Dodaj do ulubionych

Royal Asarlik Club

12.06.07, 12:52
Czy może ktoś wrócił już z tego hotelu .Na polskich stronach jest bardzo mało
informacji na temat tego hotelu,przeglądałam wczoraj informacje z
tegorocznych wyjazdów na forum angielskim i opinie są albo bardzo bobre albo
złe.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 13:12
      Niestety też nie udzielę ci żadnych informacji,ale z tego co wiem to pierwsi
      nasi turyści wyjechali 7 czerwca,tak więc nawet ci, którzy będą tylko tydzień -
      najwcześniej odezwą się po 15-tym czerwca,moja internetowa znajoma wyjeżdża 15
      czerwca na 2 tygodnie i na pewno zda relację po powrocie.Musimy jeszcze
      poczekać. Kiedy jedziecie?
      • romanstep Re: Royal Asarlik Club 12.06.07, 14:15
        Wylatujemy 16.08.2007 ja, mąż i 9 -letni syn
        • Gość: Nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 14:49
          Do tego czasu,to nawet ja już Ci napiszę,ale wiem po sobie, jak się czeka na
          te informacje,no trudno w takim razie obie będziemy śledzić wieści w
          internecie.Ja jadę 26 lipca,ale mam nadzieję,że do tej pory to już będziemy
          wiedziały prawie wszystko.
          • romanstep Re: Royal Asarlik Club 12.06.07, 15:46
            Czyta się wszystkie informacje i czeka na następne ,szkoda że jest ich tak
            mało , na ale Twoja znajoma przetrze nam szlaki .Jak będziesz coś wiedziała to
            daj znać .Pozdrawiam i życzę udanych wakacji.
    • romanstep Re: Royal Asarlik Club 29.06.07, 10:17
      Czy wróciła Pani internetowa znajoma z wakacji
      • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 11:07
        Na pewno,ale z pewnością odpoczywa-po trudach podróży.Ja czekam tak samo,jak
        ty,jak na szpilkach.Jak zobaczyłam nazwę postu,to byłam pewna,że to właśnie
        pierwsze wieści.Mam nadzieję,że dzisiaj już się czegoś dowiemy,a jak nie to już
        jutro.Cierpliwości.Muszę ci powiedzieć,że też od rana zerkam,co chwilę na forum.
        • migo6 Re: Royal Asarlik Club 29.06.07, 16:05
          Witam.Wróciłam z dwugodzinnym poślizgiem.Hotel super! Część klubowa ładniejsza-
          nie tylko moje odczucie.Bardzo czysto jedzenie pyszne i bardzo urozmaicone-
          ogromny wybór.Część klubowa tonie są typowe bungalowy.to budynki położone
          tarasowo.W rzeczywistości wszystko wygląda o wiele ładnij niż na
          zdjęciach.Największym mankamentem były dla nas wysokie temperatury (ponad 50
          stopni w cieniu) Proszę o pytania.
          • Gość: Nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 19:00
            Nawet nie wiesz z jakim napięciem czekałam na Twój odzew, przestraszyłam
            się,że jest tak fatalnie,że wolisz się nie odzywać,bo ja już nie mam wyjścia i
            muszę jechać,więc lepiej nie straszyć.Też o takich hotelach,czytałam na naszym
            forum.Boże na szczęście, dzięki Ci kochana,aż inaczej się myśli o takich
            wakacjach.I nadszedł czas na pytania-pierwsze wrażenie-plusy i minusy.Jak
            jedzonko,w którym pokoju mieszkaliście,czy zwróciłaś uwagę na jakieś fajne
            numery pokoi,jak Ci się mieszkało?To oczywiście na początek.
            • romanstep Re: Royal Asarlik Club 29.06.07, 19:08
              Dlaczego część klubowa jest lepsza , zaczynam żałować że dałam się namówić dla
              Pani z biura na część pięciogwiazdkową bo podobno miała być lepsza .Pisz
              wszystko ,tak jak dla mojej poprzedniczki interesuje mnie wszystko.Jeszcze
              jedno czy z jakimś lokalnym biurem można się dostać na Kos.
            • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 20:23
              Następne pytania:co z basenami,czy są takie małe jak w folderze?Czy są
              okupowane przez gości,o której trzeba je znaczyć,że są zajęte?A co z
              plażą,mieliście problemy z zajęciem leżaków?Błagam Cię,Pisz, o wszystkim,co Ci
              na początku doskwierało. Nie należę do marudzących wczasowiczów,też staram się
              wszędzie zauważac plusy,ale,czy to mażliwe,że tak dobrze trafiliśmy?
              Dzisiaj,bezpośrednio-mogłabym zadawać Ci pytania dopiero po 22-giej,napisz
              proszę ok. której byłabyś jutro dostępna?
              • Gość: migo6 Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 21:32
                Mieszkałam w pokoju 712 na poziomie drugim z pięknym widokiem na Zatokę Gumbet
                i cumujące jachty.Balkon to jakby część tarasowa (stolik+krzesła+suszarka na
                bielizę)i mini ogródek cały w kwiatach.Niestety nie wszystkie pokoje są z
                widokiem na morze.Napisałam że część klubowa ładniejsza przede wszystkim w moim
                odczuciu,każdemu podoba się co innego.ja zawsze stawiam na kameralność.Byłam w
                pokojach hotelowych zajmowanych przez polskich turystów.Pokoje są nieco
                większe,dodatkowo szufladki w toaletce i stolikach nocnych ale brak dodatkowej
                kanapy w łazience wanna u nas brodzik.Jedzenie pyszne i bardzo duży
                wybór.Baseny nie należą do największych (3+2brodziki+małe jacuzzi)Głębokość
                basenów to 160,160,140.Dwie plaże ,jedna kamienista i dość wąska druga dużo
                szersza ładniejsza.Leżaki na plaży okupowane w pierwszej lini brzegowej,reszta
                bez problemu.Przpraszam,resztę postaram się opisać w niedzielę wieczorem.
                • Gość: fifin Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 22:38
                  jak możesz się tak zachowywać przecież zdajesz sobie z tego sprawe że kazdy
                  forumowicz czeka na jakaś info np. "gdzie lisc z drzewa spadł" a ty napisałaś
                  ze odezwiesz sie w niedziele.!ty wróciłas we czwartek i a dzis jest piatek a
                  sama czekalas na jakas info wiec prosze uspokoj forumowiczów jak tylko mozesz
                  prosze szybko i opisz dokładnie wszystko o hotelu tz. jaki rezydent ,jak
                  wygląda opcja all inclusive,animacje,oferta spa,hamamm,czy korzystalas z
                  wycieczek fakultatywnych u rezydenta czy z lokalnych biur,jak wygląda sprawa z
                  lezakami przy basenie hotel;owym tz czy wystarczy miejsca dla wszystkich czy
                  trzeba zajmowac wczesnie,i jakie sa warunki do uprawiANIA sportow wodnych?
                  wybacz moj pretensionalny ton ale od dluzszego czasu czekam na jakąkolwiek
                  info o wlasnie tym hotelu i troche ponoszą emocje wiec czekam na szybką odp i
                  pozdrawiam
                  • migo6 Re: Royal Asarlik Club 29.06.07, 23:01
                    Mimo że wróciłam dzisiaj około drugiej rano staram się coś przekazać.Jeszcze
                    raz zapewniam że hotel super ,obsługa przemiła i bardzo uczynna,czysto,jedzenie
                    pycha.
                  • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 14:56
                    Fifin,a Ty kiedy jedziesz?
                    • Gość: fifin Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 20:30
                      jade w sierpniu do budynku głównego i nie moge sie juz doczekac .cały czas
                      sledze forum ale to jest wszystko mało tz mało informacji o hotelu.co z
                      rezydentem jaki jest?ale mimo wszystko dziekuje za dotychczasowe informacje o
                      hotelu i oczekuje nastepnych!pozdrowienia dla wszystkich
                      • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 20:53
                        To czemu nie dołączasz się do pytań,przecież na pewno masz jeszcze inne,ja np.
                        po przeczytaniu tych i innych informacji n/t wieczoru tureckiego-będę jutro
                        dzwonić do Itaki po zmianę gratisu,czuję,że to jest niemożliwe ale niech się
                        chociaż tłumaczą.Dzisiaj byłam na forum wakacje.pl i po tym,co przeczytałam,to
                        wiem na pewno,że nie pojadę.Całuski.Czekam na Twoje pytania,bo dzięki nim i ja
                        się czegoś dowiem.
                        • Gość: fifin Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 21:01
                          mnie tez ten,,wieczór "nie lezy. napisz prosze o której bedziesz dzwonic do
                          itaki ja tez chetnie zadzwonie i może cos by sie osiągneło.buziaczki.ps ale
                          ludzie psioczą na tą itake !jeszcze nam biuro padnie przed wyjazdem
                          • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 21:11
                            Mam zamiar ok.12,ale z tym padnięciem biura to nie wierzę,poczytaj wątki na
                            wakacjach pl,przerażenie.Byłam z nimi w zeszłym roku w Egipcie,mieliśmy
                            rezydentkę wypisz wymaluj,jak te opisane.Ale wszystko w miarę,za wyjątkiem
                            wycieczki,która była też gratisem,pani zapomniała nas poinformować,że się nie
                            odbędzie,bo za mało chętnych-to była Góra Mojżesza,prowiant pobrałam i do 12
                            czekaliśmy przy recepcji,dopiero po tel.do szanownej pani dowiedzieliśmy się
                            reszty.Ja kupowałam wycieczkę wKatowicach,ale jutro chcę dzwonić bezpośrednio
                            do Opola-taki chłam wciskać ludziom jako gratis.Dla porządnego biura po prostu-
                            wstyd.
                      • migo6 Re: Royal Asarlik Club 02.07.07, 23:29
                        Na naszą rezydentkę nie maszs co liczyć.Miałam już do czynienia z wieloma
                        rezydentami ale z tak niekompetentną jeszcze nigdy.Brak również informatora-
                        Itaka.Brak numeru telefonu do rezydenta.Miejmy nadzieję ze do waszego wyjazdu
                        to się zmieni.
                • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 23:05
                  Gdybyś mogła udostępnić mi jakieś zdjęcia z hotelu i okolicy-będę
                  wdzięczna.Mój adres:janinaijanusz@op.pl.A do forumowicza,który się dołączył-
                  skoro czekaliśmy tyle na pierwsze wieści z hotelu, to przecież możemy poczekać
                  jeszcze jeden dzień.A Ty po swoich wakacjach-od razu zasiadałeś przy
                  komputerze, by zdać relację,jak było?Przyznam się szczerze,że ja dopiero po
                  nadrobieniu zaległości domowych.Chociaż czekam ze zniecierpliwieniem na
                  wszystkie wieści,to nie przyszłoby mi do głowy kogoś poganiać-przecież przekaz
                  wiadomości-to tylko dobra wola naszej koleżanki.
          • Gość: Nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 21:02
            Zdążyłam jeszcze,bardzo się cieszę,że Twoje wakacje były udane.Dzięki
            Tobie,już wiem,że moje też takie będą.
            • migo6 Re: Royal Asarlik Club 29.06.07, 22:50
              Napoje chłodzące i alkocholowe przez 24 godz. na dobę tylko w barze przy
              recepcji.W pozostałych różnie:w barze przy plaży do 3 przy basenie do 2 w
              restauracji panoramicznej(na 6 piętrze z przepięknym widokiem na zatokę i
              Gumbet)do 24 itd.W restauracji panoramicznej wydawane są główne posiłki.W
              restauracji przy plaży(chińsko-turecka)najlepszy kebab i drinki. Wycieczki na
              Kos odbywają się codziennie z lokalnych biur 10 euro.niestety nie korzystałam
              ze względu na upał.Wycieczki z Itaki w pakiecie tańsze o 5 euro od
              osoby.
              • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 00:15
                Powiedz,co z wtyczkami w hotelu,czy potrzebujemy specjalnych adaptorów, czy
                wystarczą polskie?Jak z kolejkami po posiłki i czy nie zdażyła Ci się wpadka-
                typu:zamawiam-przy all,a potem extra płacę,bo mi usługę dopoisują do rachunku?
                Nie wiem,czy byłaś z dzieckiem,ale gdybyś była-to :czy byłoby zadowolone?
                • migo6 Re: Royal Asarlik Club 30.06.07, 00:46
                  Wtyczki polskie,kolejki po posiłki spordycznie(po kilka osób)tyko podczas
                  kolacji,dostaniesz kartę na zamówienia extra(dwa snack-bary w których
                  uprzedzają że jest dodatkowo płatne.Nie byłam z dzickiem i nie wiem czy chodzi
                  o malucha czy starsze.
                  • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 14:45
                    Wiem,że dysponujesz czasem dopiero w niedzielę na nasze pytania,ale cóż
                    szkodzi,by je zadać wcześniej?Czy przy zakwaterowaniu-włożyłaś wkładkę za pokój
                    z widokiem na zatokę,czy to przypadek?Na pewno w rozmowach z innymi
                    wczasowiczami poruszaliście temat zakwaterowania,czy to tylko przypadek?Dać
                    wkładke wcześniej,czy dopiero w przypadku reklamacji?Co wg Ciebie jest lepsze-
                    widziałaś na miejscu:pokoje na parterze,czy właśnie tak,jak Ty mieszkałaś?
                    Jedziemy z trzylatką i niestety konieczność wchodzenia do pokoju jest
                    przynajmniej trzykrotnie zwiększona,czy zwróciłaś uwagę na pokoje na
                    parterze,czy stamtąd też miałabym widok na zatokę?
                    • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 14:54
                      Pisałas,że posiłki są pyszne i urozmaicone,a co z deserami-mam na myśli owoce
                      i lody,czy za te ostatnie trzeba dodatkowo płacić?Jak wygląda sprawa
                      ręczników,bo tego nawet na forach angielskich nie przeczytałam,czy w pokoju są?
                      A na plażę,czy trzeba wpłacać depozyt za ręcznik,czy wystarczą żetony? Nie wiem
                      też,czy podobało Ci się Gumbet?O Bodrum-czytałam,ale też mam pytanie,czy można
                      do Bodrum dostać się spacerując plażą?
              • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 15:57
                Gdzie można zjeść jakąś smaczną rybkę,taką smażoną przy tobie?Oczywiście nie
                mam na myśli hotelu,ale jakąś tawernę w Gumbet lub Bodrum?A tak ogólnie muszę
                Ci powiedzieć, że do Twojego powrotu z wakacji to przeżywałam po prostu katusze
                związane z tym,jak będzie wyglądał hotel, jakie jedzonko,jak my jako Polacy
                będziemy tam traktowani?Ponieważ nie było postów o naszym hotelu to
                wchodziłam,teraz już wiem,że zupełnie niepotrzebnie na inne posty związane z
                powrotem naszych rodaków z różnych hoteli w Turcji,a to spowodowało wręcz
                niechęć do mojego wakacyjnego pomysłu.
                • migo6 Re: Royal Asarlik Club 01.07.07, 16:52
                  Nie pisałam,że są dwie recepcje.Nas przywieziono do recepcji hotelowej a tam
                  skierowano do drugiej klubowej.Nie dawałam żadnej wkładki,poprosiłam o ładny
                  pokój z widokiem na morze i tyle.Zresztą uważam że uśmiech Twojej córeczki
                  załatwi sprawę(Turcy bardzo kochają dzieci).Jest mało istotne czy pokój jest na
                  parterze czy na piętrze bo i tak macie do pokonania kilka stopni a dalej
                  winda.Odnośnie deserów:do posiłków głównych 10 różnych ciast,budynie,galaretki
                  itd.,owoce:arbuzy,melony,śliwki,gruszki,czereśnie,brzoskwinie,morele,pod koniec
                  naszego pobytu pokazały się torty lodowe. Ręczniki plażowe w kolorze niebieskim
                  są już w pokojach.Do Bodrum trzeba dojechać busikiem 10 min.koszt 1 euro.Pytasz
                  o restauracje rybne,nie korzystałam bo przy tak dużym upale nie ma się
                  Laknienia a jedynie myśli się o piciu.W hotelu co drugi dzień są ryby z grila.
                  ( R
                  • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 19:54
                    Jak już dojdziesz do siebie-to wyślij mi parę zdjęć, na maila,podanego
                    wcześniej.Po Twoich wypowiedziach rozumiem,że nie było gorszego tratowania
                    gości z Polski.Proszę napisz mi jeszcze,czy korzystałaś z łażni,jakie wrażenia?
                    My jako gratis za fersta mamy wieczór turecki-czy też byłaś?
                  • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:04
                    Czy miałaś jakieś środki p/komarom i czy się przydały? Jak wieczorem na
                    plaży,czy trzeba się solidnie nasmarować mazidłami p/szkodnikom.Jak sobie z Tym
                    radziliście?
                    • romanstep Re: Royal Asarlik Club 01.07.07, 20:46
                      Mojego męża interesują wina ,czy są i czy są butelkowane czy nalewane są z
                      dystrybutora
                    • migo6 Re: Royal Asarlik Club 01.07.07, 21:04
                      My też mieliśmy wieczór turecki gratis ale nie pojechaliśmy.Ci co byli przed
                      nami bardzo odrazali.Mówili że to jedna wielka pomyłka.Jedzenie wstrętne,napoje
                      płatne i ciekawsze wieczory tureckie odbywają się w hotelach.Komarów ani innego
                      robactwa na szczęście nie było.Byliśmy na trzech wycieczkach:DALYAN,EFEZ,REJS
                      STATKIEM.Wszystkie wycieczki super z wyjątkiem i tu minusy przewodnika
                      (przewodniczka czytała nam wiadomości z przewodnika i swoich notatek)Jeszcze
                      lepszy był przewodnik na statku który cały rejs przespał.Nie traficie na niego
                      bo został oddelegowany do kraju.Rezydenci też do bani ale my się zawsze bez
                      nich obywamy.Do zdjęć się jeszcze nie dobrałam.

0
                      • migo6 Re: Royal Asarlik Club 01.07.07, 21:07
                        Wina butelkowane.nie ma problemu zabrać butelkę do pokoju.
                        • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 21:52
                          Napisz proszę chociaż trochę o wycieczkach,jesteś zadowolona?Z których lepiej
                          zrezygnować,a na które jechać?Kupowałaś je w Itace,czy innym biurze?
                      • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 21:49
                        Czy korzystałaś ze Spa,czy jest dodatkowo płatne?
                        • migo6 Re: Royal Asarlik Club 01.07.07, 21:54
                          Spa oczywiście dodatkowo płatne.Ceny dużo wyższe niż w gabinetach kosmetycznych
                          w Poznaniu.
                          • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 22:11
                            Co z wycieczkami?
                          • migo6 Re: Royal Asarlik Club 01.07.07, 22:15
                            Wycieczki kupiłam w Itace w pakiecie.Na pierwszym spotkaniu z rezydentem musisz
                            wykupić 3 wycieczki,niekoniecznie takie jak moje.Każda jest tańsza o 5 euro od
                            osoby.Przykład-Dalyan 39 euro a w pakiecie 34 euro,Efez 48 euro pakiet 43 euro
                            Pamukkale 39 euro pakiet 34 euro , panorama shopping tour free.Wycieczki
                            super,Efez męczący dla dziecka.Panorama shopping tour to fabryka skór,centrum
                            złota i sklep ze słodyczami oraz godzina w Bodrum.
                            • migo6 Re: Royal Asarlik Club 01.07.07, 22:24
                              Milas i wioska turecka-nie byłam ale słyszałam że pomyłka,bardzo fajny rejs
                              statkiem z kąpielą w zatoczkach picie i jedzenie all inclusive-34 euro pakiet29
                              euro.
                              • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:50
                                Jak wygląda zejście do morza od nas z plaży?Czy jest łagodne zejście,dno
                                piaszczyste, czy kamieniste? Czy otrzebne są specjalne buty do wody?
                                • migo6 Re: Royal Asarlik Club 02.07.07, 21:55
                                  Zejście do morza bardzo łagodne,dno piaszczyste,pojedyńcze duże kamienie,płytko.
                                  • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 22:12
                                    To świetnie,że dno piaszczyste,nie odpowiedziałaś mi,czy podobało Ci się Gumbet?
                                  • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 22:15
                                    Jak daleko jest płytko?W zeszłym roku mieliśmy płytko -do kolan ok.50m,a
                                    póżniej była przepaść,dosłownie dla mnie głębia-ok.3m.
                                  • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 22:24
                                    Pewnie śmieszne dla Ciebie pytanie-czy na plaży można robić baby z piasku?I czy
                                    nad morzem mozna zbierać muszelki?Gdzie wymienia się ręczniki na plażę?
                                    Napisałaś,że na plaży jest restauracja chińsko-turecka,co oprócz zachwalanego
                                    przez Ciebie kebabu i drinków mozna tam dostać?Napisałaś taż o możliwości
                                    wzięcia do pokoju butelki wina,w jaki sposób?Gdzie go mogę zamówić bez
                                    dodatkowej opłaty.
                                    • migo6 Re: Royal Asarlik Club 02.07.07, 23:05
                                      Gumbet mnie nie zachwyciło,same sklepy i krzykliwe restauracje zagłuszające się
                                      wzajemnie muzyką.Natomiast dużo przyjemniejszy jest nadmorski deptak
                                      rozpoczynający się od naszego hotelu.Płytko tat do pasa na długości 50
                                      metrów.Babek z piasku raczej się nie da zrobić,natomiast małe dzieci pływają na
                                      wszelkiego rodzaju dmuchanych pontonach,żabkach,delfinach itd.-można kupić w
                                      sklepiku hotelowym przy plaży.W morzu nie ma fal.Muszelek nie ma,po pojedyńcze
                                      sztuki trzeba zanurkować głębiej.Ręczniki plażowe wymienia pokojowa.W
                                      restauracji plażowej są trzy rodzaje pizzy,kebab,frytki,kilka sałatek,kilka
                                      rodzaji makaronów,pieczywo czosnkowe,tradycyjne p0otrawy tureckie nazw nie
                                      pamiętam,napoje itd.Wino lub drinki zamawiasz w jednym z barów i zabierasz do
                                      pokoju.Ludzie zabierali nawet jedzenie.
    • Gość: ela Re: Royal Asarlik Club IP: 213.77.64.* 03.07.07, 20:11
      Jadę do tego hotelu w sierpniu, jaką należy mieć ze sobą walutę i ile kosztuje
      korzystanie z łaźni
      • Gość: migo6 Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 21:42
        Łażnia kosztuje 15 euro.My mieliśmy euro ,inni dolary .1,73 lira za 1 euro,1,30
        lira za 1 dolara,sama skalkuluj co ci się bardziej opłaca.
    • Gość: ela Re: Royal Asarlik Club IP: 213.77.64.* 04.07.07, 17:37
      Czy cena 15 euro to tylko za łaźnię czy w tej cenie są jakieś zabiegi.Czy w
      hotelu można wymienić euro na liry, a jeżeli nie to gdzie Ty je wymieniałaś.
      Dziękuję za poprzednią odpowiedź i pozdrawiam.
      • migo6 Re: Royal Asarlik Club 04.07.07, 20:20
        Łażnia turecka (HAMAM)to min.mycie mydlaną pianą,piling całego ciała oraz masaż
        oliwką.W recepcji hotelowej jest możliwość wymiany ale kurs mało korzystny jak
        w każdym hotelu.Kantory są co kawałek zarówno w Gumbet jak i w Bodrum.Ja nie
        wymieniałam waluty,cały czas płaciłam w euro.Tak było mi najwygodniej.Przy
        zakupach Turcy przeliczają liry na euro.
        • Gość: fifin Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:36
          dobry wieczór migo6.mam pytanie odnosnie all incl. czy są opaski na rece czy
          cos w tym stylu,jakiej marki jest piwo,ile stopni ma morze,a jak leciało sie
          sun express,ile czasu zajmuje transfer lotnisko-hotel,a pytan mam bardzo duzo a
          jak trzeba sie zapytac to ulatują...dzieki za poprzednie odp.
          • migo6 Re: Royal Asarlik Club 04.07.07, 20:47
            Transfer lotnisko-hotel to około 40 minut.Wszyscy goście dostają opaski na
            rękę.Piwo marki EFES.Morze miało 25 stopni.Lot nie najgorszy,powrót z
            półtoragodzinnym opóżnieniem.W samolocie jedzenie i picie płatne.
            • Gość: fifin Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:58
              dzieki za szybką i konkretną odp.odnośnie pokoi w cz. hotelowej czy goście z
              itaki dostali pokoje z widokiem na morze czy "gdzie indziej" a jak tak to gdzie
              i na którym pietrze?
              • migo6 Re: Royal Asarlik Club 04.07.07, 21:06
                Mogę Ci odpisać tylko tyle-dwa pokoje były na czwartym piętrze a widok
                dokładnie zasłaniały drzewa(na pewno nie był to widok od strony morza)Nie mam
                pojęcia gdzie były pokoje pozostałych gości Itaki.
                • Gość: fifin Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:17
                  wczesniej pisałas ze nie ma problemu z lezakami na plazy w 2 cz 3 rzedzie i mam
                  pytanie czy jak byłas w hotelu to czy było pełne obłozenie?czy jest mozliwosc
                  wyboru pokoju? czy są juź przydzielone?jakie drinki polecasz i przekąski
                  • migo6 Re: Royal Asarlik Club 04.07.07, 21:39
                    W drugim tygodniu było już pełne obłożenie.Pokoje o których pisałam to pokoje
                    dwuosobowe.nie wiem w jakim Ty jedziesz składzie ale przechodząc korytarzem
                    widziałam też większe pokoje .Mój mąż pił różne kombinacje drinków z raki oraz
                    koniaki,mi głównie smakował gin +tonic.
                    • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 14:53
                      Napisz,czy pokoje na parterze mają też balkony?Czy zwróciłaś uwagę na jakieś
                      budynki z super położeniem-tzn.blisko morza,czy basenu lub restauracji?W
                      dalszym ciągu czekam na jakieś fotki.
                      • Gość: nina Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:50
                        Mam nadzieję,że nie przestałaś śledzić tego tematu?
    • ponponka1 Re: Royal Asarlik Club 19.07.07, 20:47
      Witam :)
      Wlasnie wrocilam z Asarlika, czesc hotelowa. Uwazam, ze jest to idelane miejsce
      dla par, troche mniej dla rodzicow z malymi dziecmi (no moze Club bardziej)
      Bardzo duzo mlodziezy Angielskiej, Irlandzkiej, Holenderskiej....zachowuja sie
      glosno i bez zahamowan. Sporo Rosjan i Kazahow - spokojni i bezkonfliktowi.
      W hotelu Polakow niewielu. Wiecej w w czesci Clubowej.
      Pokoj od dziedzinca....pomino, ze na 2 pietrze, rano slychac odglosy
      rozkladanych talerzy i sztuccow w resatauracji na 6 pietrze.
      Hotel ma slabe onakowanie, jak dojsc na plaze lub basen. Bladzilam pol godziny i
      dopiero napotkana Angielka wyprowadzila nas i pokazal gdzie co i jak.
      Miejsce na plazy na lezakach zawsze jest. Reczniki plazowe (niebieskie) sa
      wykladane o 9.00 i 10.00 w koszach przy basenie. Na plazy czysto.
      Rezydentka Itaki - nie byla mi potrzebna.
      Wycieczki nie warto u niej kupowac. Ja kupilam rafting na miescie za 43 Euro, a
      wycieczke statkiem po zatoce (kapiel w trzech miejscach, mozliwosc nurkowania)
      za 12 Euro(napoje nalezy zabrac swoje, lunch wliczony w cene). Gdybym kupilam a
      pakiecie razem to byloby 10 Euro i wycieczka na targ turecki za darmo. Placic
      mozna w dolarach, euro, lirach tureckich i funtach. Bankomaty obsluguja Maestro
      i Visa Electron. Targowac mozna sie tylko w sklepach, gdzie towary nie maja
      metek. W marketach spozywczych nie ma tragowania.
      Ogolnie moge polecic i za te cene dostalam to co chcialam na poziomie takim
      jakim chcialam.
      Za to polecam - dla tych z grubym portfelem -
      www.hapimag-seagarden.com/English/
      No po prostu raj, zielono, nie czuje sie tak bardzo upalow. Bylam tam
      przypadkiem, na zaproszenie, ale chyba zaczynam zbierac pieniadze na pobyt tam....

Pozdrawiam
      • 1234ma Re: Royal Asarlik Club 20.07.07, 12:23
        Cześć,
        Lecę z żoną i kilkuletnią córką do Hotelu Royal Asarlik części klubowej 23
        sierpnia. Czy możesz mi powiedzieć: jaka jest plaża, baseny, jedzenie, część
        klubowa (w sensie standardu pokojów), czy infrastruktura hotelu jest na
        odpowiednim poziomie, czy można dotrzeć do Bodrum spacerem itp. Czy da się
        spokojnie wypocząć, czy tzw. młodzież nie jest zbyt dokuczliwa? Czy byłaś może
        na wycieczce w Kos? Czy jeste gdzie pospacerować wieczorem w Gumbet?Będę bardzo
        zobowiązany za odpowiedzi.Interesują mnie wszystkie wrażenia z pobytu w hotelu
        i okolicy

Pozdrawiam
        • ponponka1 Re: Royal Asarlik Club 21.07.07, 10:09
          Plaza przy czesci klubowej jest mala i kamienista, ale nie ma problemu isc na
          hotelowa, tym bardziej, ze lezy przy barze wliczonym w all inclusive. (polecam
          kebab)
          Basen lepszy dla dziecka jest w czesci klubowej, bo jest tam brodzik i jest
          wiekszy niz w czesci hotelowej.
          Nie wiem jak wygladaja pokoje w czesci klobowej, ja bylam w hotelu i pokoj dla
          dwoch osob byl ok ale z dostawka byloby ciasno.
          Hotel lezy blisko jednej z glownych ulic Gumbet. ok 20 m. od glownego wyjscia.
          Co chwila jezdza busiki - dolmusze - cena do Bodrum 1,7 liry tureckiej badz 1
          euro. Na spacer jest chyba troche daleko, ok. 3 km. Ale jakby pojsc promenada
          nad morzem, to moze byc fajne. Ja nie mialam czasu. Bylam w Bodrum kilkadziesiat
          minut. To samo jest - jesli chodzi o sklepy - w Gumbet. Nie kupuj w Bodrum coli
          w restauracji - zaplacisz 4 Euro. Lepiej wejsc do jakiegos sklepiku i kupic tam
          np. wode 1,5 litra za 1 lira.
          Mlodziez holebderska i angileska (irlandzka) - da sie ich zniesc, ew. mlozna
          zwrocic uwage.
          Na Kos nie bylam, wolalam rejs stateczkiem po zatokach w okolicach Gumbet i
          podziwiac Kos z morza ;) Koszt na Kos ok 25 Euro. Jedni chwala, ze fajnie,
          greckie kanjpki i klimaty inni ze nudno....Twoj wybor.
          Spacerowac jest gdzie - na ulicach handel 24h - a i fajna promenada wzdluz morza...

W sumie jest OK. Nie wiem czy wroce (wole poznac jakies nowe miejsce) ale moged
          polecic z czystym sumieniem

Pozdrawiam
          • Gość: 1234@gazeta.pl Re: Royal Asarlik Club IP: 149.156.60.* 23.07.07, 11:39
            Bardzo Ci dziękuję za te informacje. Czy część hotelowa i clubowa mają
            oddzielne plaże(?), bo myślałem, że to jest jeden zwarty kompleks. Piszesz o
            plaży kamienistej, z tego co czytałem jest ona piaszczysta - czy tam są dwie
            oddzielne plaże. Rozumiem, że goście hotelowi i klubowi mogą korzystać tak samo
            z całej infrastruktury hotelowej, czy tak? Proszę o wyjaśnienie i pozdrawiam
          • Gość: 1234ma@gazeta.pl Re: Royal Asarlik Club IP: 149.156.60.* 23.07.07, 11:43
            Bardzo dziękuję za te informacje. Mam pytanie: bo piszesz o plaży kamienistej a
            ja czytałem o piaszczystej - czy są tam dwie plaże obok siebie? Z tego co wiem,
            część klubowa i hotelowa tworzą zwarty jeden kompleks i jak rozumiem każdy ma
            prawo do korzystania z całej infrastruktury - czy część klubowa i hotelowa są
            odgrodzone? Proszę o wyjaśnienie i pozdrawiam
            • ponponka1 Re: Royal Asarlik Club 23.07.07, 21:04
              sa dwie plaze.
              Przy hotelu plaza jest piaszczysta
              przy Clubie kamienista, choc moze bardziej kameralnie (ale dalej do baru z
              piciem i jedzeniem)
              Z obu plaz mozna korzystac (dostaniesz opaske hotelowa). Na obu plazach sa
              prysznice - woda bardzo slona i trzeba sie splukiwac po kazdej kapieli.
              Kompleks Asarlik lezy na koncu cypla. Z jednej strony - od zatoki skad widac
              Gumbet - to plaza hotelowa, z drugiej - widok na wylot zatoki Gumbet - clubowa.
              Nie sa polaczone, ale przejscie spacerkiem nad morzem to piec minut.
              Korzystac mozna z calej infrastruktury bedac gosciem i hotelu i clubu.

Pozdrawiam
              • Gość: 1234ma@gazeta.pl Re: Royal Asarlik Club IP: 149.156.60.* 24.07.07, 12:44
                Ponownie wielkie dzięki za informacje.
                Mam zapytanie o możliwość wynajmu auta - czy warto (czy dobrą alternatywą są
                dolmusze) i czy jest to bezpiecznie (czytałem sporo złego na temat tureckich
                kierowców). Czy wynajmowałaś samochód, jeśli tak to gdzie i jakie wypady
                (wycieczki) mogłabyś zaproponować.
                Druga rzecz - wracam jeszcze do spacerów do Bodrum - czy promenada nadmorska
                ciągnie się aż do samego Bodrum?
                Trzecia rzecz - czy było tam dużo rodzin z małymi dziećmi (w tym z Polski)?
                Pozdrawiam
      • Gość: fifin Re: Royal Asarlik Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 13:44
        czy to znaczy że itaka nie ma pokoi z widokiem na morze tylko od "dziedzinca"?
        czy korzystalas ze spa hotelowego-co polecasz?jak leciało sie sun express,czy
        mieli jakis poslizg czasowy?czekam naodp. dzieki
        • ponponka1 Re: Royal Asarlik Club 21.07.07, 10:15
          Gość portalu: fifin napisał(a):

> czy to znaczy że itaka nie ma pokoi z widokiem na morze tylko od "dziedzinca"?

mozliwe, ze tak....mi to nie przeszkadzalo. Wolalam szum wodospadzikow w nocy i
          sztucce nad ranem niz dudnienie muzyki z plazy (nie z Asarlika, ale inne hotele
          mialy mocny sprzet)

> czy korzystalas ze spa hotelowego-co polecasz?

nie korzystalam, drogo a poza tym wolalam plywac, bo to uwielbiam a nie mam na
          co dzien. Masaz, czy kosmetyczke moge wziasc a Warszawie. Morza niestety nie :(

jak leciało sie sun express,

Dobrze - daja kawe lub herbate - w cenie biletu, sniadania - mikro porcje 5 Eoro

czy
          > mieli jakis poslizg czasowy?

mieli godzine, ale wina byla po stronie lotniska - dwa check-in na 250
          osob......i potem sami pasazerowie mieli napoje, ktore trzeba bylo testowac i
          paski z klamra.....ech.....szkoda slow....

czekam naodp. dzieki

Pozdrawiam
    • Gość: ela Re: Royal Asarlik Club IP: 213.77.64.* 22.07.07, 12:14
      Witam, jak jedzenie w hotelu mój mąż jest wielbicielem dobrego jedzenia z kolei
      syn niejedzącym ziemniaków niejadkiem, czy znajdą coś dla siebie , interesuje
      mnie czy są do kupienia figi , bo na pewno w hotelu ich nie ma .Z góry dziękuję
      za odpowiedź i pozdrawiam.
      • ponponka1 Re: Royal Asarlik Club 23.07.07, 21:11
        Gość portalu: ela napisał(a):

> Witam, jak jedzenie w hotelu mój mąż jest wielbicielem dobrego jedzenia

jedzenie jest w postaci szwedzkiego bufetu a menu od kuchni francuskiej (omlety)
        poprzez angielska (jajka na bekonie), amerykanska (frytki), polska (muesli z
        jogurtem) po salatki warzywne i owocowe. Na lunch i kolacje jeszcze wiekszy.
        Dasery rowniez i typowo europejskie i typowo turecki (rowniez figi w ichniejszym
        syropie z czapeczka z czekolady)

z kolei
        >
        > syn niejedzącym ziemniaków niejadkiem, czy znajdą coś dla siebie ,

na pewno znajda....nie ma mocnych - dobrze, ze moglam to wszytsko
        wyplywac" ;)

interesuje
        > mnie czy są do kupienia figi , bo na pewno w hotelu ich nie ma .

Na pewno gdzies sa. Ja ich nie szukalam.....W Gumbet sklepy i zaklady
        fryzjerskie sa otwarte od 5:00 do 3:00 a moze i 24H (nie mialam okazji sprawdzic
        pomiedzy 3:00 a 5:00)

Z góry dziękuję
        >
        > za odpowiedź i pozdrawiam.
    • Gość: ela Re: Royal Asarlik Club IP: *.hoop.pl 23.07.07, 08:38
      Ponawiam prośbę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka