Gość: abcd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 17:39 Czy był ktoś na jeep safari? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: malami66 Re: jeep safari w Turcji IP: *.chello.pl 20.08.07, 18:46 ja byłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower111 Re: jeep safari w Turcji 20.08.07, 19:09 Tez bylam. Ale to jest na wyrost nazwane safarii :D jedziesz sobie jeepem po polnych i leśnych drogach oraz przez wsie tureckie. Turek jedzie jak szalony i co chwila wchodzi w ostrzejszy zakręt, aby dostarczyć swoim pasażerom "mocnych wrażeń". Dodatkowo co jakiś czas przejeżdża pod ustawionymi specjalnie nad drogą prysznicami, aby wszystkich zmoczyć!!!(uwaga na kamery i aparaty!) Kilka razy karawana jeepow zatrzymuje się i wtedy jest czas na zwiedzanie. Ja zwiedzalam meczet,kanion, fabrykę dywanow, farmę pstrąga i jakies starozytne miasteczko. Były też kąpiele błotne.A na koniec postoj na stacji benzynowej i mycie jeepow (my w tym czasie siedzielismy w basenie na stacji benzynowej:D)Wycieczka taka sobie,jeżeli szukasz adrenalinki to polecam paragliding:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower111 Re: jeep safari w Turcji 20.08.07, 19:12 Aha na jeep safarii w Turcji zabiera się cukierki, bo dzieciaki z wiosek jak tylko widzą jadące przez wieś jeepy z turystami zaraz wyskakują na ulicę i wyciągaja rączki. Z resztą cukierki mozna zakupic tez na samym początku wycieczki u przewodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Re: jeep safari w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 20:20 myślałam że się samemu kieruje a nie turek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami66 Re: jeep safari w Turcji IP: *.chello.pl 20.08.07, 21:14 my kierowaliśmy sami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami66 Re: jeep safari w Turcji IP: *.chello.pl 20.08.07, 21:15 byliśmy z biurem GTI - po 4 osoby w jeepie, Musisz mieć tylko prawo jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arul Re: jeep safari w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 21:43 BYLIŚMY NA SAFARI z firmą Jolcia-Adams safari było 11 osobowe w dużych jeepach i tylko prowadził go turecki kierowca.Bardzo fajna wyprawa jezeli chodzi o okolice Alanii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikka Re: jeep safari w Turcji IP: *.icpnet.pl 20.08.07, 23:15 my tez bylismy w okolicach Alanyi .Jechalismy z Pacho . Jedzie sie w gory duzymi jeepami ok 10 osob kieruje Turek. Po drodze wizyta w meczecie,u rodziny tureckiej, a na obiadek do restauracji na rzece, stoloikin i krzesla w wodzie, jesz i moczysz nozki, pozniej czas na kapiel w basenie ze zjezdzalniami.Wycieczka godna polecenia, mozna zobaczyc to inne zycie w Turcji nie tylko kurorty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: jeep safari w Turcji IP: 88.220.140.* 21.08.07, 23:36 Byłam w tym roku. Okolice Kemeru.Przepiękne widoki.Góry ponad 2000m. Jeepy 4 osobowe.Po drodze kąpiel w rzece ,przystanki na robienie zdjęć , zwiedzanie i lancz w knajpce. Wycieczka za 15 euro z biurem miejscowym Ginza Travel. Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Fajny opis i filmik z Jeep Safari w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 17:32 Na stronie www.foto.pwsk.pl/2006/10/28/jeep-safari-turcja/ jest fajny opis w takiego safari. Z kolei na cyberpodroze.wordpress.com/2007/08/31/tureckie-jeep-safari/ jest filmik z tureckiej wyprawy jeepami. Odpowiedz Link Zgłoś