Gość: asia IP: *.polsl.katowice.pl 02.07.07, 11:39 masz pytanie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justyna Re: wróciłam Sun Club Side IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 12:36 opisz proszę hotel(pokoje.basen,posiłki,obsługa czystość) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: wróciłam Sun Club Side IP: *.ptedom.pl 02.07.07, 12:43 Wybieram się do tego hotelu za 1 tyg. i jestem zainteresowana jak wygląda kwestia wyboru pokoju: czy są pokoje lepiej lub gorzej położone i czy można mieć wpływ na ich wybór. Będę również bardzo wdzięczna za garść informacji np. w jakich godzinach są wydawane posiłki (głównie śniadanie - bo lubię pospać), czy są jakieś animacje/zabawy dla dzieci i jak wygląda plaża hotelowa (czy ilośc leżaków na plaży i przy basenie jest wystarczająca)oraz w jakich językach można porozumieć sie z obsługą. Aha i jeszcze cos o rezydentach Itaki, no i czy pobyt był udany? Dzięki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: wróciłam Sun Club Side IP: *.polsl.katowice.pl 02.07.07, 13:05 juz odpowiadam napewno bedziecie zadowoleni z wyboru bo hotel jak na tą cene to super obsługa bardzo miła chłopaki (kelnerzy) i animatorzy bardzo za polakami przepadaja wiec atmosfera tez rewelacja. co do posiłków to stół szwecki jedzenie dokładane chociaz teraz bedzie napewno cały hotel ludzi wiec na samym końcu moze juz nie byc wyboru ale śniadania są od chyba od 7-30 do 10 potem jeszcze 0d 10 do 10-30 dla śpiochów ale tam juz resztki, potem obiad od 13 albo 12-30 do 14, kawa popołudniowa i ciastka od 16 do 16-30, kolacja od 19 do 21. od 10 do 23 bar a napojami i drinkami ( jesli chcesz mocniejsze drinki warto dac barmanowi ze 2 euro i proporcje wódki beda inne prze jakis czas. my dalismy po kilku dniach 2 barmaną ( zorientowalismy sie którzy sa za barem częśćiej i mozna było do końca korzystac z ich gościnności. co do pokoji to owszem są lepsze ale tylko ze względu na widok na basen i na niestety budynki . ale o tym czy mozna wybrac niewiem bo dostalismy od razu na basen i te są najlepsze.fajne są tez animacje dla dzieci ( szkoda tylko ze dopiero o 21, rano jest gimnastyka, siatka, lotki czy strzelanie z wiatrówki po 15 był aquaaerobik wszystko prowadzone przez animatorów z rosji i turcji po 21-30 wystepy dla dorosłych.jesli chodzi o czystośc to pokoje sprzątane sa codziennie, co kilka dni wymieniana pościel i ręczniki. klikatyzacja sterowana ręcznie co tez jest duzym plusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: wróciłam Sun Club Side IP: *.ptedom.pl 02.07.07, 13:25 Wielkie dzięki za obszerną odpowiedź. Cieszę się, że jesteś bardzo zadowolona z pobytu w tym hotel, bo i ja mam nadzieję na udany urlop. Napisz jeszcze jakimi językami "włada" obsługa i czy byłaś na jakiś wycieczkach z Itaki bądź biura lokalnego (jakiego?) i co polecasz? Aha: czy transfer z lotniska do hotelu długi i jakie rezydentki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: wróciłam Sun Club Side IP: *.polsl.katowice.pl 02.07.07, 13:41 co do porozumiewania to troche po angielsku troche po niemiecku i po rosyjsku podstawowe słowa po polsku tez znaja. jesli chodzi o wycieczki to korzystalismy z biura tureckiego od Efkana i polecam. taniej niz z itaki a mozna jeszcze ponegocjowac. co do lezaków na basenie to pod koniec trzeba było rano wstawac i zajmowac bo potem były tylko dalej na trawie za basenem. co do morza to zawsze cos sie znalazło tylko ze ta plaza jest torche dalej niz pisza tzn. do morze jest 150 m ale do tego miejsca z naszymi darmowymi lezakami jest jeszcze ok 200m. no i tam mozna tylko pic i jeśc to co kupi sie u nich. ale idzie wytrzymac wakacje były super wszyscy wrócilismy zadowoleni i polecam sun club side . jedyny minus to rezydentki do bani. wszystko dobrze jak sie nic nie działo ale jak trzeba było ich pomocy to echo nawet w warunkach hotelu nie były zorientowane a jak wyznaczały godziny dyzurów to zawsze były spóżnione.jak macie jakies jeszcze pytania to odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: wróciłam Sun Club Side IP: *.ptedom.pl 02.07.07, 14:00 Skoro masz jeszcze chwilkę, to może coś o okolicy hotelu: czy rzeczywiście w miarę blisko do "starówki" czy są w pobliżu jakies sklepy, knajpki, fajne miejsca no i przystanek dolmuszy. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: wróciłam Sun Club Side IP: *.is.net.pl 02.07.07, 16:36 Mam pytanie odnośnie wyjazdu z hotelu.Jak to wygląda tam na miejscu, bo nas Pani w Itace poinformowała, że skoro wyjazd z hotelu jest w nocy, to zostajemy w pokojach do końca.Czy tak to wygląda w rzeczywistości? I jeszcze co jest ciekawego do zobaczenia w miejscowości Side? Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: wróciłam Sun Club Side IP: *.polsl.katowice.pl 03.07.07, 10:06 do starego side najlepiej iść plaża ok 15 no moze 20 min. wiec droga fajna . tam warto zobaczyc światynie apolina i ruiny całego miasta oraz amfiteatr napewno traficie kazdy tam chodzi. oprócz tego na starym side jest pełno sklepów straganów, sklepów jubilerskich itp. jesli chodzi o okolice hotelu to sklepów tez jest sporo, ale potrzebne sa wam tylko jesli chcecie kupowac ciuchy prezenty no i jesli macie dzieci bo one zawsze cos chca( tak, jak moja córka), bo jedzenia i picia bedzie do woli, nawet kebab turecki nam sie juz nie zmieścił.co do wycieczek to idąc w przeciwną strone do morza czyli wychodząc z hotelu skręcamy w prawo i trzeba dojść do głównej drogi tam łapiemy dolomusa ( jak zamachacie tam sie zatrzymuja) do manavgatu cena 1 euro i w pon lub czwartek mozna wybrac sie na targ (, ,pełno ciuchów i troche przypraw, jesli chodzi o owoce to targ jest bardziej w centrum miasta) warto tez przy targu obejrzec meczet bardzo ładny. w manavgacie są tez wodospady czy raczej kaskady ja osobiście nie byłam ale znajomi mówili ze trzeba tam płacic za wszystko i nie warto .zreszta jak beda upały to nawet nie pomyslicie o wycieczkach bo straszna parówa my bylismy w pammukale owszem warto zobaczyc tym bardziej ze mówia ze za rok moze byc zamkniete ale trzeba sie przygotowac na upał i skwar.jeju jak ja wam zazdroszcze ze jedziecie . pozdrówcie kelnerów semi i mustafa, napewno ich poznacie .jeli chodzi o wyjhazd my wyjeżdzaliśmy o 9 rano wiec ci co jechali wczesnie rano tzn ok 1 czy drugiej w nocy to mieli pokój do końca ci co wyjad mieli po 12 w południe to o 12 opuszczali pokój nie mogli juz korzystac z inc. ale mogli z basenu i mieli jeden pokój koło recepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: wróciłam Sun Club Side IP: *.ptedom.pl 03.07.07, 10:43 Ja mam wylot z Antalyi o 11.20, czyli będę opuszczać hotel pewnie tak jak Ty ok.9 rano i pokój oraz świadczenia miałaś do momentu wyjazdu, tak? Napisz jeszcze jak dziecko zniosło wycieczkę do Pammukale, podobno od parkingu idzie się dość długo w pełnym słońcu no i potem powrót też długi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: wróciłam Sun Club Side IP: *.polsl.katowice.pl 03.07.07, 12:23 moja 6 letnia córka spokojnie zniosła podróz z tym ze bylismy tylko na jedno dniowej w pamukkale z kapadocji zrezygnowałam . z autobusu szlismy ok. 5 10 min. wiec wcale nie jest daleko. wycieczki tak jak pisałam kupowalismy u Efkana wpisz trajanous w fogle i wyskoczy jego cennik z tym ze jeden dzień pammukale to 25 euro. co do cen w side trudno mi odpowiedziec bo nam wystarczał inlusive ale np. piwo efez ok 2-2.5 lira, na plazy 4 liry lody od 0.75 lira do 6 lirów kebab od 1.5 euro, woda od 0.5 lirów jedzenie ok 6 euro obiad bez napojów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: wróciłam Sun Club Side IP: *.ptedom.pl 03.07.07, 12:43 Bardzo Ci dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi, namiary na Efkana znalazłam w sąsiednim wątku. Ojej już się nie mogę doczekać ... wylatuję 11.07, Pozdrawiam, K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: wróciłam Sun Club Side IP: *.polsl.katowice.pl 03.07.07, 10:01 do starego side najlepiej iść plaża ok 15 no moze 20 min. wiec droga fajna . tam warto zobaczyc światynie apolina i ruiny całego miasta oraz amfiteatr napewno traficie kazdy tam chodzi. oprócz tego na starym side jest pełno sklepów straganów, sklepów jubilerskich itp. jesli chodzi o okolice hotelu to sklepów tez jest sporo, ale potrzebne sa wam tylko jesli chcecie kupowac ciuchy prezenty no i jesli macie dzieci bo one zawsze cos chca( tak, jak moja córka), bo jedzenia i picia bedzie do woli, nawet kebab turecki nam sie juz nie zmieścił.co do wycieczek to idąc w przeciwną strone do morza czyli wychodząc z hotelu skręcamy w prawo i trzeba dojść do głównej drogi tam łapiemy dolomusa do manavgatu cena 1 euro i w pon lub czwartek mozna wybrac sie na targ (, ,pełno ciuchów i troche przypraw, jesli chodzi o owoce to targ jest bardziej w centrum miasta) warto tez przy targu obejrzec meczet bardzo ładny. w manavgacie są tez wodospady czy raczej kaskady ja osobiście nie byłam ale znajomi mówili ze trzeba tam płacic za wszystko i nie warto .zreszta jak beda upały to nawet nie pomyslicie o wycieczkach bo straszna parówa my bylismy w pammukale owszem warto zobaczyc tym bardziej ze mówia ze za rok moze byc zamkniete ale trzeba sie przygotowac na upał i skwar.jeju jak ja wam zazdroszcze ze jedziecie . pozdrówcie kelnerów semi i mustafa, napewno ich poznacie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes1234 Re: wróciłam Sun Club Side IP: 212.160.90.* 03.07.07, 10:50 Mam pytanie o ceny tzn. orientacyjnie ile kosztują napoje, piwo, kebaby i tego typu rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: wróciłam Sun Club Side IP: *.is.net.pl 03.07.07, 11:10 Dziękuję za odpowiedź, ale gdybyś mogła to napisz jeszcze u kogo kupowałaś wycieczki? U rezydenta czy w jakimś lokalnym biurze podróży i jakie są ceny wycieczek? Interesyją mnie Pammukale i Kapadocja.Przepraszam,że zawracam głowę, ale czasami lepiej być przygotowanym na "różne" rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś