Dodaj do ulubionych

Club Paradiso- Kestel Alanya

08.03.09, 13:15
Czy ktoś w tym roku wybiera się do tego hotelu na wakacje???. My jedziemy 9 września z ECCO HOLIDAY.Wylatujemy z Warszawy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bezzz Re: Club Paradiso- Kestel Alanya IP: *.oswiecim.vectranet.pl 08.05.09, 20:21
      Wróciłam z Club Paradiso wczoraj hotel świetny, super pokoje, jedzonko obłędne, animacje super, ale.... no właśnie jest jedno ale,zdarzają się kradzieże.Pojkój zamknięty, okna zmkniętę, a z potrfela kasa znikła. Na innych portalach też czytałam o kradzieżach w tym hotelu, więc chyba jest to często uprawiany proceder!!
      • Gość: Janusz Re: do Bezzz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 21:27
        A czy nie skąpiłaś przypadkiem kilku dolarów lub euro dla sprzątaczek?
        • Gość: aga hotel club paradiso resort IP: *.chello.pl 13.05.09, 19:37
          ja wyjezdzam 1go lipca do tego hotelu,wiem,ze jest super ale tez o
          tych kradziezach slyszalam,coz kase trzymac w sejfie duzo to nie
          kosztuje.
          • sonia-3 Re: hotel club paradiso resort 19.05.09, 19:22
            Dobrze wiedzieć. Sejf wykupimy na pewno. A co na to obsługa hotelu?. A tak poza tym to faktycznie tam tak pięknie?
            • Gość: aga Re: hotel club paradiso resort IP: *.chello.pl 20.05.09, 13:04
              moi znajomi tam byli i zachwalali wszystko dlatego jade tam,ogolnie
              opinie wszedzie ma bardzo dobre,szkoda,ze taki drogi.
              • Gość: aga Re: hotel club paradiso resort IP: *.chello.pl 20.05.09, 13:07
                jak wroce wszystko ci opisze do1go lipca jeszcze troszke ale
                bedziesz miec inf z pierwszej reki.
                • sonia-3 Re: hotel club paradiso resort 20.05.09, 13:45
                  Dzięki serdeczne. Z miłą chęcią poczytam.Mam wrażenie,że mało osób tam jedzie. A co do ceny to nas ten wyjazd w listopadzie kosztował 6200(2+1). w tym gwarancja ceny.Na 2 tygodnie. Będę czekała na wrażenia. Zyczę niezapomnianych wakacji w Clubie Paradiso :-). Pozdrawiam.
                  • Gość: aga Re: hotel club paradiso resort IP: *.chello.pl 20.05.09, 14:27
                    Ja placilam za osobe dorosla 2200zl za8dni tez w listopadzie i tak
                    jestesmy do przodu bo teraz cena jest zawrotna.tak to prawda malo
                    jest tam Polakow ale malo i rosjan dla mnie to najwazniejsze bo sa
                    duzo gorsi od polakow.Pozdrawiam
                    • olekwoj Re: hotel club paradiso resort 20.05.09, 18:00
                      Mam pytanie, z jakiego biura się wybierasz? Jak za 8 dni, to dosyć sporo. My w
                      Ecco zamawialiśmy również w listopadzie i podobną cenę płaciliśmy, ale za 2tyg (
                      dokładnie 2450).
                      • Gość: aga Re: hotel club paradiso resort IP: *.chello.pl 23.05.09, 13:42
                        tez z tego biura tyle,ze zalatwialam przez internet na Blzej slonca
                        moze masz jakis inny termin.to dales mi do myslenia
                        • olekwoj Re: hotel club paradiso resort 23.05.09, 15:30
                          Lecimy 24 czerwca, z tym że zamawialiśmy bezpośrednio w biurze.
                          Otrzymaliśmy w październiku katalog z ofertą dla stałych klientów.
                          Być może tu jest pies pogrzebany?
                          • Gość: aga Re: hotel club paradiso resort IP: *.chello.pl 23.05.09, 20:35
                            Oj,to na pewno bo ja 1szy raz z tego biura.kiedy powrot?moze
                            zdazylabym cos sie dowiedziec od ciebie na co uwazac?a co jest
                            ok.Pozdrawiam
                            • olekwoj Re: hotel club paradiso resort 23.05.09, 21:33
                              Z tego co zauważyłem lecisz 1 lipca. No to my będziemy już mieli prawie tydzień za sobą. Teraz pozostaje kwestia spotkania się na miejscu, ale to już pozostawiam Tobie. Na pewno po tygodniu będzie o czym opowiadać.
                              Powrót zaplanowany jest na 8 lipca.
                              • Gość: aga Re: hotel club paradiso resort IP: *.chello.pl 24.05.09, 17:47
                                no tak wiec wracamy razem,jesli towarzystwo40latki z trzema
                                nasolatkami bedzie wam odpowiadalo to czemu nie.Oczywiscie ciagne
                                jeszcze drzewo do lasu(tu zart)No jesli do Warszawy
                                wracacie.Pozdrawiam
                                • olekwoj Re: hotel club paradiso resort 24.05.09, 18:07
                                  Mam nadzieję, że spotkamy się w hotelu. Wracamy również do Warszawy, a stąd
                                  jeszcze ponad 100km do domciu.
                                  • Gość: aga Re: hotel club paradiso resort IP: *.chello.pl 27.05.09, 11:42
                                    dostalam dzis pimo,ze powrot mamy skoro swit o8mej rano juz w
                                    warszawie ladne mi osiem dni,no ale na co tu liczyc.
                                    • olekwoj Re: hotel club paradiso resort 27.05.09, 19:56
                                      O tych godzinach wylotu wiedzieliśmy już 2 tyg. temu płacąc pozostałą kwotę.
                                      Wczoraj też otrzymaliśmy oficjalne potwierdzenie. Nie ma co narzekać jest to
                                      tylko kilka godzin. Jest to powszechnie stosowana praktyka biur podróży. Całe
                                      szczęście, że wylot do Turcji jest przed południem.
                                      • Gość: aga Re: hotel club paradiso resort IP: *.chello.pl 09.07.09, 10:18
                                        sonia lepiej nie moglas trafic,hotel cudo,bajkowe klimaty zero
                                        kradziezy.Wszystko naj naj
                                        • sonia-3 Re: hotel club paradiso resort 09.07.09, 10:28
                                          Super!!!Wróciłaś już? czy nadal tam jesteś? Czekałm na Twoją odpowiedż codziennie. Napisz coś więcej.Dzieki
                                          • olekwoj Re: hotel club paradiso resort 09.07.09, 20:27
                                            Wróciliśmy wczoraj razem z "agą". Potwierdzam to wszystko co napisała "aga". Naprawdę hotel jest super pod każdym względem. Odległość ok. 1km od morza to nie problem lecz zaleta. A to choćby z tego powodu, że z dala od ruchliwej ulicy. Hotel to kompleks kilku budynków tak rozmieszczonych wśród przepięknej zieleni, że masz wrażenie jakby przebywało się w ogrodzie. Jeśli masz konkretne pytanie to pisz. Postaram się w miarę możliwości odpowiedzieć.
    • sonia-3 Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 09.07.09, 21:34
      Bardzo dziękuję za chęć podzielenia się wrażeniami. Tym bardziej że bardzo mało osób udzielających się na forum jedzie tam w tym roku. No i właśnie- Dużo było gości z Polski? Pozostali goście jakiej narodowości? Jak pokoje? Czy budyki piętrowe mają windę? Jaka plaża i wejście do morza- buty konieczne? Czy w tym hotelu również trzeba wstawać skoro świt aby zarezerwować leżaki nad basenem? No i jeszcze -może orientujecie się Państwo gdzie na terenie hotelu jest dostęp do internetu bezprzewodowego ( mój mąż liczy na to że w pokoju, ale chyba trochę za wiele oczekuje). I jeśli byliście Państwo z Ecco Holiday to czy nie macie zastrzeżeń do biura. I jeszcze- czy droga z lotniska do hotelu jest bardzo męcząca? Jak możecie to napiszcze. Dzięki.
      • olekwoj Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 09.07.09, 22:30
        Zacznę od gości: 50% to Niemcy, my z Rosjanami stanowiliśmy ok. 10%, pozostali to Skandynawowie i Holendrzy. Pokoje duże i czyściutkie. Jadąc z dzieckiem prawdopodobnie otrzymacie pokój w budynkach A,B lub C. Są to budynki najwyżej położone, ale z kolei najcichsze z pięknymi widokami na morze i góry. Między tymi budynkami jest basen. My korzystaliśmy właśnie z tego basenu ze względu na mniejszy hałas niż przy głównym basenie. Jeśli na basen wybierzecie się przed 10, to z miejscówkami nie powinno być problemu. Wszystkie budynki posiadają windę. Co do plaży, na pewno nie będzie piasku. Na początku były problemy z wejściem i wyjściem z morza. Po kilku dniach nikt na to nie zwracał uwagi. Wszystkie receptory na stopach były pobudzone. Na plażę i z plaży co pół godz. jeździ hotelowy busik.
        W pokojach nie ma możliwości korzystania z internetu. Możliwość taka natomiast istnieje w holu recepcji. Jest to wi-fi, o hasło trzeba zapytać w recepcji. Osobiście nie jestem zwolennikiem zabierania laptopa na wakacyjny odpoczynek.
        Z Ecco byliśmy drugi raz i tym razem również złego słowa nie mogę powiedzieć. Wszystko zależy od hotelu w jakim się znajdziecie, a w przypadku Paradiso naprawdę nie ma czego się czepić. Jedzenia mnóstwo o każdej porze.
        Osobiście rezydenta, p. Marlenę widziałem 2 razy, podczas przylotu i wylotu. Bardzo sympatyczna osoba.
        Z lotniska do Alanyi jest ok. 130 km . Jechaliśmy 2,5 godz. z jednym przystankiem. Ogólnie podróż nie jest tak męcząca jak opisują to inni.
        Cóż, to chyba już wszystko. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to pisz śmiało.
        Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku!!!
        • sonia-3 Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 09.07.09, 22:52
          Dzięki serdeczne. Już się nie mogę doczekać. Jeszcze tylko jedno pytanie- jeśli chodzi o pomoc lekarską to czy jest na miejscu i jaki jest koszt wizyty. Pytam bo jedziemy z dzieckiem, które jest dość chorowite.
          • olekwoj Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 10.07.09, 07:41
            Z tego co pamiętam lekarz jest na telefon. Po kilkunastu minutach jest już w hotelu. Jeśli chodzi o koszt wizyty to wynosi 50 euro, no i oczywiście leki. Pocieszę cię , że leki są stosunkowo tanie. Sam kupowałem specyfiki od przeziębienia. Za kropelki do nosa, aspirynę i jakieś tabletki do ssania zapłaciłem 6 euro.
            Mam nadzieję, że nie będziecie musieli korzystać z tego typu usług.
            Jeśli już dojdzie do takiej sytuacji, to zbierajcie wszystkie rachunki związane z leczeniem. Będzie to konieczne przy rozliczeniu z ubezpieczycielem. O tym wszystkim będzie mówiła rezydentka na spotkaniu w hotelu.
            Co do posiłków w samolocie, zleży to od przewoźnika.
            Do Turcji lecieliśmy liniami Onur, katering był, ale płatny. Cola, kawa itp to wydatek jeśli dobrze pamiętam ok. 4 euro.
            Wracaliśmy liniami Sun Express ( nastąpiła zmiana przewoźnika z jakiś tam przyczyn,ale to nieistotne). Tu katering był za darmo, kanapka i picie do wyboru.
            Z małymi dziećmi też nie było problemu, widziałem jak ludzie prosili obsługę o podgrzanie mleka w butelce.
    • sonia-3 Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 10.07.09, 06:56
      Jeszcze jedno pytanie - chodzi mi o lot. Czy mam zabrać coś do przekąszenia dla dziecka, czy też jest jakiś posiłek w czasie lotu?
    • sonia-3 Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 10.07.09, 08:11
      Jeszcze coś mi się przypomniało- Sejf w pokoju- jai duży? wejdzie aparat fotograficzny( sporych gabarytów- nie kieszonkowy) i ewentualnie laptop ( mąż się uparł że go weźmie).
      • olekwoj Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 10.07.09, 08:25
        Moja lustrzanka zmieściła się bez problemu, dodatkowy obiektyw i trochę innych
        drobnych rzeczy.
        Laptop na pewno się nie zmieści.
        • sonia-3 Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 10.07.09, 08:46
          Jeszcze raz bardzo dziękuję za odpowiedzi. Teraz jak już wszystko wiem ( no chyba że coś sobie jeszcze przypomnę) to już tylko pozostało mi czekać cierpliwie . Jeszcze dwa miesiące. NIech te wakacje się już kończą:-). Pozdrawiam!!
          • olekwoj Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 10.07.09, 10:03
            Jak interesują cię zdjęcia z hotelu, hotelu i plaży, to mogę kilka podesłać.
            Proszę tylko o adres mailowy.
    • sonia-3 Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 10.07.09, 14:12
      Bardzo chętnie, adres już wysłałam na adres Gazety.Jeszcze raz dzięki.
      • Gość: aga Re: Club Paradiso- Kestel Alanya IP: *.chello.pl 12.07.09, 16:27
        Witam serdecznie przepraszam,ze milczalam ale tyle pracy po
        powrocie.ja juz tu nic wiecej dodac nie moge jedynie co to goraco
        pozdrowic
    • sonia-3 Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 12.07.09, 22:27
      Witam. A może polecicie kontketne biuro z którego warto wybrać się na wycieczki?
      • olekwoj Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 12.07.09, 22:43
        My byliśmy na 3 wycieczkach z Jolcią&Adams i jesteśmy zadowoleni.
        Nie wiem jak inni, na pewno znajdzie się ktoś kto będzie narzekał na to czy tamto.
        Na temat innych biur nie będę się wypowiadał ponieważ z ich usług nie korzystałem.
        • sonia-3 Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 12.07.09, 23:01
          A na jakich wycieczkach byliście?
    • sonia-3 Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 13.07.09, 08:09
      A jak z napiwkami?
      • olekwoj Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 13.07.09, 18:40
        Byliśmy w Kapadocji(2dni), Pamukkale i Alanya Tour.
        Jedziecie z małym dzieckiem więc 2 pierwsze wycieczki raczej odpadają.
        Są zbyt męczące dla malucha, takie jest moje zdanie. Wyjazd 0 3 nad ranem, jazda
        ok. 8 godz i zwiedzanie w upale.
        Pozostałe wycieczki w ofertach biura nie powinny być przeszkodą dla dziecka.
        Wybór należy do Was.
        Jeśli chodzi o napiwki, to my co drugi dzień dla sprzątaczki zostawialiśmy 1
        euro. Pani była zadowolona, zawsze uśmiechnięta.
        Co do kelnerów w barach, to od czasu do czasu można mu wsunąć do kieszonki parę
        groszy a zobaczycie jaka jest różnica w obsłudze.
        • sonia-3 Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 13.07.09, 19:20
          Oczywiście nie będziemy uczestniczyć w dalekobieżnych wycieczkach. Myślę o rejsach statkiem , delfinarium ,a mąż o Qadach. Dzięki za odpowiedź.Zawsze można na Was liczyć :-)
          • Gość: aga Re: Club Paradiso- Kestel Alanya IP: *.chello.pl 14.07.09, 11:44
            jak ja ci zazdroszcze bardzo tam jest tak pieknie.
            • sonia-3 Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 14.07.09, 11:50
              Nie mogę się już doczekać :-). Na pewno będzie super!!! Jakie mieliście pokoje?
              • Gość: aga Re: Club Paradiso- Kestel Alanya IP: *.chello.pl 14.07.09, 15:02
                salon plus oddzielnie sypialnia,mialam na poboczu widok na
                dziedziniec ale za to spokoj.
    • sonia-3 Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 15.07.09, 07:49
      Mam jeszcze pytanie - czy w pokoju jest jak zagrzać wodę na poranną kawkę ( Maszymka+ garnuszek, czajnik?).Moja rodzina to śpiochy - ja ranny ptaszek. Zanim wstaną wypiłabym kawkę. A jak nie to czy grzłka będzie pasować do gniazdka? Małego czajnika nie będziemy tachać.
      • Gość: aga Re: Club Paradiso- Kestel Alanya IP: *.chello.pl 15.07.09, 16:01
        daj spokoj z tym czajniczkiem,wyskoczysz sobie o7rano na kawke w
        restauracji a sniadanko pozniej.
    • sonia-3 Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 18.07.09, 22:05
      Hej! Znów pytanie. Tym razem o mini bar w lodówce w pokoju. Co w nim jest i co można pić bez dodatkowych opłat. Aby nie dostać zawału przy wykwaterowaniu :-). Pozdrawiam.
      • olekwoj Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 18.07.09, 22:13
        Spokojnie!!! Jest tylko 1,5 litrowa butelka wody mineralnej niegazowanej. ZA
        DARMO!!!
    • sonia-3 Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 18.07.09, 22:43
      dzięki. Pewnie jeszcze nie raz mi się coś przypomni i skorzystam z Waszego doświadczenia. Miłej nocy.
    • Gość: aga2481 Re: Club Paradiso- Kestel Alanya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 22:01
      Witam! Ja również jadę do tego hotelu 2 września. I mam pytanie czy
      z obsługą można dogadać sie po polsku lub angielsku, i jakimi
      pieniędzmi jest warto płacić? Cieszę się że tak dobrze oceniacie ten
      hotel. Z góry dzięki za odpowiedz.
      • olekwoj Re: Club Paradiso- Kestel Alanya 20.07.09, 18:44
        No po polsku to raczej nie ma szans, ale za to po angielsku, a w szczególności
        po niemiecku, to nie ma najmniejszego problemu.
        A cha, zapomniałbym. W recepcji pracuje Polka o imieniu Agnieszka.
        Mniej więcej co drugi dzień miała dyżur.
        Co do pieniędzy, to tolerują i euro i dolary.
        Trochę gotówki proponuję wymienić na liry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka