Dodaj do ulubionych

jezyk angielski w Katowicach

08.09.06, 12:10
poradzcie prosze, do jakiej szkoly jezykowej warto zapisac sie w katowicach.
zalezy mi na dobrym kursie jez angielskiego.
dzieki!
Obserwuj wątek
    • kasiacube Re: jezyk angielski w Katowicach 15.09.06, 14:45
      Ja chodzę do Translatora na Warszawskiej. Jest świetnie. Lektor miły, wesoły i
      świetnie tłumaczy. Nie ma wklepywania na pamięć, czynnie używa się języka. W
      dodatku człowiek ciągle motywowany jest do nauki, więc nie jest tak, że przez
      pół roku się nic nie robi,a na koniec dopiero pisze się jakiś test. Poza tym
      nie trzeba kupowac ksiązki, tylko mozna ją wypozyczyc za zwrotna kaucja.
      Naprawdę polecam. Ja uczylam sie w tamtym roku i na ten tez sie zapisuje:))
      Jest swietnie, polecam!:)
    • lezz1 Re: jezyk angielski w Katowicach 15.09.06, 18:35
      Też sie zastanawiam gdzie się zapisać na kurs.
      Byłem ostatnio w Speak Up i odniosłem nawet pozytywne wrażenie.
      Ale jest też podobno kilka innych dobrych szkól w Katowicach np. Translator,
      Level, Felberg, Empik, Profi Lingua i nie wiem co wybrać.
      Proszę was o opinie, które szkoły są jeszcze warte polecenia, wasze
      doświadczenia związane z przebiegiem kursu i osiągniętymi wynikami.
      • huankaa Re: jezyk angielski w Katowicach 15.09.06, 21:40
        Ja 2 lata chodzilam do Empiku i nawet mi się podobalo, fajna atmosfera, no i
        przede wszystkim na wyższych poziomach lektor polski i native speaker (w Empiku
        jest dwóch na prawdę fajnych), i mają dużo zniżek, ktore się kumulują więc nie
        wychodzi aż tak drogo
        • lezz1 Re: jezyk angielski w Katowicach 17.09.06, 10:05
          Od jakiego poziomu startowałaś, jaki osiągnęłaś poziom no i czym się teraz
          możesz pochwalić?
          • huankaa Re: jezyk angielski w Katowicach 23.09.06, 17:30
            ja zaczynałam od intermidiate i teraz chce iśc na kurs przygotowujący do FCE, a
            to, czego się nauczylam na zajęciach to przede wszystki mówienia bez obawy o
            brak gramatyki czy jakieś pomyłki (zajęcia są na prawdę neistresujące),
            natomiast wszystko i tak zalezy tylko od ciebie i twojej chęci. w mojej gruie
            byla starsza kobieta, ktora raczej niczego sie nei nauczyła, na adne test nie
            przystapiła i rzadko zabierała głos więc na prawdę dużo lezy w twoich rękach. no
            i co mi sie jeszcze podobało w katowicach to, że jeżeli z jakiegoś powodu lektor
            odwołuje zajęcia to co najmniej na dzień przed dzwonią z Empiku by uprzedzić, że
            lekcji nie będzie (kulturalna szkoła), a zajęcia i tak nie przepadają bo odrabia
            się je potem w czerwcu- liczba godzin musi się zawsze zgadzać.

Nie wiem od jakiego poziomu zajęcia sa prowadzone również przez native speakera
            (na pewno na pre-intermidiate) ale to najlepsza rzecz dla nauki, nawet najlepszy
            polski lektor nie zasapi native speakera:)
    • anga22 Re: jezyk angielski w Katowicach 17.09.06, 13:02
      Widze ze masz taki sam problem jak Ja. Tez poszukuje dobrej szkoły jezyków
      obcych, gdzie można się czegos nauczyc.
      Rok temu zapisałam się do Profi lingua –osobiscie nie polecam.
      Jeśli cos znajdziesz daj znac Anga22@gazeta.pl
      Może razem zapiszemy się na zajecia :-) powodzenia w poszukiwaniu .
      • jmotyl Re: jezyk angielski w Katowicach 18.09.06, 11:38
        Profi nie polecam z różnych względów.
        Empik - dobra szkoła, fajni lektorzy i widać progresję w nauczaniu.
        Dużo jednak zależy od samozaparcia.
      • martysza Re: jezyk angielski w Katowicach 21.09.06, 11:05
        mam ten sam problem. tyle ze szukam kursow dla maturzystow. ostatnio wpadla mi w
        rece ulotka szkoly kolo Akademii ekonomicznej-tee school. bylam tam, calkiem
        dobre wrazenie, ale szukam opinii o kursach w tej szkole. przed chwilka czytalam
        posta pandory, ktora w sygnaturce ma linka do tej szkoly (tu spelniam sie
        zawodowo) :-)
        ale mnie to zaskoczylo bo w tresci postu ani cienia reklamy....:-)))
        pozdrawiam serdecznie pandora...byc moze spotkamy sie na zajeciach (po
        przeciwnych stronach biurka:-)) )
        marta
    • pandora_ Re: jezyk angielski w Katowicach 19.09.06, 08:25
      Wszystko zalezy od tego, do czego ma sluzyc angielski. Najlepiej wejdz sobie na
      www.ang.pl i poczytaj opinie kursantow o szkolach i poodwiedzaj strony szkol i
      po prostu, jesli masz czas, przejdz sie tu i tam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka