Gość: kamilsko77 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.08, 09:44 Na pewno niektórzy już z tamtąd wrócili. Podzielcie się wrażeniami. Wylatuję w czwartek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teraz12 Re: Ayaz Aqua 27.05.08, 14:03 Ja lecę do tego hotelu w lipcu.Bardzo proszę o opinię po Twoim powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Ayaz Aqua IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 14:48 Witam Byłam w tym hotelu w terminie 29.05 do 12.06.2008 Hotel: malutki, kameralny, odpowiadający naszym 2 gwiazd.Wszyscy mówią po angielsku, wiec nie będzie problemu z dogadaniem się. W hotelu znajdują się skrytki, więc można wszystkie ważne dokumenty schować - przede wszystkim paszport i pieniądze. Polecam te skrytki ponieważ w hotelu zdażały sie kradzierze. Szczególnie w 2 ostatnie dni - kradną niemiłosiernie - prawdopodobie obsługa sprzątająca pokoje. Koszt skrytki 35 lirów tureckich za tydzień -my zainwestowaliśmy i dzięki temu nic nam z pokoju nie zginęło. Pokoje : wszystkie pokoje mają balkony,lodówkę, klimatyzację ręcznie regulowaną ( bezpłatną), telewizor z kilkoma polskimi kanałami, 2 łózka które można połączyć - nie ma łóżek małżeńskich , oraz łazienkę. My trafiliśmy na łazienkę w której: przeciekał sedes, przeciekała wanna i nie zbyt ładnie pachniało. Do tego wszystkiego wiele do życzenia pozostawiało ciśnienie wody w kranie - raz woda leciała, za chwile jej nie było i znowu to samo... Pokoje są codzienne sprzątanie. Każde piętro ma swojego "sprzątacza" - my zostawialiśmy codziennie 3 liry napiwku. Posiłki: śniadanie w formie bufetu od godz 8 do 9.30. Lunch w formie bufetu od 13 do 14.30. Kolacja w formie bufetu od 19.30 do 21.30. Jedzenie dowożone jest z zewnątrz nie gotują na miejscu, ale jest spory wybór. Między posiłkami można zjeść frytki tosta i hamburgera - to akurat robią na miejscu. Bez problemu możesz jeść ważywa i owoce nie słyszałam, żeby ktoś po nich chorował.To samo dotyczy lodów. Bar: darmowe napoje można brać od godziny 10 do 23. Dostępne jest ( bezpłatnie) piwo- Efez ( dobre), wino białe, czerwone i różowe( tez dobre szczególnie różowe), wódka Raki ( wódka anyżowa specyficzna, ale znalazla swoich amatorów) i wódka "tradycyjna" , ale albo mało procentowa, albo rozcieńczana... Do tego napoje typu cola, fanta, sprite, herbata, kawa i soki ( strasznie słodkie do rozcieńczania. Można oczywiście zamówić jakiś inny alkohol ,ale będzie płatny. Sprawdzaj szklanki i kieliszki zanim nalejesz napój do nich bo zdażały sie brudne... Muzyka - ciągle leci ta sama płyta nie mają żadnej oprawy muzycznej. Basen: można w nim pływać do 20. Dostępne są leżaki, ale nie ma ręczników musisz wynosić z pokoju. Do plaży jest z 200 metrów, są bezpłatne lezaki, ale nie ma ręczików nie ma też hotelowego baru. Koszt alkoholu przy plaży: drink ok 7-10 lirów, piwo 0,5l 5 lirów. Plaża kamienista ale da się wytrzymać piękne widoki i wieczorem można iść się pobawić, ponieważ wzdłuż plaży jest dużo knajp. Do centrum Gumbet jest ok km można jechac busikiem 2 liry od osoby, ale warto się przejść bo nie jest daleko. Pod hotelem znajduje się sklepik, w którym można kupić min kartę telefoniczną 100 impulsów za 10 lirów - budka jest równiez obok hotelu. Można korzystać z internetu - 5 lirów za godzinę. Moje rady: zostawiaj napiwki za sprzątanie pokoju daj napiwek za wniesienie walizek weź skrytkę i nie trzymaj w pokoju pieniędzy, paszportu , biletów , telefonu, aparatu... weź calcium - niemalże wszyscy mieli uczulenie - spelulowaliśmy że od słońca nie pij wody z kranu i będzie wszystko oki :))) Moja ocena jest oczywiście subiektywna i nie każdy musi sie z nią zgadzać, dlatego nie sugeruj się tym, bo Twoje odczucia mogą być zupełnie inne. Napisz po urlopie jak Ci się podobało. Życzę udanego wypoczynku Marta Odpowiedz Link Zgłoś