Gość: maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 12:45 Czy ktoś był w hotelu Kosdere?Lecimy z Wroclawia 10czerwca.Interesuje nas plaża,czy jest ładna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poliasde Re: Hotel Kosdere 23.06.09, 09:20 Wróciłam z Kosdere. Zacznę od pobytu. Hotel usytuowany z dala od drogi więc można było raczyć się spokojem. Obok tylko funkcjonuje droga wewnętrzna do tego hotelu i jeszcze jednego więc nie trzeba było martwić się aby dziecko nie wpadło pod jadący samochód. Wokół hotelu przepiękny park w którym można spotkać pawie, żółwie i małe jaszczurki. Wszystko tonęło w kwiatach i wieczorne spacery po ogrodzie to była uczta dla zmysłów węchu. Co do obsługi to bardzo miła a jak się da dolara to już tym bardziej. Od razu Cię rozpoznają i już wskazują wolny stolik. Wyżywienie też urozmaicone ale w drugim tygodniu pobytu zaczęły dania dnia się powtarzać. Ale zawsze coś innego można było wybrać bo było co najmniej 3 rodzaje dań mięsnych nie wspominając od daniach jarskich i różnorakich surówkach i sałatkach. Jedynie co dla mnie był minus to do obiadu i kolacji napoje typu gazowane i alkoholowe trzeba było prosić o przyniesienie kelnera a dostało się w momencie skończenia konsumpcji. Ale dolar do kelnera załatwił sytuację. Więc od razu upatrzyć sobie miejsce gdzie zazwyczaj się będzie jadło i dać napiwek kelnerowi który te stoliki obsługuje. Baseny jak byłam były otwarte trzy. Czwarty basen właśnie czyścili i dokonywali jakich małych napraw i pod koniec urlopu widziałam że już był czynny. Leżaki, materace i parasole za friko i spokojna ich ilość. Co do miejsc na plaży i na basenie to w pierwszym tygodniu mojego pobytu był luz ale już w drugim było widać przyjazd nowych turystów i trzeba było leżak zając około 9 rano. Pokój nam się trafił dobry z dużym balkonem ( z którego wogóle nie korzystaliśmy) z widokiem na morze. Ale wiem że niektóre osoby wymieniały pokój bo miały dość ciemny bądź nad kuchnia. Nie było problemu ale sądzę że jeszcze mieli dużo wolnych pokoi. W pokoju TV z polską telewizją (TV Polonia i VIVA Polska). Sprzątane codziennie, ręczniki codziennie wymieniane i pościel co dwa dni. Animacja bardzo różnoraka (mini golf, darty, aerobik, strzelanie z wiatrówki, balle, siatkówka plażowa itp). Dzieci mają specjalny pokój zabaw gdzie ciągle jest animator więc spokojnie można się nie martwić. Wieczorem najpierw mini disco dla dzieci a następnie jakiś pokaz. Między innymi był pokaz tańca brazylijskiego w pięknych strojach czy też pokaz tańca brzucha. Rezydentem z Itaki był Pan Baran. Bardzo słowny i jak potrzeba było wyjaśnień to nie było problemu. Dostępny pod komórką chyba 24h na dobę. Na spotkaniu najpierw przestawił na co powinęliśmy uważać będąc w Turcji, następnie odpowiadał na każde pytania uczestników pobytu ( również pomógł przy zmianie pokoju jak była taka potrzeba) a na końcu przedstawił wycieczki jakie można zakupić u niego. W hotelu dostępna na darmo sauna i haman. Jedynym minusem hotelu jest nie za ciekawa plaża ale wiedzieliśmy że nie mamy oczekiwać pięknej szerokiej plaży i trawa wodna( końcu to zatoka). Polecam obuwie do wody szczególnie do dzieci. Zejście do wody szybko głębokie. Ogólnie polecam ten hotel szczególnie jeszcze jak usłyszałam jakie problemy były innym hotelu niedaleko Kosdere gdzie mieli pobyt osoby wracające z nami do Polski. I jeszcze o jedną gwiazdkę miał więcej. Jak ktoś ma pytanie to proszę pytać. Postaram się odpowiedzieć w miarę możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acia Re: Hotel Kosdere IP: 85.202.157.* 27.06.09, 07:45 Super opis, dzięki. My jedziemy w sierpniu. Mam nadzieje, że też wrócimy zadowoleni. Ucieszyła mnie informacja, że jest rezydent nie rezydentka (naczytałam się o niej różnych rzeczy w postach z ubiegłego roku). Orientujesz się może jak wyglądają wycieczki do delfinarium. Czy wykupić u rezydenta czy przejście się po biurach miejscowych (jeśli takie są w pobliżu)? Odpowiedz Link Zgłoś
poliasde Re: Hotel Kosdere 29.06.09, 08:24 Nie byłam w Delfinarium ale na plaży sprzedawała jakaś Rosjanka bilety. Ale szczerzę mówiąc to te Delfinarium się dość blisko. I można sobie zafundować spacerek (około 3 km było do niego tak wyglądało jak jechałam do Alanya) i myślę że przy wejściu też można kupić bilety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acia Re: Hotel Kosdere IP: 85.202.157.* 29.06.09, 08:37 Super. Dzięki wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: Hotel Kosdere IP: 89.108.206.* 30.06.09, 21:58 Ludziska! z nieba mi spadliście :) wczoraj ubłagałem szefa o urlop, a dziś zarezerwowałem wyjazd właśnie do KOSDERE, na dodatek wylot w nocy z piątku na sob. Pełen spontan !!! Niestety jeśli chodzi o doświadczenie w podróżowaniu, to jest ono 0 (czyt. zerowe), dlatego proszę o podpowiedzi co trzeba spakować, a co sobie odpuścić. No i rady dotyczące samego wypoczynku (o datku z tytułu widoku na morze i napiwkach dla obsługi już przeczytałem). Bardzo proszę o potwierdzenie info dot. zabrania własnego ręcznika na basen, jakie sprzęty są na wyposażeniu pokoju(lodówka, klima, suszarka-to interesuje moją Panią). Proszę również o informacje dot. umiejętności lingwistycznych obsługi - mój łamany angielski wystarczy, czy może lepiej przypomnieć sobie materiał na maturę z niemieckiego? No i jak z tą plażą? Piasek, żwir, skała - zabierać ochronne buciki czy w ogóle nie nastawiać się na kąpiel w morzu, bo są same gloniska? Kolejna ważna sprawa - gdzie warto wyruszyć, jaką wycieczkę fakultatywną wybrać i z jakim biurem. Wiem, wiem ... u rezydenta jest drożej, ale może ktoś poleci solidną firmę. Pytania od mojej połówki - czy jest gdzie wydać kasę na "pamiątki" i czy okolica jest bezpieczna (gaz pieprzowy zabierać?)? Mam nadzieję, że mocno nie zamarudziłem pytaniami :) Proszę o odp. tutaj lub ewentualnie na gg: 1294664 lub maila: mich.ryb@interia.pl. A może ktoś również wybiera się w tym terminie (03-10/07/2009) do Kosdere? Odpowiedz Link Zgłoś
poliasde Re: Hotel Kosdere 01.07.09, 09:51 Co do spakowania na wczasy to nie będę się rozpisywała bo dużo jest takich wątków i jak wyszukasz to znajdziesz informację potrzebną. Odpowiem odnośnie samego hotelu i okolicy. - ręcznik najlepiej wziąć na leżak bo trzeba płacić za wypożyczenie (leżak i materac za friko) - w pokoju jest lodówka, klima,TV, suszarka do włosów i suszarka na balkonie do powieszenia mokrych rzeczy (proponuję wziąć klamerki bo czasem wiatr powiał i stroje kąpielowe znajdowały się na balkonie u sąsiada) - co do języka to najlepiej porozumiewać się po rosyjsku lub niemiecku ale po angielsku też rozumieją ale nie wszyscy - na plaży jest piasek ze żwirem i dalej skały. Proponuję buty jeśli ktoś ma delikatne stopy (bo tak źle znów nie jest), glonów nie widziałam jedynie trwa morska która rośnie. Woda przeźroczystością porównywalna do naszego bałtyka i rybki można zauważyć - co do wycieczek fakultatywnych to ja kupiłam od rezydenta bo wybierałam się do Kapadocji (wycieczka 2 dniowa) a słyszałam że w tureckich biurach jest taniej bo wyżywienie trzeba dodatkowo zapłacić bo tego nie ma w cenie więc wolałam nie ryzykować a poza tym przewodnik mówi po angielsku więc wolałam mieć polskiego przewodnika. Orientowaliśmy ile taka wycieczka kosztowała u ruskich i wychodziło drożej niż u naszego rezydenta. - miejsc do wydania kasy na pamiątki będzie dużo. Około 100 metrów od hotelu jest kilkanaście sklepów, trochę dalej bazar (nie codziennie czynny) a jakieś 3 km jest duże centrum handlowe z mnóstwem sklepików. Oprócz pamiątek można zaopatrzyć się w wyroby ze złota i kurtki skórzane z których Turcja słynie. Ale na to proponuję wziąć większą kasę. Oczywiście mnóstwo podróbek różnej jakości (D&G, Adidas, Nike, Rolex, Puma itp). - okolica jak najbardziej bezpieczna, pełno turystów, miejscowych to prawie nie widać jedynie w jadących samochodach. I właśnie jedynie na co uważać to na samochody jak się przechodzi przez ulice bo pieszy tam nie ma pierwszeństwa nawet na przejściu dla pieszych. Życzę miłego wypoczynku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: Hotel Kosdere IP: 89.108.220.* 01.07.09, 10:47 Dzięki bardzo za odp!:) Z tym pakowaniem, chodziło mi właśnie o takie drobne niuansiki typu klamerki itp. Odnośnie jeszcze tych butów do wody - zakup na miejscu wiąże się z jakimiś kosmicznymi kosztami? No i właśnie - ile kasy zabrać i w jakiej walucie (wiem,wiem odwieczne pytanie), zamieniać na liry, a jeśli tak, to gdzie (może jest jakiś hiper,extra korzystny kator na miejscu)? Może moje pytania są irytujące, ale proszę mi wybaczyć - jadę 1 raz w taką podróż i nie ukrywam - jest stresik. Odpowiedz Link Zgłoś
poliasde Re: Hotel Kosdere 01.07.09, 11:49 Buty do wody też można kupić na miejscu ale nie mam pojęcia w jakich cenach były. Co do kasy ile zabrać to zależy co chcesz kupować, z jakich wycieczek chcesz korzystać itp. Waluta to dolar $ albo euro. Kantor jest przy tych sklepikach 100m od hotelu i kurs kształtował się tak samo jak np w Alanya. Podaje przykładowe ceny jakie pamiętam: - kartki pocztowe 10szt - 1 $ - znaczek pocztowy około 1,5 lira - 1kg moreli - 3 $ - kukurydza na ciepło - 1$ - t-shirt damski 10 $ po stargowaniu 8$ - okulary przeciwsłoneczne 17 $ po stargowaniu 12$ - zegarek (podróbka) 100$ po stargowaniu 55$ - kurtka skórzana 400 euro ( nie wiem ile dało by się stargować bo nie byłam zainteresowana) Ceny nie były nigdzie wypisane i musisz się pytać co ile kosztuje i jak jesteś zainteresowany to trzeba się targować bo zawsze ta cena jest wyższa niż można kupić. A co jeszcze mi się przypomniało aby dobrze wziąć to coś na komary. Wieczorem zdarzało się że atakowały albo coś brzęczało w pokoju. Nie było ich dużo ale ja np nie lubię być pogryziona przez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: Hotel Kosdere IP: 188.33.47.* 19.07.09, 16:43 Witam ponownie, Kilka osób już mnie podpytywało przez gg, więc odpisuje jak wspominam pobyt w Kosdere, a dokładniej Köşdere(czyt.kuyszdere). Lecieliśmy liniami Corendon: bez problemów z bagażem, obsługa polsko- turecka, spożywka/napoje płatne w €, lot bez problemu, bez spóźnienia. W Antalii, po opłacie wizowej (zajmuje to minutę) i odbiorze bagażu, bezproblemowo odnajduje się stanowisko Itaki, gdzie pokierują do odpowiedniego autokaru. Naszym rezydentem był Pan Ł.Baran, który po ok 1,5h jazdy, podprowadził nas do recepcji hotelu, przypomniał o spotkaniu organizacyjnym i pojechał w dalszą podróż. Recepcjonistę „przywitaliśmy” 10 $ w paszporcie i prośbą o pokój z widokiem na morze. Przy meldunku warto być jednym z pierwszych – na logikę – obsługa ma ograniczoną ilość lepszych pokojów. Jeszcze tylko trzeba przeżyć bieg sprinterski do pokoju z boyem hotelowym (warto mieć przygotowanego $ dla jegomościa/rozmieniłem kasę kupując wodę na lotnisku w Antalii oczekując na bagaż) i można cieszyć się pobytem w Köşdere. Czy warto „zainwestować” 10$ w pokój? My po pierwszych minutach i rekonesansie po hotelowych włościach stwierdziliśmy, że tak. Pokój można trafić z widokiem: na morze, na piękną roślinność, ale też na taras restauracyjny, nad kuchnią, vis a vis innego balkonu, czy też … uwaga!... pod schodami. Co do pokoju: bez wodotrysków i złotych klamek. Po prostu jest gdzie się przespać, jest gdzie się umyć, czysto i bez robali. Na wyposażeniu: klima (pilot przykręcony do ściany, ale jak potrzebuje, to pilniczkiem do paznokci da się odkręcić i wprowadzić swoje ustawienia), lodówka, tv, suszarka do włosów. Jedzenie: europejskie. Polecam stołować się w restauracji bliżej morza. Obsługa miła, szybka, konkretna. Doszły nas głosy, że w restauracji „basenowej” kelnerzy są nachalni i jakość ich obsługi uzależniona jest od odpowiednich napiwków. We wcześniejszych opiniach wyczytać można, że jedzenie jest monotonne. Pewnie tak! Ale jak ktoś ładuje na talerz wszystko co widzi, makaron łączy z zapiekanymi ziemniakami i na to wszystko ładuje frytki, to nie ma się co dziwić, że po 3 dniach jedzenie staje się monotonne. Swoją drogą trzeba uderzyć się w pierś: czy w PL codziennie na każdy posiłek jemy coś innego??? Ja delektowałem się sałatkami, oliwkami, serami, a moja Pani sławnymi, tureckimi orzeszkami/groszkami. Morze i plaża: KONIECZNIE trzeba ze sobą zabrać buty do pływania (tam nie opłaca się kupować) i jakieś okulary + ewentualnie rurka do nurkowania. Leżaki, materace, parasol są za darmo. Ręcznik trzeba mieć swój! Pielgrzymki Rusków zaklepujących plażowe leżaki najbliżej wejścia zaczynają się po 7, przed pójściem na śniadanie. Jeżeli komuś przejście 20 m na boki bardzo by przeszkadzało, to można „przemęczyć” się na leżakach ułożonych 3 schodki wyżej, pod palmami i wyczekać, aż o 12 większość Rusków pójdzie na obiad. :) Plaża z gruboziarnistym, ciemnym piaskiem + żwirek + kamyki. Nie jest to może plaża a’la ta ze Świnoujścia, raczej dzika jeziorówka, ale czego się spodziewać po byłej przystani rybackiej. Tylko nie myślcie, że śmierdzi tam rybą, wszędzie latają łuski, a ości wbijają się w pięty. Nie! Nie! Jest bardzo poprawnie :) Uwaga - Brzeg szybko robi się głęboki do 2m. Co jeszcze: warto zajrzeć na taras widokowy, nie tylko na wieczornego drinka. :) Wbrew pozorom w dzień nie jest tam jak na patelni, czuć orzeźwiającą bryzę. Stąd są najlepsze zdjęcia do albumu ( lub na N-K jak kto woli) pomijając te zrobione wśród rewelacyjnej roślinności! Tereny hotelowe to prawdziwa Mekka dla ogrodników, a działkowcy mogą przeżyć tam wielokrotny orgazm :) Zakupów na pobliskim bazarze nie polecam – sprzedawcy mają wyższe ceny niż np. w Alanyi. Kupić można wszędzie to samo – koszulki, buty, zegarki, okulary przeciwsłoneczne, ręczniki, przyprawy, szisze itp. Oczywiście wszystko „oridżinal”. Tak więc, zakupy polecam zrobić w większym mieście np. we wspomnianej już Alanyi – taniej i większy wybór, a po np. chałwę wybrać się do zwykłego sklepu spożywczego. Co do wycieczek to w pierwszy dzień OBOWIĄZKOWO trzeba pójść do łaźni tureckiej. Super początek wypoczynku i rewelacyjne przygotowanie skóry (peeling) do słońca. Minął już tydzień od naszego powrotu z Turcji i dalej cieszymy się opalenizną. Na lotnisku w drodze powrotnej od razu było widać kto był w łaźni, a kto nie (skóra schodząca strasznymi płatami i przebarwienia). My łaźnię wykupiliśmy u Leny, sms'em, po przylocie. Rada dla Panów – na łaźnię wybrać się w slipach kąpielowych. Po kąpieli błotnej moje bermudy nie wyglądały rewelacyjnie, ale to oczywiście zależy od intensywności i zaangażowania w tą kąpiel. Łaźnia i inne zabiegi dostępne są również w samym hotelu Kosdere, ale „pakiet polski” = 25€ (niby w skład pakietu wchodzi to samo co u Leny + jakaś tam maseczka, ale dać 10€ za samą maseczkę, to chyba jednak za dużo). Warto też wybrać się na łaźnię rano – wówczas jest mniej chętnych i obsługa nie jest jeszcze tak wymęczona. Z Leną wybraliśmy się jeszcze do Pamukkale+basen Kleopatry. Wyjazd bez zastrzeżeń, miejsce warto odwiedzić, nawet za cenę ponad 10h w podróży. Kapadocji nie odwiedziliśmy - wycieczka 2dniowa, to jednak za dużo. Woleliśmy 1 dzień dłużej pobyczyć się nad morzem. Sami natomiast pojechaliśmy do Alanyi – dolmuszem. Polecam taką formę wycieczki, z jednym „ale”. Pierw udajcie się na Zamek, do portu itp., a dopiero na końcu na plaże Kleopatry. My zrobiliśmy ten błąd, że zaczęliśmy od plaży iii … na niej się skończyło, tak nas zaczarowała turkusem morza i pięknymi widokami. :) Wracając do hotelu: w opcji all inclusive nikt nikomu nic nie żałuje. Można jeść ile Bozia brzucha dała, alkoholu leją do drinków pół/pół, ichniejszego sprite opiłem się za całe życie. Aha! Napoje bezalkoholowe podawane są w twardych, plastykowych kubkach wielokrotnego użytku. Hotel raczej nie jest dla amatorów clubbingu. Na dyskotece nie ma żadnej mordowni, napinaczy i swobodnie można się pobawić przy hitach ruskich, niemieckich i polskich (słyszałem feel i kombii). Tam napoje alkoholowe podawane są do 2. To by było na tyle. Wszystkim, którzy wybierają się do Kosdere życzę miłego wypoczynku :) PS: rzeczywiście warto zabrać kilka klamerek i coś na komary, bo rano można się obudzić bez stroju na suszarce balkonowej, za to z bąblem wielkości arbuza po ugryzieniu jakiegoś komara. Jeżeli ktoś ma pytania, zapraszam do kontaktu, swoje dane podałem w poprzednim poście. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: issa&irox Re: Hotel Kosdere IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 16:11 Za 4 dni lecimy z Krakowa do Antalyi, a potem transfer do Hotelu Kosdere i przed nami wielka przygodą z Turcją :))). Dziękujemy wszystkim, a szczególnie Tobie Michał za tak konkretne i szczegółowe info na temat nie tylko hotelu, ale całej reszty ;) Na pewno wszystko się przyda w praniu...;). Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: issa&irox Internet w Hotelu Kosdere IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 17:26 Mamy info z pierwszej ręki z Hotelu Kosdere na temat dostępu do internetu (informacja mailowa). Hotel dysponuje "InternetRaum"-em :), internet jest dodatkowo płatny: 15 min.-1$, 30 min.-3$, 1 h-5$. Ceny są takie same, niezależnie czy korzysta się ze swojego lapa, czy komputera hotelowego. Być może komuś przyda się to info, my byliśmy tym zainteresowani. Odpowiedz Link Zgłoś
amazonka0505 Re: Hotel Kosdere 22.07.09, 21:23 czy któraś z Was wybiera się teraz do hotelu Kosdere i czy moglaby zwrócic uwagę na fotografa, który tam pracuje? :) Taki dość niski, umiesniony, ciemnoskóry. Kolo południa chodzi po plaży i robi zdjęcia, pozniej przebywa na terenie hotelu lub w budce ze zdjęciami. Interesuje mnie czy kogoś ma. :> Informacje na temat DJ Enny'ego, Kenzo i innych animatorów też mile widziane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOCUS Re: Hotel Kosdere IP: *.wejherowo.vectranet.pl 23.07.09, 01:35 amazonka0505 ja lece tam za kilka tyg. Też fotografuje wiec pewnie znajdziemy wspólny temat ;) Jeśli chodzi o internet, to nie ma bezpłatnego wifi w holu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: Hotel Kosdere IP: 188.33.93.* 23.07.09, 09:34 Z tego co pamiętam, to nie ma hotspotu. Odpowiedz Link Zgłoś
monischappi-pl Re: Hotel Kosdere 25.07.09, 19:15 Hej, Ja tez mam zamiar jechać do tego hotelu 05.08 , jeszcze nie wykupiłam wycieczki, czy któś jeszcz jedzie w tym terminie. Ja bede leciec ze szczecina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Wycieczki fakultatywne IP: 85.110.244.* 05.08.09, 10:14 Witam serdecznie! Przed przyjazdem zapoznacie sie z nasza stronka www.lena-kemal.page.tl A jak juz bedziecie na miejscu, to zapraszam na pyszna herbatke jablkowa! ZAPRASZAM Pozdrawiam i zycze udanych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęśliwa Re: Hotel Kosdere IP: 156.17.207.* 11.05.10, 15:51 witaj. Będę w Kosdere od 5-ego sierpnia - więc raczej się spotkamy, lecę z Wrocławia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Hotel Kosdere IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.10, 22:43 Raczej Wam będzie ciężko, bo koleżanka była 5-go sierpnia ale 2009 :P Napisz wrażenia po powrocie, my wylatujemy 27 sierpnia do Kosdere ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roger Re: Hotel Kosdere IP: *.wejherowo.vectranet.pl 12.05.10, 00:34 Ja byłem w zeszłym roku w sierpniu.Było świetnie. Jeśli macie jakieś pytania to proszę na roger_111@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCHPOL Re: Hotel Kosdere IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 12:52 ja również jadę 27 sierpnia:) być może się spotkamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Hotel Kosdere IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 23:23 Skąd wylatujecie z Krakowa może? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Hotel Kosdere IP: *.128.35.211.static.crowley.pl 21.05.10, 11:39 Jade do Kosedere 9.06. Będziemy z cała rodzinką. Może ktos jeszcze się wybiera w tym terminie? Pozdrawiam-Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCHPOL Re: Hotel Kosdere IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 23:58 My wylatujemy z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Hotel Kosdere IP: *.128.35.211.static.crowley.pl 07.06.10, 08:07 No to super. My też z Wawki ruszamy. Niestety dzwonili z Itaki, że przesunęli lot z 10 na 19... Na długo jedziecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęśliwa Re: Hotel Kosdere IP: 156.17.207.* 24.05.10, 13:06 ok, obiecuję - napiszę po powrocie - wracam 18-ego sierpnia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwa1313 Re: Hotel Kosdere 17.07.10, 16:32 witam)))) czy ktoś leci w sierpniu do Kosdere? my wylatujemy 4-ego na 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Hotel Kosdere IP: *.chello.pl 17.07.10, 18:14 Leci, leci, ale dopiero 27-go ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: Hotel Kosdere IP: *.chello.pl 03.08.10, 09:14 up. Ktoś się wybiera jeszcze do Kosdere? Ciekawi mnie przede wszystkim czy leci ktoś z Itaki do tego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Hotel Kosdere 05.08.10, 16:47 Witam :) wczoraj wrócilismy... ogólnie hotel ok ale uważam że zachwyty są zdrowo przesadzone-szczególnie jeśli chodzi o obsługę był to mój czwarty pobyt w Turcji zatem mam pewną skale porównawczą Od sierpnia każdy dzień jest bardziej upalny a wilgotnośc przekracza 90%-także tylko siedzieć w wodzie (temp morza 28 stopni) jesli chodzi o wycieczki to skorzystalismy z biura P. Leny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Hotel Kosdere IP: *.chello.pl 05.08.10, 17:14 Jak możesz to podaj maila, bo mam parę pytań ;) Odpowiedz Link Zgłoś
piszczalka775 Re: Hotel Kosdere 23.06.11, 20:16 Witam Czy ktoś był w tym roku w tym hotelu? jak tak to poproszę o opinie. Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Holiday Excursion Re: Hotel Kosdere IP: *.dynamic859914963.ttnet.net.tr 24.06.11, 10:29 Witam jeśli bęziecie Państwo w hotelu Kosdere, zapraszam serdecznie do zapoznania się z ofertą wycieczek fakultatywnych organizowanych przez nasz biuro. Każda z wycieczek jest oczywiście ubezpieczona, zapewniamy również obsługę w języku polskim. Zapraszam do kontaktu na dres hakan@holidayexcursion.com oraz do odwiedzin na naszej stronie www.wix.com/holiday_excursion/holiday_excursion/polski Pozdrawiam z Alanyi Holiday Excursion Odpowiedz Link Zgłoś