Dodaj do ulubionych

ceny w Turcji

IP: 80.51.236.* 14.12.07, 09:53
Witam serdecznie. Wybieramy się z żoną i 10 latką pierwszy raz do Turcji. Mamy dylemat między hotelem z opcja HB a ALL tym bardziej że różnica w cenie to 1000zł na 3 os. Może dla niektórych to niewiele ale dla nas to juz np. zapłacona jakaś wycieczka fakultatywna. Pani z biura podróży powiedziała że przy HB i tak wydamy więcej na napoje niż dopłata do ALL. Ale problemem jest to że hotel niema przy plaży baru z ALL. Plaża publiczna 450 m od hotelu , więc albo wczasy przy basenie, albo i tak trzeba będzie kupować na mieście. Poczytałem juz na forum trochę o cenach i tu bardziej proszę o opinię tych którzy byli na wczasach z dzieckiem. A drugie pytanie dotyczy materacy dmuchanych, czy ktoś może widział za ile mozna kupić gdzieś przy plaży aby nie tachac z kraju.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania w. Re: ceny w Turcji IP: *.gdynia.mm.pl 14.12.07, 10:12
      Z dzieckim wybieraj hotel z all i taki hotel żeby miał all na plaży (dzieci ciągną niemiłosiernie) - ja z dzieckiem zawsze na all, bez dziecka hb),chyba że dopłata 1000 zł jest za 1 tydz. - to fakt drogo. A mogę się spytać jaki hotel wybrałeś?
      • Gość: ania w. Re: ceny w Turcji IP: *.gdynia.mm.pl 14.12.07, 10:13
        materac kupisz za 6 euro
    • Gość: GrzeH Re: ceny w Turcji IP: 80.51.236.* 14.12.07, 11:09
      Zastanawiam sie nad Karbel opcja HB a Club Dorian ALL . Oba w OLUDENIZ. A różnica to 1000zł na 3 os na 2 tygodnie. Więc chyba jednak wezme z ALL
      • Gość: biomj Re: ceny w Turcji IP: *.biology.univ.gda.pl 14.12.07, 13:49
        Przede wszystkim zastanow sie gdzie zamierzasz spedzic wiecej czasu
        czy w hotelu, czy poza nim? I w jakim wieku jest dziecko, co je i co
        pije? Kuchnia turecka nie wszystkim dzieciom odpowiada (jaka jest w
        tym hotelu?). bylam w Turcji bez dziecka i stwierdzialam, ze na
        hotelowym wikcie umarlo by z glodu (wiekszosc potraw na bazie
        papryki i oliwek, ktorych niestety nie lubi). Bo moze sie okazac, ze
        i tak bedziesz musial kupowac dziecku i picie i "europejskie"
        jedzenie, a na dodatek nie bedzie Ci sie chcialo latac na posilek (a
        na pewno nie po picie)pol kilometra z plazy do hotelu.
        • Gość: GrzeH Re: ceny w Turcji IP: 80.51.236.* 14.12.07, 14:05
          1o latka z wielkim pragnieniem.W domu ciągle coś popija. Tak planowaliśmy że po sniadaniu na plażę a przy największym słońcu to na obiad i potem basen. Ale dzieci lubia weryfikowac takie plany. Jada raczej wszystko i nie wybiera. A jeszcze w hotelu bedzie pierwszy raz wiec będzie atrakcja.
          • Gość: biomj Re: ceny w Turcji IP: *.biology.univ.gda.pl 14.12.07, 14:19
            Przy takich zalozeniach i wszystkozernosci dziecka to faktycznie,
            opcja all bedzie najkorzystniejsza. Ale zrob jeszcze wywiad (tzn.
            poczytaj opinie na tym i na innych forach) jak w tych hotelach
            karmia. Czasem lepiej wybrac nieco mniej atrakcyjny z wygladu hotel,
            ale z lepsza, bardziej urozmaicona kuchnia albo dobre urozmaicone HB
            niz byle jaki all (bo i tak bywa).
            • Gość: GrzeH Re: ceny w Turcji IP: 80.51.236.* 14.12.07, 14:34
              Dzięki wielkie za podpowiedzi. Hotel wybraliśmy właśnie ze wzgledu na opinie na tym forum jak i na stronie wakacje.pl. Długo wertowaliśmy z żoną oferty i porównywaliśmy z opiniami i trafiło na Club Dorian w Oludeniz
    • Gość: GrzeH Re: ceny w Turcji IP: 80.51.236.* 14.12.07, 11:13
      Dzięki za info o materacach, teraz wiem że nie ma sensu tachać w walizce. Na forum wyczytałem że taki materac to jest alternatywa do płatnych leżaków na plaży:) (polak potrafi)
      • Gość: ania w. Re: ceny w Turcji IP: *.gdynia.mm.pl 15.12.07, 19:41
        nie wiem jak w Oludeniz,ale w Icmeler koło Marmaris nie bardzo można się
        rozłozyc na plaży na maretacu - leżaki płatne są 1metr od brzegu morza i
        ,,leżakowy,, na pewno by zażądal opłaty,w Alanyi i Side to juz całkiem inaczej
        (bo plaża szeroka)
        • Gość: GrzeH Re: ceny w Turcji IP: 80.51.236.* 16.12.07, 09:31
          W Oludeniz plaża też szeroka, a pomysł z materacem na publicznej plaży podsuneła Pani z biura podróży która była tam w zeszłe wakacje i tak właśnie robiła.
          • pimo282 Do GrzeH 21.12.07, 10:00
            Witam
            Kiedy się wybieracie do Oludeniz?
            My lecimy właśnie do Doriana we wrześniu 2008.
            4os dorosłe + dziecko 1 roczek
            • Gość: GrzeH Re: Do GrzeH IP: 80.51.236.* 21.12.07, 10:51
              Witam - a my końcem czerwca - 30go dokładnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka