dobi53 01.03.08, 20:55 jakie fajne miejsca mozecie polecic, knajpy, wycieczki czy jest jakas ladna, szeroka plaza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iit2 Re: Bodrum 02.03.08, 10:45 jest bardzo ładna promenada, my byliśmy zwiedzić to miasto, a mieszkaliśmy w hotelu oddalonym od Bodrum o 20 km, knajpki na każdym rogu, busy dowożą w jedno stałe miejsce na koniec stacji, więc od razu jesteście w centrum, do zwiedzenia, meczet, jakiś zamek, spacerkiem w 2 godziny zobaczycie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.biel Re: Bodrum IP: *.chello.pl 02.03.08, 12:12 No bez przesady, zwiedzenie samego zamku to ok 2 godzin. Naprawdę warto, widoki z wież wspaniałe. W zalezności od tego ile chcesz poświecić czasu na zwiedzanie możesz wybrać dłuższą lub krótszą trasę. Spacer po marinie też bardzo przyjemny. Poza tym mozna wybrać sie zobaczyć starozytny amfiteatr oraz pozostałości mauzoleum, które kiedyś uznawane było za jeden z 7 cudów świata. No i pospacerować uliczkami w centrum miasta. Miasto naprawdę fajne. Pozdrawiam Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.biel Re: Bodrum IP: *.chello.pl 02.03.08, 12:24 Tutaj jest link do zdięć z samego Bodrum: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,65856624,66061637.html Jesli chodzi o wycieczki, to wybór jest spory. Jesli intersują Cie zabytki, to warto pojechjac do Efezu, Priene, Miletu i Didiymy. Do Hierapolis i Pammukale. Mozan wybrac sie do Dalyan, na turecka Amazonkę. Z bardziej rozrywkowych: dyskoteka na katamaranie, aqua park. Oferują takze rejsy statkiem po okolicznych zatokach. Jesli chciałabyś można popłynąć na grecką wyspę Kos. Rejs promem trwa ok 1 godziny, wodolotem ok 20 minut. Cena 25 E/os. Pozdrawiam Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basik Re: Bodrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 07:01 a mnie się w Bodrum nie podobało. Widoki i owszem ładne jak zresztą wszędzie, natomiast samo miasto nic szczególnego, plaże wąskie i brzydki piasek. Byłam natomiast też w Alany i zdecydowanie bardziej tam mi sie podoba, plaże są ładne oczywicie nie wszędzie, wspaniała woda, dużo cieplejsza niż w Bodrum , byłam w obu miejscach we wrześniu, więc mam porównanie. Odpowiedz Link Zgłoś