Dodaj do ulubionych

Bodrum - kilka pytań ?

IP: 217.153.105.* 02.03.08, 16:52
wybieramy się do Bitez koło Bodrum, ale nie wiemy ile pieniędzy trzeba zabrać ze sobą ? 3-4 wycieczki, jedzenie w hotelu mamy HB, więc picie, jedzenie też nas będzie sporo kosztowało plus napiwki. Może ktoś doradzić ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rolix Re: Bodrum - kilka pytań ? IP: *.imz.pl 03.03.08, 10:55
      Ja też tam się wybieram! na głowę ok. 200 € powinno wystarczyć pod warunkiem, że
      nie planujecie kupna ichniego badziewia, które jest diabła warte w
      przeciwieństwie do wycieczek. Żarcie nie takie drogie, więc spoko.
      • Gość: jmka Re: Bodrum - kilka pytań ? IP: 194.92.226.* 07.03.08, 13:14
        W Bitez knajpy wg mnie dość drogie, a brak jest jakis tanich snack barów (dane z
        2005 r.). Wycieczki proponuję kupować w lokalnych biurach, bo są o połowę tańsze
        niż w Biurach Podróży. Ja z rodzinką zjeździłam caly półwysep Bodrum miejscowymi
        dolmuszami. Za ok. 1 EUR / 1 os. można było dojechać do miasta Bodrum. Tam z
        głównego dworca autobusowego można wybrac busik do każdego zakątka półwyspu. Te
        podróże z tubylcami uważałam za wiele ciekawsze niż kilimatyzowanym autokarem
        BP. Z dalszych wycieczek (juz zorganizowanych przez jakies biuro) polecam o Efez
        i Pammukale. Fajne też są rejsy statkiem dookoła płw. Na bazarze w Bodrum (chyba
        wt. i czw.) są bardzo tanie owoce warto się zaopatrzyć bo na miejscu, w Bitez
        dużo droższe i słaby wybór. W Bitez przy plaży był jakis bankomat (w Bodrum
        nawet kilka). Pobierałam gotówkę (bo te 200 EUR/os. nam zabrakło) i kurs był
        lepszy niż przy wymianach PLN-EUR-TRY.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka