Dodaj do ulubionych

Sultan Sipahi ***

23.01.07, 21:28
Jadę z rodziną w czerwcu do Alanyi nie wiemy jaki to hotel Sultan*** i na
jakie wycieczki fakultatywne warto jechać ?
Obserwuj wątek
    • Gość: misza Re: Sultan Sipahi *** IP: *.netcologne.de 23.01.07, 23:11
      www.holidaycheck.de/hotel-Urlaubsbilder_Sultan+Sipahi-ch_ub-hid_35598.html
      tu jest link do fotek prywatnych z tego hotelu
      hotel ten odradzam,bo jest w strasznym stanie jedzenie okropne wszedzie brudno i
      syf uwaga na karaluchy biegajace w nocy po calym pokoju
    • stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 24.01.07, 10:19
      nie zgodzę się z moim przedmówcą, nie byłam tam co prawda jeszcze ale
      zaczęrpnęłam wiedzy i opini osób które tam były i chwalą hotel
      zdjęcia z tego linku widziała i nie odstraszyły mnie
      wejdź na forum wakacje.pl i wpisz w wyszukiwarkę sipahi lub wyszukaj wątki z
      moim udziałem "Ania77", jak chcesz to mogę przemailować Ci pare opini, podaj
      adres
      ja wybieram się tam z rodzinką 13.06 i jestem pełna nadziei, że wszystko będzie
      ok:-)
      • Gość: lidka992 Re: Sultan Sipahi *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:06
        to mam nadzieję że się spotkamy 13 czerwca bo my również jedziemy w tym terminie
        i też do sułtana my jesteśmy z Łodzi a wylatujemy z Warszawy powiem szczerze że
        jestem lekko załamana pierwszą odpowiedzią ale mam nadzieje że nie będzie tak
        strasznie brrr..
        • stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 24.01.07, 13:09
          my również wylatujemy z Warszawy z Itaką, lecimy z dziećmi 6 i 11 lat,
          poniżej wklwiłam ostatniego maila jakiego dostałam w/s hotelu, sądzę, że będzie
          OK
          Pozdrawiam
          Anka

Witam!
          Mam nadzieje, że będzie Pani zadowolona z pobytu rówież w takim stopniu jak
          ja.My byliśmy z 7 letnia
          córką i naprawdę się nie nudziła, są dwa baseny, jeden ze zjeżdżalnią, malutki
          plac zabaw dla
          dzieci, wieczorne animacje i inni turyści również z dziećmi.Co do jedzenia
          uważam, że każdy coś
          wybierze tam dla siebie,według mnie było świeże, estetycznie podane i w
          wystarczających
          ilościach.Oczywiście zdażały się kolejki ale to normalne jeśli 80% gości
          zejdzie w tym samym czasie
          na kolacje,
          najszybciej znika deser i szczerze mówiąc nie widzałam żeby dokładali, więc
          moja sugestia jest taka
          najpierw słodkości na stół a potem reszta hehehe.W ciągu dnia robią super pizze
          i lokalne placki z
          nadzieniem, naprawdę pyszne.Co do czystości, grzybów, pleśni itp. to ja się nie
          spotkałam, nie wiem
          jak wygląda *** część, bo byłam zakwaterowana w 5 a jest ona niedawno budowana,
          więc wszystko jest
          ok.Myśle, że w 3 nie jest najgorzej bo było w niej sporo Holendrów i Niemców, a
          napewno
          międzynarodowe towarzystwo jest jakimś wyznacznikiem standardu hotelu.Dla mnie
          generalnie było
          wszystko wporządku, a wiadomo, że jak ktoś chce to zawsze coś znajdzie, ja
          wykupiłam w Polsce wczasy
          w całkiem innym hotelu niby 4**** a po godzinie zrobiłam zadyme i zażądałam
          przeniesienia, tam był
          naprawde syf, brud i smród.Sultan jest naprawdę w fajnym miejscu, wsszędzie
          blisko, do miasta na
          plaże,jeśli bedzie pani miała ochotę na wycieczkę polecam lokalne biura
          podrozy, dużo tańsze
          wycieczki niż
          u rezydentów, są naprawdę solidni i uczciwi, napewno nik nie oszuka, bynajmniej
          nie słyszałam o
          takim przypadku, polecam rafting, super zabawa!!! Pozdrawiam serdecznie Magda
          • Gość: lidk Re: Sultan Sipahi *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 13:24
          • Gość: lidka992 Re: Sultan Sipahi *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 13:31
            bardzo dziękuję Ci Aniu za tego maila my zabieramy ze sobą 4 letniego Olka i
            szczerze powiem że te zdjęcia z linku trochę mnie wystraszyły tym bardziej że
            mamy jechać z dzieckiem mam nadzieję że to nie będzie hotel trzeciego świata a
            przecież najważniejsze jest dobre towarzystwo które chyba już mamy pozdrawiam
            bardzo serdecznie i proszę o inne maile jakbyś miała oczywiście LIDKA
            • stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 24.01.07, 13:43
              posłałam mailem
              doszło?
              • Gość: lidka992 Re: Sultan Sipahi *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 13:56
                doszedł mail od Magdy ( ja w sprawach komputera jeszcze raczkuje rozwine
                skrzydła ja wróci mój mąż z pracy) mam nadzieje że będziemy w kontakcie i
                wymienimy się adresami albo na gg zawsze jak się ma jakąś bratnią duszę to jest
                raźniej...
                • stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 24.01.07, 14:05
                  Wysłałam na adres lidka992@gazeta.pl, jeżeli masz inny to podaj, ale myślę, że
                  ten jest ok.
                  Cieszę się, że jedzie ktoś jeszcze w tym terminie, zawsze to raźniej.
                  Nasze dzieci to Kamila 6 lat i Igor 11 lat, mam nadzieję, że będą dobrym
                  towarzystwem dla Twojego synka.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: lidka992 Re: Sultan Sipahi *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:11
                    oczywiście Olek będzie zachwycony no i my również szczególnie mój mąż Sławek
                    uwielbia towarzystwo wysłałam już nasz adres i numer gg a wy jedziecie do tego
                    sułtana trzygwiazdkowego w razie co to razem będziemy robić dym haha
                    • stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 24.01.07, 14:42
                      wysłałam maile i zostawiłam info na gg
                      pozdrawiam
                • Gość: lidka992 Re: Sultan Sipahi *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:06
                  nasz adres to mos.ol1@onet.eu a numer gg 2111187 bądźmy w kontakcie
                  • adagia1980 Re: Sultan Sipahi *** 24.01.07, 18:32
                    Lidka , Stokrotka

zalogowalam się jeszcze na forum Alanya i wrzucilam wątek odnośnie hotelu Sultan
                    Sipahi same zobaczcie są pozytywne opinie. Ja juz wybralam tez lece do Sultana :).
                    www.alanyaforum.com/alanya/viewtopic.php?t=2674
                    ps Stokrotko my się juz znamy z forum wakacje.pl ... kojarzysz ? :)))
                    pozdrawiam gorąco i odliczam ...
                    • stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 25.01.07, 09:01
                      do Dagi:
                      tak oczywiście kojażę,
                      widzę, że nie próżnujesz,
                      ja jestem cały czas dobrej myśli, że z hotelem będzie wszystko OK,
                      zaliczkę wpłaciłam tydzień temu, tak że nie pozostaje mi nic innego do roboty
                      jak odliczać dni do 13 czerwca
                      pozdrawiam
                      Ania77/stokrotka_123

do Lidki:
                      wrócił mi jeden z maili wysłanych do Ciebie z info że masz przepełnioną
                      skrzynkę,
                      wysłałam w sumie 3, ile doszło i jakie?
                      jak opróżnisz skrzynkę to daj znać, wyślę ponownie,
                      dziś zrobiłam sobie jednodniowe ferie, więc nie odczytam tego co ewentualnie
                      mogłaś odpowiedzieć mi na gg
                      Pozdrawiam
                      Anka
                      • Gość: lidka992 Re: Sultan Sipahi *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:30
                        cześć Aniu dostałam od ciebie wszystkie maile dwa są ze zdjęciami , jeden bez i
                        odczytałam gg więc wszysko się zgadza ja mam 30 lat Sławek 32 także tylko rok
                        różnicy to zupełnie bez znaczenia wpłaciliośmy już 30% sumy i nie mam zamiaru
                        rezygnować zobaczymy jak będzie nie ma się co za wczasu zrażać przecież ważny
                        jest dobry humor a chyba tego nam nie zabraknie pozdrawiam lidka
                        • stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 25.01.07, 16:19
                          Cześć,
                          właśnie wysłałm Ci kolejnego maila. Napisz czy doszedł, bo znowu przyszło
                          jakieś info o przepełnionej skrzynce.
                          Pozdrawiam
    • lidka992 Re: Sultan Sipahi *** 25.01.07, 18:54
      Aniu a mogłabyś mi napisać na jaki adres wysyłałaś tego maila na gazetę czy na
      adres onetowy nie ma go jeszcze a wiesz jak ja działam na kompie trochę
      nieporęcznie sorry
      • lidka992 Re: Sultan Sipahi *** 25.01.07, 19:14
        jak będziesz miała jakieś problemy to wysyłaj na adres gazety z góry dziękuje lidka
        • stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 26.01.07, 08:53
          wysyłam wszystko na onet i stamtąd przychodzą zwroty,
          zarza poślę na gazetę
          pa
    • myniek1 Re: Sultan Sipahi *** 27.01.07, 19:54
      Czy na prawdę nikt nie jedzie 30.05. ? Sama ja w samolocie???

Hej dziewczyny.
      To ja Evian z wakacje.pl
      Staram się też nie próżnować ze zbieraniem informacji na tem,at naszego hotelu
      i dorwałam jeszcze jedna znajomą, która przez kilka miesięcy rezydowała w
      Turcji. Opowiadała, że bywała często w tym hotelu bo zaprzyjazniła się z
      obsługą. Mówi, że to dobry hotel, podobno pokoje 3* i 5* różnią się w
      większości wielkością i tym, że w 5* są nieco ładniejsze i nowsze meble. No i
      również zachwala jedzenie.
      Ja jestem oraz lepszej myśli :)
    • Gość: mala972 Re: Sultan Sipahi *** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 12:41
      Witam wszystkich!
      ja wybieram się do Sułtana od 11.07.07 wylot z Krakowa z Itaką .
      Jedziemy w dwie rodziny - jedna z dwójką dzieci 10 i 12 lat druga z trzy latkiem.
      Bardzo chętnie poznamy dla towarzystwa jakieś rodzinki.
      • stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 30.01.07, 14:13
        Hej Lidka,
        jak tam odliczanie?
        Pozdrówka:-)
        • Gość: Wanda Re: Sultan Sipahi *** IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.07, 19:07
          Byłam w ubiegłym roku 2 tygodnie w tym hotelu, w części *****, ale myślę, że w
          *** niewielkie róznice, ludzie wychodzili stamtąd zadowoleni, z róznych stron
          świata.
          Myslę, że wybór częsci *** jest bardziej logiczny, bo sam hotel odpowiada
          własnie takiemu standardowi, a na pewno taniej!
          Cała infrastruktura bowiem na pewno nie mieści sie w kategori *****, ale jak na
          te *** to wszystko gra.
          W miarę czysto, żadnego robactwa ani pleśni nie widziałam,pokoje codziennie
          sprzątane, ręczniki wymieniane ( trzeba rzucić na podłogę), uzupełniane
          mydełka, szampony itp.Jedzenie smaczne aczkolwiek bez szaleństw, mały wybór
          owoców i słodkości, miałam opcje all inclusive, więc i alkohole lokalne były w
          cenie do oporu. Mozna zjeśc smacznie, duzo i nawet przytyć, ale jak pisałam
          kulinarnych wyżyn tam sie nie spodziewajcie!
          Obsługa miła, ale też na ***.
          Rewelacyjne położenie, blisko do plaży, przez ulicę, plaża ładna,piaszczysta,
          woda kryształ i ciepła, że aż miło, na plaży leżaki płatne!
          Blisko do miasta, do portu, na bazar, naokoło mnóstwo kafejek, knajpek, żyć nie
          umierać.
          Z wycieczek fakultatywnych polecam obowiązkowo Kapadocję i Pammukale, jeśli z
          dzieckiem to tez super zabawa na jeep safari ( bezpiecznie )i jakies rejsy
          statkiem. Dla dorosłych bajkowy wręcz wyjazd na koncert w starozytnym teatrze w
          Aspendos, szczególnie polecam!Ja korzystałam z triadowskich wycieczek i ich
          organizacja była ok, niektórzy skarżyli sie na lokalne biura, więc wolałam
          dopłacic i miec zapewnione dobre warunki!
          Jesli macie jeszcze jakieś pytania chetnie odpowiem, pozdrawiam!
          Z sentymentem zagladam na ten turecki wątek, bo te wakacje były tam super i
          jakos miło powspominać.
          • stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 31.01.07, 08:39
            serdecznie dziekuję za informacje:-)
            cieszę się, że moje oczekiwania co do hotelu nie odbiegają od twojego wrażenia,
            tak że myślę, że będzie ok,
            mam pytanie o rejs statkiem czy można go sobie samemu zorganizować czy trzeba z
            wycieczką? i ewentualny koszt?
            byłabym wdzięczna za jakieś fotki na maila
            pozdrawiam gorąco:-)
      • Gość: mala972 Re: Sultan Sipahi *** IP: 80.54.117.* 02.02.07, 22:18
        Widze że fajnie sie rozmawia tylko nie na temat postu!!!!!!!!!!!!
        • stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi *** 02.02.07, 22:23
          nie rozumiem??
          my cały czas na jeden temat: SULTAN SIPAHI
          masz jakies pytania to pytaj, jak tylko będę coś wiedzieć na dany temat to
          chętnie odpowiem:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka