edyta.k9 08.06.07, 10:33 Jak tam kochani czy ktoś już wrócił z Sultana z Alanii ? Opowiadajcie jak było? Jakie pokoje , jaka plaża , jakie jedzenie? Wyjeżdżam 11.07 i bardzo jestem ciekawa co mnie czeka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stokrotka_123 Re: Sultan Sipahi 08.06.07, 12:20 witam, ja lecę 13.06, odliczam już godziny:-) wejdź sobie na forum na wakacje.pl, tam jest kilka wątków osób które właśnie wróciły, podobno wszystko jest ok! Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.k9 Re: Sultan Sipahi 11.06.07, 11:35 hej ludziska ... ponawiam temat . napiszcie coś . Aktualne wiadomości mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Sultan Sipahi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 22:08 hej hej ! W Sułtan sipahi za dużo polaków nie bywa wiec nie dziw się że nikt do ciebie nie pisze. Ja wróciłam z tego hotelu 6 czerwca. Hotel jest super: - do pokoi nie mam zastrzeżeń, - jedzonko dobre(tak jak w całej Turcji małosolne i pieprzne) i trochę za dużo :-) a desery za słodki :-) - uważaj na podrywającą obsługę :-) i nie tylko. W samej Alanii jest co zwiedzać, na plaży trochę atrakcji. A sama plaża paszczysto żwierkowa, czysta i morze też. Miłego wypoczynku Też chcę jeszcze raz pojechać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.k9 Re: Sultan Sipahi 13.06.07, 11:47 Dzięki za odpowiedź . W końcu ktoś się odezwał i to jeszcze zadowolony(a). Myslę więc , że i ja wrócę zadowolnona z wyjazdu , bo pierwszy raz jadę do Turcji/dotychczas Chorwacja i Włochy/ i na imprezę z biura /do tej pory indywidualne wyjazdy/ . No i troche sie boję..... co tam zastanę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Sultan Sipahi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 22:10 zastaniesz sympatycznych Turków :-) ja też była pierwszy raz i jestem bardzo mile zaskoczona. Jesli jedziesz ze znajomymi to tym bardziej bedzie nie może byc żle chyba że samy stworzycie taką atmosferę. Samych przyjemności. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Sultan Sipahi IP: *.ib.tcz.pl 13.06.07, 22:23 byłam bedziecie zadowoleni;] 1/ blisko przepieknej plaży 2/blisko centrum i bazarów 3/jedzenie dobre - opcja all posiłki 5 razy dziennie 4 / baseny dla dzieci 2 dla starszych w tym jeden ze zjeżdzalnią 5 /pokoje czyste 6 /obsluga miła jezeli masz wiecej pytań zadawaj Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.k9 Re: Sultan Sipahi 14.06.07, 09:04 Cześć wszystkim . dzięki za odpowiedź . Ale mam pytanie odnośnie plaży i zejścia do wody. Czy faktycznie są duże kamienie przy wejściu? Czy płycizna jest dluga czy nie zabardzo ? Jedziemy z 3 latkiem i ciekawi mnie czy będzie mógł bezpiecznie kapać sie przy brzegu czy raczej jest to niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Sultan Sipahi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 22:47 cześć Plaża tak jak pisałam jest piaszczysto-żwirowa, mianowicie: parasolki hotelowe są w sektorze 4 i w tam jest jeszcze żwirek. Ale juz pisze jak trafić na plaże piasczestą.Wchodząc na plaże,lewa cześć plaży aż pod samo wzgórzez jest żwirowa (kamienie wielkości paznokcia), natomiast idąc w prawo zwirek jest coraz mniejszy i oddalając się od centrum Alanii jest już piasek. Ja chodziłam do sektora 10 (jakieś 200m od sektora 4) i tam już była piaszczysta plaża. wejście do morza jest łągodne a w odległości ok 5 metrów (zalezy od miesjac stoich po brodę w wodzie. Nie polecam dziecka zostawiać samego, gdyż dno morskie to tafla kamienia ze szczelinami! Plaża w godz. 9-18 jest patrolowana przez strażników miejsckich, którzy przechadzają się wzdłuż plazy co 10-15 minut. Będziesz zadowolona z plaży oraz oferty basenów dla dziecie (bo wszystkie w zasadzie są dla dzieci ;-)) Jeśli co jeszcze Cię ciekawi pyatj. pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.k9 Re: Sultan Sipahi 15.06.07, 08:29 Dzięki.. A powiedź mi jeszcze jak tam bar na plaży .Czy w all można korzystać z napoi i drinków z baru plażowego?. Po ile leżaki na plaży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Sultan Sipahi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 21:37 All nie obejmuje baru plażowe. Ceny leżaków padała kolezanka, i dobrze bo ja nie wiem dokładnie ile koszotują, gdyż lubię piaseczek i siedzeć w wodzie :-) Dodatkowo platne sa chyba parasolki. Odpowiedz Link Zgłoś
myniek1 Re: Sultan Sipahi 15.06.07, 19:26 Polecam ten hotel. Wróciłam dosłownie w tą środę :( Leżaki 2YTL płatne kartą debetową w recepcji lub na nr. pokoju. Nieszkałam w części 4* (tej lep[szej) nie wiem jak wygląda wewnątrz 3* ale z zewątrz ok. Juz tęsknię. Wymarone położenie holelu w Alanyi. Odpowiedz Link Zgłoś