładować. Pozdrawiam, a
              gdzie byłeś konkretnie z Itaką jeśli można wiedzieć i jak było? Pytam, bo
              czytam różne opinie na temat tego BP, u nas poza małym zgrzytem z rezydentką
              wszystko było ok, zresztą jak coś chcielismy to sami sobie załatwialiśmy z
              obsłuą hotelu, więc może dlatego było ok
              • Gość: Krop Re: żelazko IP: *.europe.hp.net 25.09.06, 19:54
                Było dobrze bo po duużej awanturze i dzięki zaradności pani rezydentki
                zmieniliśmy po dwóch dniach hotel z fikcyjnych 3.5 gwiazdki na prawdziwe
                cztery ;-) Inaczej chyba bym na własny koszt wrócił do domu, nie wytrzymałbym w
                tamtym hotelu ani dnia dłużej - brak sprzętów elektrycznych i możliwości ich
                podłączenia to była jak łatwo się domyślić jedna z mniejszych wad tamtego
                hotelu (Calbis w Dalyanie). Pani rezydentka załatwiając zmianę hotelu z Turkami
                nieco zrehabilitowała swojego pracodawcę, niemniej więcej z nimi i tak nigdy
                nie pojadę.

Z obsługą hotelu nic nie dało się załatwić bo że tak powiem obsługa była ani be
                ani me ani kukuryku w dowolnym języku nie będącym językiem tureckim (pomijając
                okej, no problem i jak sie masz).
            • Gość: ryba Re: żelazko IP: *.core.lanet.net.pl 25.09.06, 18:45
              No powiem Ci, że byłam własnie z Itaki. Być może w tym przypadku się udało.
              Całe szczęście. Był takze tv (co widzę nie jest normalne) A co do gniazdek to
              ważne żeby były sprawne, bo przecież wszystkie ładowarki i inne sprzęty musisz
              gdzieś podładować. Pozdrawiam, a gdzie byłeś konkretnie z Itaką jeśli można
              wiedzieć i jak było? Pytam, bo czytam różne opinie na temat tego BP, u nas poza
              małym zgrzytem z rezydentką wszystko było ok, zresztą jak coś chcielismy to
              sami sobie załatwialiśmy z obsłuą hotelu, więc może dlatego było ok
    • Gość: Kasia Warszawa Re: żelazko IP: *.aster.pl 28.09.06, 07:17
      Byłam w hotelu 5* i zabrałam turystyczne żelazko ze sobą. Prasowałam co
      potrzeba i chowałam je do szafy. Zabrałam także takie malutki bezprzewodowy
      czajniczek, ponieważ byłam z dzieckiem jedzącym o róznych porach nocy, a
      niestety nie wiedziałam jak daleko zakwaterują mnie od barku gdzie mogłam
      korzystać z przegotowanej wody dla dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka