Gość: Marzena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 13:48 Czy ktoś juz był z tego biura w Turcji i ewentualnie w jakim hotelu. Interesuje mnie taki który by był odpowiedni dal dziecka Mam 5 letnią córke Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawlowski.tomasz Re: Biuro Wezyr 17.01.07, 14:02 Wczasy z Wezyr’em w hotelu Belle vue Resort (***+ - wg katalogu Wezyr’a). W Turcji byłem z moją dziewczyną we wrześniu 2006 r., pojechaliśmy na 2 tygodnie. Wylot z Wrocławia do Antalya liniami FreeBird (Airbus A320) odbył się bez przeszkód. Polecam miejsca chyba w 12 i 13 rzędzie, bo są to rzędy ewakuacyjne i jest więcej miejsca na nogi. J Hotel Belle vue Resort w Camyuva położony się dość blisko plaży (ok. 150 m) gdzie znajduje się milibar z napojami. Na hotelowej plaży są leżaki i materace do nich. Plaża żwirowa oczywiście. Morze super! J Jak ktoś lubi pływać to radzę wziąć okularki, bo woda w morzu bardzo słona. Hotel mimo tego, że prawie nowy jest już trochę zniszczony. Pokoje są dość ładne i czyste (polecam pokój 218 z widokiem na góry). Czysta łazienka, mały balkonik, TV, lodóweczka, klimatyzacja i sejf (klucz do niego za opłatą 1$/dzień). W hotelu są dwa baseny, brodzik i zjeżdżalnia (czynna w określonych godzinach), sałna i łaźnia turecka. Jedzenie dobre, ale mało wyszukane. Najgorsza w całym kompleksie jest obsługa, z którą ciężko porozumieć się w cywilizowanym języku. Na pewno dogadacie się po rosyjsku. Jedynie koleś zajmujący się masażami i od animacji mówią po niemiecku i coś tam po angielsku. Jeżeli chodzi o animacje to można powiedzieć, że ich tam w ogóle nie ma. Wieczorami leci muzyka i to wszystko. Podczas dwutygodniowego pobytu raz zorganizowano pokaz artystyczny na plaży i raz zorganizowano wyjazd (płatny) do Kemer’u na ponoć największą dyskotekę w okolicy. My z tych atrakcji nie skorzystaliśmy. Z jednej strony brak animacji to spokój i cisza, a z drugiej jeżeli ktoś chce się rozerwać na urlopie to ten hotel nie polecam. Z Camuvy bardzo łatwo wszędzie dojechać dolmuszem (ceny od 1,5-4,5$ w zależności od odległości). Można zwiedzić Phaselis (ruiny), Kemer (większe miasteczko), natomiast do Antaly’i nie polecam jechać samemu bo nie ma po co. Wszędzie bazary mają ten sam asortyment, więc nie ma sensu szukać w innych miejscach. Pamiętajcie trzeba się targować!!! W ramach wykupionych wczasów gratisowo pojechaliśmy z rezydentką na wycieczkę-zakupy do zakładów państwowych zajmujących się produkcją i sprzedażą złota, skór i dywanów. Jeżeli ktoś chce kupić ładną biżuterię, kurtkę ze skóry lub dywanik to polecam zaopatrzyć się w większą ilość gotówki. Co do rezydentki to bardzo słaba obsługa, ale jak znacie dobrze jakiś język to nie jest ona Wam do niczego potrzebna. Jest kilka miejscowych biur turystycznych gdzie można wybrać sobie jakąś wycieczkę fakultatywną (tam też należy się targować zwłaszcza jak jest was więcej lub wybieracie się na więcej wycieczek). Generalnie wyjazd się udał i polecam ten region i ten hotel tym, którzy za niewielką kwotę chcą wypocząć w dobrych warunkach. Co do waluty to bierzcie € lub $. Jak my byliśmy lepiej wychodziło się na dolarach. Jak macie jakieś pytania to chętnie pomogę. Na mail’a mogę przesłać zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grazka Re: Biuro Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 19:21 Ja bylam we wrzesniu ubieglego roku z wezyrem.....żaluje niestety .... szkoda ze wczesniej nie poczytalam opini ludzi na jego temat..rezydentki które są tam niby prze zkilka miesiecy przez kilka sezonów NIC NIE WIEDZĄ, JA LEPIEJ WIEDZIALAM GDZIE,JAK..ITD...!!!przez caly pobyt tj. 2 tygodnie, widzialam ją 2 razy....hehehehehprzy przyjezdzie i prezentowaniu wycieczek!!!zreszta nie warto jechac z wezyrezm na tamtejsze wycieczki,sa bardzo drogie.... najlepsze biuro tam to TTa Turutreis travel Agency..... Grazka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t33 Re: Biuro Wezyr IP: 195.205.36.* 24.01.07, 07:16 Hmm? Ale pojechałaś do Turcji, żeby codziennie widzieć rezydentkę? Taniej byłoby zostać w Polsce i umawiać się z jakąś rezydentką, która urlop spędza w kraju. t33 ps. a tak poważnie, byłem w turcji m.in. ze scanem i wezyrem, żadnych problemów, z wezyrem jadę znowu w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izamiz Re: Biuro Wezyr IP: *.acn.waw.pl 24.01.07, 11:43 ja byłam z Wezyrem w pażdzierniku w Alanyi na 2 tygodnie. Mogę z całym przekonaniem stwierdzic że nie ma co liczyć na pomoc rezydenta jeżeli coś sie stanie. Zadowoleni z tego biura są wszyscy którym wyjazd przebiegł bez zakłóceń, sama bym wtedy Wezyra polecała. Jednak, ponieważ miałam bezpośrednio do czynienia z tym co nazywają "opieka polskojezycznego rezydenta" moge powiedziec, ze trzeba radzic sobie samemu. Pierwsza rzecza ktora pani rezydentka powiedziala w szpitalu (kolezanka lezala na intensywnej terapii po operacji) bylo: "bedziecie musialy panie same pokryc koszty leczenia". Od innych slyszalam, ze im tu za malo placa zeby sie angazowali. Ogolnie rezydenci z ktorymi sie zetknelam byli malo profesjonalni. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_plo Re: Biuro Wezyr 24.01.07, 11:09 strasznie drogi-porównalam oferty z innymi biurami i niestety odpadł w rankingu, sorry ale za ten sam hotel nie będe przepłacac 70% ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t33 Re: Biuro Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 20:19 1. A jak się coś stanie - jasne, rezydent powinien pomóc w miarę możliwości, pytanie, czy gdyby wyjazd był z innego biura, byłoby lepiej - nie życzę, abyś to sprawdzała. 2. Wycieczki w każdym biurze są droższe (fakultatywne), zawsze korzystam z usług miejscowych (ale sprawdzam wcześniej, z których można śmiało korzystać - na podstawie opinii innych). 3. Co do cen - akurat na ten hotel, na który my się zdecydowaliśmy, chyba nikt inny nie miał oferty, więc nie moge powiedzieć, czy ktoś załatwiłby mi taniej. 4. Nie żebym był fanem Wezyra, ze Scanem też było wszystko OK, ale faktycznie dużo zależy od kwoty, którą się płaci - im lepszy hotel, tym klient mniej ma powodów do interwencji, tym samym mniej potrzebny rezydent, może mam szczęście, ale dobieram zawsze hotel tak, że rezydenta mogę na oczy nie widzieć. Czego i Wam życzę. ps. hotele, które już odwiedziliśmy, w ub. roku miały podobną cenę - hotel z Wezyra - o milion dwieście osiemset czterysta % lepszy od tego z SH, dlatego wracam tam z dzieckiem w tym roku (Miracle koło Antalyi). Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Biuro Wezyr 24.01.07, 12:06 W Turcji nie ma wyboru wielkiego bo rynek jest tak podzielony,Ze trafi się na Wezyr i Odeon zawsze.To jedna firma na riwierze,jedno konsorcjum z wiodącą rolą Odeonu.Wycieczki potwornie drogie,lepiej wybrać biuro lokalne.Jeszcze te zamalowane w reklamy autobusy(a może już zlikwidowali te malunki)nic przez to nie widać niczego nie skameruje ani nie zrobi zdjęcia a jest co.Takie autobusy nadają się wyłącznie do komunikacji podmiejskiej,do niczego więcej.Ktoś wziął niezłą kasę za ten poroniony pomysł.Przewodniczki zależy jak trafi jeśli Ania to dobrze jeśli Kaśka to lepiej zrezygnować.Stosuje segregację hotelową i nie tylko w zależności od ilości gwiazdek.Przybyło zresztą wielu nowych przewodników bo starzy wpadli w rutynę,może się poprawi pierwsze symptomy już są.Nie Lapać się zaraz na wstępie i wykupywać jak leci bo taniej i to samo jest w regionalnych biurach.Ja zdegustowany wycieczką zamalowanym autobusem do Kapadocji i niemiłą atmosferą wykupowałem pozostałe wyjazdy u Leny z Pacho Tour. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia1502 Re: Biuro Wezyr 24.01.07, 22:19 Ja jak to czytam to tak jak by to nietosamo biuro Ja byłam z wezyrem w zeszłym roku i teraz w czerwcu lecę nawet żałuje że byłam tylko tydzień i na miejscu nie przedłużyłam pobytu,teraz lecę na dwa tygodnie.Co do rezydetki to sorry ale ona mi była potrzbna jak sól w oku jak chciałam to sobie sama wycieczkę zorganiowałam wynajełam auto albo skuter żeby podziwiać widoki i zakątki było świetnie.A tak wogóle to niani na wczasach to chyba nikt niechce dorosły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj33 Re: Biuro Wezyr IP: *.elsat.net.pl 25.01.07, 11:35 Do Turcji latam z biurem Wezyr od 5 lat i zawsze był to super urlop. Rezydent nie jest mi potrzebny do szczęścia. Wystarczy mi gdy widze go 2 razy - gdy wiezie nas do hotelu i gdy nas odwozi na lotnisko. Proszę sie nie obrazać na mnie gdy napiszę że wystarczy znac języki obce ( nie mam tu na myśli języka polskiego )np. angielski, rosyjski czy niemiecki i bez problemu można wszystko załatwic nie prosząc sie o pomoc rezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś