Dodaj do ulubionych

turcja zakupy-co można ciekawego kupic

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 10:30
ci co byli mysle ze wiedza co ciekawego mozna kupic-np.czy sa markowe ciuchy
adidas,nike made in turkey,skóry itp
Obserwuj wątek
    • Gość: Kr Re: turcja zakupy-co można ciekawego kupic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 11:07
      Ha ha - markowych ciuchów brak - same podróbki, ładne ale jednak podróbki. Buty
      podrabiane drogie około 50 Euro za adidasy, skóry ładne ale drogie po 700-1000Euro.
      Tanio T shirty można wyrwać jakie chcesz (podrabiane) Adidas, Nike itd... 5
      sztuk za 10Euro
      Fajki wodne od 20-80 dolarów
      Po oku proroka (szklany badziew) so biekup i po zakupach.
      • kama1978k Re: turcja zakupy-co można ciekawego kupic 25.06.07, 11:20
        Ja powiem z punktu widzenia kobiety - z Turcji wróciłam w środę więc na
        bieżaco. Jest bardzo dużo tzw kolorowej biżuterii - ja bardzo lubię róznego
        rodzaju korale, naszyjniki, bransoletki, kolczyki itp. dlatego tego kupiłam
        sobie mnóstwo. Poza tym to rzeczywiście kraj podróbek i to niestety
        nienajlepszych - ani wizualnie ani gatunkowo. Te zdecydowanie dobrze
        podrobione ubrania sa do kupienia w większych miastach ( nie tych typowo
        turystycznych) ale i cena jest wtedy wyższa. Na każdym kroku sklepy i butiki ze
        skórami i złotem. Polecam tureckie herbatki owocowe - bardzo smaczne. Poza tym
        to chyba to co wszędzie. Pozdrawiam
        • Gość: nisia94 Re: turcja zakupy-co można ciekawego kupic IP: *.tvteletronik.pl 25.06.07, 11:44
          Jakie są ceny takiej bizuterii? A co mozesz napisac o przyprawach?
        • Gość: Wiki Re: turcja zakupy-co można ciekawego kupic IP: *.promax.media.pl 25.06.07, 12:02
          Do Kama!!wlasnie ja tez wrocilam w srode z Turcji hotel Incekum Beach!!w
          poszukiwaniu roznych fajnych rzeczy odwiedzilismy Awsalar,Side,Konakli i Alanye
          no i oczywiscie powiem szczerze wszedzie to samo ale moje pytanko jest takie
          gdzie bylo tyle bizuteri bo ja tez uwielbiam taka ale nie moglam nigdzie na nia
          trafic ajak byla to taka jak u nas albo w cenach kosmos?za rok tez chyba
          pojedziemy do Turcji to bym se wtedy kupila!!moze jakies sklepiki albo bazarki
          umknely mojej uwadze?!to napisz ile dalas i gdzie ja kupilas?!z gory wielkie
          dzieki!!pozdrawiam!!
          • kama1978k do Wiki 25.06.07, 13:14
            Większość tej tureckiej biżuterii kupiłam sobie na bazarze w Manawgat (
            odbywaja się poniedziałki ). Ceny rózne - np za komplet korale + bransoletka,
            oraz dodatkowo bransoletka na kostkę zapłaciłam 11 Eur. W innym miejscu za
            korale płaciłam od 5 - 10 Eur. Za kolczyki 6-8 Eur. W Side też widziałam kilka
            budek z biżuterią akle chyba w Manawgat było więcej. Pozdrawiam
          • Gość: grażka Re: turcja zakupy-co można ciekawego kupic IP: *.terminus.pl 25.06.07, 16:35
            ja w takkie cudenka typu korale bransoletki obkupilam sie na bazarach w
            manawgacie za naprawde nieduze pieniadze, i teraz w pracy wszyscy pytaja gdzie
            ja takie fajne rzeczy sobie kupilam pozdrawiam
    • Gość: beag adidasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 12:17
      No oczywiście widzę, ze co niektórzy znów szczelają cenami z kosmosu. Na "dzień
      dobry" możesz usłyszeć cene 30 euro ale:
      Adidasy meskie białe lub czarne (podróbka adidasa) kosztują ok. 15 euro (mąż
      płacaił 21 dolarów na bazarze)
      Damskie Pumy w Manavgacie (białe, logo haftowane, porządnie wykonane) 15
      eurasów.
      Nawet w sklepiku hotelowym wszystkie buty były po 15 ero (ale wybór skromny bo
      same PUMY białe, czarne i czarno-niebieskie).
      Klapki damskie podróbki PUMY: 7 ero w hotelu, 5 euro na bazarze. Męskie 15 euro.
    • kolberger Re: turcja zakupy-co można ciekawego kupic 25.06.07, 14:30
      Ceny z kosmosu kurtki skorzane 700-1000 euro?
      ja kupilem fajna kurtke skorzana z 2 lata gwarancji i zaplacilem 150 euro
      fajne adidaski za 18 euro
      mozna kupic dzem z platkow roz,herbate jablkowa,przyprawy do kurczaka jakich w
      kraju nie znajdziesz poezja smaku
      • Gość: zuza Re: turcja zakupy-co można ciekawego kupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:59
        możecie podać nazwy tych przypraw po turecku? albo puścic ich zdjęcia?
        • Gość: Ola Re: turcja zakupy-co można ciekawego kupic IP: *.rkt.am.lodz.pl 26.06.07, 08:19
          Każda przyprawa jest opisana na koszykach po niemiecku, turecku, zdarzają się
          też po angielsku. Można kupić zestaw przypraw opisanych (ok. 12 szt.) po 2-2,5
          euro. Na wagę też są. A miodzik różany - pycha. Turcy nie mają soku z malin
          (malina po turecku ACHUDUDU, tylko dżemiki. Chałwa kg ok.9 dol., typowe
          tureckie słodycze - na bazie miodu i bakalii ok.30-40 dol za kg.
          • Gość: baba Re: turcja zakupy-co można ciekawego kupic IP: *.devs.futuro.pl 29.06.07, 01:09
            ręczniki, szlafroki, kocyki, zasłonki, podrabianą odzież, sztuczną biżuterie, szisze, chałwe, lokum, beklawe, nazar, orzeszki, szczególnie polecam arachidowe w miodzie i sezamie, pychtoka, pistacje, figi suszone, herbatek ze sto tysięcy, orzechy w miodzie w słoiczkach, przyprawy(!!!!)
            kupować na bazarach i targować się ze ho ho!
          • Gość: awa2001 Re: turcja zakupy-co można ciekawego kupic IP: 217.153.180.* 29.06.07, 04:58
            zgadzam się z przedmówczynią, żelik różany, palce lizać:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka