Dodaj do ulubionych

Włosy - leki

16.06.10, 21:14
Pewnie gdzieś to już było, ale nie mogę znaleźć. Jakie leki się bierze
przeciwko wypadaniu włosów ? I nie mam tu na myśli skrzypowity, która w moim
przypadku nic nie daje :P Jakie witaminy ?
Obserwuj wątek
    • foxy90 Re: Włosy - leki 16.06.10, 21:33
      Polecam szampon DERMERNA - do kupienia w aptece. Cena ok. 22-28zł.
      Przed terapią miałam długie włosy, ładne, w dobrej kondycji. Po 3 miesiącach
      terapii musiałam je ściąć z takich do połowy pleców na takie do brody, ponieważ
      tak strasznie wypadały. Był moment, że byłam bardzo blisko podjęcia decyzji o
      obcięciu włosów na parę mm i noszeniu peruki - wypadały tragicznie. W całym domu
      włosy, po umyciu głowy, cała wanna włosów, na poduszce włosy, na ubraniu włosy,
      koszmar.

Zaczęłam stosować szampon w grudniu, włosy stopniowo przestały aż tak wypadać, a
      na dodatek.. ZACZĘŁY ODRASTAĆ. Wobec tego aktualnie mam krótkie włosy, ale tam,
      gdzie mam przedziałek i na czubku głowy mam urocze ( :D ) kępki króciutkich
      włosów, które sobie odrastają.
      Generalnie widzę, że mam więcej włosów, w lepszej kondycji.
      Także zdecydowanie polecam ten szampon, mi w tak krytycznym stadium pomógł :)
      • foxy90 Dermena - literówkę wcześniej zrobiłam. bt 19.06.10, 17:45
    • bananarama-live Re: Włosy - leki 19.06.10, 06:46
      Podczas terapii nie ma leku ,który byłby skuteczny przy wypadaniu włosów. Po
      zakończeniu ter, włosy odrosną - często mocniejsze.
      • foxy90 Re: Włosy - leki 19.06.10, 17:44
        Banana, może i nie ma, ale zobacz, na moim przykładzie, że jednak da się sobie
        pomóc.
        Gdybym zakładała, że i tak nic mi nie pomoże, to w tym momencie chodziłabym w
        cudownej peruce, co jak wiadomo, dla kobiety jest trudną sytuacją.
        A w tym momencie włosy odrastają, objętościowo jest ich dużo więcej, są
        mocniejsze, ładne.
        Także ja uważam, że warto spróbować sobie pomóc, a nie siedzieć i mówić, że 'i
        tak nic nam nie pomoże'.
        Może dla facetów to nie jest tak ogromny problem, jednak dla mnie fakt tak
        koszmarnego wypadania włosów, ścięcie ich na krótko i bycie blisko podjęcia
        decyzji o całkowitym obcięciu, było naprawdę trudne.
        • natkazander Re: Włosy - leki 20.06.10, 10:40
          Gdzie mozna to cudo kupic? We wtorek tne wlosy "na
          chlopaka"...Wiedzialam, ze tak bedzie, ale dywan wlosow scielacy sie
          za mna dookola mieszania przerasta mnie. Wszystko, byle uniknac
          peruki latem. Pozdrawiam.
          • foxy90 Re: Włosy - leki 20.06.10, 11:32
            Szampon jest do kupienia w aptece. Ja kupiłam akurat w jednej z aptek sieci
            Euro-Apteka, ale widziałam ten szampon w wielu miejscach.
            A wygląda on tak: eapteka.krakow.pl/eapteka/images/89620.jpg

Cena to ok. 22-30zł, zależnie od apteki, więc moim zdaniem to niedużo jak na
            spróbowanie uratowania włosów :)
        • bananarama-live Na pewno nie zaszkodzi bt 20.06.10, 10:55
    • kapitandragan Re: Włosy - leki 23.06.10, 11:48
      H pantoten. 4 tabletki dziennie przez 1 - 2 miesiące.Mnie pomogło.
      • evita_25 Re: Włosy - leki 20.07.10, 18:58
        jak to jest z tymi włosami...mnie lecą już ponad dwa miesiące, pisałam wcześniej w jakimś wątku że kita schudła, bardzoooo....używam Dermeny, ale jakoś nie widzę za bardzo poprawy. Czy u Was wypadanie również długo trwało? jaka jest nadzieja że w końcu to się zatrzyma? zostało mi jeszcze 6 zastrzyków do końca, co prawda tym się pocieszam, ale te włosy mnie dołują wielokrotnie i wcale tego nie ukrywam :(((
        • foxy90 Re: Włosy - leki 20.07.10, 19:11
          Ile używasz Dermeny? Z tego, co pamiętam, to na efekty trzeba trochę poczekać.
          Może być też tak, że akurat na Ciebie to nie działa.

Ja poleciłam, bo ja miałam już całkiem ścinać włosy, a Dermena pomogła, ale może
          Ty powinnaś stosować coś innego.
        • dominiczka_77 Re: Włosy - leki 20.07.10, 23:28
          Wiem, że się powtarzam, ale cały czas polecam szampon LA ROCHE-POSAY KERIUM
          przeciw wypadaniu włosów, mój narzeczony też kiedyś nie wierzył.
          Po pierwszym razie !!!! zobaczyliśmy efekty. Spróbować zawsze można :)
          • evita_25 Re: Włosy - leki 21.07.10, 18:24
            faktycznie spróbuję...oby pomogło, Dermeny używam ok 2 miesiące, więc chyba już
            mi nie pomoże. Uściski dla Was
    • tiguan123 Re: Włosy - leki 31.07.24, 09:38
      Moje włosy - naturalnie lekko kręcone, dość jasne (jestem szatynką z jasnymi refleksami), były bardzo cienkie, kruszące się i rozdwajające na końcach, mimo regularnego podcinania. Najgorsze było to, że bardzo wypadały, a badania krwi niczego nie wykazywały. Sytuacja była dramatyczna, szczególnie przy skórze głowy, nawet w okolicach uszu. Suche jak wiór, elektryzujące się - prawdziwy koszmar. Na szczęście, trafiłam na forum, gdzie jedna z dziewczyn polecała produkty z Konopnej Farmacji, które jej pomogły w podobnej sytuacji. Postanowiłam spróbować i oto, co zaczęłam stosować:

1. Myję głowę odżywczym szamponem do włosów Smocza Krew Editt.
      2. Płuczę włosy naparem z suszonej pokrzywy, zawsze letnią wodą.
      3. Łykam tabletki MSM firmy Pharmovit.
      4. Czeszę włosy kilka razy dziennie antystatycznym grzebieniem, mimo że może to być przerażające przy wypadaniu.
      5. Suszę włosy zimnym powietrzem lub pozwalam im wyschnąć naturalnie, ale jeśli się spieszę, używam letniego powietrza i termoochrony. Mokre włosy są bardziej podatne na uszkodzenia, więc przed snem lepiej je wysuszyć.
      6. Myję włosy letnią lub zimną wodą dwa razy, unikając gorącej wody. Następnie nakładam serum z kofeiną od Cannaderm - parę kropelek tylko na skórę głowy i spłukuję zimną wodą.
      7. Przed myciem, na noc nakładam na włosy, brwi i rzęsy olej rycynowy, ważne, aby był bez toksycznego heksanu. Na włosy aplikuję go tylko na skórę głowy, aby nie wysuszył końcówek.
      8. Na końcówki stosuję dwufazową odżywkę wzmacniającą w sprayu Joanna Konopie, również na noc przed myciem, jak olej rycynowy.

Efekty? Już po około dwóch miesiącach zauważyłam mnóstwo nowych, małych włosków! Moje rzęsy są dłuższe, a choć brwi jeszcze potrzebują czasu, widzę znaczną poprawę.

U mnie te produkty również zadziałały, ale kluczem jest systematyczność. Jeśli zmagasz się z podobnymi problemami, zdecydowanie polecam produkty z Konopnej Farmacji nie jestem z Poznania ale bez problemu je zamówiłam do paczkomatu. Moje włosy nigdy nie wyglądały lepiej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka