Dodaj do ulubionych

Informacje o Marmaris

23.06.07, 19:11
Proszę o pomoc - co zwiedzić w Marmaris, na jakie wycieczki się wybrać? Jade
po raz pierwszy na Wybrzeż Egejskie i na pewno popłynę na Rodos.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania w. Re: Informacje o Marmaris IP: *.gdynia.mm.pl 26.06.07, 13:51
      w marmaris to zwiedzania nie ma za wiele , przy porcie jest zamek (ale taki
      tyci)2 liry wejście , mozna porobić zdjęcia z murów zamku na port. Ja byłam na
      wycieczce statkiem do Daylanu (grobowce likijskie, kapiele błotne, piękna plaża
      Isuzu- wycieczka całodzienna statkiem (nie autokarem) koszt 15 euro od osoby
      kupowane w miejscowym biurze
    • Gość: rl Re: Informacje o Marmaris IP: 195.164.254.* 27.06.07, 08:24
      Zgadzam sie jak powyżej, a błotko i statek jest ok. Z innych wycieczek polecam
      Pamukale i Efez 2-dniowa wycieczka, ale warto póki to jeszcze stoi:) oraz
      ewentualnie rafting. Wycieczki kupuj z miejscowych biur. Miłych wakacji
      • kiper.sc Re: Informacje o Marmaris 27.06.07, 08:33
        Dziękuję bardzo.
        Pamukale, Kapadocję już zwiedziłam - będzie to moja czwarta wyprawa do Turcji,
        pierwsza na Wybrzeże Egejskie, jak na razie mam zjeżdżoną Riwierę.
        • Gość: jana Do Kiper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:25
          Koleżanka wraca z Marmaris 2.07. Wiem, że na pewno wybiera się stamtąd na
          Rodos. Jeżeli jeszcze jestes zainteresowana tym tematem, to jak wróci na pewno
          Ci opisze.
          • kiper.sc Re: Do Kiper 27.06.07, 17:24
            Bardzo Ci dziękuję i proszę, nie zapomnij napisać.
          • kiper.sc Re: Do Kiper 02.07.07, 19:24
            Czy już czegoś się dowiedziałaś?
            • Gość: kasia7601 Re: Do Kiper IP: *.aster.pl 11.07.07, 20:25
              Rowniez polecam Dalyan ale najbardziej rafting, super zabawa, robi wrazenie -
              dla odwaznych, na Rodos - my sie wynudzilismy - nie polecam, miasto do ktorego
              sie doplywa - to bazar z tandetnymi ciuchami.
    • Gość: Pati Re: Informacje o Marmaris IP: *.toya.net.pl 27.06.07, 23:16
      Wybór Marmaris to bardzo dobry wybór. To miasto jest dla aktywnych i lubiących
      zabawę oraz nocne życie. Natomiast jeśli ktoś szuka odrobinę ciszy i spokoju to
      polecam Icmeler oddalone od Marmaris ok. 7 km. Jeśli chodzi o wycieczki to
      gorąco polecam wybrać się na Noc Turecką oraz do Łaźni Tureckiej, aby
      zakosztować czegoś tradycyjnego i lokalnego. Polecam także godzinną podróż
      statkiem na Rodos, jak również trochę dłuższe, bo 3-godzinne wycieczki na Efez
      i Pamukkale. Dla rządnych wrażeń naprawdę namawiam na Rafting !! Świetna
      sprawa...Resztę czasu polecam na spędzeniu po trosze na plaży, na mieście
      poznając zwyczaje obywateli i podziwiać widoki, jak również robiąc drobne zakupy
      w lokalnym Bazarze, który jest czynny w czwartki i niedziele cały dzień, oraz
      zapoznania się z nocnym życiem miasta na Bart Street !! Zachęcam także do
      wpojenia sobie kilku tureckich słówek grzecznościowych typu "proszę",
      "dziękuję", "przepraszam" oraz "dzień dobry", "dobranoc", "jak się masz" itp. To
      poprawia relacje między tubylcami a turystami o jakieś 50%. I wszystkim jest
      miło i przyjemnie...do tego wspaniała pogoda...mmmm...super !! Powodzenia :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka