lidka992 23.01.07, 21:28 Jadę z rodziną w czerwcu do Alanyi nie wiemy jaki to hotel Sultan*** i na jakie wycieczki fakultatywne warto jechać ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: misza Re: Sultan Sipahi *** IP: *.netcologne.de 23.01.07, 23:11 www.holidaycheck.de/hotel-Urlaubsbilder_Sultan+Sipahi-ch_ub-hid_35598.html tu jest link do fotek prywatnych z tego hotelu hotel ten odradzam,bo jest w strasznym stanie jedzenie okropne wszedzie brudno i syf uwaga na karaluchy biegajace w nocy po calym pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 24.01.07, 10:19 nie zgodzę się z moim przedmówcą, nie byłam tam co prawda jeszcze ale zaczęrpnęłam wiedzy i opini osób które tam były i chwalą hotel zdjęcia z tego linku widziała i nie odstraszyły mnie wejdź na forum wakacje.pl i wpisz w wyszukiwarkę sipahi lub wyszukaj wątki z moim udziałem "Ania77", jak chcesz to mogę przemailować Ci pare opini, podaj adres ja wybieram się tam z rodzinką 13.06 i jestem pełna nadziei, że wszystko będzie ok:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka992 Re: Sultan Sipahi *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:06 to mam nadzieję że się spotkamy 13 czerwca bo my również jedziemy w tym terminie i też do sułtana my jesteśmy z Łodzi a wylatujemy z Warszawy powiem szczerze że jestem lekko załamana pierwszą odpowiedzią ale mam nadzieje że nie będzie tak strasznie brrr.. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 24.01.07, 13:09 my również wylatujemy z Warszawy z Itaką, lecimy z dziećmi 6 i 11 lat, poniżej wklwiłam ostatniego maila jakiego dostałam w/s hotelu, sądzę, że będzie OK Pozdrawiam Anka Witam! Mam nadzieje, że będzie Pani zadowolona z pobytu rówież w takim stopniu jak ja.My byliśmy z 7 letnia córką i naprawdę się nie nudziła, są dwa baseny, jeden ze zjeżdżalnią, malutki plac zabaw dla dzieci, wieczorne animacje i inni turyści również z dziećmi.Co do jedzenia uważam, że każdy coś wybierze tam dla siebie,według mnie było świeże, estetycznie podane i w wystarczających ilościach.Oczywiście zdażały się kolejki ale to normalne jeśli 80% gości zejdzie w tym samym czasie na kolacje, najszybciej znika deser i szczerze mówiąc nie widzałam żeby dokładali, więc moja sugestia jest taka najpierw słodkości na stół a potem reszta hehehe.W ciągu dnia robią super pizze i lokalne placki z nadzieniem, naprawdę pyszne.Co do czystości, grzybów, pleśni itp. to ja się nie spotkałam, nie wiem jak wygląda *** część, bo byłam zakwaterowana w 5 a jest ona niedawno budowana, więc wszystko jest ok.Myśle, że w 3 nie jest najgorzej bo było w niej sporo Holendrów i Niemców, a napewno międzynarodowe towarzystwo jest jakimś wyznacznikiem standardu hotelu.Dla mnie generalnie było wszystko wporządku, a wiadomo, że jak ktoś chce to zawsze coś znajdzie, ja wykupiłam w Polsce wczasy w całkiem innym hotelu niby 4**** a po godzinie zrobiłam zadyme i zażądałam przeniesienia, tam był naprawde syf, brud i smród.Sultan jest naprawdę w fajnym miejscu, wsszędzie blisko, do miasta na plaże,jeśli bedzie pani miała ochotę na wycieczkę polecam lokalne biura podrozy, dużo tańsze wycieczki niż u rezydentów, są naprawdę solidni i uczciwi, napewno nik nie oszuka, bynajmniej nie słyszałam o takim przypadku, polecam rafting, super zabawa!!! Pozdrawiam serdecznie Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka992 Re: Sultan Sipahi *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 13:31 bardzo dziękuję Ci Aniu za tego maila my zabieramy ze sobą 4 letniego Olka i szczerze powiem że te zdjęcia z linku trochę mnie wystraszyły tym bardziej że mamy jechać z dzieckiem mam nadzieję że to nie będzie hotel trzeciego świata a przecież najważniejsze jest dobre towarzystwo które chyba już mamy pozdrawiam bardzo serdecznie i proszę o inne maile jakbyś miała oczywiście LIDKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka992 Re: Sultan Sipahi *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 13:56 doszedł mail od Magdy ( ja w sprawach komputera jeszcze raczkuje rozwine skrzydła ja wróci mój mąż z pracy) mam nadzieje że będziemy w kontakcie i wymienimy się adresami albo na gg zawsze jak się ma jakąś bratnią duszę to jest raźniej... Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 24.01.07, 14:05 Wysłałam na adres lidka992@gazeta.pl, jeżeli masz inny to podaj, ale myślę, że ten jest ok. Cieszę się, że jedzie ktoś jeszcze w tym terminie, zawsze to raźniej. Nasze dzieci to Kamila 6 lat i Igor 11 lat, mam nadzieję, że będą dobrym towarzystwem dla Twojego synka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka992 Re: Sultan Sipahi *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:11 oczywiście Olek będzie zachwycony no i my również szczególnie mój mąż Sławek uwielbia towarzystwo wysłałam już nasz adres i numer gg a wy jedziecie do tego sułtana trzygwiazdkowego w razie co to razem będziemy robić dym haha Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 24.01.07, 14:42 wysłałam maile i zostawiłam info na gg pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka992 Re: Sultan Sipahi *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:06 nasz adres to mos.ol1@onet.eu a numer gg 2111187 bądźmy w kontakcie Odpowiedz Link Zgłoś
adagia1980 Re: Sultan Sipahi *** 24.01.07, 18:32 Lidka , Stokrotka zalogowalam się jeszcze na forum Alanya i wrzucilam wątek odnośnie hotelu Sultan Sipahi same zobaczcie są pozytywne opinie. Ja juz wybralam tez lece do Sultana :). www.alanyaforum.com/alanya/viewtopic.php?t=2674 ps Stokrotko my się juz znamy z forum wakacje.pl ... kojarzysz ? :))) pozdrawiam gorąco i odliczam ... Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 25.01.07, 09:01 do Dagi: tak oczywiście kojażę, widzę, że nie próżnujesz, ja jestem cały czas dobrej myśli, że z hotelem będzie wszystko OK, zaliczkę wpłaciłam tydzień temu, tak że nie pozostaje mi nic innego do roboty jak odliczać dni do 13 czerwca pozdrawiam Ania77/stokrotka_123 do Lidki: wrócił mi jeden z maili wysłanych do Ciebie z info że masz przepełnioną skrzynkę, wysłałam w sumie 3, ile doszło i jakie? jak opróżnisz skrzynkę to daj znać, wyślę ponownie, dziś zrobiłam sobie jednodniowe ferie, więc nie odczytam tego co ewentualnie mogłaś odpowiedzieć mi na gg Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka992 Re: Sultan Sipahi *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:30 cześć Aniu dostałam od ciebie wszystkie maile dwa są ze zdjęciami , jeden bez i odczytałam gg więc wszysko się zgadza ja mam 30 lat Sławek 32 także tylko rok różnicy to zupełnie bez znaczenia wpłaciliośmy już 30% sumy i nie mam zamiaru rezygnować zobaczymy jak będzie nie ma się co za wczasu zrażać przecież ważny jest dobry humor a chyba tego nam nie zabraknie pozdrawiam lidka Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 25.01.07, 16:19 Cześć, właśnie wysłałm Ci kolejnego maila. Napisz czy doszedł, bo znowu przyszło jakieś info o przepełnionej skrzynce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidka992 Re: Sultan Sipahi *** 25.01.07, 18:54 Aniu a mogłabyś mi napisać na jaki adres wysyłałaś tego maila na gazetę czy na adres onetowy nie ma go jeszcze a wiesz jak ja działam na kompie trochę nieporęcznie sorry Odpowiedz Link Zgłoś
lidka992 Re: Sultan Sipahi *** 25.01.07, 19:14 jak będziesz miała jakieś problemy to wysyłaj na adres gazety z góry dziękuje lidka Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 26.01.07, 08:53 wysyłam wszystko na onet i stamtąd przychodzą zwroty, zarza poślę na gazetę pa Odpowiedz Link Zgłoś
myniek1 Re: Sultan Sipahi *** 27.01.07, 19:54 Czy na prawdę nikt nie jedzie 30.05. ? Sama ja w samolocie??? Hej dziewczyny. To ja Evian z wakacje.pl Staram się też nie próżnować ze zbieraniem informacji na tem,at naszego hotelu i dorwałam jeszcze jedna znajomą, która przez kilka miesięcy rezydowała w Turcji. Opowiadała, że bywała często w tym hotelu bo zaprzyjazniła się z obsługą. Mówi, że to dobry hotel, podobno pokoje 3* i 5* różnią się w większości wielkością i tym, że w 5* są nieco ładniejsze i nowsze meble. No i również zachwala jedzenie. Ja jestem oraz lepszej myśli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala972 Re: Sultan Sipahi *** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 12:41 Witam wszystkich! ja wybieram się do Sułtana od 11.07.07 wylot z Krakowa z Itaką . Jedziemy w dwie rodziny - jedna z dwójką dzieci 10 i 12 lat druga z trzy latkiem. Bardzo chętnie poznamy dla towarzystwa jakieś rodzinki. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 30.01.07, 14:13 Hej Lidka, jak tam odliczanie? Pozdrówka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: Sultan Sipahi *** IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.07, 19:07 Byłam w ubiegłym roku 2 tygodnie w tym hotelu, w części *****, ale myślę, że w *** niewielkie róznice, ludzie wychodzili stamtąd zadowoleni, z róznych stron świata. Myslę, że wybór częsci *** jest bardziej logiczny, bo sam hotel odpowiada własnie takiemu standardowi, a na pewno taniej! Cała infrastruktura bowiem na pewno nie mieści sie w kategori *****, ale jak na te *** to wszystko gra. W miarę czysto, żadnego robactwa ani pleśni nie widziałam,pokoje codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane ( trzeba rzucić na podłogę), uzupełniane mydełka, szampony itp.Jedzenie smaczne aczkolwiek bez szaleństw, mały wybór owoców i słodkości, miałam opcje all inclusive, więc i alkohole lokalne były w cenie do oporu. Mozna zjeśc smacznie, duzo i nawet przytyć, ale jak pisałam kulinarnych wyżyn tam sie nie spodziewajcie! Obsługa miła, ale też na ***. Rewelacyjne położenie, blisko do plaży, przez ulicę, plaża ładna,piaszczysta, woda kryształ i ciepła, że aż miło, na plaży leżaki płatne! Blisko do miasta, do portu, na bazar, naokoło mnóstwo kafejek, knajpek, żyć nie umierać. Z wycieczek fakultatywnych polecam obowiązkowo Kapadocję i Pammukale, jeśli z dzieckiem to tez super zabawa na jeep safari ( bezpiecznie )i jakies rejsy statkiem. Dla dorosłych bajkowy wręcz wyjazd na koncert w starozytnym teatrze w Aspendos, szczególnie polecam!Ja korzystałam z triadowskich wycieczek i ich organizacja była ok, niektórzy skarżyli sie na lokalne biura, więc wolałam dopłacic i miec zapewnione dobre warunki! Jesli macie jeszcze jakieś pytania chetnie odpowiem, pozdrawiam! Z sentymentem zagladam na ten turecki wątek, bo te wakacje były tam super i jakos miło powspominać. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 31.01.07, 08:39 serdecznie dziekuję za informacje:-) cieszę się, że moje oczekiwania co do hotelu nie odbiegają od twojego wrażenia, tak że myślę, że będzie ok, mam pytanie o rejs statkiem czy można go sobie samemu zorganizować czy trzeba z wycieczką? i ewentualny koszt? byłabym wdzięczna za jakieś fotki na maila pozdrawiam gorąco:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala972 Re: Sultan Sipahi *** IP: 80.54.117.* 02.02.07, 22:18 Widze że fajnie sie rozmawia tylko nie na temat postu!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 02.02.07, 22:23 nie rozumiem?? my cały czas na jeden temat: SULTAN SIPAHI masz jakies pytania to pytaj, jak tylko będę coś wiedzieć na dany temat to chętnie odpowiem:-) Odpowiedz Link Zgłoś