Dodaj do ulubionych

sofosbuvir a przeziębienie

IP: *.rwd.prospect.pl 03.08.16, 20:58
Miał ktoś przeziębienie przy terapii sofosbuvir + ryb? Nie chcę dzwonić z każdą sprawą do lekarza, pytał ktoś o to swojego prowadzącego?, uważać na jakieś szczególne leki? Zajęło mi gardło i nos, raczej myślę o ziołowych medykamentach.
Obserwuj wątek
    • Gość: mell Re: sofosbuvir a przeziębienie IP: *.skarzysko.vectranet.pl 04.08.16, 13:54
      Jimmy, nie wiem czy można stosować doustne leki ziołowe podczas terapii sofosbuvirem. Przy terapii exviera i viekirax wszelkiego rodzaju zioła należy odstawić. Ale od siebie mogę polecić propolis 7% (z atomizerem) bardzo skuteczny przy wszelkiego rodzaju stanach zapalnych gardła. Przetestowany wielokrotnie.
    • kiepski476 Re: sofosbuvir a przeziębienie 04.08.16, 15:03
      Wszelkie leki ziołowe są o tyle niebezpieczne, że zawierają wiele różnych substancji czynnych, których interakcje z sofosbuvirem nie zostały zbadane.
      Bezpieczniej jest wziąć lek o znanym składzie. Jeśli nie chcesz kłopotać lekarza, to sprawdź interakcje np. na witrynie:
      www.hep-druginteractions.org/checker
      Po lewej zaznaczasz sofobuvir, po prawej lek, który planujesz zażyć, i już wiesz, czy trzeba dzwonić do lekarza.
    • visnu_1 Re: sofosbuvir a przeziębienie 05.08.16, 12:36
      Pytanie, czy to rzeczywiście przeziębienie, bo to mogą być objawy tych leków. Możliwych objawów jest od groma. Gardło i nos do nich należą. Sam miałem już tak rozmiękczoną śluzówkę, że leciała mi krew z nosa i wszystko miałem zatkane skrzepami.
      • Gość: jimmy Re: sofosbuvir a przeziębienie IP: *.rwd.prospect.pl 09.08.16, 10:49
        I tak przez cały okres terapii?
        • visnu_1 Re: sofosbuvir a przeziębienie 09.08.16, 12:25
          Moja terapia trwała 4 miesiące. Te ostatnie objawy nasilały się z czasem. Potem przeszło. W ogóle potem to ci przechodzi wiele rzeczy i jesteś w euforii. Przez jakiś czas jeszcze kiszki dają popalić, ale chociaż deprechy takiej nie ma. Siły wracają stopniowo. Podczas terapii człowiek słabiutki, chudziutki... Terapię skończyłem pół roku temu i mam się znakomicie. Biorę tylko 3 homeopatyczne leki: na regenerację wątroby, na nadciśnienie i na wzmocnienie jelit, bo one nieźle oberwały - jakby się osłabiły, skłaniając ku przepuklinom, niedrożnościom itp.
    • Gość: jimmy Re: sofosbuvir a przeziębienie IP: *.rwd.prospect.pl 09.08.16, 09:55
      Niechcący nie ustawiłem powiadomień na maila i myślałem, że nikt nie odpowiedział. Na przyszłość będę wiedział żeby nie brać nic ziołowego. Niestety ratowałem się tautum verde (aerozol), sinulanem i alifilem, mam nadzieję że nie zaszkodziłem sobie.
      Wszystkie objawy (katar, ból gardła) minęły ale gardło mam czerwone jak fix, może to faktycznie jakieś skutki uboczne, dziwna sprawa.
      kiepski, dziękuję za stronę, mój lekarz też na niej sprawdza, pamiętam, że wspominał o tym Uniwersytecie.
      • visnu_1 Re: sofosbuvir a przeziębienie 09.08.16, 12:16
        Ale radzę, zaopatrz się w Andrographis Paniculata, czyli kalmegh. Nie ma nic lepszego. Pisałem już o tym.
        • Gość: jimmy Re: sofosbuvir a przeziębienie IP: *.rwd.prospect.pl 09.08.16, 13:43
          Ale po leczeniu? Zrozumiałem, że podczas terapii zero ziół.
          • visnu_1 Re: sofosbuvir a przeziębienie 15.08.16, 10:39
            Tak, to fakt. Podczas terapii nie wolno ziół. Po zakończeniu miałem bardzo wrażliwe jelita i tu Kalmegh pomagał znakomicie. Wątroba lepiej pracuje. Kalmegh jest potwornie gorzki (bardziej niż piołun), stwarza środowisko bardzo niemiłe dla wielu wrednych drobnoustrojów i mocno stymuluje wątrobę. Przy okazji załatwił mi pewną wredną amebę, którą przywiozłem byłem z Indii. Nie zdechła od innych leków, a zdechła od Kalmeghu.
            • strzelec.0 Re: sofosbuvir a przeziębienie 18.08.16, 14:30
              A dzisiaj właśnie przeglądając apteczną gazetkę natknęłam się na nowość pod nazwą IMUNOVITAL complex,który w swoim składzie na pierwszym miejscu ma właśnie polecanę przez Ciebie visnu -zioło Andrografis paniculata + witaminy,minerały i ekstrakty z kwiatu bzu itd.
              • visnu_1 Re: sofosbuvir a przeziębienie 26.08.16, 14:35
                No proszę. Wkrótce jadę do Indii i postaram się zapolować na nasiona. Może da się to hodować na parapecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka