sandra00 04.12.08, 09:13 czy ktoś byl w obydwu hoteleach i moze napisać kilka słów porównawczych ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jhtr Re: hotel Venus w Side IP: *.stgl.sel.alcatel.de 04.12.08, 11:01 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20943&s=3&sortuj=6 Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: hotel Venus w Side - hotel Turunc w Turunc ? 04.12.08, 11:28 Turunc: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=660&w=73020086&v=2&s=0 Venus: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=660&w=81669939&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=660&w=81920801&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 szukam kogoś kto był w obydwu hotelach !!! 05.12.08, 07:38 kogoś kto spędzał tam wakacje lub poprostu był w obydwu hotelach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: szukam kogoś kto był w obydwu hotelach !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 23:20 Wiadomości znajdziesz na stronie holidaycheck są tam opinie i zdjęcia ludzi którzy spędzali tam urlop mi bardzo pomaga w wyborze hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patur Re: hotel Venus w Side - hotel Turunc w Turunc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 19:59 Nie do wiary,siedzę nad katalogiem Itaki 2009 i zastanawiam się nad wyborem spośród tych samych hoteli. Na forum znalazłem sporo o Turunc, ale opinie o Venus dość ubogie. Jeśli znajdziesz gdzieś coś więcej, będę wdzięczny za info. Ja szukam hotelu rodzinnego 2+2 na lipiec i oba wydają się być ok. Znalazłaś już może filmik na you tube ?? pl.youtube.com/watch?v=ip7ulx4wA-o pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 do patur !!!! 08.12.08, 09:35 jeżeli nie byłeś ani tu ani tu , to ja z czystym sumieniem polecam Venus , byłam w zeszłym roku - nie ma do czego się przyczepić naprawdę , w Turunc przeraża mnie to że to straszne odludzie , no i hotel wydaje mi sie gorszy niż Venus - jeżeli chcesz jakieś szczegóły na temat Venus odpowiem na pytania !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixtravel Re: do patur !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 12:18 Witam , nasze biuro jest autorem zdjeć do katalogów itaki podaję pani link do naszej galerii zdjęć z hoteli: www.mixhotel.pl/hvenus.html i www.mixhotel.pl/hturunc.html Jeśli chodzi o opinie- to hotele są porównywalne- Ja wybieram Turunca- (napewno nie jest gorszy od Venus)- Wszystko w jednym miejscu i hotel nastawiony na rodziny z dziećmi.Jedyny minus to droga z lotniska - jedzie się przez góry co trwa dłużej.Połozony przy miasteczku(spokojne, nie głosne)H. Venus- bardzo dobra kuchnia, fajne baseny, ładna plaża. W razie pytań proszę o kontakt emailowy: rezerwacje@mixtravel.pl lub telefoniczny: 0 801 000 371- Damian K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patur Re: do patur !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 19:28 Witaj Sandra Dzięki za odpowiedź. Po burzliwym wieczorze rodzinnym, raczej także optujemy za Venus. Pewnie Turunc to jak księżniczka za 7 górami, która ma wszędzie daleko ... O Venus słyszałem dobre opinie w biurze, więc wygląda na to czego szukam. Czy do Side da się dojść plażą ?? Czy wszystkie pokoje są w porównywalnym standardzie, czy też trzeba liczyć na szczęście i napiwek ?? Jakie masz wrażenia w porównaniu do innych hoteli (jeśli takie masz) ?? art Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ewa Re: do patur !!!! IP: *.chello.pl 08.12.08, 21:16 Rzeczywiście hotel Turunc to księżniczka, ale napewno nie aż za 7 górami... Ten hotel naprawdę jest wart polecenia. Mimo, że można do niego dotrzeć tylko górską drogą (lub dopłynąć taksówką wodną) to warto bo widok z góry - jak się jedzie - naprawdę zapiera dech w piersiach! Wrażenie jest niesamowite! Taksówkarz, który nas wiózł do hotelu (jak wracalismy z Marmaris)zatrzymał się na chwilę żebyśmy mogli zrobić zdjęcia - super wyszły. Do Marmaris wcale nie jest tak daleko - jedzie się ok. 30 min. A po drodze te wspaniałe widoki! Sam hotel - świetny. Wspaniałe położenie, przepyszne jedzenie, bardzo miła obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
ap.ja Re: do patur !!!! 09.12.08, 20:22 ile kosztuje taka taksówka wodna? W jakich godzinach jeździ? Czy w godzinach nocnych również? pozdrawiam i dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ewa Re: do patur !!!! IP: *.chello.pl 11.12.08, 22:21 Taksówka wodna (to taki mały stateczek) kursuje w dzień chyba co pół godziny lub co godzinę (dokładnie nie pamiętam, bo tylko raz płynęliśmy), do wieczora. Kosztuje 8 lir tureckich w jedną stronę, a jak się wykupi u tego przewoźnika kurs powrotny tą taksówką (trzeba określić godzinę powrotu), to zapłaci się taniej. Rejsik jest baaardzo przyjemny! Do pobliskiego Marmaris można też dojechać - jak już pisałam - drogą górską i taki kurs dolmuszem (busik) kosztuje 4 liry. Można też zamówić normalną taksówkę, ale kosztuje bardzo drogo. Turunc jest przepiękne! Hotel Turunc to naprawdę dobry, godny polecenia hotel. Z pewnością zasługuje na 4,5*. Wspaniałe położenie (bezpośrednio przy plaży), dużo zieleni, mnóstwo udogodnień i wyśmienite jedzenie - bardzo urozmaicone i wyszukane menu. Z hotelu do miasteczka idzie się plażą (ok. 10 min.) - to super spacerek! Zainteresowanym mogę przesłać kilka moich prywatnych zdjęć hotelu Turunc, wykonanych latem tego roku w Turunc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 do patur! 09.12.08, 09:39 Hotel Venus - składa się z budynku głównego ( nie wiem czy się tutaj nie pomylę ale numeracja pokoi od 100 wzwyż ) budynku bocznego w którym znajduje się SPa i małych domków na tyłach , pokoje zawsze można zmienić , szczególnie że przyjazdy i wyjazdy są codziennie napewno warto dać napiwek ale z tego co wiem lepiej najpierw mieć już nowy pokój a potem się odwdzięczyć niż odwrotnie są też tacy wczasowicze Polscy którzy potem opowiadają bajki " ile to oni nie dali za pokój " wszyscy muszą to słyszeć jak również ile ze sobą zabrali na wakacje , poraźka !!!!normalni dawali przewaźnie za lepszy pokój 10 euro ja dostałam od razu pokój w budynku głównym z balkonem widok na deptak dokładnie jak na folderze ! do Side pewnie da się dojść plażą , ale chyba trochę daleko , lepiej wybrać podróż busem lub taksówką , busy kończą jazdę o 20 taksówki jeźdzą całą dobę , szczególnie polecam Side późnym wieczorem , wtedy dopiero jest niesamowity efekt! busy zatrzymują się na małym targu a do samego centrum można dojechać "ciuchcia na kołach" taksówka dojeźdża tam gdzie chcesz ! Odpowiedz Link Zgłoś
pratur Re: do patur! 09.12.08, 19:37 Hej. Dzięki za pomoc, każda informacja sie przyda, choć już lekko mozna zwątpić -> im dłużej sie czyta, tym więcej pomysłów. Pewnie więc skończymy na Venus (chyba że sie jeszcze cos innego pojawi). Odpowiedz Link Zgłoś
1janek Re: do patur! 10.12.08, 13:29 @ lata temu byłem whotelu Venus,natomiast w tym roku w Turunc.Porównując obydwa hotele-hotel Venus mniejszy. mniejszy basen miasteczko w którym się znajduje jest to jedna uliczka ,plaźa- oddalona ok 10 min drogi , dość szybko strome zejście. Do Side oczywiście nie moźna dojść na piechotę. My poruszaliśmy się taksówkami.Hotel Turunc jest zdecydowanie większy.-5 budynków, 3 ostatnie są po remoncie . Ma własny aquapark .Jeźeli chodzio jedzenie jest zdecydowanie więcej potraw niź w Venus, choć nasi znajomi twierdzili źe mniej smaczne. Co do klimatu- Turunc jest połoźony na Riwierze Egejskiej stąd jest zdecydowanie mniej duszno i wilgotno niź w Side/ nam wieczorami pot lał się strumieniami/ Plaźaprzy hotelu Turunc to zatoczka -niema fal, ale dzięki tunelowi przy hotelu moźna popływać na otwartym morzu wśród niewielkiej rafy. Odpowiedz Link Zgłoś