kiper.sc 23.06.07, 19:11 Proszę o pomoc - co zwiedzić w Marmaris, na jakie wycieczki się wybrać? Jade po raz pierwszy na Wybrzeż Egejskie i na pewno popłynę na Rodos. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania w. Re: Informacje o Marmaris IP: *.gdynia.mm.pl 26.06.07, 13:51 w marmaris to zwiedzania nie ma za wiele , przy porcie jest zamek (ale taki tyci)2 liry wejście , mozna porobić zdjęcia z murów zamku na port. Ja byłam na wycieczce statkiem do Daylanu (grobowce likijskie, kapiele błotne, piękna plaża Isuzu- wycieczka całodzienna statkiem (nie autokarem) koszt 15 euro od osoby kupowane w miejscowym biurze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rl Re: Informacje o Marmaris IP: 195.164.254.* 27.06.07, 08:24 Zgadzam sie jak powyżej, a błotko i statek jest ok. Z innych wycieczek polecam Pamukale i Efez 2-dniowa wycieczka, ale warto póki to jeszcze stoi:) oraz ewentualnie rafting. Wycieczki kupuj z miejscowych biur. Miłych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
kiper.sc Re: Informacje o Marmaris 27.06.07, 08:33 Dziękuję bardzo. Pamukale, Kapadocję już zwiedziłam - będzie to moja czwarta wyprawa do Turcji, pierwsza na Wybrzeże Egejskie, jak na razie mam zjeżdżoną Riwierę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana Do Kiper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:25 Koleżanka wraca z Marmaris 2.07. Wiem, że na pewno wybiera się stamtąd na Rodos. Jeżeli jeszcze jestes zainteresowana tym tematem, to jak wróci na pewno Ci opisze. Odpowiedz Link Zgłoś
kiper.sc Re: Do Kiper 27.06.07, 17:24 Bardzo Ci dziękuję i proszę, nie zapomnij napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia7601 Re: Do Kiper IP: *.aster.pl 11.07.07, 20:25 Rowniez polecam Dalyan ale najbardziej rafting, super zabawa, robi wrazenie - dla odwaznych, na Rodos - my sie wynudzilismy - nie polecam, miasto do ktorego sie doplywa - to bazar z tandetnymi ciuchami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Informacje o Marmaris IP: *.toya.net.pl 27.06.07, 23:16 Wybór Marmaris to bardzo dobry wybór. To miasto jest dla aktywnych i lubiących zabawę oraz nocne życie. Natomiast jeśli ktoś szuka odrobinę ciszy i spokoju to polecam Icmeler oddalone od Marmaris ok. 7 km. Jeśli chodzi o wycieczki to gorąco polecam wybrać się na Noc Turecką oraz do Łaźni Tureckiej, aby zakosztować czegoś tradycyjnego i lokalnego. Polecam także godzinną podróż statkiem na Rodos, jak również trochę dłuższe, bo 3-godzinne wycieczki na Efez i Pamukkale. Dla rządnych wrażeń naprawdę namawiam na Rafting !! Świetna sprawa...Resztę czasu polecam na spędzeniu po trosze na plaży, na mieście poznając zwyczaje obywateli i podziwiać widoki, jak również robiąc drobne zakupy w lokalnym Bazarze, który jest czynny w czwartki i niedziele cały dzień, oraz zapoznania się z nocnym życiem miasta na Bart Street !! Zachęcam także do wpojenia sobie kilku tureckich słówek grzecznościowych typu "proszę", "dziękuję", "przepraszam" oraz "dzień dobry", "dobranoc", "jak się masz" itp. To poprawia relacje między tubylcami a turystami o jakieś 50%. I wszystkim jest miło i przyjemnie...do tego wspaniała pogoda...mmmm...super !! Powodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś