Dodaj do ulubionych

partner z c

19.02.14, 12:26
Witam
Czy moge uzyskać jakies dobre info na temat zasad bezp. ,postepowania i życia z zarażoną hcv partnerką .
Na przykład czy może dojść do zakażenia przez stosunek ,czy używać prezerwatywy itp?
Obserwuj wątek
    • kiepski476 Re: partner z c 19.02.14, 12:42
      noweleki.hepatitisc.pl/2012/11/ot-jedno-zakazenie-nastepuje-na-190-000.html
      pl.wikibooks.org/wiki/Jak_%C5%BCy%C4%87_z_HCV/Intymno%C5%9B%C4%87
      • greg-or45 Re: partner z c 19.02.14, 13:04
        ten drugi link nie chodzi niestety...
        Hm... to oznacza ,że przez sam stosunek zakażenie jest mozliwe , czy trzeba założyc ze w tym 190 tys był kontakt z krwia..?
        • magdallena_28 Re: partner z c 19.02.14, 19:56
          To zalezy jakie formy współżycia kto preferuje jeśli takie w których może dość do uszkodzenia np śluzówki u Twojej partnerki i u Ciebie to pewne ryzyko istnieje ,ale bardziej bałabym się artroskopii lub innej endoskopii w polskim szpitalu niż współżycia z osobą chorą ,ba chyba zakażenia u dentysty np przy ekstrakcji z dłutowaniem też bałabym się bardziej

Czy można zarazić się poprzez kontakty seksualne?
          Jak dotąd nie udowodniono, że ta droga zakażenia jest w ogóle możliwa. Jest to bardzo mało prawdopodobne. Szacuje się, że w związku monogamicznym, heteroseksualnym, trwającym 25 lat, gdzie partnerzy nie używają prezerwatyw szansa na zakażenie się jednego z partnerów od drugiego wynosi około 1 - 3%.
          Nie zaleca się więc szczególnie zmian nawyków, czy upodobań seksualnych.
          www.prometeusze.pl/faq.php#4
          • greg-or45 Re: partner z c 12.03.14, 20:38
            Czyli jeśli podczas sexu nie doszło do jakichś otarć u obojga partnerów można powiedzieć , że nie ma ryzyka?
    • Gość: wiki Re: partner z c IP: *.jaroslaw.net.pl 20.02.14, 09:57
      Śpij spokojnie ze swoją partnerką ;-)
      Mój mąż jest zdrowy. O mojej chorobie wiedzieliśmy od 5lat i w miedzyczasie zrobiliśmy sobie dwójkę dzieciaków... i wcale to nie było niepokalane poczęcie ani in vitro ;-)
      Na szczęście ja już jestem zdrowa :-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka